Składniki na 4 porcje: 1 podwójna pierś z kurczaka (co najmniej 0,5 kg) połowa główki młodej kapusty 200 g śmietany, np. 30% kwaśnej lub słodkiej świeży koperek (wg uznania) 100 g wędzonego boczku 100 g startego żółtego sera 1 cebula 1 łyżka ketchupu 4-5 łyżeczek majonezu sól, pieprz papryka ostra odrobina masła olej do przesmażenia cebuli Kapustę pozbawić(...)umyć, osuszyć i każdą z nich pokroić na 2 części (łącznie muszą być 4 kawałki). Mięso przyprawić z obu stron solą, pieprzem i ostrą papryką. Na kapustę wyłożyć podsmażoną cebulę, następnie połowę boczku, przyprawione mięso z kurczaka. Piersi posmarować majonezem. Na sam koniec całość zalać ketczupem i śmietaną (najlepiej te 2 składniki połączyć w miseczce). Wierzch zapiekanki posypać żółtym serem
Ugotowaćsosów powinno się dawać 30%, ja akurat miałam 36% i też była dobra) łyżeczka curry pół łyżeczki kurkumy szczypta imbiru papryka ostra, sól, pieprz do smaku Przygotowanie Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oleju. Do mięsa dodajemy por pokrojony w półplasterki i marchew pokrojoną w paski. Podsmażamy chwilę, następnie podlewamy pół szklanki wody i dusimy
e-PrzepisyKulinarneswoją ulubioną zupę tajską – TOM KHA KAI. Niesamowicie aromatyczna i sycąca, która kryje w sobie fantastyczne słodko-kwaśno-ostre smaki Tajlandii. Znajdziemy w niej aromat galangalu, chili, trawy cytrynowej, mleka kokosowego, liści limonki i sosu rybnego. Dodatek kurczaka sprawia, że jest niezwykle sycąca – świetny pomysł na obiad! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 4 porcje ) * filet z kurczaka
Ostra na Słodkotrakcie przygotowywania, wprowadza nas w niezwykły nastrój, a smak jest zawsze obłędny. Pomysł na curry w wersji słodko-ostrej z owocami podrzuciła mi rok temu moja znajoma po podróży w Indiach. Danie okazało się na tyle smaczne, że odtąd curry z kurczaka zawsze przyrządzam w ten oto sposób. Jeśli nie dostaniecie mango, to wykorzystajcie świeżego ananasa.Składniki (na 4 porcje(...)jaśminowegoMarynata do kurczaka:1 łyżka czerwonej pasty curry3 starte ząbki czosnkuspory kawałek startego kłącza imbirusok z 1 limonki1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka kurkumy1/2 łyżeczki kardamonu2 ostre papryczki drobno posiekane1 łyżka miodu4 łyżki mleka kokosowegosólPrzygotowanie:Pierś z kurczaka dokładnie oczyścić i pokroić w średniej wielkości kostkę. Wrzucić do miski razem ze wszystkimi składnikami marynaty. Dokładnie wymieszać rękoma. Odstawić na minimum
Food SquareSkładniki: 175 g ciecierzycy 400 g pomidorów krojonych z puszki papryka ostra mielona, tymianek, czosnek granulowany, bazylia, sól 2 piersi z kurczaka 1/2 cebuli czerwonej Ciecierzycę moczymy przez noc, następnie odcedzamy i płuczemy, później gotujemy do miękkości. Pomidory wraz z zalewą przekładamy do miski, cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do pomidorów, doprawiamy tymiankiem, papryką, czosnkiem i solą - dokładnie mieszamy
Moje-pitraszenieminucie z każdej strony, aż nabiorą ładnej różowej barwy. Posól i popieprz. Odstaw z ognia. Krok 6 Ugotowany ryż i warzywa wymieszaj z chorizo i kurczakiem. Dopraw solą, ewentualnie pieprzem (chorizo zazwyczaj jest ostre, a w przyprawach był pieprz kajeński). Na wierzch wyłóż krewetki. Posyp posiekaną pietruszką Na deser proponujemy Wam wykopalisko, na jakie natrafiliśmy w internecie LOL „Jambulaya” Anny
Niedzielny kucharzSKŁADNIKI: 5g oliwy z oliwek 310g piersi z kurczaka 7g przyprawy kebab-gyros 1g przyprawa do kurczaka 110 g ogórek konserwowy 140g sałata lodowa 4 placki tortilli Sos czosnkowo-jogurtowy 150g jogurt naturalny 1g ostra papryka mielona 8g czosnku (przeciśnięty przez praskę bądź drobno posiekany 3 szczypty zioła prowansalskie PRZYGOTOWANIE: Umyj, osusz i pokrój kurczaka(...)czosnkowo-jogurtowy - 19 kcal 23g sałata lodowa - 3 kcal 53g pierś z kurczaka - 66kcal 26g ogórek konserwowy - 6 kcal białko 5% węglowodany 10% tłuszcze 4% UWAGA! Sos czosnkowo-jogurtowy jest ostry i czosnkowy jeśli nie lubisz takiego zmniejsz ilość czosnku i papryki. Smacznego
Misz-masz by Domipewność, że sałatka się uda sięgam po tę firmę. Sałatkę możemy zawsze trochę modyfikować. Jeśli chcemy osiągnąć trochę słodszy smak dodajemy więcej ananasa, jeśli bardziej ostry pora itp. Składniki: - jedna pierś z kurczaka - 1 por - puszka kukurydzy - puszka ananasa - 25 -30 dag sera żółtego (morski, rycki lub gouda) - majonez kętrzyński Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka myjemy
Pan i Pani Smith w kuchniDelikatnie słodka, posypana chrupiącym sezamem sałatka z kurczaka, ananasa, świeżej sałaty lodowej, złotej jagody czyli miechunki i wyrazistego lekko ostrego pora, która idealnie smakuje z lekkim, pachnącym cytrusami sosem. Składniki: 250g fileta z kurczaka 5 plastrów ananasa z puszki 1 por (biała część) 100g sałaty lodowej 1 puszka konserwowej kukurydzy 1 opakowanie miechunki suszonej Helio 2 łyżki sezamu przyprawa
Szalona Kuchnia Ewelinyminut w temperaturze 180 stopni, pilnując by zbytnio się nie zarumieniło, ponieważ będzie pieczone jeszcze raz po nałożeniu na nie wszystkich składników nadzienia. Kurczaka kroimy w grubą kostkę, przyprawiamy tak, jak lubimy najbardziej (ja na ostro) i smażymy. Szpinak doprawiamy czosnkiem, suszonym koperkiem oraz fetą. Na ciasto warstwami układamy kurczaka i szpinak / kurczak, szpinak, kurczak,... Wierzch polewamy masą przygotowaną
Taste Of My Daypiersi z kurczaka 2-3 gałązki rozmarynu marynata 8 łyżek oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 4 łyżki octu balsamicznego łyżka jasnego sosu sojowego łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki soli Sposób przygotowania: Mięso z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Oliwę z oliwek łączymy z sosem sojowym i octem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy do smaku papryką i solą
Pobite gary BarbarySkładniki: 500g mrożonego szpinaku jeden duży pomidor 3 ząbki czosnku ok 20dag żółtego sera duża pierś z kurczaka płat ciasta francuskiego do smaku sól, pieprz, papryka ostra Przygotowanie: Obieram i drobno siekam czosnek, który wrzucam na rozgrzaną na patelni oliwę. Kiedy czosnek się zeszkli, dorzucam pokrojona drobno pierś z kurczaka i lekko
ChilliJemyszklanki mleka -1,5 szklanki wody gazowanej -3 jajka -łyżka oleju -szczypta soli Nadzienie: -2 cebule -0,5 kg pieczarek -kilka suszonych pomidorów -1 pierś z kurczaka (około 500 g) -sól, pieprz, curry, ostra i słodka papryka -łyżeczka tymianku -250 g szpinaku świeżego lub 400 g mrożonego Sos serowy: -1 serek topiony (100 g) -pół szklanki mleka -250 ml śmietany(...)minut. --> Patelnię rozgrzewamy. Smażymy cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor (najlepiej na patelni bez dodatku tłuszczu). Gdyby ciasto było zbyt gęste dodać odrobinę mleka. --> Nadzienie: --> Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawami i odkładamy. Cebulę i pieczarki obieramy, kroimy w kostkę. Suszone pomidory również kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy na niej mięso do zrumienienia
Marta Gotujeprzepisu) 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 łyżeczki czosnku granulowannego Kilka kropel sosu piri piri lub 1/4 łyżeczki ostrej papryki 4 łyżki startego sera cheddar Sól himalajska Przygotowanie: Cukinie dokładnie umyć, wydrążyć środek (ja robiłam to przy pomocy łyżeczki). Pierś z kurczaka, pieczarki i środek cukini kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię. Solimy(...)całość aby pieczarki puściły wodę (dzięki temu nie musimy używać dodatkowego tłuszczu). Dodajemy ketchup, paprykę słodką, sos piri piri lub paprykę ostrą, czosnek granulowany i przyprawę garam masala. Makaron gotujemy w niesolonej wodzie al dente. Ugotowany mieszamy z kurczakiem i warzywami na patelni. Przy pomocy łyżki nakładamy farsz do cukini. Posypujemy startym cheddarem. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Czarnawisienkawapń, żelazo,błonnik i białko niż kasze rozdrobnione. Składniki: kasza pęczak, 1 szklanka cukinia marchewka pieczarki, 5 sztuk kawałek kapusty białej papryczka chilli pojedyncza pierś z kurczaka olej przyprawy (curry, bazylia, oregano, papryka ostra, pieprz czarny, sól) Wykonanie: Szklankę kaszy przez kilka godzin moczymy w chłodnej, przegotowanej wodzie. Następnie gotujemy. Woda powinna przewyższać kaszę o jedną wysokość, czyli jeśli(...)rzepakowego), całość mieszamy i pozostawiamy pod przykryciem. Warzywa myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Kapustę drobno kroimy i razem z pozostałymi warzywami dusimy, podlewając niewielką ilością wody. Kurczaka kroimy w kostkę, chilli w paski i smażymy przyprawiając curry. Następnie wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Smacznego
Taste Of My Day