przepisy na kruche ciasto - 16491 przepisów (strona:597/1100)

wyjątkowa "tarta od serca" z jabłkami z budyniem czekoladowym... 140

minut resztę ciasta rozwałkować cienko i powycinać foremką serduszka na podpieczone ciasto nałożyć masę jabłkową, ułożyć serca i piec dalej 45-55 minut wystudzoną tartę przełożyć na talerz, posmarować lukrem, posypac posypkami Decorada Delecta i schować w chłodne miejsce na 2-3 godziny tarta jest krucha, chrupiąca a masa jabłkowa z budyniem czekoladowym jest aromatyczna i smakuje wyśmienicie w takim

W Mojej Kuchni Lubię
Orzechowa pokusa 371

Kolejne ciasto, któremu po prostu nie mona się oprzeć Zachwyca zarówno wyglądem jak i smakiem. Bo czy może być coś lepszego od delikatnych, kruchych placków przełożonych  lekko kwaskowatymi jabłkami i zwieńczonymi karmelizowanymi orzechami? Mówię Wam kompozycja idealna, zwłaszcza te orzechy. Spróbujcie koniecznie.    Przepis pochodzi z książki "103 ciasta siostry Anastazji". Ciasto: 2 3/4 szkl

Cynamonowe szczęście
Ciastka w 5 minut 63

ślimaczki z ciasta francuskiego . Oczywiście przygotowanie domowego ciasta francuskiego jest dosyć pracochłonne. Na szczęście w marketach możemy kupić gotowe ciasto, które jest bardzo smaczne. Przyznam szczerze, bardzo często z niego korzystam, ze względu na wygodę. W tym wpisie zaprezentuję Wam super przepis na ciasteczka z ciasta francuskiego, których przygotowanie zajmie Wam zaledwie 5 minut. Wystarczy pokroić gotowe ciasto francuskie(...)dowolnej wielkości kwadraciki i wstawić do piekarnika! Pyszne i kruche ciasteczka gotowe! Składniki gotowe ciasto francuskie cukier (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Rozwinąć ciasto francuskie i posypać je cukrem. Delikatnie wałkować cukier, aby przykleił się do ciasta. Ciasto francuskie pokroić na dowolnej wielkości kwadraciki. Następnie wyłożyć je na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec

Przepiski.pl
Lekkie ciasto z gruszkami na niedzielę 96

ciasto z gruszkami. Ciasto na niedzielę to u nas tradycja. Osobiście wolę dobre i domowe ciasto niż słodycze. Nie ma znaczenia czy będą to najzwyklejsze cynamonki czy krucha tarta . Pachnące, świeżo upieczone ciasto jest po prostu idealne do popołudniowej kawy. Ciasto z dodatkiem soczystych gruszek można upiec z dowolnie wybranymi gruszkami. O tej porze nie ma zwykle dużego wyboru

codojedzenia
Sernik dyniowo – piernikowy 120

Pachnący Świętami sernik dyniowy z przyprawą do piernika i skórką pomarańczową na spodzie z herbatników z dodatkiem imbiru. Wierzch to czekoladowe ganache. Całość komponuje się idealnie

Oryginalny smak
Schab w cieście francuskim ze szpinakiem i pieczarkami 136

Pyszny pomysł na odmianę schabowych. Tym razem schowałam je pomiędzy warstwy ciasta francuskiego, pieczarek i szpinaku. Nieskromnie powiem, że wyszedł rewelacyjny. Mięso jest kruche i delikatne. 1 arkusz ciasta francuskiego (300 g) 500 g schabu wieprzowego 200 g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 100 g sera feta 150 g pieczarek 1 cebula Sól Pieprz Słodka czerwona papryka

VioletoweKucharzenie
Kapuśniaczki w cieście francuskim 124

Kapuśniaczki to znakomity dodatek do barszczu, ale nie tylko...jako samodzielna przystawka również smakują wyśmienicie. Ciasto do kapuśniaczków możemy zrobić kruche, drożdżowe lub francuskie. Dzisiaj poszłam na łatwiznę i do kapuśniaczków użyłam ciasta francuskiego ze sklepu. Takie kapuśniaczki przygotujemy w kilka chwil, a ich smak jest rewelacyjny 😋 Nadzienie przygotowałam z kapusty kiszonej i suszonych grzybów. Kto nie próbował jeszcze

kulinarne odsłony pati
Sylwestrowe hity – czyli najlepsze przepisy na przyjęcia! 3197

całości przygotujemy w piekarniku, i to w jednym naczyniu! Mięso z karkówki nafaszerowane cebulą, wędzonym boczkiem oraz papryką i pieczone na kiszonej kapuście wychodzi bardzo aromatyczne, kruche oraz przepyszne. NUGGETSY W CIEŚCIE JOGURTOWYM PRZEPIS TUTAJ Smaczny, prosty i szybki pomysł na nuggetsy z kurczaka. Mięso w środku jest bardzo soczyste i kruche, a z zewnątrz lekko chrupiące. Polecam! NALEŚNIKI ZAPIEKANE(...)Filety rybne smażone w cieście naleśnikowym i marynowane w słodko- pikantnej zalewie to pyszne danie, które rewelacyjnie sprawdza się podczas różnego rodzaju imprez oraz świąt. SAŁATKA BROKUŁOWA PRZEPIS TUTAJ Rewelacyjna warstwowa sałatka z brokułem, szynką, jajkami, kolorowymi warzywami i pysznym sosem. Idealnie sprawdzi się na każdym domowym przyjęciu, polecam! PIECZONE PIEROŻKI PRZEPIS TUTAJ Złociste, kruche i bardzo smaczne drożdżowe pierożki

Blog z Apetytem
Napoleonka 84

koleżanki. Długo zastanawiałam się czy ją zrobić. Nie przemawiało do mnie ciasto bez dodatku cukru i jajek. Jednak gdy zrobiłam ją po raz pierwszy nie mogłam oprzeć się kolejnemu kawałkowi tego pysznego deseru. Jedyny mankament podczas wykonywania to to, że blaty ciasta są naprawdę mocno kruche i trzeba się z nimi obchodzić delikatniej niż z przysłowiowym jajkiem . Uwierzcie mi moja

Fascynacje Ani
Sernik kawowy z pianką ajerkoniakową 99

Dzisiaj mam dla Was HIT! Pieczony sernik kawowy z pianką ajerkoniakową . Połączenie kawy i ajerkoniaku to strzał w dziesiątkę. Sernik jest przepyszny, aksamitny, po prostu rewelacja

Oryginalny smak
Mazurek z kremem mascarpone 80

niesamowicie smaczny! Użyłam gotowego kremu krówkowego z puszki wymieszałam z serkiem mascarpone i wyszedł fantastyczny lekki krem. Taki krem można wykorzystać do różnego rodzaju ciast i deserów. Mając taki krem wystarczy upiec kruchy spód posmarować go kremem, udekorować i gotowe. Smacznego! Print Mazurek z kremem mascarpone .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Prosty i pyszny mazurek(...)śmietany. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 30 minut, aby się schłodziło. Piekarnik nagrzać do 180 st C. Ciasto rozwałkować cienko, wtedy spód mazurka będzie bardzo delikatny i kruchy. Jeśli pieczecie w dużej blaszce, rozwałkujecie placek na kształt formy + małe wywinięcie na brzegi. Jeśli pieczecie tak, jak ja w małych foremkach

SprawdzonaKuchnia.pl
Kokosowe ciasteczka z marmoladą 123

Kruche ciasteczka z kokosową bezą i marmoladą na wierzchu. Przygotowanie ich, co prawda, zajmuje trochę czasu, bo ciasto po wcześniejszym zagnieceniu trzeba schłodzić, a potem wyciąć kółeczka i zrobić na nich bezowe obręcze z marmoladą po środku, ale efekt końcowy jest więcej niż zadowalający. Ciasteczka są pyszniutkie i ładnie wyglądają, w dodatku wychodzi ich cała duża blacha, więc nie powinny

Arabeska waniliowa
Tartaletki bez pieczenia z masą z awokado i bananów na spodzie z bakalii – raw food 54

Tartaletki  z masą z awokado i bananów na spodzie z bakalii * Smaczny, zdrowy i … surowy deser. Tradycyjne, pieczone z kruchego, drożdżowego lub francuskiego ciasta tarteletki zastąpimy czymś innym… Jak przygotować  tartaletki bez pieczenia? Proste, wystarczy wykorzystać zasady diety raw food. Raw food w języku angielskim oznacza surową dietę, która zyskuje wciąż na popularności. Główną zasadą diety

Tajemnice Smaku
Wiśniowy obłoczek 117

chmurka albo... zemsta teściowej. Ta ostatnia nazwa to zapewne od niedokładnie wydrylowanych wiśni, których pestki omalże nie połamały zębów pewnej synowej ;-) Jak zwał tak zwał, ważne, że ciasto jest przepyszne ! Cienki, kruchy spód (chociaż ucierany, tak naprawdę), galaretka z wiśniami, bita śmietana z serkiem mascarpone, a na wierzchu beza posypana płatkami migdałów. Takie zestawienie smakuje naprawdę wyśmienicie. Aczkolwiek, to tylko

Arabeska waniliowa
Kruche ciasteczka wyciskane (maszynkowe) 75

końcówkami w kształcie haków do uzyskania kruszonki. Żółtka wymieszaj z solą i sodą, wlej do pozostałych składników. Wyrabiaj mikserem a później dłońmi do otrzymania zwartego ciasta. Maszynkę napełnij ciastem, wybierz końcówkę i wyciskaj ciasteczka postępując zgodnie z instrukcją. Piecz w 180°C przez ok. 12 min. Moje wskazówki i uwagi: Ciastka wyciskaj bezpośrednio na blaszkę do pieczenia, nie smaruj(...)wykładaj papierem do pieczenia. Tak jest zdecydowanie łatwiej formować ciasteczka, poza tym mają one w sobie dużo tłuszczu więc nie będą przywierać. Ciasteczka są bardzo kruche i pyszne ale jednak ciasto jest zbyt zwarte do użycia tego typu maszynki. Następnym razem dodam odrobinę śmietany żeby ciasto było bardziej plastyczne i łatwiejsze do formowania

Słodki Blog

Proponowane wyszukiwania