szalotka 4 plasterki sera cheddar 2-3 łyżki masła pieprz biały Panierka 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej Dodatkowo oliwa do smażenia Instrukcje Filety kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przy pomocy ostrego noża nacinamy każdy filet wzdłuż, tak aby powstała kieszonka. Nadzienie Pory kroimy w cienkie półplasterki, a chorizo i szalotkę w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy(...)podsmażamy na małym ogniu do momentu, aż pory zmiękną. Doprawiamy do smaku pieprzem. Soli nie używałam, ponieważ chorizo jest dość intensywne w smaku. Tak przygotowanym farszem nadziewamy każdy filet kurczaka. Posypujemy świeżo mielonym pieprzem i solą z obu stron. Filety obtaczamy w rozkłóconym jajku. Jajkiem smarujemy również nacięte brzegi i dociskamy, aby się nie otworzyły podczas smażenia. Obtaczamy w bułce
Wędrówki po kuchniposiłkować się internetem. Szczególnie, jeśli nie bardzo chce mi się gotować – ma być szybko, tanio i smacznie. A przede wszystkim jak najprościej ;) Natknęłam się ostatnio na ten przepis na kurczaka ‘Kung Pao’. Wygląda ładnie, akurat mam kuraka w lodówce, a więc czemu nie? Szybkie zakupy brakujących rzeczy i do garów! ;) Pamiętajcie tylko zagonić kogoś do krojenia cebuli, współpraca jakaś musi(...)Zachęcam Was też do kombinowania i używania tego, co macie już w domu ;) U mnie wyszło dość ostre, więc jeśli nie lubicie ostrego zmniejszcie ilość ostrych przypraw ;) Składniki: 4 małe/średnie udka z kurczaka 1-2 cm kawałek imbiru 1/3 szklanki orzeszków ziemnych 1 mała papryka 3 cebulki dymki Sól, pieprz do smaku Opcjonalnie: 2 papryczki chili (lub więcej
Jak gotować i nie zwariowaćjogurtu naturalnego, 2 łyżeczki oliwy z oliwek, 1 łyżeczka soku z limonki, szczypta cukru, sól i pieprz do smaku, PRZYGOTOWANIE: 1. Grejpfruta obieram ze skóry. Ostrym nożem wycinam fileciki z grejpfruta. Filet wędzony z kurczaka kroję w cienkie plasterki. Orzechy nerkowca prażę na suchej patelni. 2. Sałatkę płuczę i rozdrabniam. Do sałaty dodaję grejpfruta, filet z kurczaka oraz orzechy
Tradycyjna kuchnia Kasipietruszki 2 duże cebule 2 bułki kajzerki 2 jajka L olej 6 liście laurowe 6 kulek ziela angielskiego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej garść suszonych prawdziwków lub podgrzybków sól, pieprz 1. Kurczaka porcjujemy. Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. 2. Mięso, marchew i pietruszkę wraz z liśćmi laurowymi i zielem angielskim gotujemy przez około
Szefowa kuchnitakie magiczne miejsce, gdzie wszyscy się jednoczą i potrafią szybko zapomnieć o problemach. Nam na warsztatach najbardziej zasmakowała zupa limonkowa z szarpanym kurczakiem wg przepisu Klaudii Budny, zupa genialna na jesień szybko rozgrzewa za sprawą ostrych papryczek oraz dzięki limonce magicznie przenosi w wakacyjny nastrój. Będziesz potrzebować 600 ml bulionu z kurczaka (przygotowanego na udkach, które zachowujemy do zupy
Wylizany Rondeltakie magiczne miejsce, gdzie wszyscy się jednoczą i potrafią szybko zapomnieć o problemach. Nam na warsztatach najbardziej zasmakowała zupa limonkowa z szarpanym kurczakiem wg przepisu Klaudii Budny, zupa genialna na jesień szybko rozgrzewa za sprawą ostrych papryczek oraz dzięki limonce magicznie przenosi w wakacyjny nastrój. Będziesz potrzebować 600 ml bulionu z kurczaka (przygotowanego na udkach, które zachowujemy do zupy
Wylizany Rondelosób: 3 pojedyncze piersi kurczaka 1 szklanka jogurtu naturalnego, u mnie domowy jogurt 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka papryki ostrej 1 łyżeczka suszonego oregano 200 g słonych krakersów Jak przygotować filet z kurczaka w panierce z krakersów? Pieczone stripsy z kurczaka. Piersi drobiowe oczyszczamy z błonek, płuczemy i osuszamy na ręczniku papierowym, każdy kawałek kroimy w plastry, a następnie
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkrzydełka w cieście piwnym. Coś na styl KFC, tylko o niebo lepsze. Szybkie do przygotowania.Polecam.Składniki:ok kg skrzydełek z kurczakaok łyżeczki czarnego pieprzu Kamisok łyżeczki ostrej papryki Kamisok łyżeczki suszonej bazylii Kamisłyżka soliłyżeczka czosnku granulowanego2 łyżeczki słodkiej papryki Kamisszkl mąki pszennejolej do głębokiego smażenia Ciasto piwne:75 g mąki pszennej 75 g mąki kukurydzianej3/4 szkl zimnego piwaWykonanie(...)osuszone skrzydełka dzielimy na 3 części. Lotkę odrzucamy.Mąkę pszenną i kukurydzianą mieszamy razem z piwem. Mieszamy do uzyskania gładkiego ciasta. Przyprawy łączymy z mąką dokładnie mieszając. Kawałki kurczaka dokładnie panierujemy w przyprawionej mące, następnie zanurzamy w cieście i wkładamy partiami do mocno rozgrzanego oleju. Smażymy do uzyskania złotego koloru.Odsączone z nadmiaru tłuszczu skrzydełka układamy na ruszcie
Malinowe Pocałunkijest bardzo kruche i rozpływa się w ustach. Inspirację znalazłam w starej gazetce z przepisami. Składniki: • 4 plastry schabu • 2 piersi kurczaka • 3 cebule • 100 g masła • 8 łyżek ostrego majonezu np. Kieleckiego • sól, pieprz do smaku • 150 g sera żółtego • olej i bułka tarta do wysmarowania formy Wykonanie: • Małą formę(...)pokroić w półkrążki i przesmażyć na maśle, aż zrobi się miękka i szklista. Wcześniej posolić. • Cebulę wyłożyć na schab posmarownay majonezem. • Filety z kurczaka przekroić na cieńsze plastry i również rozbić. posypać solą i pieprzem, rozłożyć na cebuli. • Wierzch posmarować resztą majonezu i piec w piekarniku nagrzanym
To co kochamKlasyczna wersja strogonowa jest z wołowiną. My postanowiliśmy przyspieszyć przygotowanie tego dania i użyć kurczaka, którego można dużo szybciej zrobić. Polecamy :) Składniki:
Kuchenne Wariacjełyżki mąki sól,pieprz,czosnek i inne przyprawy wg uznania Oczyszczone pieczarki drobno pokroić,cebulę również - podsmażyć na rozgrzanym oleju.Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę,przyprawić wg uznania.Amatorzy pikantnych smaków mogą dodać ostrą paprykę,przyprawę do gyrosa.U mnie było dosyć pikantnie tzn 3 ząbki czosnku,przyprawa gyros i chili.Tak przyprawionego kurczaka wrzucamy do pieczarek i razem smażymy
Niespełnione zdolności kulinarneZnowu nie mam życia. To znaczy - nie mam czasu. Wszystko dzieje się tak, jakby zapracowana wiosna przekładała swój natłok obowiązków na mnie. A teraz całość na słodko i ostro. Jak mój humor ostatnimi czasy. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments(...)document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); PIERŚ KURCZAKA W PANIERCE MIODOWO-PAPRYKOWEJ Składniki: - 3 pojedyncze piersi z kurczaka - 3 łyżki płynnego miodu - mąka - olej - papryka słodka - papryka ostra - pieprz - sól Przygotowanie: Mięso oczyszczamy i osuszamy. Rozkrawamy w poprzek i lekko tłuczemy. Marynujemy w miodzie i przyprawach przez przynajmniej 1 godzinę. Rozgrzewamy tłuszcz
Życie zamknięte w smakuBabeczki przygotowałam z ziemniaków, jajek z dodatkiem zielonego groszku i szpinaku, a wewnątrz ukryłam kremowy serek. Z kurczaka wybrałam to co jest najdelikatniejsze, polędwiczki, którym nadałam cytrynowej świeżości , a sos dodał ostro – czekoladowej słodkości. Składniki: Babeczki 12 szt: 60 g serka kremowego Apetina - czosnek i zioła, 300 g ziemniaków, 4 jajka, 200 ml śmietany 18%, 3 garści świeżych liści
Moniki Smakołykimenu. Polecam wypróbować przepis na to danie! PODUDZIA Z KURCZAKA POD PAPRYKOWĄ PIERZYNKĄ. Składniki: 4 - 6 podudzi z kurczaka po 1/2 papryki czerwonej, zielonej i żółtej kawałek ostrej papryczki chili 2 duże cebule szalotki 2 ząbki czosnku 180 ml białego wytrawnego wina 2 łyżki przecieru pomidorowego 2 łyżki ketchupu z czerwonej papryki
Zakątek rozkoszy kulinarnychSkładniki: kurczak ugotowany 1 średni, masło 1 łyżka, ząbki czosnku 5 sztuk, cebula 1 większa, warzywa mrożone 1 opakowanie, marchewka ugotowana 3 sztuki, curry Royal Brand 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, rosół 4 szklanki na maśle podsmażyć(...)cebulę pokrojoną z czosnkiem, dodać warzywa mrożone z fasolką, dodać pokrojoną marchew z rosołu, podsmażać z 5 minut na większym ogniu mieszając wsypać curry, paprykę ostrą, przyprawę w płynie i wymieszać dodać pokrojone mięsko kurczaka z rosołu, wlać rosół i gotować z 5 minut na średnim ogniu można podać z ryżem, makarnem, ziemniakami, kaszą - potrawka jest lekka, aromatyczna i smakuje
W Mojej Kuchni Lubię