jako obiad na dwa dni :) Składniki: * 3 kabaczki * 3 czerwone papryki * 2 piersi z kurczaka * 1 kawałek kiełbasy * puszka krojonych pomidorów * wegeta, pieprz * woda Kurczaka i kiełbasę kroimy w jedną kostkę i podsmażamy na oleju. Warzywa również kroimy w podobną kostkę. Do garnka wlewamy 1/2 pojemności wody, które zagotowujemy, po czym dodajemy kabaczka oraz przesmażone mięso. Całość gotujemy około
Klasyka Gotowaniawymienionych w składnikach oraz polewam kilkoma łyżkami oleju, dobrze mieszam, tak by każdy kawałek był w przyprawach; na drugi dzień... - na oleju podsmażam zamarynowanego kurczaka, gdy zmieni kolor i upłynie 2 - 3 minuty to dodaję warzywa takie jak: paprykę (połowę), suszone pomidory, chilli, gdy zmiękną dodaję sos słodko - kwaśny, przyprawiam ewentualnie do smaku, chwilę duszę do połączenia składników; na blacie
Zasmakuj Kuchnimoje ulubione warzywo, uwielbiam go pod każdą postacią. Dziś postanowiłam nadziać nim pierś kurczaka. Chrupiąca panierka, soczysty kurczak i on, czyli por! 1 podwójna pierś z kurczaka 1 mały por boczek wędzony parzony, pokrojony w kostkę tak ok. 1/2 szklanki 3 łyżki tartego żółtego sera vegeta pieprz do panierki: mąka, bułka tarta, jajko olej do smażenia Pierś
Jadło i czytadłoprzyprawy: 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, czosnek granulowany, suszone pomidory, pieprz cytrynowy, jarzynka bez soli woda Sposób przygotowania: Do zimnej wody wrzucamy skrzydełka kurczaka. Czekamy, aż się zagotuję. Między czasie obieramy i myjemy wszystkie warzywa. Kroimy w kostkę lub w plastry. Następnie warzywa przekładamy do gotującej się wody z skrzydełkami. Gotujemy do lekkiej miękkości. Kolejno dodajemy przyprawy i gotujemy
Truskawkowa Fiestakurczak porcja włoszczyzny 4 dag.masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól pieprz papryka mielona słodka majeranek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kurczaka myjemy,dzielimy na kawałki,zalewamy wodą,solimy i wraz z warzywami gotujemy do miękkości.Mięso wyjąć z rosołu i oddzielić od kości.Pokroić je jak flaczki.Pokrajać również drobno warzywa.Mąkę rozrabiamy z odrobiną wody i wlewamy do zupy.Dodajemy posiekaną włoszczyznę,pokrojone drobno
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkilodem. Należy je schłodzić jak najszybciej, aby się nie "dogotowywały"Nie mocz warzyw dłużej niż 2-3 minuty, aby nie straciły smaku. Przełóż warzywa na talerz wyłożony papierem kuchennym, aby obeschły.. Pierś z kurczaka składniki 1 pierś olej kokosowy sól ,pieprz do smaku Wykonanie Wymyta i osuszona pierś ,pokroić na paseczki. W garnku rozgrzać olej kokosowy
w mojej kuchniRozgrzewająca i sycąca zupa gulaszowa na mięsie drobiowym pasuje idealnie na tą porę roku. Zupa pełna warzyw smakuje najlepiej przyprawiona na pikantnie. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 25 dag fasolki szparagowej (może być mrożona) 50 dag ziemniaków 25 dag czerwonej papryki 2 cebule 5 dużych pieczarek 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego kostka bulionowa grzybowa 4 ziarna ziela angielskiego
talerz przyjemnościproduktów . Link do filmu z przygotowania : Zupa ogórkowa z ryżem https://www.youtube.com/watch?v=z-U1_K0ssvY Przygotowanie : Najpierw przygotuję wywar : Do garnka daję umyte i oczyszczone warzywa , pokrojone na mniejsze kawałki . Dodaję umyte i osuszone udka z kurczaka i wlewam 2,5 litra wody . Garnek stawiam na gazie i gotuję od momentu zagotowania przez około 40 minut . Następnie przecedzam wywar , 2 litry
Uwaga Babcia Gotujedużej piersi z kurczaka oliwa z oliwek kilka suszonych pomidorów tymianek sól, pieprz 3 ząbki czosnku Do dzieła!!! Czosnek kroimy z kosteczkę. Pierś z kurczaka kroimy na kawałki 2/2, cukinię kroimy w plasterki obieraczką do warzyw. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dusimy na niej czosnek aż wydobędzie się z niego cały smak, wrzucamy pierś posypaną solą i pieprzem. Ciągle mieszamy
sierotka maRysia w kuchnimaślane kruche ciasteczka z kremem z serków, karmelizowanymi truskawkami i letnimi owocami w towarzystwie prażonych migdałów oraz danie, które zachwyciło wiele osób: roladki z kurczaka z szynką oraz serkiem z wiśnią i żurawiną, duszone z warzywami a podane z sosem z suszonych owoców i cytrusów oraz nutką cynamonu. Wszystkie potrawy przygotowane przez uczestników były tak wspaniałe i oryginalne
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaWitam. To ostatnia zupka dla niemowlaka, jaką znalazłam w swoim archiwum ze zdjęciami. Składniki: kawałek buraka kawałek kurczaka ziemniak marchewka pietruszka seler ryż masło woda Sposób wykonania: 1. Warzywa obieramy, kroimy w kostkę. 2. Mięso myjemy, kroimy na mniejsze części. 3. Warzywa i mięso zalewamy wodą, gotujemy, po jakimś czasie dodajemy łyżkę ryżu. Całość gotujemy do miękkości, w razie potrzeby
Kuchnia domowa Aniścieramy na tarce. W misce mieszamy śmietanę i starty ser. Dodajemy szczyptę soli, pieprzu, pokrojony por i paprykę. W naczyniu żaroodpornym przekładamy warstwami podsmażonego kurczaka i plasterki ziemniaków. Całość zalewamy śmietaną wymieszaną z serem i warzywami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na 30 minut
Walijskie PichcenieKiedy dopada mnie przeziębienie, nic nie smakuje mi bardziej niż rosół z kurczaka. Dlatego w niedzielę nagotowałam pysznego, esencjonalnego, pachnącego rosołu. Nie rumieniłam warzyw do rosołu, bo planowałam zużyć je do sałatki jarzynowej. Nawet w tym celu dogotowałam ziemniaki i jajka. Niestety, kiedy okazało się, że mąż wyjadł mi całą marchew, machnęłam ręką na sałatkę, a z ziemniaków i resztek
Kuchenne zapiski Edytyselera 1 łyżeczka oliwy z oliwek ulubione przyprawy (można użyć przyprawy do pieczonych ziemniaków firmy Prymat lub tak jak ja pikantnej przyprawy do kurczaka;)) Sposób przygotowania: Seler obieramy i myjemy za pomocą obieraczki do warzyw kroimy selera na cienkie plastry dodajemy oliwę, przyprawy, dokładnie wszystko mieszamy, żeby oliwa i przyprawy oblepiły plastry wykładamy na blachę pokrytą papierem do pieczenia, najlepiej
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćdanie, pomyślane, jako dietetyczne dla osób, które mają dietę wątrobową. Oczywiście może jeść każdy, bo są pyszne, delikatne… SKŁADNIKI: Mięsko z rosołu (kurczaka z porcji cielęciny b/k, kawałek pręgi wołowej), mąka ziemniaczana, białe warzywa z rosołu, sól, „Posypka warzywna”, bulion WYKONANIE: mięso i warzywa zmielić + sól + w zależności o ilości mięsa (na 25 dag mięsa
Tradycyjna kuchnia inaczej