przepisy na kruche ciasto - 16491 przepisów (strona:598/1100)

Domowe Paszteciki z Mięsem – Idealne do Barszczu 79

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paszteciki to smaczna przekąska przygotowywana z ciasta drożdżowego z dodatkiem pysznego nadzienia. Zazwyczaj farsz składa się z mięsa lub kapusty i grzybów. Wypieki te możemy modyfikować wedle swoich upodobań, w podobny sposób jak pierogi. Ciasto na paszteciki z wierzchu jest kruche a wewnątrz delikatne. Możemy je także przygotować z ciasta francuskiego. W marketach znajdziecie gotowe ciasto francuskie

Przepiski.pl
Mazurek czekoladowy kruchy 86

Mazurek czekoladowy kruchy , pyszny czekoladowy mazurek z masą migdałową, według przepisu Marii Disslowej z książki Jak gotować z 1930 roku. Ciasto : 250 g mąki pszennej (u mnie krupczatka), 180 g miękkiego masła, 60 g cukru pudru, 200 g roztopionej czekolady (u mnie deserowa), 2 żółtka, na przełożenie : 120 g migdałów bez łupinek, 120 g cukru pudru, cukier waniliowy

królestwo garów
Tarte tatin z boczniakami 134

Idealna propozycja za lekką kolację lub przystawkę- tarte tain to nic innego jak odwrócona tarta, czyli na dno formy idzie nadzienie, które przykrywa się płatem ciasta francuskiego czy też kruchego. Miałam ochotę na boczniaki, które jakoś częściej goszczą u mnie w sezonie jesienno- zimowym, ta forma ich serwowania jest dla mnie idealna. Składniki na formę o średnicy

greenscarf
Ciasto snikers z orzechami 62

Ciasto snikers z orzechami i kajmakiem   Doskonałe na przyjęcia i spotkania rodzinne ciasto z krówką i orzechami . Ciasto snikers na biszkopcie z orzechami i kajmakiem, najlepsze ciasto ze słodko słonym nadzieniem. Jak się piecze ciasto snikers? Pyszne ciasto z karmelem, słonymi orzeszkami i bitą śmietaną. Może to być ciasto pieczone lub bez pieczenia. Ciemny biszkopt, słodko słony karmel(...)biała masa ze śmietany, to mój snikers na biszkopcie . Jakie orzechy do ciasta snickers ? Jak zrobić ciasto snikers z orzechami i kajmakiem? Co jest potrzebne do ciasta snikers ? Orzechy, masa krówkowa i ciasto to główne składniki. Możesz przygotować snikers na miękkim biszkopcie lub bardziej twardym kruchym spodzie. A może wolisz ciasto bez pieczenia? Każde ciasto snikers jest pyszne, a ostateczny

Dieta moja pasja
Kokosowy rabarbarowiec z pianką bezglutenowy 137

Kokosowo rabarbarowe ciasto z pianką i migdałami. Ciasto jest bezglutenowe i bardzo kruche za sprawą mąki kokosowej. W smaku czujemy kokos i pyszny rabarbar. Podobne ciasto robiła kiedyś moja mama, z tym że zamiast mąki koksowej dodawała zwykłą pszenną. A zamiast pianki robiła bezę. Jest to moja propozycja kolejna na dzień mamy. Manufaktura Wielkopolska  organizator konkursu udziela rabat

wesoła kuchnia
Sernik wiedeński 117

pytać o sernik wiedeński w kawiarniach, bo po prostu oni nie znają tego ciasta. Bo to taki polski wynalazek :) Sernik wiedeński charakteryzuje tym, że nie ma kruchego spodu, a w samym cieście serowym jest sporo bakalii. Na wiedeńskiej starówce można za to zamówić  Topfenstrudel w formie strucli serowej podawanej na ciepło i takie ciasto wypróbowaliśmy - bardzo dobre. Typowym austriackim

Kuchnia domowa Ani
Tarta cytrynowa z bezą 103

Pyszne ciasto o orzeźwiającym smaku cytryny. Kruchy spód, delikatna masa i chrupiąca beza, ta tarta jest bardzo dobra:) Składniki Ciasto: 300 g mąki pszennej (użyłam tortowej) 150 g schłodzonego masła 80 g cukru pudru 4 żółtka 2 łyżki gęstej śmietany (opcjonalnie gdyby ciasto było zbyt gęste) Masa 4 jajka 1 żółtko 300 ml śmietanki … Czytaj dalej Tarta cytrynowa

gotuj ze mną
Spód do tarty na słodko – przepis podstawowy. 131

stopniach ok. 20-35 minut w zależności od piekarnika – do lekkiego zarumienienia. Ciasto powinno mieć jak najkrótszy kontakt z ciepłymi rękami – dzięki temu będzie bardziej kruche. Podczas rozwałkowywania należy uniemożliwić ciastu przyklejenie się do powierzchni lub do wałka – dlatego w tym celu można użyć odrobinę mąki do oprószenia stolnicy lub deski albo rozwałkować je na papierze

rozgotowana
Ciemny spód do tarty na słodko. 178

piekarnika – trzeba bardziej uważać podczas pieczenia aby ciasto nie przypaliło się na brzegach. Ciasto powinno mieć jak najkrótszy kontakt z ciepłymi rękami – dzięki temu będzie bardziej kruche. Podczas rozwałkowywania należy uniemożliwić ciastu przyklejenie się do powierzchni lub do wałka – dlatego w tym celu można użyć odrobinę mąki do oprószenia stolnicy lub deski albo rozwałkować je na papierze do pieczenia

rozgotowana
Spód do tarty wytrawnej „na słono” 114

stopniach ok. 20-35 minut w zależności od piekarnika – do lekkiego zarumienienia. Ciasto powinno mieć jak najkrótszy kontakt z ciepłymi rękami – dzięki temu będzie bardziej kruche. Podczas rozwałkowywania należy uniemożliwić ciastu przyklejenie się do powierzchni lub do wałka – dlatego w tym celu można użyć odrobinę mąki do oprószenia stolnicy lub deski albo rozwałkować je na papierze

rozgotowana
Najlepsze ciasta na Boże Narodzenie 2019 1004

kremem czekoladowym Piernik piwosz Piernikowy smaczek Błyskawiczny piernik pomarańczowy Pierniczki norymberskie Muffiny piernikowe z jabłkiem Muffiny z kremem piernikowym Ciasta z makiem: Makowy pleśniak Makowiec w pieluszkach Makowce japońskie Makowiec Sernik na zimno na makowcu Odchudzony tort makowy Kruche babeczki z makiem Makowe babeczki z kremem Makowa pokusa Eufroia czekoladowo makowa Serniki:   Puchaty sernik Sernik krakowski Sernik z brzoskwiniami(...)Chrupiący bananowiec Ptysiowe rafaello Błyskawiczne ciasto świąteczne Przekładańce: Pawi ogon Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe Słodki puszek Kremówka Słonecznikowiec Sezamowiec Delicja Pani Walewska Orzechowa pokusa Orzechowy przekładaniec Smaczek Ciasto z kulkami i kremową pianka Kruche z kokosem i jabłkami Kubanka Łabędzi puch Pijana kukułka Kokosowy przekładaniec Lion Czekoladowy napoleon Kilimandżaro Prince polo Śmietanowiec z jabłkami Pijany adwokat Malinowa chmurka Kostka kajmakowo kokosowa

Cynamonowe szczęście
Kruche babeczki o smaku białej czekolady i herbaty matcha 162

Kruche niepozorne babeczki, nadziane kremem o smaku białej czekolady i jeszcze mało popularnej herbaty matcha która ma konsystencję sypkiego pudru, i bogactwo antyoksydantów, w Japonii bardzo popularna , doskonale nadaje się do wypieków i kremów , nadaje charakterystycznego smaku, ale tez barwi je na piękny zielony kolor. Składniki: 30 dag m ą ki pszennej 20 dag masła 10 dag cukru(...)Krem: 350 ml ś mietanki kremówki 1 ś mietan fix 3 ły ż ki cukru pudru 10 dag białej czekolady 1 płaska ły ż eczka herbaty matcha Sposób wykonania: Ciasto: Na stolnic ę wysypa ć m ą k ę , sól i cukier, doda ć pokrojone zimne masło , ż ółtko i czubat ą ły ż k ę ś mietany, szybko zagnie

Wanilia i Kardamon
Najlepsze ciasta na Boże Narodzenie 2020 215

Piernik z kremem czekoladowym Piernik piwosz Piernikowy smaczek Piernik pomarańczowy Pierniczki norymberskie Muffiny piernikowe z jabłkiem Muffiny z kremem piernikowym Ciasta z makiem: Makowy pleśniak Makowiec w pieluszkach Makowce japońskie Makowiec Sernik na zimno na makowcu Odchudzony tort makowy Kruche babeczki z makiem Makowe babeczki z kremem Serniki:     Sernik piernikowy Pyszny sernik Sernik izaura Puchaty sernik Sernik krakowski(...)Seromakowiec Sernik z rosą Sernik czekoladowy Sernik królewski Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko Torcik czekoladowy Sernik na zimno z granatem Gruszkowy ptyś Chrupiący bananowiec Przekładańce: Pawi ogon Capuccino Chałwowo brzoskwiniowe Słodki puszek Kremówka Słonecznikowiec Sezamowiec Delicja Pani Walewska Orzechowa pokusa Orzechowy przekładaniec Smaczek Ciasto z kulkami i kremową pianka Kruche z kokosem i jabłkami Kubanka Łabędzi puch Pijana

Cynamonowe szczęście
Super kruche ciasteczka orzechowe 73

tych orzechowych ciasteczkach można powiedzieć, że to po prostu ideał – są doskonale kruche, świetnie smakują, są proste w przygotowaniu, szybkie i mają minimalną ilość składników. Myślę, że po takiej rekomendacji nie przejdziecie obok nich obojętnie Składniki na około 20 ciasteczek (5×8 cm): 16 czubatych łyżek mąki 35 dag miękkiego masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki zmielonych orzechów(...)Dodatkowo: ½ czekolady (opcjonalnie) 4 łyżki zmielonych orzechów (opcjonalnie do posypania ciastek przed pieczeniem) Wszystkie składniki na ciastka zagniatam w kulkę (jeśli ciasto nie lepi się dostatecznie, dodaję jeszcze trochę masła). Ciasto wkładam do lodówki na pół godziny. Następnie rozgniatam ciasto lub rozwałkowuję na grubość ok. 1 cm (albo trochę mniej, jeśli ciasteczka będą mniejsze) i wykrawam dowolne kształty. Ciastka układam

Słodki sentyment
Sernik z bezą kokosową 165

  Dziś przepis na sernik z kokosem, który często gości na moim stole. Sernik należy do moich ulubionych, jest delikatny, rozpływający się w ustach, a

magiczna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania