kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:368/674)

Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem i papryką / Spinach and Pepper Stuffed Chicken Breast 99

usmażyć drobno pokrojona paprykę, cebulę i czosnek. Doprawić do smaku. Ostudzić. Do każdej kieszonki z kurczaka nakładać porcję usmażonych warzyw, kilka listków szpinaku i 2 plastry żółtego sera. Ułożyć w naczyniu do zapiekania wysmarowanej tłuszczem. Opcjonalnie posypać wierzch każdej piersi odrobiną bułki tartej. Piec około 20-25 minut w 180 C lub do miękkości mięsa.  Spinach and Pepper Stuffed

Lekcje w kuchni
PIERŚ Z KURCZAKA W SOSIE PIECZARKOWYM Z SERKIEM MASCARPONE 93

mielonej (użyłam  Skworcu ) Wykonanie: Filety z kurczaka pokroić na mniejsze plasterki. Przyprawić przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. 2 łyżki masła rozpuścić na patelni, obsmażyć mięso z obu stron na rumiany kolor. Mięso zdjąć z patelni. Do tego samego masła, na którym piekło się mięso dodać jeszcze jedną łyżkę masła i podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę pokrojoną

Zrób to smacznie
Filety ze szparagami 126

Prosto i smacznie. Składniki: 4 filety z kurczaka (po 200 gramów) 4 plastry żółtego sera 8 sztuk szparagów sól, pieprz Przygotowanie: Filety rozbijamy, oprószamy solą oraz pieprzem. Po jednej stronie układamy ser oraz szparagi. Zawijamy. Pieczemy 20 min w temperaturze

R'n'G Kitchen
Filety z kurczaka pieczone z mozzarellą i pomidorami 211

kule mozzarelli  2 pomidory 3 łyżki oleju sól, pieprz świeża bazylia Sposób wykonania: Piersi kurczaka kroimy wzdłuż na pół, tak aby otrzymać 2 cieńsze filety. Mięso wrzucamy do miski, oprószamy solą i pieprzem, polewamy olejem. Mieszamy. Filety przekładamy na dużą blachę piekarnika. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 10 minut. Po upływie tego czasu każdy kawałek mięsa

Qchnia po prostu
Musztardowo - miodowe kurczaki 164

mieszamy ze sobą. Powstałą marynatą polewamy mięso a następnie nacieramy nią każdy kawałek z osobna. Kurczaki w marynacie odstawiamy na godzinę do lodówki. Mięso wykładamy skórką do góry do naczynia żaroodpornego, polewamy pozostałą glazurą. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy przez 1 godzinę. Od czasu do czasu polewamy ich wierzch sosem, który powstanie podczas pieczenia. Podajemy

Qchnia po prostu
Pieczeń Drobiowo - Wieprzowa z Dodatkiem Pieczarek i Papryki 107

Pieczarki w lodówce więc... szybka myśl... pieczeń :D i było warto ojjj pyszna była. przepis na 2 foremki o wymiarach : 23cmx11cm możecie je kupić tutaj: https://www.greenpack.com.pl/ SKŁADNIKI: 1kg mięsa mielonego wieprzowego 500g fileta z kurczaka 350g pieczarek 1 papryka czerwona 1/2 papryki zielonej 2 łyżki natki pietruszki 2 cebule 2 jajka czosnek albo sól czosnkowa sól pieprz papryka słodka

Dziś Ja gotuje
Pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorami 154

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Naczynie żaroodporne spryskujemy/smarujemy olejem lub oliwą.  2. Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż na pół (otrzymamy 4 kawałki), nacinamy w kilku miejscach, nacieramy czosnkiem i przyprawami. Pomidora i mozzarellę kroimy na plasterki i wkładamy w ponacinane miejsca. 3. Pieczemy bez przykrycia 35-40 minut. Mmm Pycha

NA MOIM TALERZU
Pierś z kurczaka z mozzarellą i pomidorami 119

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Naczynie żaroodporne spryskujemy/smarujemy olejem lub oliwą.  2. Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż na pół (otrzymamy 4 kawałki), nacinamy w kilku miejscach, nacieramy czosnkiem i przyprawami. Pomidora i mozzarellę kroimy na plasterki i wkładamy w ponacinane miejsca. 3. Pieczemy bez przykrycia 35-40 minut. Mmm Pycha

Na moim talerzu
CALZONE Z KURCZAKIEM, FETĄ, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 249

każdej części robimy kulkę, rozwałkowujemy na cienkie koło. Każde koło smarujemy przecierem, układamy szpinak, kurczaka, kruszymy fetę, układamy pokrojone w paski pomidory, posypujemy serem, zlepiamy brzegi jak pierogi, układamy na blasze wyłożonej pergaminem, Wierzch calzone smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy ziołami prowansalskimi. Pieczemy 20-25 min w 200 stopniach

słodki bratek
KOTLETY PO HAWAJSKU + FILMIK 129

PRZYGOTOWANIE :  Mięso z kurczaka rozbijamy nie za cienko, doprawiamy przyprawami.  Panierujemy w jajku i bułce tartej, smażymy na złoto z jednej i drugiej strony. Kotlety odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Na każdy kotlet kładziemy plaster sera, na to plaster ananasa, w środek ananasa wkładamy ser blue i przykrywamy następnym plastrem sera.  Zapiekamy w piekarniku

Kulinarne Fantazje Marioli
Kurczak z ziemniakami na czerwonej kapuście 136

Kurczak z ziemniakami na czerwonej kapuście to danie z piekarnika, które załatwia za jednym zamachem sztukę mięsa i sałatkę na

Kolorowy Przepisownik
Chicken pot pie z sosem słodko-kwaśnym + KONKURS 131

czas gotowania się ryżu. W osolonej wodzie ugotować ryż na sypko. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kurczaka, a następnie wlać sos słodko-kwaśny, dodać ryż, wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wierzch przykryć ciastem francuskiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piec około 10 minut, aż wierzch się lekko zarumieni. Smacznego! Kliknij w baner i weź udział w konkursie

Kraina Miodem Płynąca
Rożki z ciasta francuskiego ze szpinakiem 166

dodawaj soli - w farszu pojawi się wystarczająco słony ser feta. Przygotowany farsz połącz z kawałkami kurczaka oraz dodaj pokrojony w kostkę ser feta. Całość wymieszaj i nałóż na środek każdego kwadratu. Starannie sklej kwadraty w rożki, tak by fatsz nie wydostał się podczas pieczenia. Do tej czynności oprószam dłonie mąką, dzięki czemu ciasto nie klei się do rąk, co znacznie

Mojewlasne.pl
Zapiekane kieszonki z fileta z fetą i warzywami 158

Czasem w kuchni szukamy urozmaicenia tradycyjnych dań. By przełamać rutynę schabowego, mielonego czy smażonego kurczaka polecam zrobić pyszne kieszonki z fileta drobiowego wypełnione po wszystkie brzegi farszem z fetą i warzywami. Nasze ulubione warzywa to brokuły. Kontrastu dodała marchewka. Takie kieszonki są pieczone w piekarniku. Idealne na ciepło jako danie główne lub na zimno na kanapkę. Po przekrojeniu mięsa

Kuchnia Paulettes
Grillowana karkówka w winnej marynacie 186

dziś strajkuję i w planach mam tylko sałatkę (no dobra, co najwyżej z grillowanym kurczakiem) a Wam, gdyby się zachciało, proponuję pyszną karkówkę ;) Odpowiednio doprawiona, choć oczywiście każdy może ją jeszcze bardziej wyostrzyć, z delikatną winną nutką, która znika całkowicie w trakcie pieczenia.  Polecam Wam serdecznie!  Składniki: 1½ karkówki pociętej na 2cm plastry 250ml czerwonego wytrawnego wina

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania