kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:369/674)

Roladki schabowe z suszonymi pomidorami i oliwkami w sosie czosnkowym 178

roladek najczęściej kupuję schab, ponieważ nie jest tak delikatny przy rozbijaniu jak filety z kurczaka. Co prawda dłużej się dusi w sosie, ale wówczas jest kruchy i delikatny. Do środka dałam suszone pomidory oraz oliwki. Osobno przygotowałam do roladek sos na bazie pieczonego czosnku, który jest dużo bardziej aromatyczny niż świeży. Natomiast wywar, w którym dusiły się roladki wykorzystałam

Czerwień i błękit
Domowa fasolka po bretońsku 168

Niezwykle smaczna, domowa fasolka w wykonaniu Madziu. Danie to możecie przygotować na dwa sposoby. Sposób szybki polega na użyciu gotowej fasoli z puszki, jednak znacznie smaczniejsze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kanapka z Kurczaka na Ciepło 116

miski, dodaję przyprawy i mieszam.  2.Patelnię rozgrzewam dodaję łyżkę oleju a następnie dodaję kurczaka. Smażę na rumiano ze wszystkich stron. 3.W międzyczasie bułki przekrajam wzdłuż. Jedną stronę smaruję cienko masłem a następnie kładę plaster mozzarelli. 4. Bułki wkładam do piekarnika . Piekę aż ser się roztopi. Ok 2-3 min w 200 stopniach. 5.Jedną część bułki smaruję

Gotowanie Patki
Kiełbaska w cieście 117

zimno np. z sosem czosnkowym. W cieście francuskim można zapiekać wszystko co lubimy: kabanosy, kurczaka, warzywa,... SKŁADNIKI: 2 opakowania Berlinek 1 opakowanie ciasta francuskiego ketchup WYKONANIE: ciasto tniemy na wąskie paski, kiełbaski na 3 części, pasek smarujemy ketchupem i zawijamy nim kiełbaskę, pieczemy w temperaturze 160-180 stopni do zrumienienia około

Kuchnia Beaty
Tarta z ciasta francuskiego z kurczakiem 812

bułką tartą. Następnie ułożyć na niej ciasto i nakłuć je widelcem. Na ciasto ułożyć podsmażonego kurczaka, kukurydzę, pokrojony w kostkę ser feta oraz oliwki. W misce połączyć jajka z serem żółtym i śmietaną, doprawić solą i pieprzem - dokładnie wymieszać. Masą jajeczną zalać tartę. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200*C przez ok 30 minut

The Sweet Damsel
Pasztet porosołowy z żurawiną 113

ząbki czosnku Pieprz 3 łyżki konfitury żurawinowej Mięso oddzielamy od kości. Do blendera przekładamy kurczaka, warzywa z rosołu, pokrojoną w kosteczkę cebulkę, czosnek oraz rosół. Doprawiamy pieprzem. Całość miksujemy na gładką masę. Pasztet przekładamy do małej keksówki. Na górze rozkładamy konfiturę żurawinową. Pieczemy przez 50 minut

VioletoweKucharzenie
Gęś z kaszotto cydrowym 109

naszej rodzinnej w naszej tradycji jako danie świąteczne. Nie zastąpią jej żadne indyki, czy kurczaki. Tak więc wszystkim którzy kochają gęsi jak ja polecam, a każdemu kto się jeszcze nie przekonał zapraszam do wypróbowania, bo nie wiecie co tracicie. Tym razem tradycyjnie pieczoną gęś, a właściwie jej elementy , bo miałam pierś i nogę podałam z farszem z kaszotto

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Muffiny jajeczne 140

szczypiorek do posypania Jajka roztrzepać widelcem w miseczce razem z solą i pieprzem. Posiekać pomidory, kurczaka i cebulę i dodać do miski z jajkami. Wymieszać i dodać posiekany szczypiorek i starty ser. Wszystko dokładnie wymieszać. Masę wykładać do wysmarowanej masłem formy na muffiny. Piec ok. 15 minut w temperaturze 180°C. Po wyjęciu z piekarnika i oddzielić je nożem

Bullio
Zapiekanka z piersią z kurczaka i skorzonerą 180

smażymy ok. 10 minut, często mieszając. W naczyniu żaroodpornym mieszamy ziemniaki, skorzonerę i pierś z kurczaka z cebulą. Przyprawiamy solą, pieprzem i garam masalą. Na wierzchu układamy pokrojone w plasterki pomidorki koktajlowe. Oprószamy ziołami prowansalskimi. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Podajemy jako danie główne. Warto wiedzieć, że skorzonera polecana jest osobom, które pracują umysłowo

My Chcemy Jeść
Glazurowane filety z udek kurczaka. 236

Koncentrat, keczup, mieloną paprykę i cukier muscovado wymieszać w miseczce na gładką masę. Kawałki kurczaka podsmażyć (partiami) do lekkiego zrumienienia z każdej strony i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pokryć glazurą i wstawić do piekarnika (190 stopni) na 25 - 30 minut. W trakcie pieczenia poodwracać kawałki mięsa dwa, trzy razy, tak aby z każdej strony były równomiernie pokryte czerwoną masą. Ryż

zadanie-gotowanie
Kurczak peklowany, pieczony w rękawie 128

zimnej wody -słodka papryka -olej Składniki solanki dokładnie mieszamy i wkładamy do niej kurczaka. Pozostawiamy na noc lub kilkanaście godzin. Wyjmujemy z solanki, płuczemy zimną wodą i osuszamy. Delikatnie nacieramy olejem i posypujemy słodką papryką. Związujemy, aby nie rozleciał się podczas pieczenia. Wkładamy do rękawa do pieczenia, zawiązujemy końcówki a rękaw nakłuwamy w kilku miejscach. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Maminek kulinarny
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i mozzarellą 353

musi być jednolita masa, ważne żeby składniki się rozdrobniły. Doprawiamy solą i pieprzem. Kotlety z kurczaka rozbijamy i nakładamy na nie dość dużą porcję nadzienia. Zawijamy w roladę. Każdą roladę zawijamy w dwa plastry szynki i owijamy w folię aluminiową. Tak przygotowane paczuszki pieczemy 30 minut w temperaturze 180’C. Odwijamy z folii i podajemy. Dzięki zapakowaniu mięso jest

KasiaiKrzysiu.pl
Szaszłyki grillowe 334

pieprz) i po wymieszaniu odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Podobnie przyprawiamy pokrojonego w kostkę kurczaka i również odstawiamy do lodówki. Boczek wymaga jedynie pokrojenia w plastry i ewentualnego wycięcia mogących się w nim znajdować chrząstek. Tak przygotowane składniki nadziewamy na patyczki i pieczemy na średnio rozpalonym grillu najlepiej przy użyciu amelinowych tacek. Można łatwo modyfikować przez dodanie lub odjęcie

Tanie przepisy studenckie
Kurczak kukurydziany faszerowany 153

wątróbkę i placek. Dodać rodzynki i migdały, wyłożyć na wierzch pianę i delikatnie wymieszać. Wypełnić kurczaka farszem, wypełnić od strony kupra i od strony szyi. Dziury spiąć wykałaczkami a następnie obwiązać nitką wykałaczki lub zszyć.Resztę nadzienia włożyć do naczynia do zapiekania i piec 20-30 w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec

królestwo garów
Kurczak faszerowany papryką i pieczarkami 217

Kurczaka dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka i czerwoną ostrą papryką. Środek wypełniamy przygotowanym farszem.  Kurczaka zamykamy dokładnie wykałaczkami tak aby nic ze środka nie wypadło. Wierz posypujemy lubczykiem. Układamy mięso na blaszce, obkładamy większymi pieczarkami i pokrojoną marchewką. Przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w 200*C przez 1 godzinę 20 minut. Pod koniec można zdjąć folie i zarumienić skórkę

VioletoweKucharzenie

Proponowane wyszukiwania