kurczak na ostro - 4112 przepisów (strona:74/275)

Chrupiące udka z kurczaka w panierce orzechowej 158

wierzchu tworzą smakowitą skórkę. Polecamy Wam ten przepis jako przekąskę lub jako danie obiadowe. Przepis na chrupiące udka z kurczaka pochodzi z programu kulinarnego sióstr Hemsley&Hamsley . Składniki: 4 udka 50 g migdałów Jajko 2 łyżeczki słodkiej papryki Łyżeczka ostrej papryki Łyżeczka kminu Łyżeczka oregano(...)Łyżeczka tymianku Łyżeczka soli Łyżeczka suszonego czosnku (opcjonalnie) Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. z termoobiegiem. Krok 2 Kurczaka myjemy i osuszamy. Orzechy mielimy na dość drobną mąkę. Dodajemy do nich przyprawy: 2 łyżeczki słodkiej papryki, łyżeczkę ostrej papryki, łyżeczkę kminu rzymskiego, łyżeczkę oregano, łyżeczkę tymianku, łyżeczkę soli, łyżeczkę suszonego czosnku. Wszystkie składniki mieszamy i przesypujemy do miski

Niedzielny kucharz
Kurczak pieczony z mieszanką meksykańską 150

warzyw. Jest to propozycja dietetyczna, bez użycia tłuszczu, ale zaręczam, że każdemu posmakuje. Koniecznie spróbujcie! 3 ćwiartki z kurczaka (duże; mogą być dowolne części z kurczaka - około 1-1,2 kg) 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku (płaska) 3/4 łyżeczki słodkiej papryki w proszku czosnek granulowany oregano sól, pieprz Dodatkowo: 1 opakowanie mrożonej mieszanki meksykańskiej Hortex (450g) Wszystkie przyprawy dokładnie

Di gotuje
Kurczak pieczony na soli 123

kurczak o wadze około 1,5 kg Dodatkowo: 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka tymianku 3/4 łyżeczki papryki słodkiej 3/4 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki curry pieprz Ponadto: 1 kg soli Kurczaka umyć, dokładnie osuszyć, a następnie porządnie natrzeć (również środku) posiekanym czosnkiem oraz mieszanką przypraw. Całość odstawić do lodówki minimum na kilka godzin, a najlepiej na całą

Di gotuje
Kurczak z owocami suszonymi 103

orzeszków ziemnych i pistacji • 1 papryka zielona • 1 cytryna • 100 ml koniaku • 2 liście laurowe, 5 ziaren ziela angielskiego • sól, pieprz, papryka ostra, zioła prowansalskie do smaku • olej do obsmażenia kurczaka. Wykonanie: • Nogi kurczaka podzielić na udko i podudzie, posypać solą i pieprzem i obsmażyć na oleju na złoty kolor. • Paprykę

To co kocham
Kurczak ze śliwkami po cygańsku 329

szt.powidła śliwkowe 1/2 szklankikeczup 1/2 szklankiwoda 3/4 szklankicukier 2 łyżeczkiocet 1 łyżeczkasól, pieprzpapryka czerwona słodkasos słodko-kwaśny chili 1 łyżka (lub inny ostry – u mnie płatki chili) 1.Umytego i osuszonego kurczaka doprawić solą, pieprzem i dużą ilością słodkiej papryki a następnie obsmażyć na maśle na złoty kolor. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.2.Cebulę obrać, pokroić w kostkę

UgotujmyTo.pl
filet z kurczaka pieczony na warzywach 177

łyżki oliwy - pojedynczy filet z kurczaka marynata: - 2 łyżki oliwy z oliwek - sól morskai pieprz czarny mielony do smaku - 2 posiekane ząbki czosnku - łyżeczka ostrej papryki - ulubione zioła (u mnie mieszanka ziół greckich do kurczaka) Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i p rzekrajamy na dwa kotlety.  Składnimi marynaty mieszamy ze sobą i nacieramy nią mięso. Odstawiamy minimum

Cook&Love
Gołąbki z kurczakiem i szpinakiem 121

szpinaku, który osobiście z córcią uwielbiamy. Chociaż ostatnio moja pierworodna zaczyna mieć kaprysy co do zielonych potraw ... ale nie o tym .. Gołąbki z kurczakiem i szpinakiem zostały przygotowane na parze i podane z ostrym sosem i rzeżuchą aczkolwiek śmiało możecie ubiec się do klasyki i podać je standardowo z ziemniakami.  Gołąbki z kurczakiem i szpinakiem SKŁADNIKI : około

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kurczak w marynacie miodowo-musztardowej 115

kurczaka 1 mały kubek jogurtu naturalnego 1-2 łyżki miodu 3 duże ząbki czosnku 2-3 lyżki musztardy (średnio ostrej) sól pieprz papryka ostra papryka słodka 2 łyżki oleju olej 1. Filety z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Wrzucamy je do miski a następnie dodajemy wszystkie składniki (czosnek należy przecisnąć przez praskę). Wszystko razem mieszamy i odstawiamy do lodówki

Szefowa kuchni
Kurczak pieczony w sosie madziarów 176

bardzo głodnej pani Żony, kapryśnego Pana Męża i starczy jeszcze na drugi dzień : 8 pałeczek z kurczaka - około 1200g mięsa MARYNATA DO MIĘSA: przyprawa do kurczaka pieprz czarny sól Sos madziarów od Folwark - ostry sos pomidorowy z dodatkiem papryki chilli, ze słodko-kwaśnym posmakiem, inspirowany kuchni ą węgierską; do zamarynowania mięsa i posmarowania w trakcie pieczenia Mięso umyć

Grunt to przepis!
Meksykańska sałatka z kurczakiem 443

pikantnym smaku.  Idealna na sylwestra lub na świąteczny stół. Szybko, pysznie, kolorowo:)   Dla 4-5 osób: 35 dkg mięsa z piersi kurczaka puszka czerwonej fasoli puszka kukurydzy 15 dkg ostrego żółtego sera por ( jasna część) 1 papryka czerwona  lub zielona 2 łyżeczki przyprawy meksykańskiej  + sól do smaku 4 łyżki oliwy lub dobrego oleju

Maślane ciasteczko
Egipska shoarma drobiowa 259

Wyszło pysznie. Do przygotowania dania użyłem: 500 gram mięsa z piersi kurczaka, 4 goździków, 4 ziarenek ziela angielskiego, 1 łyżeczki suszonych ziaren kolendry, 2 łyżeczek kminu rzymskiego, 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, 1 łyżeczki pieprzu ziołowego, 1 łyżeczki mielonej papryki słodkiej, 1 łyżeczki kurkumy, 1/2 łyżeczki mielonej papryki ostrej, 7 łyżek oliwy, 6 łyżek majonezu, 5 łyżek jogurtu greckiego(...)łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej,  1 łyżeczkę pieprzu ziołowego,  1 łyżeczkę mielonej papryki słodkiej,  1 łyżeczkę kurkumy i  1/2 łyżeczki mielonej papryki ostrej. Wszystkie przyprawy rozcierałem do uzyskania jednolitego proszku. Kurczaka pokroiłem w jak najcieńsze plastry, a następnie w paski i wymieszałem z przyprawami oraz z 2 łyżkami oliwy. Przyprawione mięso odstawiłem do lodówki na godzinę

Wyprawy kulinarne
Szybka zupa jarzynowa 146

pozostaje mi nic innego jak położyć się plackiem pod kocyk;) zupa prosta, bez kombinowania, idealna żeby się rozgrzać i najeść Składniki: 1 pierś z kurczaka przyprawy wg. smaku (sól, pieprz, słodka i ostra papryka, szczypta kminku) pół paczki mrożonych warzyw, na zupę jarzynową (ja swoją kupiłam w Biedronce, były w niej: kalafior, brukselka, marchewka, fasolka, por) słoiczek koncentratu pomidorowego (najlepszy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym. 104

Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 papryka czerwona 3 łyżki oliwy sól, papryka ostra mielona SOS: 500 ml śmietany 18% 3 łyżki mleka 1 łyżka: bazylii, czosnku granulowanego 1 łyżeczka suszonej cebulki 2 łyżki koperku suszonego Pierś z kurczaka kroimy w kawałki, paprykę w kostkę, przekładamy do miski i zalewamy oliwą i doprawiamy papryką oraz solą. Następnie wrzucamy kurczaka

Moje-pitraszenie
Zupa kalafiorowa z ryżem (na drobiowym wywarze) 175

porcję dla 6 osób: 2 l wody + 2 łyżeczki domowej wegety 2 ćwiartki z kurczaka 1 duży kalafior 300 g włoszczyzny (pokrojonej w cienkie słupki) 1/2 szklanki surowego ryżu + 1 szklanka wody 2 listki laurowe kilka kulek ziela angielskiego papryka ostra papryka słodka sól, pieprz do podania posiekany koperek Ryż przepłukać zimną wodą, przesypać do rondelka, zalać szklanką(...)drugiego garnka wlać 2 l wody, dodać umyte ćwiartki kurczaka, liście laurowe, ziele angielskie i wsypać odrobinę soli oraz pieprzu. Gotować, aż do miękkości kurczaka. Następnie wsypać pokrojoną włoszczyznę, ugotowany ryż, dodać domową wegetę, wsypać ostrą oraz słodką paprykę i całość gotować, aż do miękkości warzyw. Kalafiora umyć, odciąć głąb, a różyczki drobniej pokroić. Na sam koniec, do zupy dodać

Ugotować
Makaron z kurczakiem w porowo-cukiniowym sosie śmietanowym 123

nieduże cukinie około 1 szkl. śmietanki 30% 100 g serka topionego (np tylżycki) czosnek granulowany opcjonalnie – 1 kostka cebulki pieczonej Knorr szczypta ostrej papryki sól, pieprz Umyte i osuszone papierowym ręcznikiem piersi kurczaka kroimy w niewielkie paseczki. Cebule kroimy w średniej wielkości kostkę (nie za dużą, ale nie tak drobną jak np do sałatek). Por kroimy na półplasterki. Cukinię(...)lubi). Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju i wrzucamy cebulkę. Gdy lekko się podsmaży dodajemy pora i smażymy chwilę wszystko razem. Następnie wrzucamy pokrojone w paseczki kawałki kurczaka, doprawiamy niewielką ilością soli, pieprzu, czosnku granulowanego i dalej smażymy. Gdy mięso jest już usmażone dodajemy cukinię, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy chwilę. Do niedużego garnuszka wlewamy śmietankę i pokrojony

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania