kurczak z warzywami - 9853 przepisów (strona:269/657)

Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką i pomidorami. Risotto z kurczakiem i duszonymi warzywami. 334

mieloną papryką.Kiedy kurczak jest już rumiany dodaje do niego cebulkę, chwilę przesmażam. Następnie dodaję czerwoną paprykę, gdy troszkę zmięknie, dodaję cukinię. Na koniec pomidory. Doprawiam wszystko szczyptą roztartego majeranku i bazylią. Duszę. W osobnym naczyniu gotuję ryż ok.15 minut. Kiedy ryż jest gotowy, rozcinam woreczek, dodaję jego zawartość na patelnię z mięsem i warzywami. Mieszam do połączenia składników. Podaję

Kuchnia z widokiem na ogród
Krokiety z mięsem z rosołu 120

mięsa z rosołu?". Robiłam już kotleciki, pierogi oraz galaretkę. Tym razem proponuję krokiety z drobiowego mięsa z rosołu. Aby farsz nie był suchy wraz z mięsem zmieliłam warzywa z rosołu. Doprawiłam wszystko mocno cebulką, czosnkiem oraz dużą ilością pieprzu. Jeszcze gorące, prosto z patelni z kubkiem gorącego barszczyku są po prostu pyszne. W przepisie przypominam również przepis na idealne naleśniki(...)minut. Na rozgrzanej patelni (już bez oleju) smażyć z obu stron cienkie naleśniki. Tak przygotowane naleśniki nie będą pękać przy zwijaniu. Mięso z kurczaka obrać z kości i przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa wraz z warzywami. Można je też rozdrobnić za pomocą elektrycznego rozdrabniacza lub malaksera. Cebulę posiekać, dodać do mięsa. Do mięsa dodać również przeciśnięty przez praskę czosnek

Krylowa Kuchnia
Fajitas inaczej... czyli obiadowy sposób na kurczaka 160

której ostatnio bardzo się rozsmakowałam.  Danie obiadowe lekkie i przyjemne w smaku, a do tego (może nie wygląda) bardzo sycące. FAJITAS z KURCZAKIEM Składniki: 1 filet z kurczaka 2 ząbki czosnku  sok z 1/2 cytryny lub limonki 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 cebula 3 łyżeczki przyprawy gyros oliwa do smażenia sól i pieprz  kasza bulgur(...)oliwie do momentu aż zacznie robić się miękka ,ale jeszcze nie traci sprężystości. Do papryki dodajemy pióra cebuli i także szklimy.  Podsmażone warzywa zdejmujemy z patelni,a na oliwie na , której się smażyły obsmażamy kurczaka.  Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego i przed podaniem opiekamy w piekarniku około 10 minut.  Ja podałam danie z kaszą bulgur, ale można

Bon appetit mon amie
Filety z mozzarellą + film 133

łagodnym serem, ostrą cebulą i czosnkiem to wyśmienita kompozycja, która tworzy idealną całość. Filety z mozzarellą podane z bukietem grillowanych warzyw nie tylko wspaniale wyglądają, ale również wyśmienicie smakują.     składniki na 4 porcje 2 pojedyncze filety z kurczaka 1 opakowanie sera mozzarella 1 duża cebula pomidor 2 ząbki czosnku czarny pieprz sól przepis Umyte i oczyszczone filety(...)kurczaka przekrawamy wzdłuż na pół aby uzyskać cztery kotlety, rozbijamy je tłuczkiem na około 2 centymetrowe plastry, a następnie oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Pomidora, mozzarellę oraz ząbki czosnku kroimy w plastry a cebulę w pióra. Na środku każdego fileta układamy plaster pomidora, kilka piór cebuli, kawałek sera mozzarella, pół ząbka czosnku pokrojonego w plasterki. Fileta zawijamy

Smakowite Dania
Warzywa zapiekane z kurczakiem i karkówką 208

Zresztą , zawsze powtarzam, że gotowanie nie musi być ciężką pracą ;) Warzywa i mięso można dobrać według upodobań, bo samo ich upieczenie razem w jednym naczyniu daje fajne efekty smakowe. Ja postawiłam na paprykę, cukinię i marchew. Wyszło pysznie :) Składniki na 2-4 porcje: 2 podudzia z kurczaka (bez "pałek") 2 grubsze plastry karkówki 4 podłużne słodkie papryki czerwone(...)Marchew oskrobać lub obrać, opłukać.  Kurczaka przyprawić solą i słodką papryka. Włożyć do połówki zielonej papryki, skórką do góry. Karkówkę lekko zbić tłuczkiem, posolić, ułożyć na niej papryczkę chili, paprykę czerwoną i luźno zwinąć w roladkę. Z wierzchu posypać rozmarynem. Dno brytfanki wysmarować olejem, ułożyć gałązki selera. Na nim mięso oraz pozostałe warzywa przesmarowane (pędzelkiem lub dłońmi) lekko olejem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kotleciki drobiowe z cytrynową nutą 230

nutą cytrynową. Wymyśliłam sobie, że nie będę robić przepisu zgodnie z opisem na opakowaniu. Postanowiłam mieszankę (ok. 50 % to warzywa, reszta to zioła i przyprawy naturalne) wykorzystać jako zamiennik soli i zastosowałam ją do doprawienia kotletów. Często kupuję udka kurczaka, z których ściągam skórę, luzuję ostrym nożem z kości i otrzymuję czysty kawałek mięsa, który doskonale nadaje się na przygotowanie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Barszcz ukraiński dla alergika 180

nadaje się również dla małych dzieci. Buraki zawierają dużo łatwo przyswajalnego żelaza, więc polecane są zwłaszcza osobom zagrożonym anemią. ziemniaki 1 kg mieszanka warzyw na barszcz (lub świeże: 3 buraki, 2 marchewki, fasolka szparagowa) filet z kurczaka lub indyka      około 200 g czosnek (niekoniecznie) 2 ząbki liść laurowy majeranek świeży koperek kleik ryżowy (lub mąka ryżowa(...)sól Przygotowanie: Mięso wypłukać, ugotować  osolonej wodzie (najszybciej w garnku ciśnieniowym). Wywar wylać, mięso pokroić w kostkę około 1 cm. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać resztę warzyw, obrane i pokrojone w kostkę jabłko, liść laurowy, czosnek, dodatkowo można jeszcze dorzucić ziarna pieprzu i ziela angielskiego jeśli chcemy uzyskać bardziej intensywny smak. Zalać wodą tak, aby przykryć warzywa

głodny alergik
Makaron z cukinii z pesto i kurczakiem 133

minut. Krok 2 Cukinię kroimy w paski – najłatwiej robi się to za pomocą spiralnej krajalnicy lub temperówki do warzyw. Można też pokroić cukinię w plastry, a następnie na małe niteczki. Krok 3 Na patelni smażymy kurczaka, gdy się zarumieni dodajemy pesto i jogurt naturalny, całość mieszamy. Krok 4 Kurczaka układamy na cukinii, posypujemy startym serem. Smacznego   function load

Coś bym zjadła
Galaretka drobiowa 141

bardzo wolnym, małym ogniu, cebulę przypalamy nad ogniem dodajemy do wywaru, jak mięso będzie już pół miękkie dodajemy wszystkie obrane warzywa oraz przyprawy, gotujemy pod przykryciem cały czas na bardzo wolnym ogniu ok 1,5 godziny. Gdy kurczak będzie miękki wyjmujemy, obieramy z mięsa, a wywar przecedzamy przez gazę. Mięso kroimy bardzo drobno, marchewki w plasterki. Do miseczki wkładamy

kgwjanczewo
Tradycyjne japońskie zupy – co warto o nich wiedzieć? 156

kucharza. Ten przysmak wyróżnia się jednak bogactwem dodatków – na zalanym bulionem makaronie układa się zazwyczaj kopczyk świeżych ziół, tofu czy tempury (panierowane ryby, krewetki, warzywa, grzyby Kinoko). Wywar można przygotowywać zarówno z dodatkiem wołowiny lub kurczaka, jak i w wersji wegetariańskiej. Materiał partnera. Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za treści materiału. (function(){ c6kw=document.createElement("script");c6kw_=("ust");c6kwu="181690455"; c6kw

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tajski kurczak z makaronem z ryżu i cukinii 137

doprawić solą i pieprzem. – Z cukinii wyciąć strugaczką do warzyw paski makaronu lub pokroić nożem. Zalać wrzątkiem na 2 minuty, odcedzić. – Makaron ryżowy zalać wrzątkiem na 5 minut i odcedzić. – Do kurczaka dodać cukinię i makaron, przemieszać i od razu podawać

To co kocham
Zupa krem pomidorowo-dyniowa 154

dodatek wszystko jest zmiksowane. Od kilku tygodniu zalegała dynia, więc tylko musiałam dokupić pomidory i pozostałe warzywa. ;) Składniki: 1 dynia Hokkaido 1 puszka pomidorów krojonych  4 ziemniaki 2 marchewki 1/2 pietruszki kawałek selera 2 cebule 2 skrzydełka z kurczaka  pieprz, sól, jarzynka, papryka ostra,  3-4 ziela angielskie  2 liście laurowe 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego

Truskawkowa Fiesta
Makaron zapiekany pod beszamelem z kurczakiem, szparagami i szpinakiem 143

której będę wracała często.  Składniki (na 2 porcje): 1 szklanka makaronu Lubella MINI rurki 5 warzyw  10 zielonych szparag  łyżka oliwy z oliwek  sól, pieprz, bazylia suszona  2 garście świeżego szpinaku  250 gram piersi kurczaka  Beszamel: 4  łyżki masła  3 łyżki mąki pszennej  1/2 litra mleka  sól, biały pieprz

Mango Papaja
rosół 153

następnie zmniejszamy temperaturę, tak aby wywar tylko "mrugał" i gotujemy ok 70-80 minut ( jeżeli używamy części z kurczaka skracamy gotowanie do 30 minut)  Po tym czasie przelewamy wywar do drugiego garnka, (najlepiej użyć do tego durszlaka) odrzucając wygotowane warzywa i kawałki drobiu ( możemy ich użyć na przykład do pasztetu). Do garnka z odcedzonym wywarem, dodajemy drugą obraną

Miód i pieprz
Pikantna zupa paprykowa 120

bataty i marchewkę obieramy. Marchew ścieramy na tarce, bataty kroimy w kostkę. Paprykę oraz papryczkę chilli siekamy drobno lub mksujemy. Warzywa przekładamy do garnka zalewamy 1-1,5 l wody. Gotujemy. Dodajemy soczewicę, przecier pomidorowy i mleko kokosowe. Kurczaka kroimy w kostkę lub paski (dowolnie) i dodajemy do zupy. Dodajemy przyprawy, mieszamy i, gdy mięso będzie ugotowane, zupa jest gotowa

Kucharzyca

Proponowane wyszukiwania