kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:544/674)

Warkocz z kurczakiem i warzywami 166

Składniki ciasto francuskie, 1 opak filet z kurczaka, 500g marchewka, 2 średnie szt brokuł, 200g cebula, 1 średnia szt por, 1/2 małej szt ser żółty, 3-4 plastry przyprawa do gyrosa, 1 opak vegeta, 1 łyżeczka olej, do smażenia jajko, 1 szt zioła prowansalskie, 1 łyżeczka Przygotowanie Mięso kroimy w paseczki lub kostkę, marynujemy w przyprawie gyros, odstawiamy na godzinę(...)przykrywamy plastrami sera. Nacinamy ciasto i zawijamy w warkocz (patrz zdjęcie). Ciasto francuskie powinno być prostokątne, moje było okrągłe i też nieźle wyszło. Warkocz smarujemy jajkiem i obsypujemy ziołami. Pieczemy przez około 45 minut w temperaturze 180st

Gotowanie moimi oczami
Urlop z dzieckiem....czyli co zjeść i gdzie. Miejsca przyjazne dzieciom. 169

idealny sposób wysmażona. Mają również bardzo smaczne ciemne piwo :) ale będąc sama z dzieckiem nie skorzystałam z okazji napicia się piwa. Innym razem wypiję kufel lub dwa :) Paluszki z kurczaka.... Gdy dziecku nagle zachce się jeść a Ty drogi rodzicu właśnie rozłożyłeś cały majdan na plaży. Zapewne w Twoich oczach pojawia się wzrok groźnego rozwścieczonego byka. Myślisz sobie(...)syna wybrałam zupę krem z soczewicy ja zaś zjadłam słynną sałatkę Magdy Gessler "sałatka Bombay". POLECAM!!!! Tawerna Wikingów... Czyli najlepsza pizza, zupa pomidorowa, flaczki z kalmara i ryby z pieca. Nie ma co więcej pisać. Tam po prostu trzeba koniecznie pójść i coś zjeść a wrócicie tam za każdym razem. Coś na ząb Jeżeli masz ochotę bardzo szybko zjeść

ClauditteMissCooking
Udka z kaczki w azjatyckim stylu 220

przyjęciach gdzie można spokojnie sobie je zjeść z chlebkiem. Kaczka to mięso coraz popularniejsze u nas, ma swój charakterystyczny smak i potrzebuje więcej czasu by było pyszne od kurczaka. Polecam kupować mięso tylko ze sprawdzonych źródeł bo tylko wtedy możemy być pewni wartości odżywczych. Zapraszam dziś do Azji bo użyję bardzo dużej ilości orientalnych przypraw popularnych jako dodatek do mięs(...)sól i przyprawy, następnie miód a na końcu dodajemy olej i wszystko mieszamy. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki na noc. 2/ Wyjmujemy udka, nastawiamy piekarnik na 185 stopni i pieczemy w naczyniu żaroodpornym kaczkę 1,5 godziny bez termoobiegu. Możemy go włączyć na kilka minut przed końcem pieczenia odsłaniając naczynie. Pamiętajmy o podlewaniu kaczki wytopionym tłuszczem i przewróceniu

Kuchnia PROzdrowotna
Kaszotto z warzywami 175

zdrowo, kolorowo… czyli pyszny, lekki i niskokaloryczny obiad jednogarnkowy z kaszy gryczanej i warzyw. Danie można podać np. z gęstym jogurtem naturalnym jako potrawę jarską lub z dodatkiem pieczonego albo gotowanego mięsa lub ryby.     Składniki: 100g kaszy gryczanej 1 niewielka cebula 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 1 szklanka mrożonej marchewki z groszkiem(...)pietruszka, oregano *** *** Kaszotto podajemy na ciepło z dodatkiem np. łyżki gęstego jogurtu naturalnego *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: FIT SAŁATKA Z ŁOSOSIEM I JAJKAMI PRZEPIS TUTAJ DIETETYCZNA ZUPA POMIDOROWA Z KURCZAKIEM PRZEPIS TUTAJ NISKOKALORYCZNA SAŁATKA Z KASZĄ KUSKUS I JAJKIEM PRZEPIS TUTAJ Artykuł Kaszotto z warzywami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Arabskie pierożki z daktylami 110

jeszcze około 1 minuty. Lekko przestudzony farsz nakładać na środek każdego krążka i zlepiać tak jak pierogi. Smażyć na głębokim oleju lub we frytkownicy, aż nabiorą złocistego koloru lub piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury około 190 stopni (grzałka góra - dół). Arabskie pierożki zapiekane w piekarniku będą mniej kaloryczne. Jak lepić pierogi trzy warianty lepienia arabskich pierożków(...)składać je w trójkąty. Farszem napełniamy wówczas pierwszy utworzony trójkąt. Przepisy na pierożki samosa Samosy warzywne - wersja indyjska Samosa - pyszne pierożki po raz drugi - wersja z kurczakiem i batatami Sambousa czyli pierogi po saudyjsku - wersja z wołowiną Arabskie pierożki z daktylami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Odchudzone tiramisu 155

cycki to nie pójdzie. Początkowo nie mogłam zrozumieć wegan i tego nazywania produktów z soi i płyt gipsowych, nazwami typu „żeberka z grilla” lub „kotlet o smaku kurczaka”. Z biegiem czasu przestało mnie to drażnić. Może to taki złoty środek? Może to sposób na oszukiwanie? Nie nam to oceniać. Sama robiłam „pasztety z fasoli”, okazjonalnie, ale jednak przyczyniałam się okradania(...)cukier wanilinowy. Pozwalamy by kawa ostygła. Szykujemy naczynie, w którym będziemy układać nasze tiramisu. Ja układałam porcje bezpośrednio na talerzykach, ale tiramisu można ułożyć nawet w formie do pieczenia wyłożonej folią spożywczą. Jogurt i mascarpone mieszamy razem, dodajemy cukier kokosowy lub inny odpowiadający nam słodzik. Zaczynamy składanie. Biszkopty moczymy w kawie i układamy warstwę, na to dajemy jogurt z mascarpone

ladykitchen
Razowy spód do pizzy 158

Zdrowsza wersja pizzy dzięki razowemu spodowi. Warto spróbować, bo smak jest zupełnie inny. U mnie wersja z kurczakiem, szpinakiem i oliwkami. SKŁADNIKI na 2 duże pizze 400 g mąki pszennej razowej typ 2000 200 g mąki orkiszowej graham typ 1850 duża szczypta soli szczypta cukru 60 g świeżych drożdży 370 ml wody 4 łyżki oliwy z oliwek WYKONANIE Do miski(...)oliwą i na każdej wyłożyć gotowy placek pizzy. Każdy placek posmarować koncentratem pomidorowym, po czym posypać ziołami prowansalskimi, bazylią i oregano. Na pizzach wyłożyć farsz, włożyć do piekarnika i piec 25 minut (ja piekłam każdą pizzę osobno). Po tym czasie pizzę wyciągnąć, posypać serem (ja dodatkowo ser posypuję jeszcze oregano) i ponownie włożyć do piekarnika na około 4 minuty

Passions hobbies life
Mole Poblano z czerwonym ryżem 169

passata) 2 kromki chleba 75g gorzkiej czekolady (74%) 200ml bulionu z kurczaka sol 2 lyzki sezamu do posypania dwie piersi z kurczaka lub indyka, mogą być tez inne kawałki kurczaka np. udka upieczone, usmażone lub zgrillowane (jak w moim przypadku). W rondlu lub na głębokiej patelni rozgrzać olej i dodac drobno pokrojone papryczki chili. Smazyc je przez kilka minut(...)przetrzeć przez sito dla uzyskania wspaniałego, gładkiego sosu, jeżeli sos jest zbyt gesty można dolac nieco bulionu. Przed podaniem sos nieco podgrzać. Tak przygotowanym sosem polac dowolnie przygotowane mieso (pieczone, smażone lub gotowane, może to być czysta piers lub kawałki miesa z koscia) podawac z czerwonym ryzem (przepis poniżej), sos posypac uprazonymi ziarnami sezamu. Czerwony Ryz Meksykanskie danie

Codzienne Gotowanie
5 filmów o jedzeniu, które uprzyjemnią grudniowe wieczory 157

być powinien, a tym kim tak naprawdę jest. Można obejrzeć jeśli mamy ochotę na lekką opowieść.  Z czym serwować? Cubanos (!!) - to zapiekana kanapka, której sekretem jest wolno pieczona wieprzowina podana z piklami, serem i musztardą. Jeszcze jej nie robiłam, ale od kiedy obejrzałam film mam ją cały czas z tyłu głowy i nie spocznę, póki jej nie spróbuję(...)chicken, korma jagnięca. Zanurzyć w nich chlebek naan i ogladać. Jakim cudem nie ma na tym blogu jeszcze żadnego przepisu kuchni indyjskiej? A przecież dziś będę jeść kormę z kurczaka

W kuchni wieczorem
Weekend na Węgrzech - relacja 194

tradycyjnymi sękaczami Kürtőskalács (700 Ft za szt.). Zakupiliśmy oba przysmaki, a w pieczonych kasztanach po prostu się zakochałam. Najedzeni ruszyliśmy w stronę Starego Miasta. stoisko z pamiątkami pieczone kasztany tradycyjne sękacze Pogoda się poprawiła, więc i widoczność była lepsza. Skierowaliśmy swoje kroki w stronę Kościoła Macieja, po drodze mijając wykopaliska archeologiczne i pałac Prezydencki. Obok kościoła znajduje się(...)środku tłoczno, kelnerzy uwijali się z zamówieniami, a my skierowaliśmy swoje kroki na piętro, gdzie był jeszcze wolny stolik. Zamówiliśmy gulasz na czerwonym winie (729 Ft) oraz paprykarz z kurczakiem (729 Ft). Dodatki domówić trzeba oddzielnie, więc oboje zdecydowaliśmy się na frytki (259 Ft) oraz piwo: Gösser (399 Ft) i bezalkoholowe Soproni (349 Ft). na deser nie znaleźliśmy już miejsca

Pasja Smaku
Jedliście kiedyś kasztany? 161

się zdarzyło. Takie pieczone w specjalnym, małym piecyku. Parzyły palce, kiedy gorące obierałam je ze skórki. Smak mnie zaskoczył - niby nic wielkiego, ale jednak mają coś w sobie. Coś , co sprawia, że sięga się po następny i następny, aż w miseczce zostaną już tylko łupinki.  To było ładnych parę lat temu. Od tamtego czasu nie miałam okazji znów(...)kilka garści, okazało się, że akurat na zupę. Gotował C., ja tylko podpatrywałam i pomagałam obierać kasztany. Zupa wyszła pyszna - bardzo kremowa, a smaku kasztanów nie zakłócają zbędne dodatki. Kurczak i pieczarki sprawiają, że jest jeszcze bardziej treściwa. Tak naprawdę gotując ją, musicie sami sprawdzić, jaka gęstość, proporcje bulionu i kremówki będą dla Was najodpowiedniejsze. Dla mnie te są idealne

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pasztet z białych warzyw, zielonej soczewicy i kurczaka z żurawiną i sosem malinowym 99

zrobić aby dobrze Wam się to czytało.  Natomiast o jedzeniu pisać uwielbiam.  Jeśli zdarza Wam się w tym zabieganym świecie gotować czasem rosół na mięsie z kurczaka, kaczki czy innym drobiu, i nie wiecie co zrobić z nim później i z białymi warzywami również, to mam dla Was smaczny pomysł. Suma przypadku, chęci i małej ochoty na coś(...)Dodaj jajka oraz bułkę tartą. Do przygotowanej masy dodaj suszoną żurawinę i posiekany koperek. Przełóż przygotowaną masę do "keksówki" o wymiarach 10 cm x 20 cm wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 60- 70 minut. Wystudź. W garnku podgrzej mrożone maliny, które po rozpuszczeniu przetrzyj przez gęste sito. Pestki wyrzuć a malinowy

Mango Papaja
Chrupiące ziemniaczki do sałatek 94

Chrupiące ziemniaczki do sałatek to wspaniały dodatek, który zastąpi klasyczne grzanki. Zielone sałatki z dodatkiem takich ziemniaczków smakują wybornie. Na pewno taką formą “grzanek”

Kuchnia Bazylii
Ciasto francuskie ze szpinakiem kurczakiem i nutką curry 133

Szybkie danie na imprezę i nie tylko. Polecam pycha. Przygotowanie masy szpinakowej – na patelni rozgrzać masło. Wrzucić posiekane ząbki czosnku, smażyć chwilkę. Dodać szpinak, gałkę

Kuchnia Pokoleń
Roladki z polędwiczek wieprzowych 226

wcześniej lub poprzedniego dnia) 1 cebula 2 kopiaste łyżki natki pietruszki 1 łyżka bułki tartej 1 jajko sól, pieprz olej do smażenia około 1 szklanki bulionu warzywnego lub z kurczaka około ¾ łyżki mąki do zagęszczenia sosu Zaczynamy od farszu: Grzyby włożyć do garnuszka i zalać 1 szklanką wody. Odstawić na kilka godzin lub na noc. Następnie zagotować w tej samej(...)tyle bulionu, aby było w sumie 1,5 szklanki płynu i wlać na patelnię zeskrobując z dna wszystkie aromatyczne resztki. W sosie ułożyć polędwiczki i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec bez przykrycia 20 minut. Po 10 minutach przełożyć polędwiczki na drugą stronę. Po upieczeniu zdjąć z patelni i położyć na desce na parę minut. W tym czasie zagęścić sos mąką

Posadzone i zjedzone

Proponowane wyszukiwania