Quesadillas z kurczakiem, serem i guacamole Parówki mumie Naleśniki z jajecznicą Naleśniki z kurczakiem i brokułami Grillowany bakłażan z pikantną pastą z makreli Dania na ciepło na Andrzejki Bigos z brukselką Muszle makaronowe z serem Muszle makaronowe faszerowane Zapiekanka makaronowa po bolońsku Kotlety mielone pieczone Krem z cukinii i pora Pieczona dynia i biała kiełbasa Chili con carne
Dorota Smakujemusztardy miodowej Szczypta soli 1/2 łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Krok 1 Wymieszaj składniki marynaty do kurczaka, a następnie włóż do niej filety i dokładnie obtocz marynatą. Odstaw na 15 minut. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Filety zawiń w folię aluminiową (każdy oddzielnie) i wstaw do piekarnika. Piecz przez 20 minut. Odstaw do ostygnięcia. Krok 2 Plastry boczku rozłóż na tacce
Niedzielny kucharzpokrojoną. Kolby kukurydzy obkrawam z nasion i dodaje same nasiona do warzyw, ryż i kurczaka. Chwilę przesmażam, wlewam przecier pomidorowy, bulion, dodaję sól, pieprz. Całość zagotowuję, a potem przelewam do naczynia do zapiekania. Piekarnik nagrzewam do temp 200 stopni. Wstawiam na 35 minut. Przed końcem pieczenia dwie minuty posypuje zapiekankę serem żółtym. Zapiekanka starczy dla czterech osób. Przed podaniem posypuję
wesoła kuchniachilli pozbawiamy pestek, kroimy na mniejsze kawałki i razem z czosnkiem dorzucamy do pieczonych papryk. Dodajemy przyprawy i suszone pomidory. Miksujemy do gładkiej konsystencji. Doprawiamy solą i pieprzem. Mała podpowiedź – jak wymieszacie w proporcjach 2:1 harissę z jogurtem, to otrzymacie cudowną marynatę do kurczaka. Post Harissa pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenPowrót z pracy, brak pomysłu na obiad…a tutaj szybkie przygotowanie, samo się piecze i włala! Gotowe ;) Zapewniamy…obiad z przygotowaniem, to 60 min. Składniki 1/2 małej główki kapusty pekińskiej 1 pęczek koperku 1 puszka pomidorów krojonych z zalewą 400 g mięsa mielonego z kurczaka 100 g ryżu 500 ml bulionu warzywnego Przygotowanie N Kapustę szatkujemy. Koperek siekamy. Kapustę, koperek
R'n'G Kitchenmusi być al dente. W tym czasie pomidory, pokrojoną w piórka cebulę, pierś z kurczaka i czosnek podsmaż na zalewie z suszonych pomidorów. Makaron odcedź i wymieszaj z usmażonymi składnikami. Całość przełóż do żaroodpornego naczynia, a na wierzch połóż pokrojony w cienkie plastry ser mozzarella. Piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z posiekaną natką pietruszki. Sałatka(...)plastry ser mozzarella. Jabłko z mozzarellą na słodko Dużą zaletą sera mozzarella jest to, że z powodzeniem można go wykorzystać także do przyrządzania tak smacznych i słodkich deserów jak pieczone jabłka. Co jest potrzebne do jego zrobienia? 3 duże jabłka (obojętnie jaka odmiana) 2 kuleczki mozarelli Cynamon 3 czubate łyżki miodu Jabłka należy wydrążyć (podobnie jak dynie), a następnie
Mojewlasne.plrazem spróbujesz coś z drobiu? Proponuję: Czy przyprawiać niemowlakowi jedzenie? Złociste, orientalne udka z kurczaka zagrodowego. Schab w stylu włoskim 250 gramów schabu wieprzowego 1 łyżeczka kolorowego pieprzu (zmielonego w moździerzu) 3 gałązki bazylii (świeżej) 12 sztuk suszonych pomidorów 2 łyżki oliwy z oliwek do pieczenia 1/2 szklanki wody Nagrzewamy piekarnik na 150℃ góra dół. Schab myjemy, osuszamy i kroimy
Krupeczkiczęści (jak na zdj nr 1). Paprykę kroimy w paski, ser feta i kurczaka w kostkę. Układamy wszystkie składniki. Trójkąty pociętego ciasta zakładamy pod brzeg ciasta (zdj nr 2), całość posypujemy parmezanem (zdj nr 3). Pizzę wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy ok. 20 minut. Podajemy z ulubionym sosem
słodki bratekpołożyć na spodzie naczynia do zapiekania. • Mięso kurczaka pokroić w kostkę i położyć na ryżu. • Posypać na wierzchu odcedzonym zielonym groszkiem i czerwoną fasolą. • Wymieszać śmietanę z jajkiem, sosem sojowym, curry. Doprawić solą i pieprzem i zalać zapiekankę. • Piec w temp. 200 st.C przez 30 minut
To co kochamtłuszczu. Następnie, weź bułki, przekrój je na pół i wydrąż środek. Owiń każdy kawałek kurczaka serem żółtym i wciśnij go do wnętrza bułki. Złącz połowy każdej z bułek i pokrój je w plastry o grubości ok 2,5-3 cm. Połóż bułki na blaszce do pieczenia tak, aby plastry się stykały. W małym garnku rozpuść masło i przelej do jakiejś
manslogblogSkładniki 1 kg podudzia kurczaka cebula 5 ząbków czosnku sól, pieprz, estragon, lubczyk papryka słodka i ostra sos sojowy tymianek białe pół wytrawne wino ok szkanki Przygotowanie Mięso przyprawić, przełożyć do brytfanki z cebulą i piec w 180 st C ok 45 min z pokrywką. Na ok 15 min przed końcem wlać wino i już bez przykrycia trzymać w piecu
Gaździnka warzypotraw w płynie 1 łyżka, olej rzepakowy 4 łyżki przyprawę curry, do kurczaka, kucharka, pieprz mielony, przyprawę w płynie, olej rzepakowy wymieszać dokładnie marynatą natrzeć całe udka, włożyć do naczynia żaroodpornego i odstawić do lodówki na 1 godzinę nagrzać piekarnik lub urządzenie do pieczenie /u mnie frytownica Philips Airfryer z termoobiegiem/ na 180 C, termoobieg, włożyć udka i piec
W Mojej Kuchni Lubię