kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:541/674)

Schabowy po królewsku – przepis na obiad 359

przez kilka minut w piekarniku. Schab można podać jako samodzielne danie, albo w towarzystwie ziemniaków i ulubionej surówki np. z kapusty kiszonej. Zamiast schabu można wykorzystać również pierś z kurczaka, będzie równie smacznie. [embed]https://youtu.be/R7rMeLrgLzA[/embed] Składniki na schabowy po królewsku (5 porcji): około 600 g schabu bez kości 7-8 średnich pieczarek papryka czerwona cebula 100 g sera(...)żółtym. Całość zapiekamy kilka minut w piekarniku, aby ser się rozpuścił. [caption id="attachment_7603" align="aligncenter" width="685"] Schabowy po królewsku[/caption] Zobacz inne przepisy ze schabem: Schab Pieczony W Ketchupie – Przepis Na Obiad Schab Pod Pierzynką Z Marchwi I Sera Schabowe Pod Pierzynką Kotlet Schabowy Z Boczkiem I Ogórkiem Kiszonym Bitki Wieprzowe Duszone Z Warzywami Artykuł Schabowy

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym . Przepis krok po kroku. 192

się podoba w tym daniu to fakt, że według schematu przygotowania tej zapiekanki, możecie przygotować różne wariacje. Zamiast mięsa mielonego podsmażony kurczak, zamiast kokardek, świderki, zamiast ementalera gouda itd.   Przepisy na inne fajne zapiekanki znajdziesz tu:   Z podanych ilości przygotujesz solidne naczynie do zapiekania potrawy która smakuje dorosłym(...)woda z pomidorów odparuje.   Dodaj makaron i wymieszaj wszystkie składniki.     Całość przełóż do naczynia do zapiekania i posyp startym serem żółtym. Piecz w 180 °C przez 25 minut.     Smacznego!   Oto inne moje przepisy na  Zapiekanki   Artykuł Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym . Przepis krok

kuron.com.pl
Pałki z kurczaka z serkiem Apetina 159

podudzi uciekła mi trochę do góry (skurczyła się), to i tak serek zdążył oddać smak zarówno mięsu jak i samej skórce, która wyszła niebywale chrupiąca i pyszna. 5 podudzi kurczaka 1 opakowanie serka kremowego Apetina – Grillowana Papryka i Oliwki 1 łyżeczka tartego parmezanu 1-2 łyżeczki posiekanej drobno natki pietruszki sól, pieprz słodka papryka w proszku po 1 papryce(...)naczyniu żaroodpornym. Posypujemy z wierzchu niewielką ilością słodkiej papryki w proszku, rozcieramy delikatnie, uważając, by nie wypłynął nam serek. Wstawiamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy przez około 50-55 minut. W tym czasie przygotowujemy paprykę. Umyte i pozbawione gniazd nasiennych papryki kroimy w większą kostkę. Cebulę kroimy w piórka. W rondelku rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju. Wrzucamy

Smaki Na Talerzu
Pasztet bezglutenowy z ziarnami dyni 165

weekend silna grupa w osobach Pana Boczka, Gugu, Kryni i mnie upiekła 6 foremek tegoż pasztetu Składniki - proporcje na dwie blaszki po 700-800 gramów 30 dkg piersi z kurczaka 30 dkg wątróbki drobiowej 50 dkg tłustej wieprzowiny (klasa 2 A tzw. pucówka) 27-30 g kaszki kukurydzianej (osoby, którym nie przeszkadza gluten mogą zastąpić czerstwą bułką) 5 jajek(...)solą, mielonym pieprzem, gałką muszkatołową i przetartym majerankiem. Całość ponownie bardzo dokładnie zblendować. Jeśli farsz jest zbyt gęsty dodajemy kilka łyżek wywaru po mięsie Farsz przełożyć do foremek i piec w piekarniku około 55 - 60 minut. w temp. 180 bez termoobiegu. Do piekarnika wstawić dodatkowo pojemnik z gorącą wodą. Pasztet powinien nabrać na górze lekkiego brązu. Pasztet powinien wyrosnąć około

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
PIERSI Z KURCZAKA W CHRUPIĄCEJ SKORUPCE 1294

lubia moi synowie. Nudzie mówimy dość!! Składniki: 70 dag piersi z kurczaka 30 dag żółtego sera 5 łyżek Ziołowo Mi! od Ziarenkowa olej arachidowy Ol' Vita Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy na kotlety. Każdy oprószamy solą i pieprzem. Układamy w rozgrzanym piekarniku, zapiekamy ok 5 minut, po tym czasie każdy kotlet skrapiamy olejem,obtaczamy w wymieszanych ziarnach. Układamy na blasze(...)tymianek  posiada właściwości przeciwbakteryjne i przeciwzapalne, zaś  natka pietruszki  korzystnie wpływa na krążenie, pomaga zwalczać anemię i usuwać toksyny z organizmu. Do skropienia piersi do pieczenia użyłam oleju arachidowego  OL'VITA .  Otrzymywany jest z orzechów arachidowych. W postaci tłoczonej na zimno jest przejrzystym, żółtym olejem o intensywnym, orzechowym smaku i zapachu

Z Majeczką w kuchni
Calzone ze szpinakiem i mozzarellą 131

Niedawno proponowałam  Calzone z kurczakiem BBQ , więc przyszła pora na wersję bez mięsa. Osobiście szpinak uwielbiam i mogłabym go jeść pod każdą postacią. W połączeniu z serem, cebulką i przyprawami jest świetnym farszem do wykorzystania dosłownie we wszystkim.  Składniki (4 porcje) -500 g mąki -opakowanie drożdży instant (7-8g) -1/2 łyżeczki soli -1/2 łyżeczki cukru(...)wierzch położyć plasterki mozarelli (jeżeli jest tarta - można ją wcześniej wymieszać z ostudzonym farszem szpinakowym). Ciasto złożyć na pół, zlebić brzegi jak pierogi. Jajko rozbić i posmarować pierogi. Piec w temperaturze 210 stopni przez około 15 minut. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 703,1 kcal Tłuszcz: 23,4g Białko: 28,2g Węglowodany: 94,5g Smacznego

Zielona Kuchnia
Kebab 184

jadłam tego z budki :D Składniki na ciasto: 5 dag drożdży 1/2 kg mąki 1 łyżka cukru 1 szklanka mleka 1/4 kostki masła 3 żółtka sól Farsz: 1 pierś kurczaka 1 kapusta pekińska ok 1 -1,5 kg 1 puszka kukurydzy konserwowej 2-3 czerwone cebule 2-3 ogórki kiszone 10 dag żółtego sera  1/2 kg pieczarek sól przyprawa(...)uderzam kilkakrotnie dłonią w celu jego odgazowania, następnie wyjmuję na blat, robię wałek i dzielę na 12 części . Każdą rozwałkowuję bardzo cieniutko.  Piekarnik rozgrzewam do 180'C i piekę chlebki przez 10-12 minut na samym dole piekarnika. Zrumienione przekręcam na drugą stronę i uderzam w nie łyżką by wypuścić nagromadzone, podczas pieczenia, powietrze. Wyjmuję na talerz, smaruję sosem

Bea(u)ty kitchen
Lasagne bolognese – pyszna zapiekanka makaronowa 116

szybkie obiady do makaronu lub właśnie do zapiekanek. Do sosu bolońskiego możecie użyć swojego ulubionego rodzaju mięsa: wieprzowego, wieprzowo – wołowego czy też drobiowego np z indyka czy z kurczaka ( w tym ostatnim przypadku sos zyskuje na lekkości, ma mniej kalorii). Ja bardzo lubię do bolońskiego sosu dodawać również warzywa: marchew, seler naciowy, cukinię a nawet dynię – zwiększamy dodatkowo objętość sosu(...)wody nie dodajemy jeśli używamy makaronu ugotowanego – suchy makaron, wchłonie ja podczas zapiekania). Zaraz potem posypujemy wierzch oregano. Na końcu zapiekamy godzinę w 180st. Finalnie 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy zapiekankę żółtym serem i pieczemy aż się rozpuści. Artykuł Lasagne bolognese – pyszna zapiekanka makaronowa pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Udka miodowo sojowe 135

family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} 4 udka z kurczaka, 3 łyżki miodu 3 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżka papryki słodkiej Normal 0 21 false(...)Wszystkie przyprawy dokładnie mieszamy w miseczce. Nacieramy udka, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na  minimum  2 godz.Wkładamy do wysmarowanego olejem  naczynia żaroodpornego. piec w temp. Pieczemy 1 godzinę w piekarniku nagrzanym

Co w garnkach piszczy
Wielkanocny pasztet z kurcząt z cząbrem, estragonem i tymiankiem 142

pieprzu (w całości) i goździków zalewamy niewielką ilością zimnej wody i gotujemy ok. 30 min. w garnku o grubym dnie. Gdy boczek jest gotowy, dodajemy włoszczyznę oraz ćwiartki z kurczaka i piersi. Uzupełniamy wodę tak żeby tylko przykrywała mięso i warzywa. Wszystko gotujemy ok. 40 min – mięsa i jarzyny muszą być zupełnie miękkie. Wszystkie składniki wyjmujemy z garnka aby ostygły(...)porcji idealnie zmieści się tradycyjnej keksówce. Foremkę bardzo dokładnie smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Przekładamy masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 160 stopni. Pasztet najlepiej piec w kąpieli wodnej – na blachę z formą z pasztetem wlewamy ok. 0,5 litra wrzątku. Pasztet powinien być gotowy po ok. 1 godz. – upieczony pasztet ma złoty wierzch, a jego boki

Gotujemy i jemy
Wielkanocny pasztet z kurcząt z cząbrem, estragonem i tymiankiem 195

pieprzu (w całości) i goździków zalewamy niewielką ilością zimnej wody i gotujemy ok. 30 min. w garnku o grubym dnie. Gdy boczek jest gotowy, dodajemy włoszczyznę oraz ćwiartki z kurczaka i piersi. Uzupełniamy wodę tak żeby tylko przykrywała mięso i warzywa. Wszystko gotujemy ok. 40 min – mięsa i jarzyny muszą być zupełnie miękkie. Wszystkie składniki wyjmujemy z garnka aby ostygły(...)porcji idealnie zmieści się tradycyjnej keksówce. Foremkę bardzo dokładnie smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Przekładamy masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do ok. 160 stopni. Pasztet najlepiej piec w kąpieli wodnej – na blachę z formą z pasztetem wlewamy ok. 0,5 litra wrzątku. Pasztet powinien być gotowy po ok. 1 godz. – upieczony pasztet ma złoty wierzch, a jego boki

Korniszonki
KRUPNIOK RAJZUJE. Czyńść 2: Krupniok lołce po Indiach (Curry z kaszanką) 154

całego, a jak Indie, to curry [czytej: kary]. Kebyście 7 się boli aż takich eksparymynt ōw, to Wōm mogą pedzieć we tajymnicy, że jak zamiast krupnioka wciepniecie kurczaka, to bajecie mieć curry ze kury. Co potrza? 5 małych krupniok ō w (seblecz ō nych 8 ze sk ō ry) 1 cebula 3 z ō mbki czosku 2 krauzki(...)masła i pokr ō ne krupnioki. Jak sie trocha podpiek ō m, to rajn 19 ze nimi do garca. Tera bierymy 20 sie za gornek. Postołwcie 21 go na piec, wciepcie k ō ncyntrat i fajnie wymiyszejcie. Dolyjcie wrz ō ntek, przikryjcie i niech sie chwila podusi. Na koniec wlyjcie 22 mlyko, wymiyszejcie i fertich. Tyn jasny placek na zdjyńciu

Chop w kuchni
Kolejna wariacja na temat zapiekanego jabłka + Liebster Blog 113

Jabłko trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy cynamon (jeśli jabłko jest mało słodkie możemy dodać odrobinę miodu) wykładamy jabłko do naczynia, a górę wyklejamy resztą ciasta pieczemy w temp 190 stopni przez około 25-30 minut SMACZNEGO ! ! ! :) Dziś zostałam nominowana do  Liebster Blog przez Whiness . T o moja pierwsza nominacja w tym roku więc(...)kolory przeważają w wystroju Twojego pokoju? fiolet, ale już dawno bym go zmieniła;p 7. Danie, które kojarzy Ci się z Twoim rodzinnym domem to… Potrawka z ryżem i kurczakiem, rolady, buraczki (mniam), kluski z serem, placki ziemniaczane, zupa owocowa <3 . . . 8. Jaki jest Twój ulubiony jedzeniowy zapach? dużo ich ale dominuje korzenny, piernikowy zapach, cynamon, mniam ;) 9. Jakiej

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Grillowane Kotlety z Indyka 128

grilla - czy dziecko je może jeść Ekspert radzi:  "Mięso z grilla jest smaczne, kruche, soczyste i nie szkodzi, ale niezwykle ważny jest sposób jego przyrządzania. Nie należy mięsa piec bezpośrednio na ruszcie, tylko zawinięte w folię aluminiową. Tak samo trzeba postępować z rybami. W przeciwnym razie wytapiający się z mięsa tłuszcz będzie kapał na węgiel. Wtedy powstanie rakotwórczy(...)twarda skórkę. W ciągu roku ile dziecko zje tych kiełbas? z trzy? no góra cztery. Nie bronię, wiem co podaję dziecku. Jak byliśmy na wakacjach to miał ochotę na kurczaka z rożna. Kupiłam wiec sobie i jemu. Opędzlował całe dwie pałki :) (skórkę kazał sobie zdjąć). Grillowanego warzywa moje dziecko nie tknie, nie ten etap dla niego. Siłą go nie zmuszę

ClauditteMissCooking
Smaki Środkowego Wschodu 129

Maneesh dipem baba ganoush tworzy idealnie dobrane połączenie. Dodatkiem do tego pieczywa może być nie tylko posypka ziołowa zwana zaatar, ale wiele innych rzeczy.  Ser , ser z kurczakiem, lub mieloną jagnięciną, czy ze szpinakiem.  My dziś zjedliśmuy na kolacje tak po prostu maneesh z baba ganoush. Baba ganoush -  Zwany "Kawiorem dla ubogich"- to aromatyczne, mocno(...)minut. Zioła i ziarno sezamu zmieszać razem z oliwą z oliwek. Posmarować każdy chleb na wierzchu i odstawić na 20 minut.  Piekarnik nagrzać do temperatury 230 stopni.  Piec chleb około 15 minut do zrumienienia.  Wystudzić na kratce. Baba ganoush 3 średnie bakłażany 1 mała główka czosnku + 2 ząbki sok z 1 cytryny 2 łyżeczki tahini (pasty sezamowej

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Pasztet mięsny Ani 213

smakować:) Składniki (na dwa pasztety z keksówki): 130 g łopatki wieprzowej 0,5 kg boczku wieprzowego z kością i skórą 640 g podgardla wieprzowego bez skóry 2 podudzia z kurczaka 2 średnie cebule 1 marchewka 1 kajzerka + łyżka bułki tartej do masy 3 jajka przyprawy: 4 kulki jałowca, 5 zieli angielskich, 3 liście laurowe, łyżeczka vegety natur, obrany ząbek czosnku(...)smakiem wyłóż ją do keksówek wysmarowanych masłem i podsypanych bułką tartą. Pamiętaj, aby dokładnie wysmarować blaszki tak by pasztet później łatwo było wyjąć. 5. Zrób widelcem ozdobny wzorek, piecz pasztet przykryty folią aluminiową w temp. 180C na środkowej półce piekarnika bez termoobiegu przez 90 minut. Po tym czasie zdejmij folię i piecz jeszcze 20 minut do zrumienienia. Czas pieczenia może

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania