Coś mięsnego dla wielbicieli połączeń mięsno owocowych. Nam bardzo zasmakowało takie połączenie - wyrazisty boczek, słodka śliwka i ciągnący ser. 1 filet z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa Ostra wędzona papryka Garść suszonych śliwek 0,5 szklanki startego sera 10 plastrów wędzonego boczku Olej do skropienia Filet z kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Mięso rozkładamy tak aby każdy płat zachodził(...)siebie i tworzył prostokąt. Kurczaka doprawiamy przyprawą do mięsa oraz ostrą wędzoną papryką. Na mięsie rozkładamy połowę wędzonego boczku, pokrojone na mniejsze kawałki suszone śliwki oraz starty na drobnych oczkach żółty ser. Całość zwijamy w ciasną roladkę. Wierzch mięsa owijamy resztą boczku. Roladkę skrapiamy olejem i szczelnie owijamy w folię aluminiową. Pieczemy przez 40-45 minut
VioletoweKucharzeniewina 3 łyżki śmietany 18% sól, pieprz, chilli, papryka słodka natka pietruszki do posypania olej 1. Kurczaka kroimy w kostkę, por i pieczarki w plastry. 2. Kurczaka doprawiamy solą, pieprzem chilli i papryką, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Kiedy się zarumieni dodajemy por, smażymy 2-3 minuty, wlewamy białe wino, dusimy do wyparowania płynów, po czym dodajemy pieczarki, smażymy jeszcze
Szefowa kuchnidziecko ( o ile nie będzie się ,,bało" wziąć takiego zwierzaka do ręki by go przyprawić itd). Efekt palce lizać więc naprawdę warto Składniki: 1 kurczak ok 1,5 kg sól pieprz słodka papryka tymianek i rozmaryn dobre wino do podlania Wykonanie: Kurczaka myjemy i nacieramy dobrze solą, pieprzem oraz słodką papryką. Odstawiamy na noc do lodówki. Na drugi dzień
Z Majeczką w kuchnitrochę indyjskich smaków. Sycące i pyszne danie. Cudowne połączenie mleczka kokosowego, serów, pachnących przypraw i warzyw. Składniki: pierś z kurczaka puszka mleczka kokosowego szklanka ryżu Arborio na risotto szklanka bulionu 1-4 szklanki białego wina pół zielonej świeżej papryki różyczki kalafiora dwie dymki dwie małe cebule dwie marchewki kawałek świeżego korzenia imbiru dwa ząbki czosnku 2-3 gałązki świeżego(...)połowy cytryny. Ryż powinien być al dente. Gdy ryż pięknie wchłaniał bulion, podgotowałam kalafiora. On również powinien być półtwardy. Do ryżu przełożyłam usmażoną marchewkę z papryką. Następnie pachnącego przyprawami kurczaka. Wlałam mleczko kokosowe. Na koniec dołączył kalafior. Wszystkie smaki połączyły się z warzywami. Ale aby było jeszcze smaczniej dodałam kawałki pokruszonej gorgonzoli. Wszystko wymieszałam i chwilkę jeszcze trzymałam na małym
potrawyregionalnełódeczek tacos (kupiłam w Carrefourze i wyglądają tak LINK ) 1 pojedynczy filet z kurczaka sos tabasco 2-3 pomidory 1 pomidory w puszce kilka liści sałaty np. lodowej 1 łyżka oliwy z oliwek 1-2 łyżki startego sera 1 cebula sól pieprz papryka słodka papryka ostra Przygotowanie: Przygotowujemy pikantny sos: pomidory z puszki przekładamy do niewielkiego garnka(...)blendera, by dokładnie zmielić pomidory, doprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką i niewielką ilością tabasco - sprawdzajcie na smak, żeby nie było zbyt ostre :). Filet z kurczaka kroimy w drobną kostkę, obsypujemy solą, pieprzem, papryką słodką i papryką ostrą i smażymy na rozgrzanej oliwie. Usmażonego kurczaka przekładamy do miseczki i na tej samej oliwie smażymy drobno posiekaną cebulę do zeszklenia. Pomidory
Gotuj z MąkąKurczak z ananasem to smaczne ostro-słodkie danie idealne dla miłośników orientalnych smaków.Tak przyrządzony kurczak doskonale smakuje w towarzystwie ryżu ugotowanego na sypko z surówką. składniki na 3 porcje podwójny filet z kurczaka puszka ananasa + syrop 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka mielonego imbiru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej do zagęszczenia(...)sosu olej do smażenia czarny pieprz sól przepis Oczyszczonego i umytego kurczaka kroimy w niewielką kostkę i przekładamy do miski. Do kurczaka dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, wsypujemy ostrą paprykę, mąkę ziemniaczaną oraz mielony imbir i wszystko dokładnie razem łączymy. Następnie kurczaka podsmażamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem około 5 minut, do momentu aż mięso uzyska złoty kolor, od czasu
Smakowite Daniawylizuje ehheeh. Idealne danie dla tych, którzy wrócili z pracy a w lodówce nie znaleźli obiadu. Sprawdźcie poniższą listę składników. SKŁADNIKI: - 2 szalotki - 1 mała papryka czerwona - odrobina świeżej papryczki chili - 1 udko z kurczaka - olej rzepakowy - 1/2 łyżeczki miodu - 1 łyżeczka masła sezamowego - 1/2 łyżeczki bulionu z krewetek w proszku (do kupienia na stoisku z kuchnią dalekiego wschodu(...)gwiazdka anyżu - 150 - 200 ml wody - 1 łyżeczka octu ryżowego - olej sezamowy do skropienia potrawy W rozgrzanym woku na oleju smażymy posiekaną cebulę, czosnek i paprykę. Udko (bądź ćwiartkę) z kurczaka kroimy na mniejsze kawałeczki, aby nadawały się na kęs. Dodajemy do woka wraz z przyprawami (miód, anyż, chili), ciągle mieszając podsmażamy przez 10 minut. Dodajemy wodę, pastę sezamową
SMYKWKUCHNIUwielbiam go do tej pory i jak jestem głodna, to jest to mój pierwszy pomysł na sycące danie:) Nic dziwnego, kurczak lub mięciutka karkówka i ulubione warzywa w pysznym sosie śmietanowo-pomidorowym. W tym przepisie użyłam cukinii, bakłażana, papryki, fasolki i pieczarek, chociaż zazwyczaj dodaję to co akurat mam w lodówce. Gulasz świetnie się mrozi, więc proponuję zrobić więcej, żeby(...)łyżeczka suszonej bazylii olej roślinny do smażenia Przygotowanie: W większym rondlu rozgrzej na średnim ogniu łyżkę oleju i wrzuć kurczaka. Podsmaż, mieszając od czasu do czasu do lekkiego zarumienienia. Dodaj cebulę z czosnkiem, podsmaż przez chwilę i dodaj paprykę, bakłażana i fasolkę. Dopraw całość solą i pieprzem i smaż pod przykryciem aż papryka lekko zmięknie, przez około 8-10 minut
karmelowysuchej ciecierzycy 3 ząbki czosnku 4 łyżki pasty tahini sok z 1/2 połówki cytryny oliwa, około 100 ml sól, pieprz kolorowy Kurczak i grzanki: 2 filety z kurczaka sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany olej chleb tostowy 1. Przygotowujemy hummus: ciecierzycę zalewamy wodą 10 cm ponad jej poziom w misce. Zostawiamy na noc. Rano gotujemy przez(...)kroimy w kostkę, posypujemy przyprawami, dokładnie mieszamy. Smażymy na rozgrzanym oleju. Chleb tostowy podgrzewamy w opiekaczu lub na grillu. 3. Na talerz wykładamy obok siebie hummus, grzanki i kurczaka
Szefowa kuchnibanalnie proste, soczyste i szybkie w wykonaniu. Składniki Pierś z kurczaka 2 sztuki Pomidorki koktajlowe kilka sztuk Bazylia kilka świeżych listków Papryka słodka mielona do smaku Papryka ostra mielona do sm The post Kieszonki z piersi kurczaka, z bazylią i pomidorkami koktajlowymi appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojebardziej lub mniej pikantne. To jest duża porcja Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulki pokrojone w drobną kostkę. Smażyć, aż zmięknie, wtedy dodać mięso. Doprawić solą, papryką ostrą, papryką słodką, przyprawą kurczak curry masala i dokładnie wymieszać. Smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Lekko podlać wodą i gotować około 15-20 minut. Na koniec dodać jogurt i sok z cytryny
Kuchnia PokoleńSkładniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, 2 jajka, mąka pszenna, 150g ziaren słonecznika, sól, pieprz, słodka czerwona papryka, olej. Przygotowanie: Piersi z kurczaka umyć i osuszyć. Piersi z kurczaka pokroić - każdą na trzy części. Mięso z obydwu stron posolić, popieprzyć i oprószyć czerwoną słodką papryką. Następnie opanierować, tzn. obtoczyć w mące, roztrzepanych jajkach i na końcu w ziarnach słonecznika. Smażyć
W kuchni u Monikiwymyśliliśmy, że zrobimy curry. Omal curry. Omal curry Oscara. Składniki: 1/2 szklanki ryżu 2 marchewki 2 pietruszki seler 1 cebula 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 zielona papryka pierś z kurczaka cynamon czerwone curry sól, pieprz Wykonanie: Kurczaka myjecie pod bieżącą wodą, kroicie na kawałki, marynujecie w oliwie, soli i cynamonie. Smażycie na mocno rozgrzanej patelni, obracając każdy kawałek(...)woda się zagotuje, zmniejszacie ogień i gotujecie dalej przez 10-12 minut. Zestawiacie z ognia i trzymacie pod przykryciem około 15 minut. Potem odkrywacie go i mieszacie, żeby odparował. Paprykę, marchew, seler i pietruszkę myjecie pod bieżącą wodą. Obieracie te z nich, które tego wymagają i kroicie na kawałki, plasterki, słupki czy inne figury, które najbardziej się Wam podobają
GRUBY WAŁEKniecodzienny obiad i wykorzystanie fig, w formie konfitury tym razem. Składniki (na 2 porcje): Duszona pierś kurczaka: 350 gram piersi kurczaka 1-2 łyżki oleju do smażenia szczypta soli i pieprzu przyprawy: rozmaryn, wędzona papryka 2-3 łyżki konfitury figowej 1/2 cebuli lampka czerwonego wina 1/2 szklanki bulionu Kasza bulgur z awokado(...)bulgur 1/2 awokado garść świeżej mięty 1 cytryna szczypta soli i pieprzu Dodatki: mix sałat maliny oliwa z oliwek Pierś kurczaka doprawiam rozmarynem, wędzoną papryką, solą oraz pieprzem. Na oliwie z oliwek smażę mięso po 2-3 minuty z każdej strony. Cebulę siekam i smażę razem z mięsem do delikatnego zarumienienia. Dodaję konfiturę
Mango Papajaporcja dla 4-5 osób): - 2 torebki ryżu paraboiled - 1 opakowanie bukietu warzyw kwiatowych Hortex - 1/2 opakowania mrożonej fasolki zielonej Hortex - 1 pojedyncza pierś z kurczaka - 2 łyżki masła klarowanego - sól morska - pieprz ziołowy - papryka słodka - chili pieprz cayenne - oregano Sos jogurtowo-serowy: - 50ml jogurtu - 100ml mleka(...)garść żółtego sera - 2 łyżeczki mąki pszennej - 2 łyżki masła - szczypta gałki muszkatołowej - szczypta pieprzu czarnego Sposób przygotowania: - ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu; - kurczaka pokrój na drobne kawałki i dopraw słodką papryką oraz pieprzem ziołowym; - na rozgrzaną patelnię dodaj masło klarowane, następnie smaż kurczaka; - w osobnym garnku ugotuj wodę, następnie do osolonej, wrzącej wody wrzuć wszystkie warzywa Hortex
MintTasteząbki czosnku 4 łyżki oliwy ½ łyżeczki chili 1 limonka 1 łyżka sproszkowanego imbiru 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka ziaren kolendry 1 podwójny filet z kurczaka Sos: 2 cebule 300ml mleka kokosowego 3 papryki żółte lub czerwone 1 zielona papryka Dodatki: 2 łyżki sezamu 2 łyżki posiekanego szczypiorku 100g ryżu jaśminowego świeża kolendra Przygotowujemy marynatę z przeciśniętego(...)pozostałych składników. Mięso kroimy w paski, rozprowadzamy na nim równomiernie marynatę i umieszczamy w lodówce na minimum godzinę. W woku podsmażamy cebulę na odrobinie oliwy, dodajemy kurczaka z przyprawami. Po chwili dodajemy papryki pokrojone w paski i wlewamy mleko kokosowe. Dusimy pod przykryciem aż papryka zmięknie. Potrawę podajemy z ryżem, posypaną uprażonym na suchej patelni sezamem, szczypiorkiem i udekorowaną listkami
Wrzosowa Polana