doprawiamy solą i dodajemy starty imbir. W Woku rozgrzewamy olej ryżowy i smażymy na nim pokrojoną w paski pierś kurczaka. Dodajemy do niego pokrojony drobno imbir oraz sambal oelek. Fasolkę kroimy na mniejsza kawałki, ananasa w kostkę. Wszystkie warzywa i ananasa wrzucamy do Woka i smażymy całość 2-3 minuty. Następnie wlewamy sos ostrygowy (lub sojowy
Mango PapajaWyszło pysznie :) Mięsko delikatne i aromatyczne, a ponieważ pieczarki uwielbiam pod każdą postacią, to właśnie ich dodatkiem jestem zachwycona. Naprawdę bardzo smaczne i szybkie danie :) Składniki: 4 udka z kurczaka 300g małych pieczarek 3 średnie marchewki 1 szklanka zielonego groszku 3 ząbki czosnku 6 łyżek oleju 1/2 łyżki przyprawy Maggi 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki suszona natka(...)naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piec pod przykryciem 50 minut. W tym czasie, w osolonej wodzie podgotować marchew pokrojoną w kostkę i groszek. Warzywa powinny być pól miękkie. Odcedzić i po upływie 50-ciu minut dodać do mięsa i delikatnie przemieszać. Piec jeszcze 15-20 minut bez przykrycia. Smacznego
kuchnia doskiGumbo to danie, które powstało w Luizjanie w XVIII wieku, przypominające znane nam węgierskie leczo, czy nasz gulasz. Tradycyjnie składa się z mięsa (kurczaka, wołowiny, kiełbasy, kaczki, a czasami nawet wiewiórki*) lub owoców morza, pikantnego bulionu, warzyw (ochry, papryki, cebuli, selera) i zasmażki w stylu francuskim z mąki i tłuszczu. Danie ma dziesiątki swoich regionalnych odmian zależnie od regionu(...)książkach kucharskich. Jest też oficjalnym daniem stanu Luizjana. Poniżej, jak zawsze, Rumcajsowa wariacja na temat. (*w Rumcajsowej kuchni nie ucierpiała żadna wiewiórka) Składniki: 500g filetów z piersi kurczaka 2 cebule 3 ząbki czosnku 3 papryczki chilli 2 papryki 200g pieczarek 1 puszka pomidorów w zalewie (krojonych) 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 2 łyżki sosu Worchester 2 łyżki soku
Gotuj z Rumcajsemwarstwowa, której cały sekret kryje się w sosie tzatziki i dobrze doprawionym mięsie. Całość dopełniają pyszne chlebki pita i warzywa. Do przygotowania tego przepisu użyłam tzatzików po polsku , jednak jeśli wolicie klasykę skorzystajcie z przepisu na klasyczne tzatziki Sałatka z kurczakiem i sosem tzatziki Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 łyżki przyprawy gyros 1 łyżka przyprawy harrisa (nie pasty
PatiGotujewłoskiej kapusty lub po prostu zimne na kanapki z ogórkiem kiszonym. Składniki: mięso z rosołu około 400 g warzywa z rosołu: (ja przeważnie dodaję 1-2 marchewki, 1 pietruszkę, kawałek selera) 1 cebula 2 jajka sól pieprz przyprawa do kurczaka lub curry majeranek lub koperek bułka tarta olej do smażenia Mięso obrać z kości i chrząstek. Następnie zmielić
talerz przyjemnościWęglowodany złożone (w tym wypadku kasza gryczana) są konieczne przy pełnowartościowym posiłku (wolno się trawią, dzięki czemu dłużej jesteśmy syci). Dziś przygotowałam dla Was propozycję pulpetów
Zdrowie i pysznie na talerzuDziś przedstawiam pomysł na szybki i lekki obiad w zapracowanym dniu, gdzie tajski kurczak w mleku kokosowym szparagami sprawdzi się idealnie. Oprócz szparagów można dodać także inne ulubione warzywa, ja dodałam jeszcze fasolkę szparagową, pieczarki i chilli, które dodaje daniu charakteru:) Danie robi się bardzo szybko i na pewno zachwyci podniebienia wszystkich amatorów i dalekowschodnich smaków. Nie przerażajcie się długą
karmelowywlać oliwę, podsmażamy około 60 sek przyprawy. Dorzucamy cebulę, czosnek, imbir, cilli. Smażymy około 2 minuty. Po tym czasie wrzucamy resztę warzyw. Po paru minutach wlewamy bulion, gotujemy pod przykryciem około 25 min, w tym czasie kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy oliwę, przyprawy i podsmażamy na małym ogniu. Po tym czasie dodajemy odcedzoną cieciorkę, 1,5 puszki
Bike By Lifeobiad bez konieczności wychodzenia do sklepu, czyli… wyłącznie z produktów, które miałam w kuchni. Tak trafiłam na tatrę z kurczakiem na Kuchennych Wariacjach Możesz ją podać samodzielnie, z zimnym sosem (np. czosnkowym), sałatką obiadową lub duszonymi warzywami. Tarta świetnie spisze się na obiad, kolację lub jako poczęstunek dla gości Składniki: 200 g mąki 100 g masła lub margaryny
Kulinarne S.O.S.obiad bez konieczności wychodzenia do sklepu, czyli… wyłącznie z produktów, które miałam w kuchni. Tak trafiłam na tatrę z kurczakiem na Kuchennych Wariacjach Możesz ją podać samodzielnie, z zimnym sosem (np. czosnkowym), sałatką obiadową lub duszonymi warzywami. Tarta świetnie spisze się na obiad, kolację lub jako poczęstunek dla gości Składniki: 200 g mąki 100 g masła lub margaryny
Kulinarny S.O.S.Połączenie dla mnie i mojej rodziny idealne. Wyborne połączenie delikatności drobiu z sosem ..mniam..palce lizać! Składniki: 70 dag filetu zpiersi kurczaka 500 ml jogurtu greckiego
Z Majeczką w kuchniZazwyczaj na każde przyjęcie przygotowujemy „jakąś” sałatkę. Bardzo często jest to tradycyjna sałatka warzywna, warto jednak zaskoczyć czymś naszych gości i przygotować jakąś inną
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Taki mój sposób na przemycenie warzyw, gdyż mała bardzo od nich stroni. Jak przygotować zupę kalafiorową? Składniki: · 1 kalafior · 6 ziemniaków · 4 skrzydełka z kurczaka(...)Sól, pieprz · pęczek koperku Do garnka włożyć umyte skrzydełka z kurczaka, posolić i zagotować. Gdy na powierzchni gotującej się wody zbierze się szum należy zebrać go łyżką. Do wywaru dodać pokrojoną wcześniej w kostkę marchewkę, pietruszkę, seler – gotować aż warzywa będą miękkie. Dodać ziemniaki pokrojone w małą kosteczkę oraz kalafior podzielony na małe różyczki
Pani domowaprzesmażone mięso można włożyć na 10 minut do rozgrzanego piekarnika. Przygotowane mięso ostudzić i pokroić na zgrabne plasterki. Warzywa i maliny umyć. Na 2 talerze wyłożyć po 1 garści szpinaku, dodać pokrojonego pomidora, maliny i plasterki piersi z kurczaka. Na sam koniec polać sosem czonskowo-koperkowym (w miseczce wymieszać majonez, posiekany koperek i ząbek czosnku - doprawić solą oraz pieprzem
Ugotować