kurczak w sosie - 15347 przepisów (strona:134/1024)

Zapiekanka makaronowa z porem, selerem naciowym i udkami z kurczaka w sosie śmietanowym 335

auto'); ga('send', 'pageview'); Nie chciałabym rozstać się z tym blogiem. Rozważałam to i wiem, że nie jestem gotowa. ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z POREM, SELEREM NACIOWYM I UDKAMI KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWYM Składniki: - 500 gramów udek z kurczaka bez kości - 4-5 porów - kilka łodyg selera naciowego - 250 gramów makaronu (u mnie penne, ale to nie obowiązek) - 200 mililitrów śmietany

Życie zamknięte w smaku
Pierś kurczaka w sosie szpinakowym 140

Pierś kurczaka w sosie szpinakowym Składniki 500 gr piersi z kurczaka 250 gr świeżego lub mrożonego szpinaku. 2 ząbki czosnku 100 ml słodkiej śmietany 4 łyżki oliwy 2 łyżki masła Sól, pieprz Dodatkowo do zamarynowania należy użyć łyżki octu balsamicznego, łyżki oliwy, soli i pieprzu Sposób przygotowania Mieszamy ze sobą składniki marynaty, zanurzamy w niej pierś kurczaka i zostawiamy

Miód i pieprz
Bucatini z chayote i sosem miętowym. 343

łyżeczki papryka słodka 10 dag mozzarella biała starta oliwa z oliwek Sos miętowy. zdeglasowany smak z upieczonej roladki 100 ml śmietana 36% 1 łyżeczka sosu miętowego ew. 2 łyżeczki posiekanej drobno mięty Wykonanie. Piersi z kurczaka rozbić, doprawić, ułożyć na przesmarowanej oliwą foli do pieczenia. Uformować prostokąt. Całość posypać posiekaną pietruszką. Makaron gotować 8 minut, odcedzić. Czosnek drobno posiekać, krótko

Kulinarny karnet Christophera
Sałatka z panierowanym kurczakiem i serem camembert 93

panierce. Usmażyć. Wszystkie składniki na sos wymieszać ze sobą i odstawić na 10 minut. Słonecznik uprażyć na suchej patelni przez 2 minuty. Na talerz wyłożyć sałatę, kawałki panierowanego mięsa i sera. Polać całość sosem i posypać prażonym słonecznikiem. Smacznego. Krok po kroku: 1. Pokroić mięso i se 2. Opanierować mięso i ser 3. Usmażyć kurczaka i ser 4. Zrobić sos(...)Uprażyć słonecznik 6. wyłożyć sałatę 7. Ułożyć kurczaka i ser, posypać słonecznikiem i polać sosem Pobierz wersję do druku: Pobierz Sałatka z panierowanym kurczakiem i serem camembert Artykuł Sałatka z panierowanym kurczakiem i serem camembert pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Zupa chińska z kurczakiem – po polsku 112

azjatyckiej pisałam już nie raz. Czasami trzeba zjeść coś innego niż bigos, pierogi i rosół….no właśnie rosół…. Zerknęłam do lodówki a tam pół piersi z kurczaka, papryka, sos sojowy…Ugotowałam zupę na wzór chińskiej. Przyznaję nieskromnie, że proste potrawy zawsze się sprawdzają. Nie prosiłam o żadne pochwały, ale domownikom bardzo smakowało Składniki (porcja dla 3 osób(...)gałązka selera naciowego * 1-2  liście kapusty pekińskiej * dowolny makaron chiński * 1-2 łyżki ciemnego sosu sojowego * przyprawa chińska 5 smaków * sól * łyżka masła albo oleju Masło rozgrzałam w garnku i podsmażyłam na nim pokrojona w kostkę pierś z kurczaka. Kolejno dodawałam marchew pokrojoną w pół talarki, pokrojonego w cienkie paseczki selera, pieczarki, cebulę. Wszystko razem chwilę podsmażyłam Podlałam

Pieprzyć z Fantazją
Kokosowo-cytrynowa potrawka z kurczaka 194

grubej z jednego końca, miażdżymy ją tłuczkiem. Ustawiamy rondel na ogniu i podgrzewamy. Na patelni po kurczaku zeszklić cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodać ją do kurczaka. Gotować kurczaka z sosem ok. 10 minut. Doprawić do smaku solą. Sos musi być słony, bo nie solimy ryżu. Podawać potrawkę z ryżem. Zaproponowane danie jest bardzo delikatne w smaku. To był zamierzony(...)południu planowany był grill, a wiadomo, że potrawy z grilla mają zdecydowane smaki ;) Danie polecam również dla dzieci.  ----------------------  Podobne: Zupa kokosowa z soczewicą Kurczak w kokosie i zatarze z selerem Penne w sosie carbonara

Weekendy w domu i ogrodzie
Kurczak z selerem naciowym, imbirem i cytryną 235

kurczaka dwie cebule sześć ząbków czosnku cztery listki laurowe dwie łodygi selera naciowego sól, pieprz szczypta lubczyku, rozmarynu, chilli, imbiru kilka gałązek tymianku dwa plasterki cytryny kilka kropel sosu sojowego Przygotowanie: Kurczaka umyć i osuszyć. Położyć na blachę do pieczenia, posypać przyprawami (bejcować kilka godzin). Dodać rozgnieciony nożem cały (nie obierać) czosnek, cebulę pokrojoną na ćwiartki (nie obierać), seler naciowy(...)cytrynę. Wszystko skropić olejem i sosem sojowym, włożyć do pieca nagrzanego do 160-170 st C na półtorej godziny.   Kiedy cebula i seler zmięknie włożyć pod kurczaka i często podlewać powstałym sosem. Ja podałam z pietruszkowymi ziemniakami i mizerią....... Smacznego

Gaździnka warzy
Kurczak słodko-kwaśny 190

pewno wielu z Was uwielbia tak przygotowanego kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, dziś większość tych składników jest łatwo dostępna w każdym hipermarkecie a jeśli nie to w  sklepie internetowym  na pewno J Chińszczyzna to najsłynniejsza i najbardziej różnorodna kuchnia świata i z tego co widzę zadomowiła się u nas na dobre.  Tak przygotowany kurczak słodko-kwaśny(...)muszę go gotować w torebkach.  Idealny! Składniki: 4 pojedyncze filety z kurczaka 1 duża cebula 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki świeżo startego imbiru 3 łyżki oleju 45 dag mrożonej warzywnej mieszanki chińskiej ½ puszki ananasa 3 łyżki  sosu sojowego Kikkoman 1 łyżka cukru trzcinowego 1 szklanka  sosu pomidorowego 3 łyżki ketchupu 3 łyżki soku z ananasa 3 łyżki octu

Wanilia i Kardamon
Pyszna Pita z Brązowymi Pieczarkami 228

tego Brązowe Pieczarki. Pierwszy raz spotykam się w tymi grzybami. Są znakomite i intensywne. Duszone na masełku z dodatkiem czosnku i cebulki są rewelacyjne. Całość wzbogacone smakami chrupiącego kurczaka, warzyw i sosu słodko kwaśnego. Rewelacja. Polecam  Pyszna Pita z Brązowymi Pieczarkami  Składniki: na 4 Porcje: 4 Pity Brązowe 20 dag brązowych pieczarek 4 plastry sera żółtego albo(...)pitę kładziemy pieczarki, mięso, ser żółty Całość wkładamy do piekarnika na 5-7 minut na 180 stopni  Po wyjęciu polewamy ulubionym sosem, ja proponuje sos słodko kwaśny gdyż podkreśla smak kurczaka i pieczarek Pitę kładę na rukoli i szpinaku SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Kurczak tikka masala 432

Tikka masala należy do dań, których pochodzenie jest trochę skomplikowane. Bo choć sam kurczak- tikka jest ewidentnie indyjski, to już sos masala niekoniecznie. Jedna z opowieści na temat powstania tego dania głosi, że pewnemu Brytyjczykowi w indyjskiej restauracji  kurczak- tikka wydawał się za suchy, więc poprosił szefa kuchni o przygotowanie jakiegoś sosu- i tak właśnie narodziła się ta potrawa(...)patelni rozgrzewamy oliwę i przez 1 minutę podsmażamy czosnek. Dodajemy przyprawy i smażymy kolejną minutę. Wlewamy sos pomidorowy, dodajemy cukier i odrobinę soli. Gotujemy 15 minut, aż sos zredukuje się. Dodajemy podsmażonego kurczaka, gotujemy na małym ogniu jeszcze 10 minut. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę. Danie podajemy z ryżem, chlebkami naan, jogurtem i natką pietruszki. Smacznego

Smakowity Blog Kulinarny
Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką 1479

bułki tartej zalanej zimnym mlekiem po sam rant łągodna papryka w proszku sól, pieprz 2 łyżki majeranku 1 łyżka oleju do glazurowania: 1 łyżka miodu i 1 łyżka sosu sojowego Ćwiartki kurczaka myjemy, osuszamy i oddzielamy mięso od kości zaczynając od najszerszej strony, delikatnie podcinając mięso, oddzielając je ostrym nożem od kości i chrząstek. Ściągamy mięso ze skórą(...)Posypujemy mięso jeszcze papryką w proszku i pieczemy około godziny w temp. 180 stopni C w zależności od wielkości ćwiartek. Następnie za pomocą pędzelka smarujemy każdą ćwiartkę kurczaka glazurą z miodu i sosu sojowego, pieczemy jeszcze 30 minut aby ćwiartki się zarumieniły. Faszerowane ćwiartki kurczaka są rewelacyjną przystawką na zimno, mogą być okładem na kanapki, czy podane na gorąco stanowić

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Udka duszone w śmietanie 149

prawda udka nie należą do moich ulubionych części kurczaka (wolę piersi czy skrzydełka), ale lubią je moi bliscy. W związku z tym raz na jakiś czas poszukuję więc nowych przepisów na to, by przygotować je w nieco innym wydaniu. Tym razem przygotowałam udka duszone w śmietanie. Muszę się Wam przyznać(...)dawno nie jadłam tak dobrego mięsa. Wyszły mięciutkie i pyszne. Zdecydowanie można polubić tak przygotowane mięso. A sosik… jeżeli lubicie ziemniaczki polane sosem, to ten zdecydowanie będzie Wam smakował. Polecam jak najbardziej. 5 udek kurczaka (u mnie 2 tzw ćwiartki i 3 udka) 1 łyżka masła + 2 łyżki oleju 2-3 małe cebule 1 szkl. bulionu

Smaki Na Talerzu
Sajgonki z mięsem mielonym i grzybami shiitake 111

więcej osób przygotowuje je samodzielnie w domu. Kuchnia azjatycka - wypróbowane przepisy: Tajska zupa Tom yum z kurczakiem>>> Kurczak Tikka Masala>>> Kurczak Teryiaki>>> Kurczak smażony z warzywami i makaronem>>> Kurczak w cytrynowym sosie po chińsku>>> Curry z kurczaka po indyjsku>>> Żółte curry(...)kurczakiem>>> Curry z kurczaka i mango>>> Sajgonki. Składniki i przyprawy na sajgonki i sos do nich: około 50g cienkiego makaronu ryżowego 6 grzybów shiitake świeżych albo suszonych (suszone wcześniej namaczamy), drobno posiekamy 4 małe dymki posiekane razem ze szczypiorkiem 1 mała marchewka, starta na tarce do warzyw z dużymi oczkami około 350g mielonego mięsa

Moja Książka Kucharska
Kurczak słodko-kwaśny 398

Uwielbiam kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, jeszcze do niedawna kupowałam gotowy w słoiczku. Jednak ta wersja jest znacznie od niego lepsza. Zachęcam Was do zrobienia tego dania samemu, bez słoiczkowych wspomagaczy. Poczujecie różnicę! Następnym razem dodam jeszcze pędy bambusa i będzie to już wersja kompletna :) Składniki na 2 porcje: 100 g ryżu pół cebuli 2 łyżki oleju ryżowego (można zastąpić(...)zwykłym) pół papryki czerwonej pół papryki zielonej 2 filety z kurczaka 1 marchewka 4 krążki ananasa z puszki Sos: 4 łyżki soku z ananasa z puszki 4 łyżki soku pomarańczowego 100% lub świeżo wyciśniętego 3 łyżki octu z białego wina 3 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w łyżce

Moja Galeria Smaku