kurczak pieczony - 10104 przepisów (strona:116/674)

Kurczak w sosie koperkowym 159

Kurczaka można podawać na różne sposoby. Przeważnie kurczak jest pieczony,  z rusztu,  lub grilla. My przygotowaliśmy pierś z kurczaka w sosie koperkowym. -1 filet z kurczaka -3 pieczarki -250 ml śmietany słodkiej 12% -łyżka kopru posiekanego -olej -warzywko -pieprz    Fileta kroimy w paseczki, pieczarki w plasterki. Oprószamy warzywkiem.    Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy

Maminek kulinarny
Pierś kurczaka na kuskusie z warzywami 166

Moja dzisiejsza propozycja to taki szybki fit obiadek. Pieczone piersi kurczaka podane na kuskusie z warzywami. Danie szybkie i lekkie. ok 500 g piersi kurczaka ok 300 g jogurtu greckiego 1-2 łyżki oleju 2-3 ząbki czosnku słodka papryka w proszku 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz biały bukiet warzyw kwiatowy firmy Hortex 200 g kaszki kuskus Umyte(...)misce mieszamy jogurt grecki, przeciśnięty przez praskę czosnek, sos sojowy, 1 łyżeczkę słodkiej papryki oraz olej. Dodajemy kawałki kurczaka, dokładnie mieszamy i odkładamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie mięso pokryte z każdej strony jogurtem przenosimy na blaszkę do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 35-40 minut (do czasu, aż „skorupka

Smaki Na Talerzu
Pieczone podudzia z kurczaka w marynacie ketchupowo-musztardowej z pieczonymi ziemniakami 122

Pieczone podudzia z kurczaka w marynacie ketchupowo-musztardowej z pieczonymi ziemniakami Składniki: mięso: - 5 sztuk podudzia z kurczaka (około 550g) marynata: - 1 łyżeczka suszonej bazylii - 1 łyżeczka miodu naturalnego (u mnie wielokwiatowy) - 1 łyżeczka musztardy stołowej - 1 łyżeczka ketchupu łagodnego (u mnie Reypol) - odrobina mielonego czarnego pieprzu - 1 łyżka oleju rzepakowego - 1 łyżeczka soli Pieprz&Cytrusy Royal(...)składniki marynaty. Mieszam dokładnie ręką i przekładam do naczynia żaroodpornego, u mnie owalne. Ziemniaki obieram, myję i kroję na ćwiartki. Posypuję solą oraz tymiankiem. Przekładam do naczynia z mięsem. Piekę w piekarniku. Temperatura piekarnika: 180 °C Czas pieczenia: około 50-60 minut Całość podaję z listkami sałaty oraz z odrobiną ketchupu

Kuchnia co dnia
Kurczak pieczony z warzywami 97

Przyprawy mieszamy z olejem/oliwą. Do marynaty dodajemy filety z kurczaka. Do dużego woreczka do pieczenia wrzucamy na przemian warzywa (możemy je lekko osolić i dać pieprzu) oraz kurczaka. Zamykamy worek. Pieczemy w 180 stopniach przez około 40 minut

Lena Gotuje
Roladki z kurczaka z serem i pomidorami 256

Pieczone faszerowane piersi kurczaka, czyli roladki z kurczaka z serem rokpol i suszonymi pomidorami, natką pietruszki, świeżym i suszonym tymiankiem wszystkim smakowały. Roladki z kurczaka były przygotowane specjalnie na wielkanocne śniadanie, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby takie same przygotować na kolejne w kalendarzu świąteczne śniadanie, które wypada 3 maja, na Święto Konstytucji, gdyby nie liczyć natki pietruszki(...)lekko rozbić tłuczkiem, założyć jedną na drugą aby tworzyły całość. Doprawić piersi z kurczaka solą, pieprzem i suszonym tymiankiem, ułożyć na całej długości słupki sera rokpol, suszone pomidory w oliwie i sporo natki pietruszki, zwinąć ciasno, obłożyć listkami świeżego tymianku i ułożyć na papierze do pieczenia, zwinąć dokładnie, spiąć wykałaczkami, aby nic nie wyciekło. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczone udka kurczaka w marynacie musztardowej 206

Już kiedyś podawałam przepis na pieczone udka kurczaka . Tym razem udka w marynacie z musztardy. Udka mają chrupiącą skórkę a w środku są soczyste. Udka najlepiej natrzeć marynatą dzień wcześniej. Składniki: 4 udka kurczaka kilka ziemniaków słodka papryka mielona marynata: 4 łyżki musztardy 3 łyżeczki tymianku sól pieprz Wykonanie: Udka oczyścić, zalać zimną wodą i moczyć przez godzinę. Następnie(...)składnikami marynaty. Można wszystkie zioła wymieszać z musztardą lub najpierw kurczaka oprószyć przyprawami a następnie natrzeć je musztardą. Udka przykryć folią spożywczą i wstawić na co najmniej 1 godzinę do lodówki. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w ćwiartki lub ósemki. Następnie ziemniaki przełożyć do nasmarowanej olejem formy do pieczenia i posolić, a następnie na ziemniaki ułożyć udka i posypać

Mama Gotuje
Potrawy na Sylwestra i Karnawał 171

Amarantusowa tarta z marchewką i fenkułem Zapiekanka z kaszanki i ziemniaków Tagliatelle z sosem brokułowo-serowym Kurczak w stylu marokańskim Placuszki dyniowo-serowe z dipem czosnkowym Chorizo z cydrem Burrito z wołowiną, fasolą i papryką Daktyle w bekonie nadziewane gorgonzolą Biała kiełbasa pieczona w cydrze Leczo z kiełbasą chorizo Rybka lubi pływać Najlepsze śledzie z cebulą Śledzie w miodzie(...)wysiłku Kokosowe krewetki z salsą mango-habanero Łosoś w galarecie Bakłażan i papryka z pastą orzechową Aromatyczny pasztet z selera Rolada z indyka z suszonymi pomidorami Chrupiące polędwiczki kurczaka z pieczonymi ziemniakami Pieczone pierogi z mięsem Chicken Pie Babka ziemniaczana Wegeburgery z marchewką Piróg biłgorajski Zupy jedzone po północy;) Zupa orientalna z kurczakiem Tajska zupa Tom Ka Zupa

Codziennik Kuchenny
Roladki z kurczaka ze szparagami 277

szparagowym, który mamy właśnie w pełni :) Jeśli lubicie szparagi tak samo jak my, to koniecznie wypróbujcie te drobiowe roladki ze szparagami pieczone w piekarniku . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szparagi z tego przepisu wychodzą pysznie chrupiące, a mięso z kurczaka idealnie soczyste. Dodatkowo mięso nabiera przyjemnego aromatu boczku lub szynki długo dojrzewającej. Roladki z kurczaka ze szparagami to danie, które pięknie(...)folią aluminiową, by się nie spaliły podczas pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 st. C i piec roladki drobiowe przez ok. 25 minut (jeśli użyjecie nieco grubszych filetów z kurczaka, to czas pieczenia należy wydłużyć o parę minut, by mięso nie pozostało surowe w środku). Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Roladki z kurczaka ze szparagami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pierś kurczaka ze szpinakiem i serem feta 138

czosnek, dodać szpinak, delikatnie posolić i smażyć około 3 - 4 minuty. Wymieszać 1/3 szklanki oliwy po moczeniu pomidorów ze śmietaną, gałką, oregano i chili. Na dno foremki do pieczenia wyłożyć kurczaka i posmarować go przyprawioną oliwą ze śmietaną. Na każdym kawałku ułożyć po kilka kawałeczków pomidora i po łyżce podsmażonego i odciśniętego szpinaku. Na wierzchu równomiernie rozkruszyć ser feta. Piec(...)nagrzanym do 180 stopni C piekarniku (góra-dół) około 30 minut. Jeśli lubimy dania z sosami, to zagotować i odparować powstały po pieczeniu sok z kilkoma łyżkami dobrej śmietany. Przyprawić pieprzem i solą do smaku. Zobacz również: Kurczak imbirowy z miodem

Kuchcik gotuje
Poniedziałek: Sałatka z jarmużu, kurczaka, batatów i cieciorki 121

słodkimi ziemniakami oraz dobrze kontruje nieco gorzkawy jarmuż. Przygotowanie: 1 h na zamarynowanie kurczaka Czas gotowania: 10-15 minut jeśli masz już upieczone udka z kurczaka. 50 minut – jeśli dopiero będziesz je piec Poziom trudności: średni Szacowana cena dla 2 osób: ok. 15-16 zł To bardzo prosta, sycąca, zdrowa i smaczna sałatka (naprawdę taka jest!), doskonała na lunch(...)przez kolejne 20 minut. Potem odwrócić ponownie i podpiekaj aż skórka ładnie się przyrumieni. Krok 4 Umyj bataty, osusz, pokrój na połówki i włóż do naczynia żaroodpornego. Piecz je razem z kurczakiem przez około 30 minut, jeśli są średniej wielkości. Jeśli większe – 40 minut. Gdy widelec lub nóż gładko wchodzi w bulwę, możesz wyciągać bataty z pieca. Krok 5 Posiekaj

Niedzielny kucharz
Kurczak w ziołach z domowego papirusu 172

Pierś z kurczaka smażona na patelni w papierze do pieczenia. Przygotowana w ten sposób jest bardziej soczysta niż smażona tradycyjnie. Do oleju można dodać ulubione suszone przyprawy i świeże zioła. 1 podwójna pierś z kurczaka (ok. 400 g) 4 łyżki oleju 1 łyżka suszonej(...)papryki 1 łyżka suszonego czosnku kilka liści świeżej bazylii kilka liści świeżej natki pietruszki kilka liści świeżego oregano 1 łyżka suszonego estragonu 1 łyżka soli Dodatkowo: papier do pieczenia Piersi z kurczaka oczyścić, podzielić na dwie oddzielne piersi, a następnie każdą w poprzek na cieńsze kawałki. Każdy kawałek natrzeć solą. Olej wymieszać z suszonymi przyprawami. Na kawałku papieru do pieczenia

Bullio
Kurczak w ziołach z domowego papirusu 208

Pierś z kurczaka smażona na patelni w papierze do pieczenia. Przygotowana w ten sposób jest bardziej soczysta niż smażona tradycyjnie. Do oleju można dodać ulubione suszone przyprawy i świeże zioła. 1 podwójna pierś z kurczaka (ok. 400 g) 4 łyżki oleju 1 łyżka suszonej(...)papryki 1 łyżka suszonego czosnku kilka liści świeżej bazylii kilka liści świeżej natki pietruszki kilka liści świeżego oregano 1 łyżka suszonego estragonu 1 łyżka soli Dodatkowo: papier do pieczenia Piersi z kurczaka oczyścić, podzielić na dwie oddzielne piersi, a następnie każdą w poprzek na cieńsze kawałki. Każdy kawałek natrzeć solą. Olej wymieszać z suszonymi przyprawami. Na kawałku papieru do pieczenia

Bullio
Kurczak pieczony z marchewką (w rękawie) 150

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Bardzo prosta i szybka propozycja na pysznego kurczaka.   Marchewka pieczona razem z mięsem smakuje rewelacyjnie i stanowi idealny dodatek do obiadu.   500-600g kurczaka (dowolne części) 2 łyżki sosu rybnego (*) papryka w proszku czosnek granulowany sól, pieprz Dodatkowo: 250g marchewki junior (może być zwykła) Kurczaka

Di gotuje
Sałatka z kurczakiem, awokado, pomidorkami, orzechami i sosem z gorgonzoli 154

Pyszna i pożywna sałatka z sałatą lodową, pieczoną piersią kurczaka, awokado, pomidorkami truskawkowymi i uprażonymi orzechami włoskimi. Całość polana sosem z gorgonzoli z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Pycha! Sałatka jest sycąca, dlatego z powodzeniem może być samodzielnym daniem np. jako lunch do pracy. Jeśli uwielbiacie „śmierdzące” sery, to z pewnością Wam posmakuje. Polecam Składniki: 2 pojedyncze piersi(...)słodkiej śmietany 12% (lub mleka) pieprz Przygotowanie: Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i przekładamy do miseczki ( w najgrubszym miejscu lekko rozbijamy tłuczkiem). Dodajemy oliwę z oliwek, sos Worcestershire, jogurt naturalny, czosnek niedźwiedzi, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na około 15 minut. Następnie przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Oryginalny smak
Domowa pieczeń„ na kanapki  337

sklepie gotowe wyroby mięsne, często napotykamy się na szereg zbędnych dodatków, wzmacniaczy smaków, czy barwników, jednak jest sposób, aby tego uniknąć. Polecam Wam przygotowanie własnej, domowej pieczeni z piersi z kurczaka.  Skład:  -  pierś z kurczaka - 1 sztuka,  - 3 łyżki oliwy,  - 1 łyżka miodu,  - 2 ząbki czosnku - oregano,  - tymianek, - zioła prowansalskie,  - słodka(...)Oliwę, miód, wyciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie przyprawy ( mogą być inne dowolne zioła) dokładnie razem wymieszać. Pierś obtoczyć w marynacie i odstawić do lodówki na około 2 godziny. Piec w naczyniu żaroodpornym, około 45 minut w 180 stopniach.  Podawać jako wędlinę na kanapki. Smacznego

Fit-amina

Proponowane wyszukiwania