razem coś lekkiego, zarazem ciekawego i na pewno smacznego :) Składniki: - 1 cukinia - ok. 100 g piersi z kurczaka - kilka pomidorków koktajlowych - pół pomidorów z puszki - przyprawy: sól, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, papryczka chili Przygotowanie: Cukinię obieramy i za pomocą obieraczki tworzymy takie długie pasma, tak jak byśmy ją nadal obierali. Na porcję wydaje mi się, że starczy(...)takiej obranej cukinii. Pierś nacieramy przyprawami, na wierzch układamy pokrojoną w paski papryczkę chili (jeżeli ktoś preferuje łagodną wersję, można pominąć). Wkładamy do specjalnej folii, przeznaczonej do pieczenia na parze w piekarniku, mikrofali. Pieczemy 8 min (w przypadku kuchenki mikrofalowej). Mięsko można równie dobrze ugotować na parze w garnku. Za pomocą blendera miksujemy pomidorki z puszki wraz z solą
Zdrowie na języku :Podpowiednio wcześniej tylko wrzucić do pieca aby podać ciepły posiłek. Preferuje zapiekanki z dużą ilością warzywa aby było zdrowo i tym razem z drobiowym gyrosem aby było do syta. A wy już taką jedliście czy dopiero zamierzacie ? :) Spisujcie przepis i do dzieła. Karnawałowa Zapiekanka z Gyrosem 1 podwójna pierś kurczaka Przyprawa gyros 2 torebki ryżu 1 puszka kukurydzy
W kuchennej krainieidealnie na ciepło do obiadu, jak również na zimno na kolację. Od teraz to chyba jedna z moich ulubionych metod podawania mięsa :). Składniki na roladki: 1 podwójna pierś z kurczaka 4 połówki brzoskwiń z puszki 1 kulka mozarelli sól pieprz Składniki na puree z brukselką: 300 g ziemniaków sól pieprz masło 300 g świeżej brukselki 1 czerwona cebula garść suszonych(...)żaroodpornego, na wierzch wysypać wcześniej przygotowaną brukselkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 10 minut. Marchewki obrać, opłukać i gotować we wrzącej, osolonej wodzie ok 15 minut. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić marchewki, smażyć chwilę z każdej strony, dodać cukier i miód i karmelizować jeszcze ok 5 minut. Pierś z kurczaka podzielić na dwie pojedyncze, każdą ubić tłuczkiem
Trufelkowojajko, rozmłucone Składniki na ragout: 1 łyżka masła 50 g pieczarek, drobno posiekanych 50 g kurek, drobno posiekanych 50 g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę 250 g piersi z kurczaka, pokrojonej w cienkie krótkie paski 1 gałązka oregano lub tymianku 150 g śmietany 18% 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sól, pieprz do smaku Dodatkowo: wędzony tarty ser do posypania szczypiorek(...)pieczemy 15 minut. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. 2. W czasie, gdy nasze gniazdka stygną, przygotowujemy nadzienie. Na dużej patelni rozpuszczamy łyżkę masła, wrzucamy posiekane grzyby i przesmażamy przez około 7-10 minut, aż odparuje nadmiar wody, a grzyby zmniejszą objętość o połowę. Przekładamy na talerz. 3. Na tę samą patelnię wrzucamy boczek i wytapiamy przez 5 minut. Dodajemy kurczaka
My Culinary Artautorka: feri z bloga taste life photograph - smak życie fotografia zupa krem z brokułów autorka: szybkieprostesmaczne z bloga szybkie proste smaczne Zupa z pieczonych buraków autorka: gotować! z bloga gotować! Krem dyniowo marchwiowy z pleśniowym serem autorka: edytaha z bloga Kuchenne zapiski Tradycyjny kapuśniak z kapusty kiszonej autorka: Wyraczynka z bloga Kuchnia z wyrakiem Krupnik z grzybami(...)tarta z dynią, grzybami i jarmużem (quiche) autorka: KwartetZdrowychSmakow z bloga Kwartet Zdrowych Smaków Placki marchewkowe autorka: Gotuj zdrowo!Guten Appetit! z bloga Gotuj zdrowo!Guten Appetit! PIERŚ Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI, CZERWONĄ FASOLĄ, CEBULĄ, PAPRYKĄ I RYŻEM. autorka: papilionka z bloga Papilionka o wszystkim i o niczym
Weekendy w domu i ogrodziezupy. Ja bardzo lubię przygotowywać sałatki z pieczonych warzyw. Dodaję do nich w zależności od tego co akurat zalega w kuchennej szafce: kasze, komosę, soczewicę. Jest to dobry sposób na zagospodarowanie zapasów lub resztek. Wybór dodatków jest dowolny. Poza warzywami i kaszą można dorzucić na przykład ser feta, grzanki, kawałki kurczaka itd. Jak to z każdą sałatką, ogranicza(...)Warzywa (marchewki, buraka i cebulę) kroimy w słupki i układamy na blaszce. Oliwę i miód mieszamy z posiekanym czosnkiem, imbirem, solą i cynamonem. Skrapiamy mieszaniną warzywa na blasze i pieczemy około 30 minut w temperaturze 200 stopni. Składniki dressingu mieszamy razem do uzyskania konsystencji emulsji. Upieczone warzywa podajemy z komosą, granatem, rukolą, skrapiamy przygotowanym dressingiem
Smakowity Blog KulinarnyPropzycja na prostą, szybką, bardzo efektowną sałatkę, słonecznik nadaje wspaniałej chrupkości, brokuł cudownego koloru, kurczak konkretnych wartości, jak widać stanowi wspaniałe, efektowne połączenie smaków... Składniki: 1
kgwjanczewoworeczek fasolka szparagowa żółta 2 garście Składniki które użyłam do przygotowania dania znajdźcie w Lidl Polska Krok 1 Pierś z kurczaka myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym,doprawiamy sola i pieprzem i delikatnie na wierzchu smarujemy sosem na bazie papryczki chilli odmiany Piri-Piri. Krok 2 Do miseczki wkładamy ruccolę( pokroiłam(...)mniejsze kawałeczki) dodajemy serek feta i mieszamy. Przekładamy farsz do dwóch połówek piersi i dodajemy teraz oliwki bez z pestek, z papryką Jalapeno. Zawijamy w papier do pieczenia i smażymy na patelni do zarumienienia aby nie było surowe :) Krok 3 Gotujemy kasze pęczak według tego co jest napisane na opakowaniu. Krok 4 Fasolkę szparagową myjemy, obcinamy końcówki i gotujemy
Różowa kuchniarazu takie chrupiące, pałaszowaliśmy z cukrem bądź z cukrem i śmietaną- taka wersja niskokaloryczna heheheh. WIĘCEJ 3. MAKARON Z KURCZAKIEM PO WŁOSKU! Przepyszny makaron z kurczakiem z mocno pomidorowym sosem, z cukinią, pomidorkami papryczkowymi, sporą ilością parmezanu, świeżą bazylią i rukolą. Bardzo lubię takie obiady, które nie wymagają od nas zbyt dużo czasu i wysiłku, które(...) kalafiora. Szkoda, że tak późno! Pieczony kalafior to przepyszna uczta. Ten sposób obróbki kalafiora, powoduje, że smakuje on lekko orzechowo jest rozpływający się u ustach i po prostu pyszny! Dlatego postanowiłam połączyć go z pysznym i kremowym risotto. Całość zwieńczyły dodatki, czarnuszka i parmezan. WIĘCEJ 17. DANIE JEDNOGARNKOWE, KURCZAK Z QUINONĄ I WARZYWAMI! Kurczak to wciąż
SMYKWKUCHNIpołowę kurczaka, przykryć kolejną warstwą nadzienia, na to pozostałą wątróbkę i kurczaka i na wierzch pozostałe nadzienie. Przykryć wierzch wystającym ciastem i skleić brzegi. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie rozgrzać piekarnik do 180 stopni. Wierzch przykryć folią aluminiową. Wstawić pasztet do piekarnika i piec 20 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 160 stopni i piec kolejne 50 minut
Smaczny zeszytRyż ugotować w osolonej wodzie. Kalafiora również ugotować. Cebulę, pieczarki i kurczaka pokroić, podsmażyć na oleju. Dodać ryż, pokrojony kalafior, koncentrat, starty czosnek i przyprawić do smaku. Farszem nadziać papryki. Na wierzchu położyć mozzarellę i przykryć czapeczkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 40 minut. Podawać gorące z sosem czosnkowym i lekką sałatką
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaŁosoś ze szparagami to potrawa, który ma wyjątkowy smak i charakter. Kluczem przygotowania tej potrawy jest odpowiednia marynata, która podkreśli smak łososia. Danie to będzie niezwykle
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!wyrobioną masą. 3. Formować kulki, następnie rozpłaszczać, by powstały ciasteczka. 4. Piec w nagrzanym piekarniku (termoobieg) do 180 stopni do czasu aż się zarumienią. Z tego przepisu wychodzi do 15 ciasteczek. Zajrzyj również: 1. Pączki z serków homogenizowanych 2. Ciasto do pizzy 3. Piersi z kurczaka inaczej czyli siekane kotlety
My World by Dagmara Rekcebulą i czosnkiem na niewielkiej ilości oliwy. 3. Gdy kurczak będzie już miękki dodać papryki, kurkumę, świeże pomidory, przecier pomidorowy, kukurydzę, bulion drobiowy oraz surowy ryż. Całość doprawić solą, pieprzem, dokładnie wymieszać i zagotować. 4. Po zagotowaniu wszystko przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40-50 minut
Szalona Kuchnia Eweliny