kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:788/1024)

Truskawkowa sałatka z czosnkiem niedźwiedzim, polędwiczką, szparagami i dressingiem truskawkowym 158

Wszystko razem mieszamy i rozkładamy po równo na dwóch talerzach. Dodajemy polędwiczki, szparagi oraz umyte i pokrojone w półplasterki truskawki. Dressing truskawkowy Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i blendujemy na gładki sos. Dodajemy olej oraz wszystkie przyprawy i energicznie mieszamy, aby składniki dokładnie się połączyły. Tak przygotowanym dressingiem polewamy sałatkę. * młode liście sałaty masłowej zielonej i czerwonej oraz młode liście szpinaku Notes(...)twarde i łykowate By Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/ Jeśli spodobał Ci się ten przepis, spróbuj koniecznie przepisu na Sałatkę z czosnku niedźwiedziego z dodatkiem kurczaka, sera houllumi i pomarańczy

Wędrówki po kuchni
Grillowana karkówka w winnej marynacie 213

zliczę, ile w tym roku wieczorów spędziliśmy właśnie w ten sposób.  Dlatego ja dziś strajkuję i w planach mam tylko sałatkę (no dobra, co najwyżej z grillowanym kurczakiem) a Wam, gdyby się zachciało, proponuję pyszną karkówkę ;) Odpowiednio doprawiona, choć oczywiście każdy może ją jeszcze bardziej wyostrzyć, z delikatną winną nutką, która znika całkowicie w trakcie pieczenia.  Polecam(...)cytryny 125ml oleju 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki ½ łyżeczki papryki czerwonej ostrej ⅓ łyżeczki pieprzu 1 pełna łyżeczka soli 1 łyżeczka tymianku 3 ziarenka jałowca Szczypta rozmarynu 1 łyżka sosu sojowego Sposób przygotowania w Tefal Companion: W misie urządzenia zakładamy ostrze ultra blade. Dodajemy cebulę pokrojoną na ćwiartki oraz obrane ząbki czosnku. Zakładamy koszyczek do gotowania na parze i miksujemy

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka wiosenna do obiadu 217

domu tak nie jemy i tego się trzymam do dziś. Ta sałatka może stanowić samodzielne danie, gdy dodamy do niej upieczoną, pokrojoną  pierś z kurczaka lub ser feta. Nam posłużyła jako dodatek do drugiego dania. Składniki: 1/2 główki sałaty masłowej ( najlepiej ze środka) 1/2 czerwonej papryki 1/2 papryki żółtej kilka plasterków chili 1 ogórek   gruntowy polski 1 pomidor(...)pudru 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej 3 łyżki oleju 1 łyżeczka octu spirytusowego sól ipieprz do smaku Wykonanie: Warzywa umyć i pokroić... ( sałatę porwać). W słoiku wymieszać wszystkie składniki sosu polać nim sałatkę przed samym podaniem, wymieszać i serwować. Smacznego

Gosia gotuje
gulasz z indyka z warzywami... 204

Składniki: mięso gulaszowe z indyka 1 kg, olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 6 sztuk, przyprawa do kurczaka 1 opakowanie, warzywa mrożone z brokułem mieszanka 1 opakowanie, woda 1 litr, mąka pszenna 1 łyżka, śmietana gęsta 1/2 szklanki, woda 1/2 szklanki na rozgrzanym oleju zrumienić mięso gulaszowe z indyka, dodać pokrojone w kostkę cebule, z praski wyciśnięte(...)brokułem, wlać wodę i pod przykryciem dusić z 30 minut na średnim ogniu śmietaną 18% wymieszać z mąką i wodą, wlać do gulaszu i mieszać do zagotowania i zagęszczenia sosu gulasz smakuje z ryżem, ziemniakami, makronem, z pieczywem............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gulasz z kurczaka 182

żółtą i czerwoną papryką, cebulą oraz pomidorami z puszki. Doprawiony nutką czosnku,tymiankiem i natką. Doskonały z ryżem lub w innym towarzystwie. Składniki:  400 g filetów z kurczaka 2 sztuki cebuli 2 sztuki papryki czerwona i żółta 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy  1 puszka pomidorów bez skórki  1 łyżka posiekanej natki pietruszki tymianek, pieprz, sól, papryka(...)mniejsze kawałki. Na rozgrzanej oliwie szklimy cebule i czosnek. Dodajemy mięso i podsmażamy. Następnie dodajemy paprykę. Dusimy przez 10 minut. Później pokrojone pomidory razem z sosem dodajemy do mięsa. Dusimy przez kolejne 10 minut. Przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem, papryką i natką pietruszki do smaku. Ilość według upodobań. Podajemy z ryżem

Życie zaczyna się w kuchni
Curry z kurczakiem i dynią 56

upieczenia dużej ilości dyni, która finalnie została zmiksowana i dodana do curry w postaci puree. I tak myślałam do czego można by go dodać. Bach, mięso. Jakieś aromatyczne, w sosie. Curry, a jakże. Na obecną porę roku – idealne. Zaglądnęłam do mojej szuflady z przyprawami i w sumie okazało się, że jest jak najbardziej przystosowana do potraw indyjskich. Na pewno(...)czekać. Napiszę Wam jeszcze coś na temat mięsa, z którego robię curry. Próbowałam wielu tego rodzaju potraw, ale moim ulubionym zawsze jest to z dodatkiem filetów z udek kurczaka. Piersi z kurczaka też będą ok, ale udka mają trochę inny wymiar smaku, są bardziej wyraziste, nie są suche. A jak macie ochotę poeksperymentować, zróbcie curry z wołowiną, z krewetkami

Kardamonovy
Sałatka po mojemu 29083

zachęcam Was do wypróbowania przepisu. SAŁATKA PO MOJEMU – PRZEPIS Liczba porcji: 4 | Czas przygotowania: 15 minut | Poziom trudności: Łatwy Składniki 2 ogórki świeże 250 g szynki z wędzonego kurczaka 1 papryka czerwona 150 g żółtego sera 4 jajka 1 duży pęczek szczypiorku 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Jajka gotujemy na twardo(...)tarce o dużych oczkach. Paprykę pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Jogurt naturalny mieszamy z majonezem i posiekanym szczypiorkiem. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy przygotowany sos, oraz pieprz i sól. Całość dokładnie mieszamy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Sałatka po mojemu pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
Zapiekanka z chleba 99

czerstwego chleba 10 jajek rozmiar L 330 g śmietany 18% 150 gr tartego sera żółtego 300 gr kiełbasy lub innego mięsa (u mnie pół na pół z duszonym kurczakiem) pokrojonego w kostkę 1 na 1 cm 2 garści kukurydzy z puszki 1 lub 1 i 1/2 łyżeczki soki 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki nie dodawałam) 1 opakowanie mozzarelli(...)kostkę (2 na 2 cm). Do dużej miski wbić jajka, dodać śmietanę, żółty, tarty ser, sól, pieprz, paprykę, wymieszać. Na dno formy wsypać chleb, posypać pokrojonym mięsem, równomiernie polać sosem, na wierch zetrzeć mozzarellę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 30-40 min, do momentu aż masa jajeczna zetnie się, a wierzch zapiekanki zarumieni się. Smacznego! Zapiekanka z chleba Zapiekanka

moj przepis na
Zapiekanka z chleba 90

czerstwego chleba 10 jajek rozmiar L 330 g śmietany 18% 150 gr tartego sera żółtego 300 gr kiełbasy lub innego mięsa (u mnie pół na pół z duszonym kurczakiem) pokrojonego w kostkę 1 na 1 cm 2 garści kukurydzy z puszki 1 lub 1 i 1/2 łyżeczki soki 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki nie dodawałam) 1 opakowanie mozzarelli(...)kostkę (2 na 2 cm). Do dużej miski wbić jajka, dodać śmietanę, żółty, tarty ser, sól, pieprz, paprykę, wymieszać. Na dno formy wsypać chleb, posypać pokrojonym mięsem, równomiernie polać sosem, na wierch zetrzeć mozzarellę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 30-40 min, do momentu aż masa jajeczna zetnie się, a wierzch zapiekanki zarumieni się. Smacznego! Zapiekanka z chleba Zapiekanka

moj przepis na
Szybka wegańska zupa z cieciorką 135

Nie będziemy ściemniać, nasza zupa nie była wegańska. Raczej trochę, prawie wegetariańska 😉 Ale miała być w założeniu i taka by była, gdyby ktoś nie wyjadł ostatniego

slodkokwasnapl
Zapiekanka z chleba 137

czerstwego chleba 10 jajek rozmiar L 330 g śmietany 18% 150 gr tartego sera żółtego 300 gr kiełbasy lub innego mięsa (u mnie pół na pół z duszonym kurczakiem) pokrojonego w kostkę 1 na 1 cm 2 garści kukurydzy z puszki 1 lub 1 i 1/2 łyżeczki soki 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki nie dodawałam) 1 opakowanie mozzarelli(...)kostkę (2 na 2 cm). Do dużej miski wbić jajka, dodać śmietanę, żółty, tarty ser, sól, pieprz, paprykę, wymieszać. Na dno formy wsypać chleb, posypać pokrojonym mięsem, równomiernie polać sosem, na wierch zetrzeć mozzarellę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec 30-40 min, do momentu aż masa jajeczna zetnie się, a wierzch zapiekanki zarumieni się. Smacznego! Zapiekanka z chleba Zapiekanka

moj przepis na
Kiszone cytryny 128

Opis Kiszone cytryny : Kiszone cytryny są kluczowym składnikiem marokańskiego tażin oraz ngam nguv – kambodżańskiej zupy z kurczakiem. Możemy je spotkać również w kuchni francuskiej. Samo kiszenie nie jest skomplikowane. Jednak trzeba znaleźć dobrej jakości cytryny. Muszą być dobrej jakości, koniecznie niewoskowane, które bez problemu można będzie zjeść ze skórką, bo tak własnie zjada się kiszone cytryny. Mają niezwykle intensywny(...)wydobywa ich mocny cytrynowy smak. Do cytryn pasuje chili, cynamon, pieprz, można swobodnie łączyć smaki. Idealnie sprawdzą się nie tylko do marokańskich dań, ale również do naszych dań mięsnych, sosów czy sałatek. Dobrze łączą się też z chrzanem jako sos w amerykańskim stylu, np. do krewetek. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na przetwory oraz inne przepisy kuchni marokańskiej. Składniki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sałatka ze szpinaku z fetą i boczkiem 85

polałam sosem i przykryłam następną porcją liści. Robiłam tak dopóki nie skończyły mi się przygotowane produkty. Fajnie jest również sosem polewać wyłożoną na talerzyk sałatkę. To już kwestia upodobania Sosu ani sałatki nie soliłam. Wystarczająco dużo soli ma ser a nawet boczek. Miałam gotowe pieczywo czosnkowe i pokroiłam je na drobne kromki. Rozgrzałam tłuszcz na patelni co pozostał po smażeniu(...)kostkę chleb albo bułkę, podsmażyć na tłuszczu i takimi grzankami posypać sałatkę. Ja wolałam wersję z grzanką z boku a nie w sałatce. Zamiast boczku można dodać podsmażone kawałeczki kurczaka. Będzie smakowało równie wyśmienicie! Smacznego! Lidka Artykuł Sałatka ze szpinaku z fetą i boczkiem pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Jakie przyprawy do jakich potraw? 133

zieleninę. Szczególnie popularne i niezwykle aromatyczne są: nać pietruszki i lubczyk. Jakie przyprawy do indyka? W przypadku mięsa indyka świetnie sprawdzą się podobne przyprawy, jak te wykorzystywane w doprawianiu kurczaka: sól, świeżo mielony czarny pieprz, czosnek (także granulowany), ale także curry czy imbir. Z indykiem dobrze komponują się również: cząber, bazylia, tymianek, estragon, rozmaryn czy kminek – dodanie kilku świeżych gałązek(...)Przyprawianie grzybów nie jest łatwe, gdyż wiele dodatków zamiast podkreślić ich smak jedynie je przytłoczy. Tutaj liczy się umiar, niezależnie od tego, czy gotujemy zupę grzybową czy też przyrządzamy sos. Smak grzybów wzmocnią podstawowe przyprawy – sól i świeżo mielony pieprz. Leśne grzyby doskonale komponują się z ziołami, szczególnie świeżymi. Natka pietruszki, rozmaryn czy tymianek nie tylko ożywią smak grzybów

Kulinarne Przeboje