kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:384/674)

Domowy krem z dyni 214

Domowy krem z dyni to danie, którego nie może zabraknąć na jesienne obiady. Zupa jest delikatna, aromatyczna, sycąca i bardzo rozgrzewająca. Imbir i odrobina kurkumy podkreślają

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Za co kochamy grillowanie? 242

Ciepłe majowe dni skłaniają nas do posiłków na świeżym powietrzu. Wraz z rodziną i znajomymi po prostu kochamy grillowanie. Moim zdaniem nie ma nic smaczniejszego niż

Słodkie okruszki
Enchilada z kurczakiem i warzywami 258

niewielką ilość oleju i smażymy mięso, krótko, na dość wysokim ogniu, ciągle mieszając – do zrumienienia *** *** Paprykę i ogórki kroimy w kosteczkę, kukurydzę odsączamy z zalewy *** *** Warzywa mieszamy z przestudzonym kurczakiem *** *** Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach *** *** Przygotowujemy sos: cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy *** *** Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pomidory oraz listki bazylii. Wszystko razem(...)startym żółtym serem *** *** Tortille z farszem zwijamy w koperty (najpierw zwijamy boki do środka, a następnie zawijamy górę i dół) i układamy na wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia blaszce *** *** Każdą tortille z wierzchu smarujemy niewielką ilością sosu. Ser mozzarella odsączamy z zalewy i kroimy na plasterki. Plasterki sera układamy na zwiniętych tortillach. Całość posypujemy ziołami prowansalskimi *** *** Tortille zapiekamy

Blog z Apetytem
Tortilla meksykańska z kurczakiem 205

piersi z kurczaka gotowe placki tortilli sałata lodowa pomidorki cherry puszka kukurydzy czerwona papryka 2 czerwone cebule Składniki na marynatę: łyżka przyprawy gyros 1/2 łyżeczki papryki 1 przeciśnięty ząbek czosnku 4 łyżki oleju Składniki na sos czosnkowy: 4 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 przeciśnięte ząbki czosnku 1/3 łyżeczki oregano Składniki na sos ketchupowy: 4 łyżki majonezu 1 łyżka(...)ketchupu Oryginalne tortille powstają po zagnieceniu mieszanki mąki kukurydzianej i pszennej z wodą, uformowaniu cienkich placków i pieczeniu ich na specjalnych patelniach. Powinno się je spożywać ciepłe, gdyż po ostygnięciu nabierają konsystencji gumy. Tortille podaje się je na wiele sposobów – smażone, grillowane, zapiekane. Ciasto można doprawiać na ostro lub na słodko – w zależy od upodobań i planu

Świat Domowej Kuchni
Sól ziołowa 142

czosnku Suszone grzyby, obrane ząbki czosnku oraz gałązki rozmarynu zmiksować ze sobą na małe (ale nie drobne) kawałki. Wymieszać je z solą i rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Suszyć w piekarniku nagrzanym do 100 stopni przez około 60 minut. W międzyczasie raz lub dwa razy całość przemieszać. Wystudzić i całość zmiksować na drobne kawałki. Sól z chili. Pasuje(...)dodatek do kurczaka czy też ryby. Sól z cytryną, tymiankiem, rozmarynem i czosnkiem Składniki: 200 g soli gruboziarnistej 1 pęczek świeżego tymianku 2 ząbki czosnku skórka otarta z 1 cytryny Skórkę z cytryny, obrany czosnek i tymianek zmiksować na małe kawałki (nie rozdrobnić całkowicie). Wymieszać z solą (nie miksować) i rozłożyć całość na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Suszyć przez

My simple kitchen
Najlepsze przepisy w czerwcu 103

GRYCZANA Z MIĘSEM I MOZZARELLĄ LINK 4. FIT 3 BIT (bez pieczenia) LINK 5. RACUCHY JABŁKOWE Z KASZĄ I TWAROGIEM LINK 6. SZYBKA SZARLOTKA Z BEZĄ LINK 7. SAŁATKA ŚNIADANIOWA (białkowo-tłuszczowa) LINK 8. KRUCHE CIASTO Z SEREM I TRUSKAWKAMI LINK 9. SAŁATKA Z RYŻEM, JAJKIEM I KURCZAKIEM LINK 10. PIERNIKOWA SZARLOTKA Z ORZECHAMI LINK Podsumowując, czerwiec był bardzo bogaty

zdrowo i aktywnie
Pieczone udka z kurczaka (z chrupiącą skórką) 188

ziemniakami lub kopytkami. Składniki na 6 porcji: 6 dużych udek z kurczaka (wagowo 1 kg) sól, pieprz kurkuma tymianek papryka słodka przyprawa czosnek kolorowy* 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny *mieszanka: czosnku, papryki czerwonej oraz zielonej, liści pietruszki, koperku oraz kurkumy Najlepiej dzień przed pieczeniem, udka umyć, osuszyć oraz przyprawić z obu stron (solą, pieprzem, kurkumą

Ugotować
Najlepsze przepisy w czerwcu 157

GRYCZANA Z MIĘSEM I MOZZARELLĄ LINK 4. FIT 3 BIT (bez pieczenia) LINK 5. RACUCHY JABŁKOWE Z KASZĄ I TWAROGIEM LINK 6. SZYBKA SZARLOTKA Z BEZĄ LINK 7. SAŁATKA ŚNIADANIOWA (białkowo-tłuszczowa) LINK 8. KRUCHE CIASTO Z SEREM I TRUSKAWKAMI LINK 9. SAŁATKA Z RYŻEM, JAJKIEM I KURCZAKIEM LINK 10. PIERNIKOWA SZARLOTKA Z ORZECHAMI LINK Podsumowując, czerwiec był bardzo bogaty

Zdrowie i pysznie na talerzu
ZAPIEKANKA Z KAPUSTY 190

patelni. Następnie dusimy ok 10-15 minut. Kurczaka doprawiamy, smażymy.  Kiedy wszystko będzie gotowe łączymy ze sobą składniki.   Śmietanę łączymy z papryką i przecierem.  Do masy dodajemy troszkę startero na drobnych oczkach sera.  Wszystko łączymy ze sobą. Przekładamy do żaroodpornego naczynia. Posypujemy obficie serem. Pieczemy ok 20-25 minut w 200 stopniach. PYCHA

BezglutenowaIzabela
Pierś z kaczki podana ze szparagami 288

Pieczona pierś z kaczki to iście królewskie danie. Wiele osób nie podejmuje się jej przygotowania twierdząc, że to coś bardzo trudnego. Pokażę Wam w jaki sposób przygotować idealną pierś z kaczki. Danie to będzie idealnie nadawało się do podania zarówno na uroczysty obiad, jak i na codzienny posiłek. Aby było jeszcze bardziej zdrowe (a sezon w pełni) podamy(...)naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku przez ok. 11 minut . Jeśli lubicie bardziej wypieczone mięso to po prostu musicie piec je chwilę dłużej. Po upieczeniu pierś z kaczki odstawiamy na ok. 5 minut aby chwilę odpoczęła i dopiero wtedy kroimy ją na plastry. Szparagi umieszczam w parowarze i gotuję na parze ok. 8 minut. Pierś z kurczaka ze szparagami Smacznego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka jednogarnkowa z kapustą kiszoną. 123

Przygotowanie: Do posmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego wsypać ugotowany makaron. Piersi z kurczaka pokroić na kawałki, przyprawić. Gdy już się usmażą dodać do makaronu. Następnie usmażyć kapustę kiszoną z odrobiną kminku oraz pieczarki pokrojone na kawałki. Wszystko dodać do naczynia. Na górę można położyć potarty ser. Zalać sosem i piec w 180 stopniach do czasu roztopienia się sera

My World by Dagmara Rek
Dietetyczny pasztet z kurczaka 191

powstałego podczas gotowania mięsa kurczaka. Jeśli zajdzie potrzeba dodać więcej. Masę pasztetową doprawić do smaku solą , pieprzem i ewentualnie (wedle upodobań) papryką , kolendrą i bardzo dokładnie wymieszać. Masę pasztetową przełożyć do foremek wysmarowanych tłuszczem (olej, masło) i posypanych bułką tartą.  Przed pieczeniem powierzchnię pasztetu posmarować olejem, aby nie wysychała i ładnie się zrumieniła. Pasztet piec w temperaturze 180 stopni(...)godzinę. Czas pieczenia zależy od wielkości i wysokości foremek, w jakich jest pieczony pasztet. W małych, wąskich foremkach pasztet jest upieczony po 40 minutach, mój pasztet pieczony w dużej i wysokiej foremce potrzebował do upieczenia 1 godz. i 20 minut. Pasztet jest upieczony, gdy jego powierzchnia jest mocno zrumieniona. Po upieczeniu, pozostawić pasztet do całkowitego wystygnięcia, a następnie

Codziennik Kuchenny
Klopsy drobiowo-wieprzowe 174

Podany poniżej przepis jest autorstwa mojej mamy ;-) SKŁADNIKI 1 pierś z kurczaka (350 g) 350 g mięsa wieprzowego z łopatki 1 jajko 1 mała cebula 1/2 czerstwej bułki lub garść tartej bułki (u mnie tarta bułka) sól, pieprz dodatkowo: tarta bułka do obtoczenia klopsów, olej lub margaryna do pieczenia klopsów WYKONANIE Jeżeli macie bułkę, to namoczyć ją wcześniej, żeby zmiękła

Passions hobbies life
Bazyliowe szaszłyki- dla dużych i małych! 191

świeża lub przyprawa) patyki do szaszłyków łyżka oliwy Przygotowanie: Fileta z kurczaka rozbić tłuczkiem do mięsa. P okroić po długości na paseczki (ok. 3 cm szerokości) Wrzucić do miski, dodać przyprawy. Dokładnie wymieszać. Zostawić na p ół godziny . W tym czasie przygotować piekarnik. Na blaszkę położyć papier do pieczenia natłuszczony oliwą. Porcje fileta zwijać w ,,ślimaczki,, i nabijać na patyk

Tagebuch po polsku
Skrzydełka w miodzie 160

skrzydełek z kurczaka 3 łyżki miodu majowego  ( w  wersji dla niealergika miodu pszczelego ) 2 łyżki oleju rzepakowego 2 ząbki czosnku łyżeczka musztardy dijon łyżka sosu sojowego sól i pieprz Skrzydełka dokładnie oczyścić. Umyć, osuszyć i odkroić końcówki ( w trakcie pieczenia za mocno się przypiekają, wykorzystujemy je do zrobienia wywaru ). Przygotowujemy sos miodowy. Do miski wlewamy miód i olej

Atlas Smaków