parze. Solimy, kiedy rozmarznie i lekko zmięknie. 2. Masło roztapiamy na patelni i podsmażamy na nim bułkę tartą. 3. Łączymy ugotowaną na parze fasolkę z podsmażoną bułką. Podałam z pieczonymi ćwiartkami kurczaka i frytkami. SMACZNEGO
Od łyżki do widelcamakaron w kształcie prostokącików) 2 piersi z kurczaka 100 g sera feta szczypiorek 1 pomidor malinowy przyprawy (suszona bazylia, sól, pieprz, słodka papryka) wykonanie: Kurczaka umyć, doprawić solą, pieprzem i bazylią, ugotować na parze. Przestudzić i pokroić w drobną kostkę Makaron ugotować – ostudzić. Szczypiorek (ilość wg uznania) pokroić bardzo drobno. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w misce, posypując rozdrobionym
Ania i Marcin gotująprzeciśniętym przez praskę czosnkiem, posypujemy papryką i solą z każdej strony. Garnek wypełniamy wodą i wsypujemy obficie oregano i wkładamy gałązki koperku - zagotowujemy. Kurczaka wykładamy do części z sitkiem do gotowania na parze i gotujemy 25 minut pod przykryciem. Smacznego
Moje-pitraszeniemiso na śniadanie. Makaron ryżowy, jajeczny, soba (gryczany), makaron z tapioki – zawsze. Ryż biały, brązowy i dziki – według upodobań, zamiast makaronu. Krewetki, mięso kurczaka, biała ryba, małże – ugotowane w dashi lub na parze, do bardziej sycącej zupy. Kapusta pekińska lub bok choy – leciutko w bulionie zblanszowane. Pocięta cieniutko marchewka, grzyby mun, enoki, shiitake, pieczarki jako komponenty wywaru. Szpinak
Karo in the Kitchenagrestu, melona oraz aromaty kwiatowe. Wino ma przyjemną kwasowość, jest świeże, owocowe, żywe i bardzo smaczne. Stworzone do dań z ryb , owoców morza, sałatek z kurczakiem i delikatnie przyprawionych dań orientalnych. Z ostrygą tworzyło parę idealną. Wieczór bardzo udany, wspaniała kuchnia, miłe towarzystwo i pyszne wino... Dziękuję Restauracji L’ARC Varsovie za zaproszenie. zdjęcia L`arc i królestwo garów
królestwo garówFilet z kurczaka dobrze rozbiłam i z oliwkami, kapary, cammebert rolady zrobiłam. Gdy na parze się gotowały, to w blenderze składniki na pesto się miksowały. Orzechy, słonecznik na patelni prażone, zmiksowane do kuskusu zostały dodane. Z pesto, kuskusu, rolady jedno danie przygotowałam, do którego jeszcze całe orzechy i chipsy z jabłek dodałam. Może to być przystawka, danie główne(...)ciekawe i wyjątkowe. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego zawsze u mnie w kuchni gości bo jest najlepszej jakości. Składniki: 1 filet z kurczaka, 120 g sera camembert, 2 łyżki ziaren kapary, suszona papryczka chili świeżo mielona, pieprz czarny świeżo mielony, ok. 20 szt. całych oliwek zielonych, pesto: 2 garście świeżej bazylii, 2 łyżki
Moniki Smakołykipieprz 1 opakowanie makaronu spaghetti (lub wedle uznania) 300 ml wody WYKONANIE Brokuł obrać w różyczki i ugotować w wodzie lub na parze przez czas nieco dłuższy niż zazwyczaj (około 7 minut). Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę, mięso przyprawić solą i pieprzem, przełożyć na rozgrzaną oliwę i smażyć do momentu
Passions hobbies lifekroję w kostkę i mieszam ze składnikami marynaty. Odstawiam na minimum 30 minut. Dynię kroję w kostkę i gotuję na parze lub w wodzie przez 10 minut, odcedzam. Na patelni smażę pokrojoną w kostkę cebulkę i pierś kurczaka przez 5-7 minut. Następnie dodaję ugotowaną dynię i całość smażę jeszcze 2-3 minuty. Doprawiam szczyptą soli i pieprzu. Makaron
Mango PapajaDzisiaj polecam szybkie i proste danie czyli filety z kurczaka nadziewane mozzarellą, pomidorami i ziołami. Filety po ugotowaniu kroimy na połówki, dzięki temu powstają nam ciekawe łódeczki. Dzięki gotowaniu na parze mięso jest soczyste i delikatne. U mnie łódeczki podane z ryżem z warzywami i jasnym sosem(...)pieczeniowym. Możecie je jednak podać z ulubionymi dodatkami. Polecam! Łódeczki z kurczaka z mozzarellą i pomidorami Składniki na 4 porcje: 4 filety z kurczaka 200g tartej mozzarelli 10 suszonych pomidorów w oliwie 1 papryczka chili 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka posiekanej bazylii przyprawy: przyprawa do kurczaka, sól, pieprz Wykonanie: Filety nacinamy długim, ostrym nożem od grubszej części przez
Smak mojej kuchniwłaśnie co znalazłam w lodówce. Wyszło pysznie, wyszło na bogato, aromatycznie i ...obiadek gotowy! Składniki -chrupiący mix sałat -wędzone mięso z kurczaka -kabanosy wędzone -oliwki czarne i zielone -pomidorki śliwkowe -czarny sezam- opcjonalnie -gotowany na parze brokuł -duża łyżka tartego parmezanu -łyżka oliwy z oliwek -2 łyżki majonezu -1 sos sałatkowy Cezar Knorr -listki bazylii Uparuj brokuła(...)Sałatę jeśli umyta daj na półmisek, dodaj brokuł, kurczaka i kabanosy. Dołóż oliwki i pomidory śliwkowe. Wykonaj sos. Do szklanki wsyp sos sałatkowy Cezar, dodaj 2 łyżki majonezu, łyżkę tartego parmezanu. Ja dodałam jeszcze łyżkę oliwy z oliwek. Wymieszaj bardzo dobrze. Wkomponuj w sałatkę. Podawaj z grzankami. Sałatka jest syta, aromatyczna i wystarczy z pewnością za obiad...z dwóch
Z Kuchni Do Kuchniskładniki marynaty połączyć ze sobą zamarynować kurczaka, umytego i pokrojonego w mniejsze kawałki. Odstawić na ok 2h aby ładnie kurczak przeszedł smakiem. Przygotować wszystkie warzywa: brokuł można ugotować ja przygotowałam go na parze, paprykę pokroić w paski, szczypiorek posiekać, pokroić na piórka cebulę. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i przepłukujemy zimną wodą(...)wszystkie składniki mamy przygotowane to zaczynamy. Wok rozgrzewamy i dodajemy olej kokosowy wrzucamy kurczaka ruchem podrzucania obsmażamy go z każdej strony, aż się zarumieni, następnie posypujemy go mąką ziemniaczaną i dodajemy cebulę, paprykę i brokuł, chwilę podsmażamy ciągłymi ruchami podrzucania cały czas wszystko mieszamy. Dodajemy kiełki i makaron. Na sam koniec wlewamy pozostałą marynatę
Niezły Młynekaromatycznym maśle z dodatkiem czosnku niedźwiedziego. Kurczak jest delikatny, soczysty i bardzo smaczny głównie dzięki tym pierwszym, wiosennym liściom. 1 podwójna pierś z kurczaka ze skórą 50 g masła 3 łyżki posiekanego czosnku niedźwiedziego parę kropel soku z cytryny skórka otarta z 1/2 cytryny 1 łyżeczka soli pomidorki koktajlowe Miękkie masło rozetrzeć z drobno posiekanymi liśćmi czosnku niedźwiedziego, dodając sól(...)natrzeć całego fileta i przełożyć do naczynia do zapiekania. Odstawić w chłodne miejsce na ok 1 godzinę. Przed pieczeniem pomidorki koktajlowe przekroić na pół i obłożyć wokół piersi z kurczaka. Oprószyć solą i skropić delikatnie oliwą. Piec w 180*C przez około 45 min. Jeżeli kurczak będzie się zbytnio przypiekał, można przykryć go folią aluminiową. Po upieczeniu odłożyć mięso
https:KKuchniaMniamszkl. ryżu; mała zielona papryka; mała czerwona papryka, pół czerwonej cebuli; pierś z kurczaka; Pomysł na Papirus Winiary - kurczak w ziołach prowansalskich lub 2 łyżki oliwy i łyżka ziół prowansalskich; ok. 80 g sera camembert; sol, pieprz, zioła prowansalskie, carry. Ryż gotujemy na parze - czyli: bardzo dokładnie go płuczemy, wsypujemy do garnka i zalewamy szklanką wody. Dodajemy przyprawy(...)pokrywką, zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy przez 15 minut - nie otwierając garnka, tak, żeby para nie uciekła. Pomidory myjemy, odcinamy górę i wydrążamy środek. Delikatnie posypujemy w środku solą. Pierś kurczaka przygotowujemy w Papirusie zgodnie z opisem na opakowaniu lub oliwą smarujemy kurczaka i posypujemy ziołami prowansalskimi. Smażymy na patelni i kroimy w paski, mieszamy z gotowym ryżem
Miksturowniknajlepszy pikantny lub ognisty ) 2 pieczarki 2 plasterki pomidorka 2-3 plastry salami 1 kulka mozzarelli troszkę ,suszonego oregano do posypania parę listków bazylii , oregano i innych ziół do przystrojenia sól do smaku olej – odrobina Piersi z kurczaka przekrawamy , a w zasadzie nacinamy od grubszej strony i rozkładamy , żeby utworzyły duży kotlet ( można też bez nacinania , po prostu mocno
Ogrodnik w podróżysłonego sosu sojowego 2 łyżeczki stołowe brązowego cukru 2 łyżki stołowe oleju rzepakowego (lub innego o neutralnym smaku) naczynie do gotowania na parze lub naczynie do grillowania drewniane wykałaczki Przygotowanie z moimi modyfikacjami Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki. Miksujemy kawałki kurczaka z pozostałymi składnikami na zwartą masę. Przekładamy ją do miski, owijamy folią i odstawiamy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataumyj, odetnij różyczki od łodygi i ugotuj na parze (ok. 7 min.). Ugotowane brokuły przelej zimną wodą, by zachowały kolor.Kurczaka umyj, obierz z błonek i pokrój w kostkę. Wrzuć do miski, posól, popieprz i posyp czerwoną papryką. Wymieszaj. Na patelni rozgrzej 5 łyżek oliwy z oliwek i usmaż kurczaka na złoty kolor ze wszystkich stron. W małej miseczce
Słodko-Słony Świat Ilonyrównież w środku, schować do lodówki na całą noc do rozgrzanego garnka szybkowara 5 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" włożyć kurczaka z marynata i podsmażyć krótko z każdej strony, wlać wodę, zamknąć szybkowar od chwili zasyczenia pary gotować na mniejszym ogniu 35 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie podać z młodymi ziemniakami, koperkiem i np. surówką pomidorowo(...)ogórkową z jogurtem - kurczak jest soczysty, aromatyczny...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięobrane i pokrojone w paski pieczarki. Całość dusi się na wolnym ogniu przez kolejne 15-20 min. W tym czasie zamarynowanego wcześniej kurczaka, pokrojonego w paski (ok. 2 cm x 6 cm) gotujemy na parze, co trwa ok. 10 min. Do marynaty użyliśmy oliwy z oliwek, 2 ząbków czosnku, soli, pieprzu, bazylii i przyprawy Knorr do mięs(...)Rozwijamy je, środkiem pozostawiając ok. 8 cm pas, po bokach natomiast nacinamy prostopadle do niego paski szerokości mniej więcej 1 cm. Pieczarki i cebulkę odcedzamy i układamy razem z kurczakiem pośrodku naszego ciasta. Z wierzchu możemy posypać je jeszcze startym żółtym serem. Następnie zaplatamy warkocz, pozostawiając między paskami niewielkie przestrzenie, tak by woda zgromadzona w pieczarkach mogła jeszcze częściowo odparować
Ania i Marcin gotująkoperkowo-ziołowym (równie dobrze można zrobić taki sos własnymi siłami ale z tym jest znaczniej szybciej) i mieszam następnie na to wykładam trochę ryżu, kurczaka i polewam delikatnie sosem. I gotowe, pyszne jedzonko na parę dni. Dla osób zapracowanych, zabieganych jak znalazł :) Smacznego
Kuchnia Vikiudka kurczaka, schować do lodówki na kilka godzin do szybkowara dodać 1 łyżkę masła i zeszklić pokrojone pory z pieczarkami włożyć z marynatą udka kurczaka, wlać wodę 2 szklanki, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować 35 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie wyjąć udka na talerz, wywar przelać do rondla, makę wymieszać z wodą
W Mojej Kuchni Lubięprzełożyć na talerz ziemniaki wsypać do szybkowara 5 litrów "polecam SZYBKOWAR -Tureckie Garnki - zobacz" dodać trochę tłuszczu z patelni i wymieszać, poukładać uda kurczaka i wlać wodę zamknąć szybkowar i od chwili zasyczenia pary na ,mniejszym ogniu gotować z 30 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie podać np. z surówką z buraczków na obiad..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięjeść dań ciężkostrawnych, czosnku, cebuli, pieczonego mięsa itp.). Ale kto powiedział, że jedzenie na diecie nie może smakować? Po jedzeniu na okrągło gotowanego kurczaka, byłam zachwycona tym, jak wspaniale smakuje łosoś zrobiony na parze. I taką propozycję obiadu chcę Wam przedstawić: łosoś gotowany na parze z ziołami prowansalskimi, do tego świeża sałata, ziemniaki i brokuł. Smacznego
Passions hobbies life