jaglanej ze szpinakiem Vege Sushi z burakiem pieczonym Pizza z boczkiem i serem feta Jajka faszerowane dzikim ryżem i jarmużem Ziołowy omlet na parze z pomidorami Sałatka z kabanosami Makaron po chińsku z omletem Pierogi z soczewicą Warzywa na patelnię Sałatka z kurczakiem, awokado, serem pleśniowym i cytrusami Sushi z wędzoną makrelą, ogórkiem i jabłkiem Kopytka jaglane Omlet z jarmużem
Dorota Smakujepropozycja… u nas z powodzeniem stanowiła danie obiadowe. Zamiast ryby można wykorzystać gotowaną lub grillowaną pierś kurczaka. Sałatka jest lekka, z wyraźnie wyczuwalnym kwaśnym smakiem cytryny i ostrością papryki. Jeśli taka kombinacja Wam nie przeszkadza, polecam Wam jej przygotowanie. 2 woreczki ryżu 200 g fasolki szparagowej 4-5 strąków marynowanej papryki bez skóry (polecam tą grillowaną z Lidla
Smaki Na Talerzuwrzucamy na patelkę dodajemy sól, pieprz, czosnek granulowany i wysmażamy. Ugotowany brokuł odcedzamy i dodajemy do przesmażonego kurczaka. Mieszamy i dodajemy śmietanę oraz starty serek. Dokładnie mieszamy i chwilkę gotujemy aż serek się rozpuści. Na koniec troszkę świeżej zieleninki i wcinamy z ryżem lub makaronem. Smacznego !!! Wartość odżywcza oraz kalorie: Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net
Smacznie Pysznie KalorycznieCzosnek bardzo drobno pokroić lub rozgnieść. 4. W rondlu o grubym dnie rozgrzać olej, włożyć schłodzonego kurczaka i czosnek. Obsmażyć do wyparowania wody, ciągle mieszając. Następnie dodać śmietankę, zmniejszyć ogień i wszystko razem chwilę dusić. Pod koniec dodać szczypiorek. Podawać z ryżem, kuskusem lub kaszą jaką lubicie
Apetyczna babeczkaPilaw to jedno z naszych ulubionych dań, bo wkłada się z ryżem do garnka ulubione warzywa i gotuje a potem cieszy znakomitą potrawą. Tym razem w pilawie wylądował szpinak a zwieńczeniem dania jest soczysty i aromatyczny kurczak. Polecam danie dla zapracowanych. Pilaw ze szpinakiem i kurczakiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDawno nie gotowałam, zupy ogórkowej. Najczęściej do niej dodaję ryż lub ziemniaki. Ale w ostatni weekend ogórkowa zyskała nowe oblicze, bo dodałam do niej kaszę jęczmienną. Dzieci prosiły o dokładkę :) Składniki: 2 skrzydełka z kurczaka 1/2 selera 1 mała pietruszka 1 duża marchew 3 ząbki czosnku mała cebula 2/3 szklanki kaszy jęczmiennej 4 ogórki kiszone 2/3 szklanki słodkiej śmietanki sól
Czerwień i błękitzłoty kolor mięso.W rondlu rozgrzać resztę oliwy wrzucić pokrojoną paprykę i dusić 15 minut, odstawić.Dodać Kurczaka, Cebulę, czosnek, pomidory, tymianek, pieprz i sól i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok.40 minut.Pod koniec duszenia dodać oliwki.Smacznego!.Potrawa świetnie smakuje z ryżem lub makaronem
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiPysznie rozgrzewająca. Lekko orientalna, delikatna. Składniki 2 łyżki masła 400 g filetów z udka kurczaka (bez skóry) 1 cebula 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki 2 ząbki czosnku 1 łyżka przyprawy curry 1,2 l bulionu drobiowego 100 g ryżu 2 łyżki słodkiej śmietany sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Masło rozpuszczamy
R'n'G Kitchennaczyniu żaroodpornym, którego dno uprzednio wysmarowane zostało olejem. Cząstki obranego i pozbawionego gniazd nasiennych jabłka ułożyć na kurczaku. Przykryć pokrywą lub folią aluminiową i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. godzinę (do zarumienienia mięsa). Podawać z gotowanymi ziemniakami lub ryżem. Smacznego
MyCookBook.plzeszkli dodać koncentrat pomidorowy, dobrze wymieszać, dodać kurczaka, podlać bulionem i dusić przez 15 minut. Do kurczaka dodać ugotowane morele wraz z wodą, dosypać cukier, garam masalę i pieprz kajeński, dodać jogurt, wymieszać i gotować aż sos nieco zgęstnieje. Podawać z ryżem lub chlebkiem naan. Smacznego
Codzienne GotowanieSkładniki: korpus kurczaka, udko i skrzydełko, 400g ogórków kiszonych, 175g śmietany 18%, 4 marchwie, kawałek selera, 2 pietruszki, garść posiekanej natki pietruszki, 12 niedużych ziemniaków, 1/2 szklanki ryżu ( jeżeli nie lubisz bardzo gęstej zupy daj o połowę mniej ryżu lub go całkiem pomiń). 1 por, 4 listki laurowe, 6 ziarenek ziela angielskiego, sól, pieprz. Przygotowanie: Mięso
W kuchni u Monikidużej patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć kurczaka z obu stron, tak aby się ładnie zezłocił . Na dno misy wolnowaru wlać oliwę z oliwek i włożyć rozgnieciony czosnek. Ułożyć obsmażonego kurczakaWlać ocet balsamiczny i bulion.Przykryć i gotować na ustawieniu high przez 4 - 5 godzin.Przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z kaszą lub ryżem. Smacznego
Stare Garynutą kokosową. Typowa wersja tego dania, zawiera kurczaka- u mnie został on zastąpiony niezawodną cieciorką. Oczywiście nie mogło zabraknąć pysznej dyni hokkaido, która dodaje całości orginalne walory smakowe. SKŁADNIKI : marchewka cebula dymka kawałek pora 1/2 czerwonej papryki 1/4 dyni hokkaido garść fasolki szparagowej 3 łyżki ciecierzycy 100g makaronu z czarnego ryżu 5 łyżek mleka kokosowego garść grzybów mun łyżka
healthy dreamscytryny. Na koniec do towarzystwa dostaje kurczaka z usmażoną na chrupko skórką. Obok tego dania nie można przejść obojętnie. Zobacz przepis . Czwartek : Loco moco, czyli burger z jajkiem sadzonym Danie o dość zabawnej nazwie, wymyślone stosunkowo niedawno, wywodzące się z kuchni hawajskiej. Właściwie jest to rodzaj hamburgera, tyle że zamiast bułki występuje kleisty ryż, a całość podlana jest zawiesistym sosem(...)trafił do zamrażalnika. Kiedy sos się dusił (45 minut), był czas na przygotowanie innych dań i składników do pozostałych potraw: ugotowaliśmy ravioli do lasagni oraz zrobiliśmy pesto do niej, ryż do loco moco i kaszę orkiszową do indyka pod parmezanem. Sam indyk zapanierowany trafił do piekarnika razem z kalafiorem. Po uduszeniu sosu marinara przyszedł czas na przygotowanie lasagni i pulpecików
Niedzielny kucharztyle się tego nazbierało. No może przesadzam, że aż TYLE. Umówmy się, że kilka :) Dziś na obiad miał być pstrąg, ale M. uparł się na ryż, a pstrągowi z ryżem nie po drodze, więc pstrąg jutro. A dziś znalazłam daaawno kupione na tygodniu azjatyckim w Lidlu mleczko kokosowe i to w dodatku light! I tutaj muszę zarekomendować, w tym przypadku(...)pozostaje ten sam. Tak więc do dzieła, obiad to szybki i syty. Może nie na takie upały, bo mocno rozgrzewa :) Składniki: - puszka mleczka kokosowego - 300 g filetu z kurczaka - 2 pomidory - duża garść szpinaku baby - 4 ząbki czosnku - średnia cebula - olej kokosowy - curry w proszku - imbir w proszku - płatki chilli - sól - sos sojowy - sok z limonki Pomidora odparzam
Cook&LoveDziś w roli głównej kurczak z makaronem Chow Mein i sosem hoisin, prawdziwie ekspresowe danie. Przy okazji chciałabym wam polecić sos, który użyłam do dania. Zazwyczaj sosy do moich azjatyckich potraw robię sama, jednak w tym wypadku z chęci wykonania dania w naprawdę ekspresowym tempie sięgnęłam po sos z firmy Blue Dragon. Sos jest naprawdę bardzo dobry, lekko słodki(...)wyrazisty w smaku. Idealny zarówno do dań z ryżem jak i makaronem. Z tej firmy próbowałam również sos Chow Main w słoiku i także gorąco go poleca. Jeśli dopiero zaczynacie z kuchnią azjatycką jest to dobre rozwiązanie, zanim zaopatrzycie się w cały zestaw różnych składników potrzebnych do wykonania sosu samodzielnie. Kurczak z chińskim makaronem i sosem Hoisin
Mania GotowaniaBłyskawiczna sałatka warzywna to danie na szybką kolację, ale również klasyczna przystawka na każdą rodzinną uroczystość. Wystarczy chwila pracy i zyskamy pyszną sałatkę. Lista składników i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pomysł na szybki, sycący i energetyczny obiad. Składniki: 200g dzikiego ryżu 200g mrożonego zielonego groszku 350g fileta z łososia 1 duży por 2 ząbki czosnku 1 duża cebula oliwa pieprz sól 1 cytryna 1 łyżeczka tymianku 1 pęczek natki z pietruszki 1litr bulionu drobiowego 1 łyżeczka Vegety o smaku kurczaka Wykonanie: 1. Filet z łososia skropić z sokiem(...)około 3-4 minuty. 3. Por, cebulę drobno posiekać, podsmażyć na oliwie, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz tymianek. Smażyć całość około 5 minut. Po tym czasie dodać ryż, podlać bulionem wymieszanym z vegetą i całość gotować cały czas podlewając bulionem aż do momentu gdy ryż będzie gotowy. 4. Łososia i groszek dodać do ryżu, skropić sokiem
Szalona Kuchnia Eweliny