Pieczone udka/podudzia z kurczaka. Obiad, który "robi się sam". Szybki i pyszny . Składniki: 4-6 udka/podudzia z kurczaka cebula 2 ząbki czosnku Marynata: 4 łyżki wody 4 łyżki oleju 1 łyżka miodu 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki przyprawy do kurczaka 2 łyżki przyprawy do mięsa/ uniwersalnej pieprz czarny mielony pół łyżeczki papryki czerwonej mielonej ziele angielskie(...)mojego smakosza, który nienawidzi udek ze skórą z supermarketu pozbywam się jej ( z polskim kurczakiem nie jest to konieczne :). Mięso dokładnie smaruję marynatą i odstawiam ( na noc/ kilka godzin, ale pół godziny w lodówce też wystarczy). Cebulę kroję w pół plasterki, ząbki czosnku miażdżę. Wszystko wrzucam do naczynia żaroodpornego i piekę w piekarniku ok. 50 minut (30 minut pod przykryciem
Na moim talerzukapusta pekińska kiszone ogórki kukurydza konserwowa cebula biała i czerwona majonez jogurt ketchup (opcjonalnie) ww.czerwona świeża papryka (ja nie dodałam) mieszanka przypraw do gyros sól pieprz granulowany czosnek oliwa Pierś z kurczaka pokroiłam w kostkę,przełożyłam ją do miseczki, wsypałam mieszankę przypraw do gyros, zalałam oliwą i odstawiłam do lodówki. Pokroiłam cebule i obrane ze skórki kiszone ogórki. Dodałam(...)opłukaną konserwową kukurydzę. Pokroiłam kapustę pekińską. Podsmażyłam na oleju przyprawioną wcześniej pierś z kurczaka. Dodałam ją do pozostałych składników. Wszystko razem wymieszałam. Majonez połączyłam z jogurtem,doprawiłam solą, pieprzem i odrobiną granulowanego czosnku. Można jeszcze dodać przyprawy gyros, jeśli uznacie,że jest jej za mało. Smacznego
potrawyregionalnePieczone udka/podudzia z kurczaka. Obiad, który "robi się sam". Szybki i pyszny . Składniki: 4-6 udka/podudzia z kurczaka cebula 2 ząbki czosnku Marynata: 4 łyżki wody 4 łyżki oleju 1 łyżka miodu 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki przyprawy do kurczaka 2 łyżki przyprawy do mięsa/ uniwersalnej pieprz czarny mielony pół łyżeczki papryki czerwonej mielonej ziele angielskie(...)mojego smakosza, który nienawidzi udek ze skórą z supermarketu pozbywam się jej ( z polskim kurczakiem nie jest to konieczne :). Mięso dokładnie smaruję marynatą i odstawiam ( na noc/ kilka godzin, ale pół godziny w lodówce też wystarczy). Cebulę kroję w pół plasterki, ząbki czosnku miażdżę. Wszystko wrzucam do naczynia żaroodpornego i piekę w piekarniku ok. 50 minut (30 minut pod przykryciem
NA MOIM TALERZUblogu (i, które bardzo się Wam spodobały! ;-) ), podane z blanszowanym szpinakiem z oliwą z oliwek, kiełkami lucerny i roladką z kurczaka z pomarańczami. Roladki z piersi kurczaka postanowiłam nadziać, suszonymi pomidorami z czosnkiem i różowym pieprzem. Danie wyszło obłędne, nie dość że niskokaloryczne - FIT, to jeszcze pyszne i zdrowe! Zatem POLECAM! A kolorki w sam raz na taką pogodę! Buzziaki(...)wrzącą wodę, woda ma się delikatnie gotować, kluseczki gotujemy około 5-7 minut. Wyjmujemy łyżką cedzakową. ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA: - 1 pierś z kurczaka - 2 łyżki posiekanych suszonych pomidorów - 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego - 1 łyżeczka masła - 1/2 łyżeczki różowego pieprzu ponadto: -oliwa z oliwek, ocet winny, pomarańcz Przyprawy utrzyj z masłem w moździerzu i wyłóż na rozcięte piersi
SMYKWKUCHNIsię serem :) A jeśli nie macie makaronu do woka - ugotujcie osobno zwykły makaron (pomijając dodawanie bulionu). SKŁADNIKI (na 4 osoby) 1 duża podwójna pierś z kurczaka 1 mała cukinia 3 ząbki czosnku 400 ml bulionu 250g makaronu do woka 150g pomidorków koktajlowych 125g mozzarelli (po odsączeniu) 2 łyżki posiekanej świeżej bazylii 1 łyżeczka suszonego tymianku sól pieprz(...)Doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy na dużym ogniu. Cukinię myjemy i kroimy w paski za pomocą obieraczki do warzyw (wyrzucamy część z pestkami). Dorzucamy do kurczaka, przyprawiamy tymiankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Smażymy 3-4 minuty, aż cukinia trochę zmięknie. Zalewamy gorącym bulionem, dodajemy makaron i zmniejszamy ogień. Mieszamy często przez ok. 5 minut, aż makaron będzie miękki
Moje Kuchenne Rewelacjeniesmaczne. Dzisiaj, zapraszam Was na soczyste roladki drobiowe ze szpinakiem. Idealne dla osób, które dbają o swoją sylwetkę. Składniki: 1 kg pojedynczych piersi z kurczaka 150 g szpinaku 1 ząbek czosnku starty ser żółty (wg uznania) sól, pieprz folia do pieczenia 1. Piersi umyć, osuszyć, lekko nakroić i uformować tzw. serce. Mięso rozbić za pomocą tłuczka (najlepiej(...)garnka dodać szpinak, wlać odrobinę wodę i przyprawić solą/pieprzem. W międzyczasie ząbek czosnku obrać i drobno posiekać. Do gotującego się szpinaku dodać posiekany czosnek i gotować, aż woda się zredukuje. 3. Rozbite piersi kurczaka położyć na folii do pieczenia, następnie rozsmarować na nich przestudzony szpinak (najlepiej nakładać nie za dużo szpinaku, aby podczas zwijania nie wypłynął
Ugotowaćszałwia sypka czerwona papryka 1 czerwona cebula 3 ząbki czosnku sól pieprz olej kokosowy masło bezlaktozowe ******************************** Czosnek przecisnąć przez prasę i wymieszać z solą.Pałki kurczaka umyć, osuszyć i natrzeć przygotowanym czosnkiem z solą,pieprzem,ziołami i papryką.Wstawic do lodówki na 30 minut.Kurczaka obsmażyć na oleju ma złoty kolor.Poszatkowaną kapustę i cebulę zeszklić na maśle z olejem
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkilubiących wyraźniejsze smaki. Składniki (na 2 porcje): - 2 średniej wielkości cukinie (po ok. 350 g każda) - podwójna pierś z kurczaka - 100 g kaszy jaglanej - 2 średniej wielkości marchwie - cebula - ząbek czosnku - ok. 1/2 szklanki mleka - czubata łyżka serka kremowego - 1-2 łyżki oleju - 3 łyżki kukurydzy konserwowej - przyprawy : 2 łyżeczki mieszanki curry, pół łyżeczki ostrej papryki, porządna szczypta(...)chilli, pieprzu i czosnku w proszku, sól - garść tartego sera - sok z cytryny do skropienia i natka pietruszki Przygotowanie: Kaszę jaglaną ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Odstawić. Pierś z kurczaka drobno posiekać i posolić. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Cukinie umyć, osuszyć, przekroić poziomo na 2 części. Wydrążyć środek. Miąższ posiekać na desce, przełożyć do miski
Kuchnia Ellieszpinakiem Składniki: piersi z kurczaka ser rokpol (bądź inny pleśniowy) parę suszonych pomidorów w oleju przyprawa do kurczaka sól,czarny pieprz słodka czerwona papryka ząbek czosnku plasterki szynki parmeńskiej Piersi z kurczaka umyłam. W każdej z nich zrobiłam kieszonkę, którą nafaszerowałam suszonymi pomidorami i serem rokpol. Następnie posypałam je przyprawami i natarłam startym czosnkiem. Zawinęłam
potrawyregionalneDzień dobry, Dziś przygotowałam dla Was coś bardzo smakowitego - danie, które uwiedzie was subtelną słodyczą miodu i aromatem wonnych przypraw :) Djaj Matisha Mesla , czyli kurczak
Chilli Czosnek i Oliwakurczaka w sosie śmietanowym: 500g piersi z kurczaka 200g pieczarek 2 średnie cebule 300ml śmietany 200ml mleka 100g tartego sera żółtego 1 żółtko 4 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku Przygotowanie kurczaka: Kurczaka kroimy w średnią kostkę, podsmażamy około 10 minut na małym ogniu. Po 10 minutach, do kurczaka dorzucamy posiekaną w kosteczkę cebulę, pokrojone w plasterki pieczarki i czosnek
NiePieprz.plSkładniki: 10 udek kurczaka, 2 pory, 10 plasterków żółtego sera, przyprawa do drobiu, 1 ząbek czosnku, pieprz, sól. Przygotowanie: Udka kurczaka myjemy i usuwamy z nich wszystkie kości oraz zdejmujemy z nich skórę. Następnie posypujemy przyprawą do kurczaka. Por kroimy w cienkie krążki i podsmażamy na łyżce masła, doprawiamy pieprzem i solą oraz dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku. Udka
Aga w kuchniSkładniki: pomidory 1 kg/dojrzałe, ząbki czosnku 5 sztuk, udka kurczaka całe 2 sztuki, woda 2,5 litra, włoszczyzna 1/2 pęczka, koper 1 baldachim suszony, kucharek 1 łyżka, ryż 3/4 szklanki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, śmietana 1/2 szklanki umyte pomidory pokroić na ćwiartki, dodać obrane ząbki czosnku i wszystko pałką blendera zmiksować dokładnie, można obrac pomidory ze skóry
W Mojej Kuchni Lubięsporą ilością czosnku i gałki muszkatołowej. Składniki na 4 porcje: 2 piersi z kurczaka 400g brukselki szklanka ryżu (może być ryż brązowy) 3 ząbki czosnku 2 cebule średniej wielkości 2 szklanki bulionu z kurczaka 100ml śmietany 18% łyżeczka masła łyżka oleju sól, grubo mielony pieprz, gałka muszkatołowa Sposób przygotowania: W dużym garnku na maśle i oleju podsmażyć pokrojoną
wysmienitywarto poświęcić ten czas bo efekt jest naprawdę fajny! Polecam! Składniki; 3 podudzia z kurczaka 4 pieczarki pół czerwonej papryki 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula przyprawa do kurczaka sól, pieprz, ok pół łyżeczki rozmarynu olej Mięso dokładnie umyć a następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Przy pomocy noża wyjąć wszystkie kości.( ja robiłam to rękami, tak było(...)tarce. Na łyżce oleju podsmażyć cebulę z czosnkiem i rozmarynem. Następnie dodać pieczarki i paprykę, smażyć do momentu odparowania płynu. Farsz doprawić solą i pieprzem do smaku. Napełniać nim udka, wkładając go dodatkowo w szczelinę po kości. Wykałaczkami spinamy dokładnie mięso formując kształt udka. A następnie dokładnie natrzeć je przyprawą do kurczaka. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym spięciem do dołu
Radość kipiąca uśmiechem.