nori rozsmarowujemy ryż z brokułami. Układamy paski z kurczaka. Następnie zwijamy matę bambusową tak by sushi się ładnie skleiło. Sushi kroimy bardzo ostrym nożem. Gotowe :)Dekoracja:Czarny sezam i surowe brokułysushi z kurczakiem i brokułami
Bon Appetit Małgorzatytego kilka warzyw lekki dressing do polania szaszłyków żeby nie były suche i mamy pomysł na pyszny obiad :) Składniki: 750g piersi z kurczaka (3 filety) 1 duża czerwona papryka 5 pieczarek 2 cebule sol, pieprz ostra papryka, czosnek granulowany łyżeczka oleju z pestek winogron Dressing: 50 ml oleju z pestek winogron 2 łyżeczki musztardy chrzanowej ząbek czosnku sól, pieprz Kurczaka
Smacznie Pysznie KalorycznieSkładniki : 1 duża pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka 3 łyżki oleju 1 opakowanie miksu sałat Frisco.pl Karmelizowane gruszki : 2 twarde, dojrzałe gruszki Frisco.pl(...)Frosco.pl sól, pieprz do smaku, ostra papryka do smaku Przygotowanie : Pierś z kurczaka myjemy, przecinamy wzdłuż na 3-4 kawałki
Kulinarne Fantazje MarioliSKŁADNIKI : 1 pierś z kurczaka 1 brokuł 1 puszka kukurydzy 2 czerwone cebule 270 g sera fety sól, przyprawa do kurczaka 3 łyżki oleju pomidorki koktajlowe do ozdoby(...)naturalnego 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru 2 łyżki ostrego ketchupu sól do smaku PRZYGOTOWANIE : Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Doprawiamy do smaku
Kulinarne Fantazje Mariolimieszanka warzyw chińskich Hortex – 2 łyżki oleju sezamowego/chili lub zwykłego – 150g jogurtu naturalnego – sos sojowy – przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, czosnek, rozmaryn Sposób przygotowania: 1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, a następnie nacieramy olejem, sosem sojowym i obtaczamy w przyprawach. 2. W patelni/garnku zagotowujemy wodę. Do gotującej się wody wrzucamy kurczaka
Podwójnaporcjapodwójna pierś z kurczaka 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 ogórka 2 pomidory cebula czerwona cebula 1 puszka kukurydzy oliwki 20 dag sera żółtego ostra papryka, słodka papryka, pieprz cayenne, sól, pieprz Kurczaka dokładnie umyć i pokroić w dość drobną kostkę i dokładnie obsypać przyprawami. Jeśli mamy astronomicznie mało czasu wystarczy przpyrawa do gyrosa. Usmażyć go dokładnie na patelni
Przepysznik - BLW i nie tylkojest kilka przepisów: zupa kurkowa z koperkiem zupa krem z ryżem Zupa kurkowa po tajsku: - 1 litr bulionu drobiowego – 1 pierś z kurczaka – świeża kolendra – 1/2 cukinii – szczypta cury – 1/2 ostra papryczka – sok z 1/2 limonki – trawa cytrynowa – sos rybny – mleczko kokosowe – kurki Do wcześniej przygotowanego rosołu, dodajemy pokrojoną
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękurczaka Sól Pieprz 2 cebule 10 pieczarek 8 brukselek 2 garście mini marchewek 1 szklanka bulionu drobiowego 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki 1 łyżeczka lubczyku 250 g makaronu farfalle Filet z kurczaka kroimy na małe kotleciki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Rozgrzewamy olej w garnku. Podsmażamy kurczaka. Cebulkę kroimy w kosteczkę, pieczarki w plasterki. Dokładamy do kurczaka
VioletoweKucharzenieziołami i papryką 400 g pomidorów z puszki (krojonych) 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 szklanki bulionu 100 g ryżu Sól Pieprz Ostra czerwona papryka Bazylia Czarne oliwki Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy na plastry, przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Obsmażamy na rozgrzanej patelni, zdejmujemy mięso na talerz. Cebulę obieramy i kroimy w kółka. Podsmażamy(...)przeciśnięty przez praskę czosnek, wlewamy pomidory, doprawiamy solą, pieprzem, ostrą czerwoną papryką i bazylią. Wszystko dusimy do momentu zagotowania. Dolewamy bulion i wsypujemy suchy ryż. Dokładnie mieszamy. Dusimy pod przykryciem, około 20 minut, od czasu do czasu mieszając (żeby ryż się nie przypalił). Pod koniec na wierzchu układamy usmażonego kurczaka, polewamy sosem. Zdejmujemy z ognia, dekorujemy pokrojonymi czarnymi oliwkami. Smacznego
VioletoweKucharzenieuwagę czas marynowania. Dlatego grillowanie trzeba dobrze przemyśleć i zaplanować z wyprzedzeniem, aby się nim w pełni cieszyć. Szaszłyki hoisin Składniki : 3-4 udka z kurczaka (wyfiletowane) 2 ząbki czosnku 1 łyżka ostrego sosu chilli - sriracha 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka brązowego cukru 4 łyżki sosu hoisin kawałek imbiru o długości około 2cm dymka Inne : szpadki do szaszłyków
Codzienne GotowanieJeśli lubimy ostre i pikantne dania z grilla ale nie przepadamy za skrzydełkami zalanymi Tabasco lub innymi gotowymi sosami zachęcamy do skorzystania z tego przepisu. Składniki: 2 kg skrzydełek z kurczaka 2 puszki papryki chipotle chili w proszku sól pieprz Przygotowanie: Skrzydełka z kurczaka myjemy, obficie nacieramy solą, pieprzem i dużą ilością chili. Puszkę papryki chipotle wlewamy do dużego worka
naRuszcieSkładniki: serca drobiowe 70 dag, woda 2 litry, liść laurowy 1 sztuka,ziele angielskie 4 sztuki, koncentrat pomidorowy Pudliszki 4 łyżki, kucharek 1 łyżka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, koperek 1/2 pęczka serca kurczaka oczyścić i opłukać - zalać wodą do zakrycia serc i zagotować - po zagotowaniu serca wylać na sito i opłukać - zawsze tak robię z gotowanymi podrobami, że wodę(...)angielskie, l liść laurowy, rozdrobnioną w rozdrabniaczu młodą włoszczyznę razem z liśćmi selera gotować do miękkości serc z 45 minut na średnim ogniu dodać koncentrat pomidorowy Pudliszki, kucharka, paprykę ostrą i gotować z 15 minut - na koniec wsypać posiekany koperek taką sercową zupę można podać z ryżem, makaronem, kluskami i śmietaną............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiężydowsku od ORZECH - 3 łyżki zalewy z ogórków j/w - 3 łyżki keczupu premium od Folwark - 2 łyżeczki czosnku mielonego - 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej - łyżeczka papryki ostrej mielonej - sól -olej Wykonanie Pałki z kurczaka posypałam delikatnie solą i natarłam wszystkimi przyprawami, odstawiłam w chłodne miejsce na ok. pół godziny. Pieczarki pokroiłam w grube plastry, obsmażyłam chwilkę na odrobinie oleju
Kuchnia z widokiem na ogródcytryny 4-5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 1 ząbek czosnku 3-4 łyżki oliwy 1 łyżka miodu 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta ostrej papryki sól i pieprz Sposób przygotowania: Kurczaka płuczemy i wkładamy do dobrze osolonej wody na minimum 2 godziny (najlepiej na całą noc). Przed pieczeniem wyjmujemy z solanki i osuszamy ręcznikiem papierowym Do naczynia żaroodpornego
Kolorowy PrzepisownikUwielbiam takie potrawy jednogarnkowe, są proste w przygotowaniu, sycące i bardzo smaczne. Dzisiaj proponuję dość pikantne curry z kurczaka z mleczkiem kokosowym. Jeśli nie lubicie bardzo ostrych potraw. proponuję przed pokrojeniem chili , usunąć z niej pestki. Curry idealnie smakuje z ugotowanym na sypko ryżem, polecam. Składniki: 250 g filetów z kurczaka 1 mała cukinia ( u mnie 200 g) garść liści
Gosia gotuje