oknami upał więc zapraszam na pyszny sernik na zimno z jeżynami i borówkami, na kruchym ciasteczkowo - czekoladowym spodzie. Ciasto jest lekkie kremowe , wprost rozpływa się w ustach :) Sernik podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji New Hollis Gold - http://www.porcelanabogucice.pl
Sama słodycz i szczypta chiliCiasto, które uwodzi smakiem. Idealne połączenie smaków: kwaskowate maliny, kruchy spód, słodka i chrupiąca beza, lekki krem z kremówki i mascarpone. A całość dopełniają płatki migdałowe. Musicie spróbować! Ciasto jest lekkie, nie za słodkie, orzeźwiające. Idealne na lato. Przepis ze strony Moje Wypieki. Polecam! Malinowa chmurka Składniki na blaszkę Na kruchy spód: 150g mąki pszennej 100g masła 3 żółtka(...)miksujemy mascarpone, stopniowo dodajemy do niego ubitą śmietankę, miksując po każdym dodaniu. W formie po pieczeniu układamy kruchy spód. Na spód wylewamy tężejącą galaretkę z owocami. Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Na galaretce rozsmarowujemy krem, na krem wykładamy delikatnie bezę. Ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. SMACZNEGO! Do miksowania kremówki polecamy praktyczny dzbanek z pokrywką dostępny w sklepie
Smak mojej kuchniKruchy sernik i wilgotny rabarbar....bajka w ustach ....czas rabarbarowy, więc grzech nie skorzystać !Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 kostki margaryny 2 żółtka 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto dobrze wyrobić, wyłożyć spód blaszki. Składniki na masę serową: 80 dag sera białego 5 jaj 3 białka 1 szklanka cukru
Apetyczna babeczkaminut resztę ciasta rozwałkować cienko i powycinać foremką serduszka na podpieczone ciasto nałożyć masę jabłkową, ułożyć serca i piec dalej 45-55 minut wystudzoną tartę przełożyć na talerz, posmarować lukrem, posypac posypkami Decorada Delecta i schować w chłodne miejsce na 2-3 godziny tarta jest krucha, chrupiąca a masa jabłkowa z budyniem czekoladowym jest aromatyczna i smakuje wyśmienicie w takim
W Mojej Kuchni LubięKolejne ciasto, któremu po prostu nie mona się oprzeć Zachwyca zarówno wyglądem jak i smakiem. Bo czy może być coś lepszego od delikatnych, kruchych placków przełożonych lekko kwaskowatymi jabłkami i zwieńczonymi karmelizowanymi orzechami? Mówię Wam kompozycja idealna, zwłaszcza te orzechy. Spróbujcie koniecznie. Przepis pochodzi z książki "103 ciasta siostry Anastazji". Ciasto: 2 3/4 szkl
Cynamonowe szczęścieślimaczki z ciasta francuskiego . Oczywiście przygotowanie domowego ciasta francuskiego jest dosyć pracochłonne. Na szczęście w marketach możemy kupić gotowe ciasto, które jest bardzo smaczne. Przyznam szczerze, bardzo często z niego korzystam, ze względu na wygodę. W tym wpisie zaprezentuję Wam super przepis na ciasteczka z ciasta francuskiego, których przygotowanie zajmie Wam zaledwie 5 minut. Wystarczy pokroić gotowe ciasto francuskie(...)dowolnej wielkości kwadraciki i wstawić do piekarnika! Pyszne i kruche ciasteczka gotowe! Składniki gotowe ciasto francuskie cukier (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Rozwinąć ciasto francuskie i posypać je cukrem. Delikatnie wałkować cukier, aby przykleił się do ciasta. Ciasto francuskie pokroić na dowolnej wielkości kwadraciki. Następnie wyłożyć je na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec
Przepiski.plciasto z gruszkami. Ciasto na niedzielę to u nas tradycja. Osobiście wolę dobre i domowe ciasto niż słodycze. Nie ma znaczenia czy będą to najzwyklejsze cynamonki czy krucha tarta . Pachnące, świeżo upieczone ciasto jest po prostu idealne do popołudniowej kawy. Ciasto z dodatkiem soczystych gruszek można upiec z dowolnie wybranymi gruszkami. O tej porze nie ma zwykle dużego wyboru
codojedzeniaPachnący Świętami sernik dyniowy z przyprawą do piernika i skórką pomarańczową na spodzie z herbatników z dodatkiem imbiru. Wierzch to czekoladowe ganache. Całość komponuje się idealnie
Oryginalny smakPyszny pomysł na odmianę schabowych. Tym razem schowałam je pomiędzy warstwy ciasta francuskiego, pieczarek i szpinaku. Nieskromnie powiem, że wyszedł rewelacyjny. Mięso jest kruche i delikatne. 1 arkusz ciasta francuskiego (300 g) 500 g schabu wieprzowego 200 g mrożonego szpinaku 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 100 g sera feta 150 g pieczarek 1 cebula Sól Pieprz Słodka czerwona papryka
VioletoweKucharzenieKapuśniaczki to znakomity dodatek do barszczu, ale nie tylko...jako samodzielna przystawka również smakują wyśmienicie. Ciasto do kapuśniaczków możemy zrobić kruche, drożdżowe lub francuskie. Dzisiaj poszłam na łatwiznę i do kapuśniaczków użyłam ciasta francuskiego ze sklepu. Takie kapuśniaczki przygotujemy w kilka chwil, a ich smak jest rewelacyjny 😋 Nadzienie przygotowałam z kapusty kiszonej i suszonych grzybów. Kto nie próbował jeszcze
kulinarne odsłony paticałości przygotujemy w piekarniku, i to w jednym naczyniu! Mięso z karkówki nafaszerowane cebulą, wędzonym boczkiem oraz papryką i pieczone na kiszonej kapuście wychodzi bardzo aromatyczne, kruche oraz przepyszne. NUGGETSY W CIEŚCIE JOGURTOWYM PRZEPIS TUTAJ Smaczny, prosty i szybki pomysł na nuggetsy z kurczaka. Mięso w środku jest bardzo soczyste i kruche, a z zewnątrz lekko chrupiące. Polecam! NALEŚNIKI ZAPIEKANE(...)Filety rybne smażone w cieście naleśnikowym i marynowane w słodko- pikantnej zalewie to pyszne danie, które rewelacyjnie sprawdza się podczas różnego rodzaju imprez oraz świąt. SAŁATKA BROKUŁOWA PRZEPIS TUTAJ Rewelacyjna warstwowa sałatka z brokułem, szynką, jajkami, kolorowymi warzywami i pysznym sosem. Idealnie sprawdzi się na każdym domowym przyjęciu, polecam! PIECZONE PIEROŻKI PRZEPIS TUTAJ Złociste, kruche i bardzo smaczne drożdżowe pierożki
Blog z Apetytemkoleżanki. Długo zastanawiałam się czy ją zrobić. Nie przemawiało do mnie ciasto bez dodatku cukru i jajek. Jednak gdy zrobiłam ją po raz pierwszy nie mogłam oprzeć się kolejnemu kawałkowi tego pysznego deseru. Jedyny mankament podczas wykonywania to to, że blaty ciasta są naprawdę mocno kruche i trzeba się z nimi obchodzić delikatniej niż z przysłowiowym jajkiem . Uwierzcie mi moja
Fascynacje AniDzisiaj mam dla Was HIT! Pieczony sernik kawowy z pianką ajerkoniakową . Połączenie kawy i ajerkoniaku to strzał w dziesiątkę. Sernik jest przepyszny, aksamitny, po prostu rewelacja
Oryginalny smakniesamowicie smaczny! Użyłam gotowego kremu krówkowego z puszki wymieszałam z serkiem mascarpone i wyszedł fantastyczny lekki krem. Taki krem można wykorzystać do różnego rodzaju ciast i deserów. Mając taki krem wystarczy upiec kruchy spód posmarować go kremem, udekorować i gotowe. Smacznego! Print Mazurek z kremem mascarpone .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Prosty i pyszny mazurek(...)śmietany. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 30 minut, aby się schłodziło. Piekarnik nagrzać do 180 st C. Ciasto rozwałkować cienko, wtedy spód mazurka będzie bardzo delikatny i kruchy. Jeśli pieczecie w dużej blaszce, rozwałkujecie placek na kształt formy + małe wywinięcie na brzegi. Jeśli pieczecie tak, jak ja w małych foremkach
SprawdzonaKuchnia.plTartaletki z masą z awokado i bananów na spodzie z bakalii * Smaczny, zdrowy i … surowy deser. Tradycyjne, pieczone z kruchego, drożdżowego lub francuskiego ciasta tarteletki zastąpimy czymś innym… Jak przygotować tartaletki bez pieczenia? Proste, wystarczy wykorzystać zasady diety raw food. Raw food w języku angielskim oznacza surową dietę, która zyskuje wciąż na popularności. Główną zasadą diety
Tajemnice Smaku