nuggetsy z dowolnym sosem stają się doskonałą, imprezową przekąską. Na zimno również smakują dobrze. Są szybkie i niewymagające. Smacznego!:) 2 filety z kurczaka małe opakowanie jogurtu naturalnego 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżki sosu sojowego sól, pieprz 3 szklanki płatków kukurydzianych 1. Filety z kurczaka kroimy na małe, podłużne kawałki. Płatki kukurydziane przekładamy
Szefowa kuchnichwilkę przed przyjściem gości. Pieczenie trwa chwilkę, więc podaję jeszcze gorące z ciągnącym się serem:) PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO FARSZ pierś z kurczaka kolorowa papryka pieczarki mała cebula starty ser mozzarella przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, pieprz ziołowy, czosnek, ew.czubryca 2 łyżki masła DODATKOWO ciasto francuskie jajko czarnuszka Pierś w kurczaka i warzywa pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanym maśle
Pieguskowa Kuchniadoskonale pasuje do fileta i przypraw. Jest chrupiąca, świetnie smakuje z każdym sosem. I frytkami. Najlepiej domowymi z tego przepisu . :-) 2 filety z kurczaka małe opakowanie jogurtu naturalnego 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżki sosu sojowego sól, pieprz 3 szklanki płatków kukurydzianych 1. Filety z kurczaka kroimy na małe, podłużne kawałki
Szefowa kuchniSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 mała cukinia 20 dkg pieczarek 1 cebula 250 ml domowego przecieru pomidorowego sól, pieprz curry słodka i ostra papryka czubrica czerwona 1 szklanka kaszy … Czytaj dalej Potrawka z kurczakiem i kaszą bulgur
czarrna od kuchniużywa się pokrojonego kurczaka - piersi, udek, co nam pasuje. Ja jednak wolałam wykorzystać mięso w całości. KURCZAK TIKKA MASALA Składniki do kurczaka: - 2 udka kurczaka - oliwa - 1 łyżeczka imbiru - 1 łyżeczka cynamonu indyjskiego - 1 łyżeczka ostrej papryki - 1 łyżeczka słodkiej papryki - 1 łyżeczka garam masala - 5-6 łyżek śmietany, śmietanki lub jogurtu naturalnego Przygotowanie kurczaka: W miseczce wymieszać wszystkie składniki
Życie zamknięte w smakuzimowe popołudnia. Składniki: 4 łyżki czerwonej soczewicy 1 pomidor 1 marchewka 1/4 pietruszki plaster selera 1 mały ziemniak 100g piersi z kurczaka 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego jarzynka bez soli pieprz sól mielona ostra papryka 2 liście laurowe 2 ziela angielskie woda Sposób przygotowania: Soczewicę płuczemy na sitku pod zimną wodą. Pierś kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek i kroimy
Truskawkowa FiestaSkładniki: 12 pałek z kurczaka 1 mały jogurt naturalny (180 g) 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki posiekanego świeżego oregano (lub suszonego) 4 ząbki czosnku sól (około 1,5 łyżki) 2 łyżki oleju 2 łyżki masła Sposób wykonania: Umyte kawałki kurczaka wkładamy do dużej miski. Zalewamy jogurtem, dodajemy wszystkie przyprawy wraz ze zmiażdżonym czosnkiem. Wszystko razem
Qchnia po prostuczosnku papryczka chilli 3 cm kawałek imbiru 1,5 litra bulionu duża cebula 300 ml mleka kokosowego sól, pieprz, papryka słodka i ostra pestki dyni, kolendra do przystrojenia Wykonanie: Na dwóch łyżkach oleju roślinnego przesmażamy skrzydełka kurczaka. Ja obtoczyłam je w paście z chilli i czosnku, którą przywiozłam z wakacji. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę dynię, marchew, papryczkę(...)produktów wydobywa się głębia smaków i nieśpiesznie sobą przenika. Zupę odstawiamy do przestygnięcia. Wyjmujemy skrzydełka kurczaka, w zamian dodajemy mleko kokosowe i blendujemu na aksamitnie gładką masę. Przed podaniem podgrzewamy i jeśli uznacie za konieczne doprawiamy solą, pieprzem, paprykami (słodką lub ostrą). Jemy posypaną ziarnami słonecznika i listkami kolendry :) Smacznego
Taste Of My Dayłyżka mąki pszennej 500 ml bulionu drobiowego 4 cebule 3 duże ziemniaki 1 marchew 1 czerwona papryka 4 pieczarki 1,5 łyżeczki ostrej czerwonej papryki wędzonej 2 łyżeczki przyprawy węgierskiej Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka kroimy w większą kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka i obsypujemy mąką. Cebulę kroimy w piórka. W garnku rozgrzewamy odrobinę oleju, szklimy cebulę. Dokładamy kurczaka
VioletoweKucharzenieSkładniki: 16 sztuk skrzydełek kurczaka 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki ostrej papryki 3 łyżki majeranku 4 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny sól 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Mięso myjemy, suszymy i zalewamy jogurtem i sokiem z cytryny. Dodajemy wszystkie przyprawy. Mieszamy całość aby marynata równomiernie pokryła kawałki mięsa. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej
Qchnia po prostuFarfalle z kurczakiem i groszkiem w kremowym sosie z sera Roquefort oraz białego wina Proporcje dla dwóch osób: Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 szalotka 2 ząbki czosnku 1 ostra papryczka (u mnie suszona) 1 garść młodego groszku (u mnie mrożony) 150 g sera Roquefort 100 ml białego wytrawnego wina 100 g śmietanki kremówki 1 szczypta soli morskiej
Wino Francja KuchniaFarfalle z kurczakiem i groszkiem w kremowym sosie z sera Roquefort oraz białego wina Proporcje dla dwóch osób: Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 szalotka 2 ząbki czosnku 1 ostra papryczka (u mnie suszona) 1 garść młodego groszku (u mnie mrożony) 150 g sera Roquefort 100 ml białego wytrawnego wina 100 g śmietanki kremówki 1 szczypta soli morskiej
Wino Francja KuchniaSkładniki 1,5 kg pałek z kurczaka masło śmietana marynata: 2 łyżki przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka ostrej papryki 1/2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu 1 łyżeczka granulowanego … Czytaj dalej Pałki pieczone
czarrna od kuchnisucharki. Na serku ułożyć łososia, plasterki oliwek i chili udekorować gałązkami koperku. Smacznego :) 3 propozycja: KANAPKA Z PASTĄ Z KURCZAKA Składniki : 1 udko kurczaka z rosołu 2 jajka 100 g ostrego sera żółtego 3 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku sucharki Mamut Sposób przygotowania: Udko obrać ze skóry drobno pokroić. Dodać ugotowane, pokrojone w drobną kosteczkę
Gosia gotujeszybki, prostu i zdrowy obiad - koniecznie wypróbujcie te mieszanki 😊 A potrzebujemy: 2 woreczki po 100 g Trendy Lunch z suszonymi pomidorami 1 podwójnej piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku olej słodką i ostrą paprykę sól natkę pietruszki Wykonanie: Mieszanki gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pierś kroimy na małe kawałki, posypujemy ulubionymi przyprawami, smażymy do miękkości na rozgrzanym oleju. Pod koniec
Walijskie Pichcenie