kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:782/1024)

Kaczka z sosem hoi sin 236

Piersi z kaczki, obłędnie chrupiące, mięciutkie i smaczne! Wyszły mi idealne, chociaż z kaczką mam wiele przygód, i za nim nauczyłam się ją przyrządzać troszkę mi

SMYKWKUCHNI
Pulpety w sosie pomidorowym 209

Propozycja na dzisiejszy obiad ;) Takie pulpety będą pasować do makaronu, pieczonych ziemniaków lub tak jak w moim przypadku do pieczonej marchewki ;) Życzę udanej słonecznej

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Na szybko – makaron z pomidorami 244

Bardzo często po powrocie z pracy zastanawiamy się co przygotować na szybki obiad. Pomysłów w głowie zapewne mamy całe multum, jednak najczęściej decydujemy się na fastfood

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Keto curry z krewetkami (Paleo, LowCarb) 218

się jednak, że każda inna sprawdzi się równie znakomicie… Dobór ingrediencji Jeśli chodzi o główną zawartość keto curry, to tutaj panuje pełna dowolność. Może to być wołowina, kurczak, ryba albo same warzywa. Ja dzisiaj postawiłam na owoce morza, a dokładniej- krewetki. Do tego zielone warzywa, czyli seler naciowy i fasolka szparagowa. A co jako dodatek? Zazwyczaj curry serwuje się(...)pasty w spaghetti all’amatriciana . Tutaj sprawdził się równie dobrze! Zresztą przekonajcie się sami! Curry z krewetkami Keto curry to bardzo aromatyczne danie jednogarnkowe inspirowane kuchnią indyjską. Bazą sosu jest mleczko kokosowe i pomidory, wzbogacone pastą curry. W ten sposób można przygotować większość mięs oraz warzyw, a efekty są naprawdę zachwycające! Dania Danie główne , Lunch , Przekąska Kuchnia Indyjska Keyword

Modern Cave Girl
Pikantna szakszuka z ziemniakami 283

ZIEMNIAKAMI PRZYGOTOWANIE: 45 minut SKŁADNIKI: – 2 łyżki oliwy – pół cebuli – 3 ząbki czosnku – 3 łyżeczki sproszkowanego chilli – 1 łyżeczka soli – 1/3 szklanki bulionu z kurczaka lub warzywnego – 1 puszka krojonych pomidorów – 4 jajka – 1 szklanka pokrojonych w dużą kostkę ziemniaków – 1 szklanka jarmużu (bez twardych części) – ew odrobina sera koziego(...)patelni rozgrzej łyżkę oliwy i włóż ziemniaki oraz 1 łyżeczkę chilli. Podsmażaj ziemniaki przez około 7-10 minut aż zrumienią się z każdej strony. Wtedy wrzuć je do sosu pomidorowego do garnka i gotuj około 10 minut. Do ziemniaków w sosie dodaj jarmuż. Na końcu zrób niewielkie wgłębienia i wbij w nie jajka. Przykryj garnek pokrywką i gotuj przez kolejne

nietylkopasta.pl
KURCZAK CURRY W MLECZKU KOKOSOWYM (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu i laktozy) 349

ostrej 60 g tłuszczu o temperaturze pokojowej (u mnie smalec gęsi lub olej kokosowy) sól himalajska pieprz czarny mielony 400 ml mleczka kokosowego Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Kurczaki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Tłuszcz wymieszać z przyprawami. Powstałą marynatą posmarować dokładnie mięso z każdej strony. Cebulę pokroić w piórka a czosnek obrać i wycisnąć przez praskę lub rozgnieść. Następnie(...)zamarynowane mięso pod przykryciem i piecz 40 minut. Następnie zalać mleczkiem kokosowym i piec bez przykrycia przez kolejne 20 minut do momentu aż mięso będzie miało zarumienioną skórkę a sos zgęstnieje. Idealnie komponuje się surówkami ze świeżych warzyw. — BTW całości: 1700g, 3067 kcal, B 178 g, W 32 g T 247 g. W 100 g: 180 kcal

Ola la LCHF
Szaszłyki z indyka w piwnej marynacie 190

Lato! Środek wakacji, piękna pogoda i nieustający zapach grillowanego mięsa, szczególnie w weekendy. Oczywiście najprościej wrzucić na grilla kawałek kiełbasy, karkówki czy piersi kurczaka, ale takie jedzenie może szybko się znudzić. Proponuję więc aromatyczne szaszłyczki z delikatnego mięsa z nogi indyka, karmelizowane miodem i pachnące piwem porter. To chyba najlepsze szaszłyki(...)tuszki, bo u nas chłopaki jedzą piersi, a dziewczyny nogi. Składniki: • 2 filety z udźca indyka Marynata • 1/2 szklanki miodu • 1/2 szklanki piwa porter • 1/4 szklanki sosu sojowego • 1 łyżeczka musztardy • 1 łyżka oleju • 1/4 łyżeczki pieprzu • 2 ząbki czosnku • 1 duża cebula Wykonanie: • Mięso indyka pokroić na małe kostki ok. 2 x 2 cm. Marynata

To co kocham
Rolada faszerowana kaszą 170

jest trochę nie wyraźne, a to dlatego, że robiłam je telefonem. Niestety, aparat wyładował mi się w trakcie robienia zdjęć krok po kroku :/ Rolada faszerowana kaszą 3 ćwiartki z kurczaka 1 torebka kaszy jęczmiennej 30 dag mięsa mielonego z łopatki 1 duża cebula łyżka margaryny przyprawa typu kucharek; ziarenka smaku pieprz Z udka wyciąć kość, rozłożyć na desce. Kasze ugotować(...)boki mięsa i zwinąć w roladkę. Całość spiąć nićmi. Podgotować chwilę. Następnie przełożyć na rozgrzany tłuszcz na patelni i smażyć przez ok. 25 minut z dwóch stron. Polać dowolnym sosem

Gotuję Testuję
Prosta i szybka domowa pizza makaronowa 496

temu, że od ponad roku gotuje sam, nauczyłem się czerpać z tego przyjemność, a co najważniejsze cieszyć się smakiem dań, które przygotuje. Pamiętaj, że dieta to nie tylko ryż, kurczak i gotowane warzywa Składniki Ilość porcji: 2 250 g makaronu penne 30 g pieczarek 30 g salami 30 g czerwonej papryki 100 g sera mozarella 100 g przecieru pomidorowego(...)dodaj oregano, zmielony czosnek, sól i pieprz do smaku. Pokrój pieczarki i czerwoną paprykę. Wysmaruj oliwą z oliwek naczynie żaroodporne, wrzuć ugotowany makaron, wlej przygotowany wcześniej z przecieru pomidorowego sos, posyp serem mozzarella, dodaj salami, pieczarki i czerwoną paprykę. Rozgrzej piekarnik do 250 stopni i piecz 10-15 minut. Podawaj ze świeżą bazylią. Smacznego! Wartości odżywcze: Energia

ale Pysznie
Udziec z kurczaka w sosie szczawiowym. 260

Kolejna propozycja obiadowa. Drób w moim domu jest bardzo często, a w Waszym? Zapraszam! Składniki; 1 kg udźca z kurczaka 2 marchewki 2 garście świeżego szczawiu 2 łyżki masła do smaku pieprz, sól, przyprawa uniwersalna pół łyżki mąki     Przygotowanie; Mięso umyć a następnie osuszyć, na patelni rozpuścić 1 łyżkę masła i układać udźce. Zrumienić(...)posiekać same liście. Na drugiej patelni rozpuścić 2 łyżkę masła i wrzucić szczaw. Dusić aż wyparuje cała woda. Kiedy mięso jest już miękkie, uzupełniamy wodę, doprawiamy sos do smaku. Dodajemy uduszony szczaw. Jeśli chcemy większą ilość sosu, dolewamy więcej wody i delikatnie zagęszczamy go mąką. Mąkę mieszamy w wodzie i dolewamy do sosu. Doprawiamy

Radość kipiąca uśmiechem.
Bulion warzywny. 234

Dziś Kochani mam dla Was przepis na podstawowy składnik wielu zup i sosów, a mianowicie na bulion warzywny. Bulion (zwany także rosołem warzywnym) jest bardzo prosty do przygotowania, praktycznie sam się robi :), więc tym bardziej zachęcam Was do przygotowywania go samodzielnie,(zamiast korzystania z gotowej kostki). Najlepiej smakuje ugotowany z warzyw pochodzących z własnego ogródka, ale teraz, wczesną wiosną, ratujemy(...)selera, bez których ciężko by mi było odpowiednio doprawić zupę.       Jeśli macie ochotę na bulion drobiowo-warzywny wystarczy do podanych proporcji dodać niedużą pierś z kurczaka.  Składniki na bulion warzywny: łyżeczka oleju rzepakowego 1 średnia cebula 1,2 litra wody 1 pietruszka 1 średni seler lub pół dużego 4 marchewki 1 por (biała część

Rozpustne gotowanie
Żeberka w glazurze pomarańczowo-sojowej. 238

Amerykanie kochają je jeszcze mocniej. Sięgnąłem więc po jeden z przepisów amerykańskich (a imię ich legion). Wybrałem taki, który wydał mi się łatwy. Jak już wspomniałem przy okazji pomarańczowego kurczaka  takie powinno być domowe gotowanie. Zwłaszcza w środku tygodnia. Jeszcze bardziej zwłaszcza, kiedy można zyskać trochę wolnego czasu i miło go spędzić ;) Nie to żeby gotowanie nie było miłym(...)gotowane, a potem szybko zapiekane w glazurze. Efekt jest taki, że mięso niemal rozpływa się w ustach, a kostki same leciutko wychodzą. Ach... ;) Składniki: 1 kg żeberek 200 ml sosu sojowego 4 ząbki czosnku 3 łyżeczki kuminu 2 łyżeczki słodkiej papryki oliwa 2 cebulki dymki 200 ml soku wyciśniętego z pomarańczy skórka otarta z 1 pomarańczy 2 łyżki miodu sól

zadanie-gotowanie
Kurczak w sosie kokosowo-brokułowym 168

Składniki filet z udka kurczaka, 500g brokuł, 200g cebula, 1 sztuka czosnek, 2-3 ząbki bulion drobiowy, 300ml mleczko kokosowe, 160g skrobia kukurydziana, 2 łyżeczki sól, pieprz bazylia świeża, 5-7 listków Przygotowanie Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy opłukane mięso, dodajemy czosnek pokrojony w plasterki i cebulę w pióra. Smażymy 10 minut, aż mięso się przyrumieni. Zalewamy filety gorącym bulionem(...)dorzucamy różyczki brokuła oraz posiekaną bazylię. Całość przykrywamy i dusimy na małym ogniu około 20 minut, aż mięso będzie miękkie. Skrobię kukurydzianą rozrabiamy w odrobinie wody i zagęszczamy sos. Jeśli to konieczne doprawiamy solą i pieprzem

Gotowanie moimi oczami

Proponowane wyszukiwania