Kurczak peklowany, pieczony w rękawie
Kurczak peklowany, pieczony w rękawie
Soczysty i kruchy kurczak upieczony w całości w rękawie. Składniki: -duży kurczak (powyżej 2 kg) -solanka : 15 dkg soli duża łyżka soli peklowej 3 posiekane ząbki czosnku kilka listków laurowych po kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego i kolendry (stłuc) 3 l zimnej wody -słodka papryka -olej Składniki solanki dokładnie mieszamy i wkładamy do niej kurczaka. Pozostawiamy na noc lub kilkanaście godzin. Wyjmujemy z sola... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Maminek kulinarny
Autor
Maminek
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, papryka, kurczak z papryką , kurczak z czosnkiem, kurczak pieczony
Inne przepisy z Maminek kulinarny
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję