kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:545/674)

Indycze podudzia (wyluzowane) podwójnie faszerowane 128

żeby urozmaicić menu. A że święta za pasem więc okazji nie brakuje. Pamiętacie moje faszerowane udka z kurczaka ? Ten przepis do dziś cieszy się ogromnym powodzeniem. Albo przepis na kurczaka faszerowanego (wyluzowanego) ....? To też był Wasz ulubiony przepis. Dzisiaj mam dla Was podobny przepis na danie z drobiu. Tym razem bardziej urozmaiciłam moje danie. Zrobiłam podudzia z indyka, które najpierw(...)Delikatnie nakryłam skórką, która była zsunięta do dołu. Spięłam wykałaczkami skórkę a końce wykałaczek obwiązałam bawełnianą nitką. Można też zaszyć.     Piekarnik włączyłam na 220 °C. Gotowe do pieczenia podudzia oprószyłam solą i pieprzem, włożyłam na patelnię na rozgrzany olej. Obsmażyłam krótko z obu stron   Podsmażone z lekko zarumienioną skórką przeniosłam na srebrną folię. Zawinęłam i wstawiłam

Kuchnia u Krysi
Pyszna zapiekanka, spaghetti z kurczakiem i warzywami 216

Jedno danie a zawiera tak wiele, makaron, mięso i warzywa. Bardzo dobra zapiekanka, pyszny pomysł na obiadek. Można również zabrać sobie do pracy na lunch.  

Kuchnia Pokoleń
Roladki drobiowe w sosie sojowym nadziewane kaszą gryczaną i mięsem mielonym 253

trochę farszu i nie wiesz, co z nim zrobić? Wykorzystaj go do nadziania pysznych roladek lub usmaż jak kotlety mielone! Składniki na 6 niedużych roladek: 2 filety z kurczaka z polędwiczkami (ok 500g) 6-8 kopiastych łyżek farszu pozostałego po przygotowaniu pierogów z kaszą gryczaną i mięsem mielonym (ja wykorzystałam ten bez selera i natki selera i lubczyku opisanego(...)mieszając. Dopraw niewielką ilością pieprzu mielonego i po ok pół łyżeczki ziół prowansalskich i papryki mielonej. Gotowym sosem polej roladki. Zrzuć z mięsa cebulkę, bo może się przypalić przy pieczeniu. Wstaw do nagrzanego do 170-180stC piekarnika. Piecz ok 25 minut. Po 10 minutach obróć roladki, żeby ładnie zrumieniły się z obu stron. Do garnka po sosie wlej resztę

Anioszek w kuchni
Moja ulubiona lazania 278

świeżo mielony czarny pieprz, dużo suszonego tymianku Dodatkowo: makaron typu lazania trochę oliwy lub oleju Pieczarki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maśle. Kiedy puszczą sok, dodajemy mielonego kurczaka i całość mieszamy bardzo dokładnie. W garnku powinno wytworzyć się trochę bulionu mięsno-warzywnego do którego dodajemy pokrojony na mniejsze kawałki serek, koncentrat, drobno posiekany czosnek i przyprawy. Czekamy(...)przykrywamy jeszcze jedną warstwą makaronu i polewamy pozostałym sosem beszamelowym. Wierzch możemy również posypać tartym żółtym serem, ale ja tego nie zrobiłam, a efekt i tak był wspaniały. Lazanię pieczemy 30-35 min. w 180 stopniach Celsjusza. Podajemy od razu. Muszę Wam jednak zdradzić, że taka lazania dość dobrze się przechowuje. Jeśli trochę Wam zostanie, to ostudzoną spokojnie możecie przykryć

Ratunku obiad
Warsztaty kulinarne z Beatą Śniechowską 143

będą uwzględniały takich restrykcji żywieniowych. Moje obawy potwierdziło zaplanowane na tę imprezę menu: Burger z krabem w miękkiej skorupie Dyniowe risotto z krewetkami, granatem i mango Pierogi z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami Zwieńczeniem warsztatów i – jak się okazało – niespodzianką dla uczestników była zaś Pavlova z figami przygotowana przez Beatę Śniechowską. Zjeść czy nie zjeść? Oto jest pytanie(...)chętnie wprowadzę menu warsztatowe do swojej kuchni. Oczywiście z niezbędnymi modyfikacjami. Farsz do pierogów w postaci mięsa drobiowego, szpinaku, fety oraz pomidorów suszonych sprawdzi się świetnie także w pierożkach pieczonych, które to bez problemu wpiszą się w wytyczne diety ketogenicznej . Natomiast ryż w risotto dyniowym można spokojnie zastąpić znanym nam już ryżem z kalafiora lub też makaronem shirataki

Modern Cave Girl
Naleśniki pina colada! Kokosowo - ananasowe! 193

innego, jak zmielony kokos) - 450 -480 g mleka  - 460 g wody gazowanej - 300 g mąki pszennej - 2 łyżki cukru - 2 jajka  - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia - 60 g olej rzepakowy - łyżka proszku budyniowego o smaku waniliowym - 2 łyżki cukru Wykonanie: Na wadzę ustaw miskę, wytaruj wagę i dodawaj każdy składnik na wadze, dzięki czemu nie musisz brudzić żadnych(...)dół + termoobieg) Wypróbuj również inne moje przepisy: 1. TARTA z truskawkami, jagodami i czekoladowym kremem 2. TARTA z truskawkami , krem budyniowym i bitą śmietaną 3. Dietetyczny obiad z kurczakiem i młodą kapustą 4. Risotto z ośmiornicą 5. Sałatka z młodych ziemniaków ze szparagami 6. Szparagi grillowane w szynce parmeńskiej z risotto 7. Sałatka z grillowanym kurczakiem i cieciorką

SMYKWKUCHNI
Sałatka z porem i groszkiem konserwowym 1222

sosie pieczarkowo-porowym , cannelloni w sosie porowym , sałatkę z porem i marynowanymi pieczarkami , sałatkę krabową z porem , przepis na domową pizzę z porem i tuńczykiem , czy też pysznego kurczaka zapiekanego w porach i majonezie . @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width(...)jajka sadzone’ Hitem na pewno też będą: jajka faszerowane suszonymi pomidorami . U nas również nie zabraknie na Wielkanoc (obok babek i mazurków) takich popularnych ciast jak: 3 bit bez pieczenia , szarlotka na kruchym cieście , murzynek , czy sernik wiedeński . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Sałatka z porem i groszkiem konserwowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Ziołowe ślimaczki z boczkiem 158

Wspominałem o tych ślimaczkach w poprzednim wpisie, przy okazji wpisu o kurczaku curry. A pomysł to powstał już dawno temu. Ale jak to zawsze u mnie bywa - musiał poleżeć i nabrać mocy urzędowej :) A wziął się mianowicie stąd, że Karolina będąc kiedyś gdzieś-tam została poczęstowana takim ślimaczkiem przez ekipę "Kuchennych rewolucji". Wzięła więc i jednego dla mnie(...)bierzemy też pędzelek. I każdy z tych sznurków smarujemy pędzelkiem dość obficie tą oliwą. A potem skręcamy z każdego z nich ślimaczki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nagrzewamy piekarnik do 200 stopni i pieczemy 15 minut. Gotowe :) A w kolejnym wpisie sałatka krabowa :) Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres

Marder&Marder Manufacture
Roladki z kurczaka z frszem z suszonymi grzybów 158

Wyszło rewelacyjne, zniknęło bardzo szybko. Goście zachwyceni. Polecam Suszone grzyby zalać wrzącą wodą i zostawić na godzinę. Następnie wyjąć i bardzo drobno posiekać. Wody nie wylewać

Kuchnia Pokoleń
Ragout z królika 157

zaletą mięsa z królika jest jego strawność. Aż 90% zawartego w nim białka jest przyswajane przez masz organizm. Dla porównania strawność białka z wołowiny wynosi ok. 60%, a z kurczaka - 80-90%. W mięsie z królika znajdziemy też stosunkowo niewielką ilość cholesterolu w porównaniu np. do wołowiny. Królik - dla kogo? Mięso z królika jest odpowiednie w zasadzie dla wszystkich(...)warzyw. 9. Usmażone warzywa dodaj do królika. 10. Wszystko zalej bulionem (tutaj znajdziesz przepis na domowy bulion warzywny ) i przykryj pokrywką. 11. Naczynie żaroodporne wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 1,5 godziny. 12. Po tym czasie wyjmij naczynie z piekarnika. 13. Do małego rondelka wsyp łyżkę mąki, dodaj masło i zrób zasmażkę, którą rozpuść częścią bulionu do powstania sosu

Z notatnika dietetyka
Paszteciki drożdżowe z nadzieniem ze szpinaku i mięsa. 157

Dzisiaj kochani proponuję Wam przygotowanie bardzo smacznych pasztecików z nadzieniem szpinakowo- mięsnym. Paszteciki przygotowałam z ciasta drożdżowego, bo takie lubię najbardziej.  Posypałam część makiem, a

SMYKWKUCHNI
Kapłon na dziko 196

Kapłon to wykastrowany młody kogut. Zabieg ten wykonuje się w wieku sześciu tygodni. Poprzez kastrację następuje zwolnienie przemiany materii i ptak znacznie przybiera na wadze a

królestwo garów
Sałatka ziemniaczana z soczewicą i pikantnym sosem – dodatek do obiadu 170

sposoby są jednakowo dobre, więc gdzie tkwi różnica? W konsystencji ziemniaków – te upieczone w piekarniku będą bardziej kruche i lekko chrupkie, stracą sporo wody podczas pieczenia, smakują bardzo dobrze od razu po zrobieniu sałatki ale i na drugi dzień, kiedy smaki się „przegryzą”. Sałatka z ziemniaków gotowanych jest smaczna na świeżo, zaraz po przygotowaniu – najlepsza jest jeszcze lekko ciepła, podana(...)nudno!   Sos wlewamy do sałatki i po raz kolejny wszystko dokładnie – ale delikatnie –mieszamy. Podajemy ciepłą, zamiast zwykłych ziemniaków do obiadu. Tak doprawiona cudnie pasuje do jasnych mięs – kurczaka, indyka, cielęciny, ale i do ryb – zarówno smażonych, jak i gotowanych. Ta pikantna sałatka z ziemniaków przełamie też tłusty aromat grillowanej wieprzowiny – zabierzcie ją wtedy na grilla, na zimno. SKŁADNIKI

Karo in the Kitchen
Najlepsze pomysły na zdrową i lekką kolację 216

odczuwam głodu i bez trudu zasypiam. :) 1. Sałatka z jajkiem i brokułem Sałatki dają szerokie pole do kulinarnego popisu. Moja ulubiona wersja jest z jakiem ( zamiennie z kurczakiem lub tuńczykiem ), brokułem i lekkim sosem czosnkowym. Często dodaję także grzanki z razowego pieczywa.  Jest naprawdę pyszna! :) Co potrzebujemy? jajko (ugotowane na twardo) sałatę lodową garść rukoli pomidor  1/3 ogórka(...)minut. Dodać szczyptę soli. Odstawić do lekkiego wystudzenia. Podawać z serkiem wiejskim, kawałkami truskawek i wiórkami kokosowymi.  Na kolację warto zjeść także...  marchewkową pizzę pieczoną rybę krewetki z porem, czosnkiem i natką Smacznego

Kuchnia Ellie
PAPRYKA FASZEROWANA RYŻEM, CUKINIĄ I KUKURYDZĄ 157

koncentratu pomidorowego powstał aromatyczny sos. Podałam z jogurtem naturalnym i sałatą z winegretem. Brązowy ryż możecie zastąpić białym ryżem np. jaśminowym, a do farszu dodać pokrojonego w drobną kostkę kurczaka.  Papryki będą idealne na szybki obiad lub ciepłą kolację po pracy. Dzięki możliwości wcześniejszego przygotowania, świetnie sprawdzą się też na wszelkiego rodzaju przyjęciach czy imprezach. Mogą być też dobrym(...)farszem i układamy w żaroodpornej formie ( u mnie okrągła o średnicy 28 cm). Podlewamy gorącym bulionem lub lekko osolona wodą ( max. do 1/3 wysokości papryk). Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 40 minut. Formę ostrożnie wyjmujemy na blat, bulion mieszamy z 1 łyżką koncentratu pomidorowego, a na każdej połówce papryki układamy plaster mozzarelli. Ponownie wstawiamy do piekarnika i pieczemy

cool and minty