kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:791/1024)

Sałatka hit na stole 805

zakupicie w każdym sklepie. Sałatka idealnie sprawdzi się na domowe imprezy, rodzinne spotkania i inne okazje.  SAŁATKA HIT NA STOLE – PRZEPIS Składniki 250 g wędzonego fileta z kurczaka 150 g żółtego sera 4 jajka 2 świeże ogórki 1 papryka czerwona pęczek szczypiorku 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu pieprz sól Wykonanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy(...)kroimy w kostkę. Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek drobno siekamy. Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy przygotowany sos, mieszamy. Artykuł Sałatka hit na stole pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Galuszka czyli kluski z jaja i mąki 176

węgierskich pikantnych wędlinach. Są takie porawy kuchni węgierskiej, które w domu robię dość często. Tymi potrawami są: zapiekanka z pikantną kiełbasą czyli rakott krumpli, galuszka czyli galuska, paprykarz z kurczaka jego węgierki odpowiednik to csirkepaprikás oraz zupa gulaszowa. Na pewno przed świętami podzielę się z Wami przepisem na węgierską zupę rybną, gdyż uważam, iż zupa ta jest rewelacyjna. Przepis(...)wyżej wymienionych dań przepis mam już dzisiaj. Jest to przepis na galuszkę. Węgierska galuszka to kluski, które podaje się jako dodatek do mięsnych dań obiadowych, głównie dań z dodatkiem sosu. Kluski wykonane są z jajek, mąki oraz wody a swój kształt uzyskują poprzez przeciśnięcie ciasta przez specjalną tarkę. Nie zapomnijcie też o konkursie, który nadal trwa. Szczegóły tutaj: KONKURS Jeśli

mecooks
Grzybowe krokiety z kurczakiem, szczypiorkiem, natką pietruszki i żółtym serem 176

Cebulę kroimy w kosteczkę, pieczarki w pół plasterki. Podgrzybki oraz borowiki dokładnie oczyszczamy, myjemy i kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy olej, szklimy cebulę. Następnie dokładamy mięso z kurczaka oraz wszystkie grzyby. Całość dusimy przez kilka minut, podlewamy wodą. Dodajemy posiekany szczypiorek oraz natkę pietruszki. Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy do momentu, aż odparuje woda. Składniki(...)startym na drobnych oczkach żółtym serem. Naleśnik zwijamy w kopertę. Każdy krokiet panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Obsmażamy na rumiano na patelni. Takie krokiety możemy podać z sosem koperkowym lub czosnkowym

VioletoweKucharzenie
Potrawka z piersi kurczaka 174

Buziaaaki :* Składniki : Podwójna pierś z kurczaka 2 średnie marchewki kawałek selera sól, pieprz, vegeta ( opcjonalnie ) łyżka oleju śmietana 12% 1 łyżka mąki woreczek ugotowanego ryżu Przygotowanie : Pierś z kurczaka płuczę i osuszam . Następnie kroję w niewielką kostkę . Na patelni rozgrzewam łyżkę oleju, wrzucam mięsko, przyprawiam solą i pieprzem . Wstawiam wodę na ryż :) . Gdy pierś się podsmaża, obieram marchewki i selera(...)seler. Duszę ok 15 min na wolnym ogniu . Do szklanki wlewam ok 20 ml śmietany, odrobinę zimnej wody i łyżkę mąki . Dokładnie mieszam( żeby grudek nie było ) i zaklepuję sos. Sos powinien się lekko zagotować :) ja uwielbiam z ryżem ale, można podawać również z ziemniakami :) Smacznego

Domowa Kuchnia u Mamy
SURÓWKI DO OBIADU. MOJA LISTA TOP. 168

kranu. Odcedzamy i przekładamy do miski. Łączymy z pozostałymi składnikami i doprawiamy.  Gotowe! SURÓWKA Z JARMUŻEM I KIEŁKAMI RZODKIEWKI. Surówka idealna do chudych mięs takich jak indyk czy kurczak. Sprawdzi się też w roli sałatki do kanapek na kolację. Jest też świetnym pomysłem do dań mięsnych z grilla. SKŁADNIKI: - 4 garście umytego jarmużu - paczka kiełków rzodkiewki - 1/4 sera feta(...)sól, pieprz, ocet balsamiczny, miód Pomidorka i ogórka kroimy w kostkę. Fetę w drobną kosteczkę. Wszytko mieszamy w misce.  Z w/w składników na dressing robimy przy pomocy blendera sos do surówki. Gotowe! Życzę Smacznego! Zapraszam Was na Facebooka i Instagrama smyk_w_kuchni_blog

SMYKWKUCHNI
Kurczak w suszonych pomidorach 161

paski 1 szklanka suszonych pomidorów 1,5 szklanki białego półsłodkiego wina 1/3 szklanki pokrojonych zielonych oliwek sok z 1 cytryny 1 łyżeczka lejącego miodu sól pieprz Piersi z kurczaka umyć i oczyścić z ewentualnych błonek  Na patelnię wlewamy 2 łyżki zalewy olejowej z pomidorów i rozgrzewamy. Gdy oliwa się zagrzeje - wrzucamy piersi i smażymy na małym ogniu(...)składniki: wino, suszone pomidory, miód, zielone oliwki sok, z cytryny - doprawiamy Przykrywamy i dusimy 15 minut Po upływie tego czasu zdejmujemy pokrywkę i gotujemy ok. 5 minut do zredukowania sosu Można podać z ryżem Smacznego :) W myśl akcji

Szczęśliwa kuchnia
Lekki makaron z pieczarkami i szpinakiem 152

szpinakiem. Składniki Ilość porcji: 2 150 g makaronu spaghetti 60 g szpinaku 40 g parmezanu 70 g serka śmietankowego 150 g pieczarek 20 g masła 1/3 szklanki bulionu z kurczaka lub warzywnego 2 ząbki czosnku Sól i pieprz do smaku Zobacz film: Przygotowanie Ugotuj makaron, posiekaj czosnek, oczyść i pokrój pieczarki. Na dużej patelni roztop masło, dodaj pokrojone pieczarki, dopraw(...)czasu, dopóki nie będą miały złotego koloru. Dodaj czosnek i mieszaj przez chwilę. Następnie wlej bulion, dodaj serek śmietankowy i parmezan. Mieszaj aż wszystkie składniki się połączą. Jeśli sos jest dla Ciebie zbyt gęsty wlej odrobinę bulionu. Kiedy otrzymasz odpowiednią konsystencję sosu dodaj szpinak i gotuj mieszając od czasu do czasu. Na sam koniec dodaj makaron i gotuj jeszcze przez

ale Pysznie
Jak zrobić idealny rosół 199

wywar na skrawkach mięsa, kościach i jarzynach, który można przygotować z tanich (co nie znaczy, że gorszej jakości) składników. Później zwykle używa się go jako bazę do zup i sosów. Często przelewamy go do mniejszych pojemniczków i mrozimy, by mieć zapas na później. Rosół natomiast ... o rosole można by napisać poemat ... To wspomnienie babcinej kuchni, niedzielnych rodzinnych obiadów, ciepło rodzinnego(...)bulionem), potrzebny nam będzie duży (6 litrowy) garnek i najlepsze składniki. Poniżej znajduje się kilka wskazówek. Tak rosół gotuję ja, tak mnie nauczyła Mama. - Rosół gotujemy na kurze (lub kurczaku) wiejskiej, naturalnie karmionej. Nie używajmy samych piersi drobiowych. Jeśli chcemy mieć zdrowy, esencjonalny rosół, musi on zawierać mięso z kością. - Rosół gotujemy długo – nawet trzy godziny. Nie jest to tania

Posadzone i zjedzone
Smaczny i zdrowy… kurczak Zagrodowy! 197

grillowanego z racji beztłuszczowej obróbki termicznej. Dzięki nowoczesnym urządzeniom można go przygotować także na grillu elektrycznym poza tradycyjnym „sezonem grillowym”. Oto przykładowy przepis: Składniki: około 500 g filetu z kurczaka (najlepiej zagrodowego), 200 ml jogurtu naturalnego, sól, pieprz, 1 łyżeczka curry w proszku, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 2 drobno posiekane ząbki czosnku, 1 łyżeczka tymianku, 2 łyżeczki soku z cytryny(...)wstawiamy do lodówki na noc. Następnego dnia, po wyjęciu z marynaty, układamy na grillu i pieczemy, aż będzie rumiane. Można podawać z sałatą polaną jogurtem naturalnym lub ulubionym sosem

Tradycyjna Kuchnia
Filet z kurczaka w sosie pomidorowym. 167

Składniki : pierś z kurczaka, u mnie pojedyncza 1 cebula 3 ząbki czosnku 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 marchewki kawałek selera łyżka bazylii tłuszcz do smażenia szklanka wody lub rosołu sól, pieprz, cukier Przygotowanie ; Mięso umyć, pokroić w paski Warzywa  obrać i pokroić ( oprócz cebuli i czosnku), ( zmiksowałam na drobno) Pokrojoną cebulę i czosnek przesmażyć,  dodać  pokrojone(...)warzywa, gotować do miękkości na rosole lub wodzie Dodać koncentrat, ewentualnie soku pomidorowego, sól, cukier do smaku i bazylię, gotować chwile- mieszając Mięso przesmażyć krótko na patelni, dodać do sosu i chwilę razem gotować, do zupełnej miękkości mięsa Podawać z ryżem lub kopytkami i ulubioną surówką. Inspiracja "Mięsa na domowe obiady

Proste Potrawy
Paprykarz z kurczaka 273

Danie z kuchni węgierskie, najczęściej podawane z ryżem lub kładzionymi kluskami. Składniki 4 filety z kurczaka 1 cebula 2 łyżki czerwonej papryki w proszku wędzonej pół szklanki bulionu z kury białe wytrawne wino 1/4 szklanki śmietanki 30 % oliwa z oliwek Przygotowanie   Cebulę po obraniu posiekałem a następnie zeszkliłem na dużej patelni na małym ogniu. Dodałem paprykę, dusiłem 3 minuty(...)filety po 2-3 minuty z każdej strony. Smażyłem je partiami i odkładałem na talerz. Na patelnię wlałem kieliszek wina i rosół. Gotowałem 2-3 minuty zeskrobując cebulę i sos z patelni. Dodałem śmietankę i gotowałem 2-3 minuty, aż sos lekko zgęstniał. Włożyłem filety i podgrzałem

R'n'G Kitchen
Kurczak w suszonych pomidorach 212

paski 1 szklanka suszonych pomidorów 1,5 szklanki białego półsłodkiego wina 1/3 szklanki pokrojonych zielonych oliwek sok z 1 cytryny 1 łyżeczka lejącego miodu sól pieprz Piersi z kurczaka umyć i oczyścić z ewentualnych błonek  Na patelnię wlewamy 2 łyżki zalewy olejowej z pomidorów i rozgrzewamy. Gdy oliwa się zagrzeje - wrzucamy piersi i smażymy na małym ogniu(...)składniki: wino, suszone pomidory, miód, zielone oliwki sok, z cytryny - doprawiamy Przykrywamy i dusimy 15 minut Po upływie tego czasu zdejmujemy pokrywkę i gotujemy ok. 5 minut do zredukowania sosu Można podać z ryżem Smacznego :) W myśl akcji

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Łosoś ze szparagami 238

Łosoś ze szparagami to potrawa, który ma wyjątkowy smak i charakter. Kluczem przygotowania tej potrawy jest odpowiednia marynata, która podkreśli smak łososia. Danie to będzie niezwykle

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z kaczka po azjatycku 108

Przepis ten powstał w wyniku potrzeby stworzenia dania, w którym mięso tak dobre jak pierś kaczki będzie się idealnie komponować z dodatkami. Prawdę mówiąc, sama kaczka

zjem to blog kulinarny
Filet pod wiosenną pierzynką 73

Składniki: • 1 podwójny filet z kurczaka • 1 cebula • ½ główki kapusty młodej • 1 marchew • 1 papryka czerwona • 3 ogórki konserwowe • 3 łyżki majonez • 3 łyżki ketchupu pikantnego • 15 dag sera żółtego • Sól • Pieprz • 1 łyżka przyprawy do kurczaka • Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w cienkie plastry, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Następnie smażymy na rozgrzanym(...)ogórki konserwowe. Doprawiamy pieprzem oraz solą, podlewamy odrobiną wody i gotujemy do miękkości. 3. Tak przygotowane warzywa rozkładamy na każdym kawałku mięsa. 4. Majonez oraz ketchup razem mieszamy i sosem przykrywamy warzywa. 5. Na koniec posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. 6. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180° C. 7. Danie gotowe. 8. Smacznego

Kulinarna Chwila