szpinakiem i żółtym serem. Będą idealne na niedzielny obiad. Takie udka są trochę czasochłonne w przygotowaniu, ponieważ kawałki kurczaka należy pozbawić kości oraz chrząstek. Udka przyrządzone w poniższy sposób podałam z ziemniakami i gotowanymi warzywami na parze. Jeżeli macie ochotę na inne dania z użyciem udek to zachęcam do przygotowania duszonych udek w lekko słodkim sosie(...)pyszne!) lub faszerowanych pieczarkami . Składniki na porcję dla 4 osób: 1 kg udek z kurczaka (waga wraz z kośćmi i skórą) 150 g szpinaku, np. mrożonego w liściach lub świeżego kilka plasterków żółtego sera sól, pieprz 1 ząbek czosnku olej Udka umyć i osuszyć. Naciąć koło kości, delikatnie "zeskrobać" mięso i wyjąć kość oraz wyciąć chrząstki (instrukcja obrazkowa tutaj
Ugotowaćwiększych sklepach spożywczych i supermarketach. Aby zupka była bardziej sycąca możecie dodać do niej podsmażone na oliwie plastry pieczarek lub/i ugotowane na parze różyczki brokuła. Pasują tu także owoce morza, podsmażone tofu lub pierś kurczaka. Możecie dodać wszystkie składniki na raz lub tylko niektóre z wymienionych. SKŁADNIKI / 2-3 porcje 300 ml gorącego bulionu lub wody 300 ml mleka
cool and mintymleka 0% - 1 szklanka truskawek - 1 łyżka ziaren słonecznika 4/ Obiad, Kolacja godz. 18:30 - woda Cynthii/ szklanka Gotowane na parze: - 1 szklanka fasolki szparagowej - pół szklanki ziemniaków skropione 1 łyżeczką oliwy z oliwek - 170g piersi z kurczaka Podsumowanie 1 dnia: Mam problem z przyzwyczajeniem się teraz do smaku orzeźwiającej wody Cynthii gdyż bardziej by mi podeszła
upichconaworcester słodka papryka mielona przyprawa do kurczaka pieprz czarny 6 liści szałwii 3 kalarepy 2 marchewki 1 cebula masło Fileta z kurczaka pociąć na paseczki. Włożyć do miski i dodać przyprawy. Wymieszać i odstawić do lodówki na parę godzin. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na patelni. Kalarepę obrać i zetrzeć na tarce razem z marchewką. Marchewkę wrzucić do cebuli
https:KKuchniaMniamkwasów omega – 3 i dlatego bardzo często wykorzystuję go w swojej kuchni, w tym przypadku do marynaty. Przed nami długie, letnie wieczory... Czas grillowania ruszy pełną parą! :) Składniki: opakowanie pomidorków cherry 1 pierś kurczaka 1 mały jogurt grecki garść listków bazylii garść listków oregano 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka octu winnego sól, pieprz chili
Pasja Smakufilet i gotujemy ok. 8-10 minut (zależy od wielkości mięsa). W oddzielnym garnku na rozetce specjalnej do gotowania na parze wrzucamy warzywa i gotujemy na al dente (ok.5 minut). Awokado kroimy na plasterki. Ugotowany filet z kurczaka i warzywa przekładamy na talerz. Warzywa skrapiamy oliwą z oliwek. Smacznego
Truskawkowa Fiestapomidorów suszonych. A jeżeli się je ze sobą połączy, to efekt jest jeszcze lepszy. Polecam je, tak dla odmiany, zamiast tradycyjnego kotleta schabowego :) SKŁADNIKI ( 2 os.) 2 piersi z kurczaka jedna paczka świeżego szpinaku, ok. 150 g 2 ząbki czosnku połowę słoika pomidorów suszonych 2 łyżki masła ser feta (opcjonalnie) sól pieprz DODATKI: ziemniaki w mundurkach rzodkiew ogórek zielony ulubiona(...)Dodać do tego szpinak i podsmażyć. Na końcu dodać pokrojone pomidory suszone, przyprawić solidnie pieprzem i solą i wszystko przesmażyć jeszcze parę minut, odstawić. Ja czasem dodaję troszkę pokruszonej fety, tak dla podbicia smaku. Piersi z kurczaka rozbić i przyprawić pieprzem i solą. Na tak przygotowane kotlety nakładamy farsz, najlepiej na środek filet. Zawijamy jak tradycyjne rolady i nabijamy wykałaczkami
Calzonella.comzielonymi szparagami i żółtym serem. Będą idealne na niedzielny obiad. Takie udka są trochę czasochłonne w przygotowaniu, ponieważ kawałki kurczaka należy pozbawić kości oraz chrząstek. Udka przyrządzone w poniższy sposób możecie podać z młodymi ziemniakami i gotowanymi warzywami na parze. Jeżeli macie ochotę na inne dania z użyciem udek to zachęcam do przygotowania duszonych udek w lekko słodkim sosie(...)pyszne!) lub faszerowanych pieczarkami . Składniki na porcję dla 4 osób: 1 kg udek z kurczaka (waga przed wyluzowaniem!) 1/2 pęczka zielonych szparagów 1 szklanka wody sól, pieprz starty, żółty ser Udka umyć i osuszyć. Naciąć koło kości, delikatnie "zeskrobać" mięso i wyjąć kość oraz wyciąć chrząstki (instrukcja obrazkowa tutaj ). Następnie udka bez kości lekko rozbić (pozostawić skórkę!). Przyprawić solą oraz
UgotowaćSkładniki: 2 piersi z kurczaka 1/2 główki sałaty lodowej 2 pomidory 1 ogórek długi 2 cebule Kubeczek z oliwkami (czarne i zielone z czosnkiem, są w
ClauditteMissCookingosuszamy ręcznikiem, kroimy w kostkę. Oprószamy solą i pieprzem, dodajemy łyżkę oliwy i smażymy na patelni grillowej (można zwykłej). Jak kurczak się nam już podsmaży z obu stron dodajemy na patelnię 2-3 łyżki sosu i smażymy dalej parę minut. Resztę sosu zostawiamy do sałatki. 3. Pomarańcze obieramy, musimy ją wy filetować (ostrym nożykiem musimy wykroić cząstki miąższu z pomiędzy
kruche babeczkiwrzucamy do wcześniej przygotowanych warzyw. Dodajemy posiekany lubczyk oraz nać selera. Łączymy z solą i odstawiamy na 2 godziny, mieszając w międzyczasie parę razy. 2. Do warzyw dodajemy olej, posiekane ząbki czosnku, obrane mięso z kurczaka oraz przyprawy utarte w moździerzu. Podlewamy rosołem i dusimy pod przykryciem przez 40 minut. Po tym czasie odkrywamy i mieszając co jakiś czas
Kuchnia w czekoladzieSzaszłyki to chyba jedna z najprostszych potraw, którą można przygotować w parę minut. Możemy na patyczki nabić praktycznie wszystko i w dowolny sposób łączyć składniki. Na dzisiejszy obiad wykorzystałem niezawodną w każdym przypadku pierś z kurczaka, główki pieczarek oraz czerwoną cebulę. Oczywiście polecam przygotować szaszłyki na grillu ale gdy pogoda nie dopisuje można użyć patelni grillowej lub piekarnika. Składniki Pierś
Programista w kuchnipestek z dyni sól, pieprz słodka czerwona papryka czosnek granulowany PRZYGOTOWANIE Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy na parze lub w wodzie al dente. Na suchej patelni podprażamy pestki i zdejmujemy na bok. Rozgrzewamy oliwę i dodajemy pokrojonego w kostkę kurczaka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Obsmażamy na złoto i dodajemy pokrojoną w kosteczkę cukinię (ze skórką). Doprawiamy 1 łyżeczką
Moje Kuchenne Rewelacjesamodzielne danie makaronowe z sosem pomidorowym. spaghetti z marchewki makaron spaghetti kawałek piersi z kurczaka sól,pieprz domowa Vegeta listek, ziele susz warzywny oliwa Pierś z kurczaka ugotować z dodatkiem przypraw i suszonych warzyw,następnie wyjąć i pokroić.Spaghetti z marchewki ugotować najlepiej na parze, marchewka nie straci swojego kształtu i wartości odżywcze zostaną w marchewce.Makaron spaghetti również ugotować
Moje domowe kucharzenie