kurczak z czosnkiem - 9349 przepisów (strona:417/624)

PELNOZIARNISTE PLACKI NAAN Z GRILLA 105

wilgotne wnętrze i miękką skórkę u góry. Placki te możemy podawać z kebabem z jagnięciny lub kurczaka oraz grillowanymi warzywami - stanowi to wspaniały, egzotyczny posiłek, który z powodzeniem możemy przygotować na zewnątrz.  Chlebki świetnie smakują maczane w oliwie z oliwek z czosnkiem i ziołami. Polecam! SKŁADNIKI : na ok. 6 placków o średnicy 12cm zaczyn: 3/4 szklanki ciepłej wody

Moja Książka Kucharska
„Frutakosy” 128

Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni tak, by ciasto było plastyczne, nie przypieczone. 2 Przygotowanie mięsa: Pierś z kurczaka dokładnie umyć i oczyścić. Pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miseczki. Przyprawić ulubionymi przyprawami (u mnie: bazylia, oregano, papryka mielona słodka, sól, pieprz, czosnek granulowany), dodać odrobinę oliwy i dokładnie wymieszać. Usmażyć. 3 Przygotowanie pieczarek: Pieczarki umyć i pokroić. Na patelni

PysiaGotuje.pl
Udka kurczaka z duszoną marchewką 198

lubi to połączenie. Wy również spróbujcie może i Wam posmakują. Zapraszam :-)  Składniki: Udka kurczaka 2 szt, marchew 2 szt, cebula pół szt, liść laurowy 2 szt, papryka słodka 1 łyżeczka, sos sojowy 3 łyżki, kostka warzywna pół szt, czosnek 1 ząbek, koncentrat pomidorowy 1,5 łyżki, majeranek 1/4 łyżeczki, s ó l i pieprz do smaku

kulinarne odsłony pati
PRZYPRAWY - ZRÓB JE SAM. 116

CAJUN: Mieszanka z południa USA. Nadaje wspaniały aromat m.in. kurczakowi, rybom, wołowinie i wieprzowinie. Świetna też do pieczenia ziemniaków. Zmiel: po 2 łyżki ziaren białego i czarnego pieprzu, 2 łyżki pieprzu Cayenne, łyżkę granulowanego czosnku, łyżeczkę ziaren gorczycy, po 1/2 łyżeczki nasion kopru włoskiego i kuminu oraz łyżkę tymianku. CHERMOULA: Ostra marokańs ka pasta, doskonała do warzyw

JejKuchnia
Przepis na… – Penne al pesto di rucola e noci 328

kilkanaście minut. Składniki można dodawać dowolnie, np. znana jest wersja z pancettą (boczkiem), pomidorami koktajlowymi lub kurczakiem. Co tylko Wam podpowie wyobraźnia. Składniki: penne 350 gramów pesto Orzechy włoskie 70 gramów Orzechy piniowe 20 gramów Starty parmezan 70 gramów Bazylia, oregano Czosnek Sól, pieprz Oliwa Sposób przygotowania: Pesto według przepisu, który znajdziecie TUTAJ mieszamy z utartymi orzechami. Gotujemy makaron penne

Bon Ton Italia
Zupa pomidorowa z krewetkami 169

smak zupy pomidorowej. Zamiast krewetek możecie dodać kawałki ulubionej ryby - jeśli chcemy zupę pomidorowo - rybną, zaś kawałki kurczaka, by uzyskać zupę pomidorową z kawałkami mięsa. Zamiast natki proponuję wtedy drobny szczypiorek. Składniki: 1 kg świeżych pomidorów 1 kg krewetek królewskich 2 ząbki czosnku pół szklanki passaty szklanka wody przyprawy suszone: sól, pieprz, łyżeczka vegety natur, liść laurowy, 2 ziela

Zasmakuj Kuchni
zdrowe zielone krokiety 178

Składniki 1 brokuł- 2 szkl.posiekanego 1 pierś z kurczaka -opcjonalnie 3 marchewki 1/3 płatków jaglanych 1/3 szkl. bułki tartej 2 jajka 1/3 startego sera c heddar 1 cebula czerwona posiekana drobno 3 ząbki czosnku dodatkowo sos pomidorowy  tutaj wymieszany z kremówka Wykonanie Zagotować wodę i wrzucić na wrzątek obrane,umyte i pokrojone w paski marchewkę.Blanszować 3 minuty.Do

w mojej kuchni
TYMBALIKI DROBIOWE 118

kurczaka 2 marchewki kawałek selera 1 pietruszka 3 liście pora liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarnkach sól, pieprz mielony do smaku                                                                   DODATKOWO :  2 ząbki czosnku

Kulinarne Fantazje Marioli
88 przekąsek i napojów dla kibica 305

włoskimi orzechami Owoce z waniliową chałwą i orzechami w miodzie Pasta z ciecierzycy z oregano, czosnkiem i chia Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pizza z papryką i czarnymi oliwkami Podpłomyki Proziaki Sałatka brokułowa z kukurydzą i groszkiem Sałatka z burakiem, rukolą

Moja smaczna kuchnia
Zupa Ogórkowa z Grzankami 169

opisie pod filmikiem ale możemy przygotować inny wywar wywar przygotowałam z: 2,5 litra wody 2 ćwiartki kurczaka (ale można użyć skrzydełek lub kości na przykład wieprzowych, wołowych) 1 marchew 1 pietruszka kawałek selera 1/2 dużej cebuli mały kawałek pora 1 ząbek czosnku kilka gałązek kopru lub duża szczypta suszonego 1-2 suszone grzybki 3-4 ziarenka ziela angielskiego

Uwaga Babcia Gotuje
Zupa z zielonej soczewicy dla zimnych ogrodników. 165

piekarnikiem,którego owocem są kolejne ciasta i odkrywam,że można ugotować rosół na pieczonym kurczaku. A i  że powoli robi się  coraz cieplej. Zapraszam na soczewicową ;) Składniki:  10 dużych łyżek zielonej soczewicy 1 duża cebula lub dwie małe 2ząbki czosnku 2 łyżki oleju bądź oliwy Pół papryczki chili 2 -2,5 l bulionu 2 marchewki

Fiolka w kuchni
Pomysł na obiad 2 182

ryżem, z ziemniakami, lub z kaszą, oczywiście w towarzystwie ulubionej surówki Składniki na obiad: mięso z udek kurczaka bez kości ( 10 sztuk ) 500g kapusty kiszonej 10 plastrów sera żółtego 20 plastrów boczku surowego wędzonego 300ml śmietanki 30% 2 szklanki wody 4 ząbki czosnku 2 garście posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, mielona papryka słodka Przygotowanie obiadu: Mięso myjemy, osuszamy i oprószamy

NiePieprz.pl
Coconut adventure 168

wariacje ryżowa i równie smacznie smakuje. Dla lasuchòw mniej rybolubnych można rybkę zamienić delikatnym mięskiem z kurczaka. Składniki: 1/2 paczki makaronu ryżowego 1 puszka mleka kokosowego 2 paczki mrożonych krewetek tygrysic lub ok 20 szt swieżych 1 plat łososia 1 zabek czosnku zielona cebulka 1 czerwona papryczka chilli mała szczypta soli pół łyżki oleju kokosowego 1 limonka 1 cebula mala

Lajtkraft food intolerance
Krewetki w panierce panko 825

będzie miała wtedy naturalny lekko bursztynowy kolor. Nie czekać aż stanie się ciemno bursztynowa jak przy smażeniu kurczaka. SKŁADNIKI: opakowanie dużych krewetek kilka łyżek panierki panko 1 jajko sól i pieprz do smaku olej do głębokiego smażenia (najlepiej aromatyzowanego np. chilli lub czosnkiem) Wykonanie: Jajko roztrzepać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Krewetki obrać (jeśli kupiliśmy jeszcze w skorupkach

Sztuka gotowania w/g Samiry