Śledź po kaszubsku II Śledź wiejski Pasta z tuńczyka Pasta z tuńczykiem i oliwkami Śledź po kaszubsku Tuńczykowa pasta do kanapek Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź w oleju z cebulą(...)surimi Carpaccio z buraków z serem pleśniowym Sałatka z pęczakiem, grillowanym kurczakiem i ananasem z salsą mango Sałatka z mango i kurczakiem Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i winogronami Wiosenna galaretka z kurczakiem Wiosenna sałatka z groszkiem Sałatka z ryżem kurczakiem i ananasem Sałatka ziemniaczana Sałatka z kurczakiem, selerem naciowym i winogronami Klasyczna sałatka jarzynowa Sosy Sos musztardowy na białym winie
Kulinarne przygody Gatityoliwek sól morska, świeżo mielony pieprz Dodatki: grillowana pierś z kurczaka (pojedyncza) jajka ugotowane na półtwardo listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Bagietkę lub inne pieczywo kroimy – w plasterki lub kostkę. Smarujemy masłem lub skrapiamy oliwą z oliwek. Nacieramy przekrojonym czosnkiem. Można lekko posolić. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C do lekkiego zarumienienia lub podsmażamy(...)anchois jest słone) i pieprzem. Sałatę polewamy dressingiem. Mieszamy. Posypujemy tartym parmezanem (na tarce lub w plasterki), grzankami i świeżo mielonym pieprzem. Sałatka smakuje świetnie z grillowanym/smażonym kurczakiem lub indykiem (kuraka wystarczy posypać solą i pieprzem, można też przyprawić granulowanym czosnkiem, a następnie usmażyć na patelni grillowej). Ja zawsze podaję ją także z jajkami ugotowanymi na półtwardo
Poezja smakuroku piekła dwie ogromne blachy takiego pasztetu. W tym roku blaszki do pieczenia pożyczyła mnie i my z mężem zakasaliśmy rękawy, wyprężyliśmy bicepsy i wspólnymi siłami upiekliśmy przepyszny pasztet. Składniki (na 2 duże keksówki o wymiarach 40 x 13cm): 1kg łopatki wieprzowej 2 udka z kurczaka 200g wątróbki drobiowej 250g słoniny i opcjonalnie kawałek do wyłożenia dna blaszek 2 duże(...)duże kawałki. Na patelni rozpuszczamy łyżkę smalcu i obsmażamy porcjami kawałki łopatki, aż lekko się podpieką. Upieczone przekładamy do dużego garnka. Na kolejnej łyżce smalcu obsmażamy udka kurczaka na złocisto i wkładamy do garnka z łopatką. Na tłuszczu z patelni chwilę obsmażamy kawałki słoniny – 5 minut, je także dodajemy do garnka. Do garnka dodajemy liście laurowe, ziele
Smaczna Stronagodziny przez pieczeniem. Karkówka upieczona w piekarniku może być jedzona zarówno na ciepło jak i na zimno z pieczywem. Zobacz: Klasyczne pszenne bułki Składniki na marynatę 400g gęstego jogurtu naturalnego szczypta soli łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżeczki słodkiej papryki łyżeczka oregano 3 ząbki czosnku Dodatkowo ok. 1,3 kg karkówki folia spożywcza Przeczytaj: Grillowany kurczak z brokułami
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Prosta wersja przyrządzenia filetów z kurczaka, wykwintna, z niespodzianką w środku, można serwować z ziemniaczkami pure, kaszami, ryżem, frytkami - zawsze doskonale smakują Składniki: 2 filety z
kgwjanczewoSkładniki: 2 ćwiartki z kurczaka pół łyżeczki papryki słodkiej pół łyżeczki majeranku sól, pieprz świeżo zmielony 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 2 łyżki mąki krupczatki
kgwjanczewoSałatkę z tortellini możemy robić z różnymi dodatkami, zarówno z świeżymi warzywami jak i z marynowanymi. Dzisiaj proponuję Wam moją wersję. Ja podałam do niej kotlet
Ala piecze i gotujewymaga ani zachodu, ani umiejętności. Pieczone warzywa są słodkie i miękkie, a chipsy z jarmużu przyjemnie chrupiące. Czas: 40 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji : 2 Chipsy z jarmużu to jedna z naszych ulubionych przekąsek. Robi się je w super prosty sposób. Jarmuż trzeba umyć, osuszyć, wysypać na blaszkę do pieczenia, przyprawić i wstawić pod grill na kilka minut(...)łyżką oregano, wymieszaj. Krok 2 Osusz filety. Przełóż na tackę do pieczenia z warzywami. Polej łyżką oleju, posyp łyżeczką czosnku i połową łyżeczki rozmarynu, posól i popieprz – przypraw mięso z obydwu stron. Krok 3 Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wstaw tackę z warzywami i filetem na środkową półkę. Piecz 25 minut. Krok 4 Umyj jarmuż, odsącz z wody, posiekaj
Niedzielny kucharzdzięki nowemu piekarnikowi z funkcją do pieczenia pizzy i termoobiegiem piekę dwie pizze za jednym zamachem. Poprzedni piekarnik owszem- miał funkcję termoobiegu, ale okrutnie przypalał, nie dało się piec na dwóch poziomach, bo albo był spalony spód, albo wierzch, jeśli jedną blaszkę dało się za wysoko. W Electroluxie nie mam tego problemu- na całe szczęście! Piekarnik parowy Electrolux testuję już(...)pieczenia na wielkość dużej blaszki. Smarujemy białym sosem. Biały sos: Na oliwię szklimy drobniutko posiekaną cebulę i czosnek. Gdy zmiękną zalewamy śmietanką, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i dokładamy gałkę muszkatołową. Gotujemy na małym ogniu często mieszając, do momentu zgęstnienia. Pizza: W trakcie wyrastania ciasta przygotowujemy dodatki. Pokrojone plastry dusimy do momentu odparowania wody, kurczaka drobno kroimy
Kuchnia w czekoladzieoliwek 2 duże cebule, posiekane 1 łyżka posiekanego świeżego tymianku 6 filiżanek (250 ml.) bulionu z kurczaka (zupa jarzynowa dla wegan) 3-4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki, 3 szklanki pokrojonego(...)wszystko w folię aluminiową. Piec w piekarniku przez 90 minut. Pozostaw do ostygnięcia. Posiekaj cebulę.Rozgrzej w rondelku na średnim ogniu , dwie łyżki oliwy z oliwek i masło .Duś cebulę przez dziesięć minut. Gotowy czosnek wyłuskaj z łusek ,pokrój na małe kawałki i dodaj do garnka z cebulą. Wymieszaj i dodaj, pokrojony tymianek, zupę z kurczaka .Zmniejsz
w mojej kuchniusmażyć drobno pokrojona paprykę, cebulę i czosnek. Doprawić do smaku. Ostudzić. Do każdej kieszonki z kurczaka nakładać porcję usmażonych warzyw, kilka listków szpinaku i 2 plastry żółtego sera. Ułożyć w naczyniu do zapiekania wysmarowanej tłuszczem. Opcjonalnie posypać wierzch każdej piersi odrobiną bułki tartej. Piec około 20-25 minut w 180 C lub do miękkości mięsa. Spinach and Pepper Stuffed
Lekcje w kuchnimielonej (użyłam Skworcu ) Wykonanie: Filety z kurczaka pokroić na mniejsze plasterki. Przyprawić przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. 2 łyżki masła rozpuścić na patelni, obsmażyć mięso z obu stron na rumiany kolor. Mięso zdjąć z patelni. Do tego samego masła, na którym piekło się mięso dodać jeszcze jedną łyżkę masła i podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki i cebulę pokrojoną
Zrób to smacznieProsto i smacznie. Składniki: 4 filety z kurczaka (po 200 gramów) 4 plastry żółtego sera 8 sztuk szparagów sól, pieprz Przygotowanie: Filety rozbijamy, oprószamy solą oraz pieprzem. Po jednej stronie układamy ser oraz szparagi. Zawijamy. Pieczemy 20 min w temperaturze
R'n'G Kitchenkule mozzarelli 2 pomidory 3 łyżki oleju sól, pieprz świeża bazylia Sposób wykonania: Piersi kurczaka kroimy wzdłuż na pół, tak aby otrzymać 2 cieńsze filety. Mięso wrzucamy do miski, oprószamy solą i pieprzem, polewamy olejem. Mieszamy. Filety przekładamy na dużą blachę piekarnika. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 10 minut. Po upływie tego czasu każdy kawałek mięsa
Qchnia po prostumieszamy ze sobą. Powstałą marynatą polewamy mięso a następnie nacieramy nią każdy kawałek z osobna. Kurczaki w marynacie odstawiamy na godzinę do lodówki. Mięso wykładamy skórką do góry do naczynia żaroodpornego, polewamy pozostałą glazurą. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy przez 1 godzinę. Od czasu do czasu polewamy ich wierzch sosem, który powstanie podczas pieczenia. Podajemy
Qchnia po prostu