kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:361/674)

Pałki z kurczaka dobrze przyprawione zapiekane z warzywami 191

ziemniakach. Cukinię kroimy w plasterki i rozkładamy na cebuli. N a cukinii układamy zamarynowane pałki z kurczaka. Pomiędzy pałki układamy cząstki kalafiora. Po wierzchu posypujemy groszkiem i marchewką z puszki. Zapiekankę przykrywamy folia aluminiową. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ponad godzinę. Na talerze wykładamy po jednej pałce i warzywa. U mnie w domu jest akurat

Kuchnia u Bietki
Łódeczki Paprykowe Faszerowane Ryżem Z Warzywami I Kurczakiem 155

przyprawiona pierś z kurczaka. Przesmażamy całość. 3. Kiedy ryż jest gotowy, dodajemy go do warzyw i kurczaka, mieszamy całość, ewentualnie doprawiamy. 4. Papryki pozbawione gniazd nasiennych, układamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy oliwa, obsypujemy solą i nakładamy farsz. Na wierzch ścieramy ser. Papryki pieczemy w 190 stop. przez około 30-40 minut

Gotowanie...to proste !
Filet z kurczaka w pomidorach na cukiniowym makaronie 190

tymianek, bazylia 2 małe cukinia 2 ząbki czosnku  1 łyżka masła  Każdy filet z kurczaka kroimy płasko na pół, a następnie rozbijamy tłuczkiem na grubość ok 1/2 cm. Smarujemy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem, a następnie obtaczamy w bułce tartej, Pieczemy 15 minut w 180 st. C. Pomidory obieramy ze skórki i drobno siekamy, dodajemy posiekaną cebulę

Cynamonowe szczęście
Grillowany kurczak whiskey z sosem cebulowym 128

gwarantuję, że naprawdę wyśmienity! Warto zabrać go na grilla lub wykorzystać w warunkach domowych. ;) Swojego kurczaka, ze względu na brzydką pogodę, pałaszowaliśmy w domu z aromatycznym ryżem oraz świeżym zielonym ogórkiem. Sprawdzi się jednak wspaniale w plenerze, z chlebkiem, bułkami czy pieczonymi ziemniakami. Dodatki pozostawiam Waszej wyobraźni - sos tzatziki, czosnkowy, świeże warzywa czy grillowana kukurydza - wybór należy

Cooking Monster
Panierowana pierś z kurczaka z boczkiem i serem. 185

Składniki na 8 sztuk: -4 piersi z kurczaka -8 cienkich plastrów boczku -4 plastry sera żółtego -sól -pieprz -mąka -bułka tarta -jajko -margaryna do smażenia Sposób przygotowania: Plastry boczku rozkładamy na blaszce i pieczemy w 180 stopniach aż będą chrupiące. Piersi myjemy, Przekrawamy w poprzek na równe płaty. Jeśli jest konieczność rozbijamy je troszkę tłuczkiem. Delikatnie solimy i pieprzymy

Magia jedzenia.
Pieczone udka kurczaka z ziemniakami 126

nacieramy nim mięso.  Olej łączymy z papryką ostrą i słodką, solą i ziołami.  Kurczaka wkładamy do żaroodpornego naczynia, polewamy marynatą i odstawiamy na kilka godzin (np. na noc) do lodówki. Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godziny. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kminku i czosnku. Po odcedzeniu i odparowaniu wody

Qchnia po prostu
ROLADKI Z PIERSI KURCZAKA OWIJANE BOCZKIEM 112

kartuska * plasterki boczku  * sól, pieprz, przyprawy do smaku Wykonanie: Każdą połówkę piersi z kurczaka rozkroić wzdłuż na pół, rozbić tłuczkiem, doprawić do smaku. Na każdy kawałek mięsa ułożyć kilka plasterków ogórka i papryki, zawinąć w roladkę. Owinąć boczkiem i piec w piekarniku nagrzanym do 180'C około 30-35 minut. Po około 20 minutach pieczenia

Zrób to smacznie
Szybkie kanapki z pasztetem 122

potrzebnej do utrzymania zdrowej skóry oraz zabezpieczenia przed infekcjami. Pasztety drobiowe mogą być przyrządzone z mięsa kurczaka, gęsi, kaczki lub wątróbki z kurcząt. Ich delikatna kremowa konsystencja oraz delikatny smak doskonale współgrają z szeregiem dodatków. Łączenie smaków Najczęściej w sklepach spotykamy pasztety pieczone, sporządzone z mięsa drobiowego z dodatkiem przypraw, ewentualnie niewielką ilością warzyw. Dostępny jest także pasztet francuski

Moja smaczna kuchnia
Tropikalne szaszłyki z kurczaka na grilla 233

przyprawy: kokosowy sos słodko-kwaśny, melasa z granata, sos chili słodki, sos worcestershire Mięso z kurczaka kroimy w duże kostki i marynujemy przez minimum 5 godzin w przyprawach. Ananasa, cukinię i cebulę kroimy w dość spore części. Kawałki nadziewamy na szpadki, pieczemy w piekarniku na funkcji grill, z każdej strony po 12 min w temperatura grilla - 220-230 stopni

SMYKWKUCHNI
Kurczak pieczony w ajwarze z lubczykiem 147

młynka Kilka ziemniaków Ćwiartki z kurczaka dokładnie myjemy i dzielimy na części. Mięso przyprawiamy przyprawą do kurczaka, suszonym lubczykiem i bazylią oraz świeżą posiekaną natką pietruszki. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Kawałki mięsa układamy w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pomiędzy mięsem wykładamy ziemniaki. Mięso smarujemy z wierzchu dokładnie ajwarem. Wszystko delikatnie solimy solą z młynka. Blaszkę

VioletoweKucharzenie
Udka i skrzydełka kurczaka faszerowane pieczarkami – czyli jak usunąć kości i nafaszerować mięso 151

doprawiamy solą i pieprzem. Do przestudzonych pieczarek dodajemy 1 jajko, pokrojony na kawałki filet z kurczaka, łyżkę bułki tartej, posiekaną natkę pietruszki. Mieszamy i doprawiamy. Farszem napełniamy udka i skrzydełka ( jeżeli istnieje konieczność możemy spiąć wykałaczką ) Posypujemy czerwonym knorrem do mięs. Pieczemy w piekarniku w temp 190 o C przez około 1 godzinę ( podczas pieczenia: zarumieniamy z jednej strony, potem

Smaki Ewy
Zapiekanka gyros 646

naczynia żaroodpornego wyłożyć:  1/3 ugotowanego makaronu 1/3 sosu przesmażone kawałki piersi z kurczaka 1/3 startego żółtego sera 1/3 ugotowanego makaronu 1/3 sosu pokrojone warzywa + kukurydzę 1/3 startego żółtego sera 1/3 ugotowanego makaronu 1/3 sosu 1/3 startego żółtego sera Piec w temperaturze 180 ºC . Najlepiej 20-30 minut pod przykryciem i 10 minut bez przykrycia. Ser musi się rozpuścić

Ugotować
Filety z kurczaka i aromatyczny farsz pomidorowy z Newellą 184

oczyszczamy i osuszyć, naciąć, tworząc kieszonki. Podzielić farsz na 3 części i nałożyć na każdą porcję kurczaka, zamykając je tak, aby farsz się nie rozsypywał. Umieścić w naczyniu żaroodpornym. Selera obrać, oczyścić i pokroić w słupki. Rozsypać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypać papryką, solą, ziołami prowansalskimi i polać olejem kokosowym. Całość wymieszać, aby frytki były równomiernie doprawione. Naczynie

FitKot
Miszmasz w cieście francuskim 210

przyprawiamy majerankiem odrobiną soli i pieprzu, papryką. . Miękkie warzywa odcedzamy z nadmiaru wody i łączymy z kurczakiem. Dobrze mieszamy. Płaty ciasta francuskiego dzielimy na trzy części, na każdy nakładamy farsz. Składamy w kopertę zlepiamy boki. Układamy na blaszce wyłożonej papier lub folią. Pieczemy ok 30 min w piekarniku nagrzanym do 200 st C. Podajemy z sosem jogurtowo czosnkowym. SMACZNEGO Czekam

W kuchennym oknie Ewy

Proponowane wyszukiwania