Sernik przygotowany na kruchym spodzie, ze świeżymi jagodami oraz tartym ciastem na wierzchu. Masa serowa o smaku waniliowym wykonana jest z twarogu sernikowego z dodatkiem waniliowego serka homogenizowanego oraz waniliowego proszku budyniowego. Sernik jest niesamowicie kremowy i delikatny w smaku. Nie jest też za słodki, gdyż kwaśne jagody równoważą słodycz masy serowej. Poza jagodami pasują tu również inne
Kuchnia MagdaLenySernik przygotowany na kruchym spodzie, ze świeżymi jagodami oraz tartym ciastem na wierzchu. Masa serowa o smaku waniliowym wykonana jest z twarogu sernikowego z dodatkiem waniliowego serka homogenizowanego oraz waniliowego proszku budyniowego. Sernik jest niesamowicie kremowy i delikatny w smaku. Nie jest też za słodki, gdyż kwaśne jagody równoważą słodycz masy serowej. Poza jagodami pasują tu również inne
Kuchnia MagdaLenyCześć! W sezonie na śliwki nie może zabraknąć ciasta ze śliwkami. Uwielbiam drożdżowe ze śliwką, kruche ze śliwką. Tym razem zrobiłam ciasto murzynek ze śliwkami - pyszne! Mokre ciasto z winną śliwką :) Lubię to! Składniki: *3 szkl. mąki *1 szkl. cukru *1/2 kostki masła *2 jajka *3 łyżki powideł śliwkowych *2 płaskie łyżeczki sody *2 łyżki kakao *1 szklanka mleka
Pieprzyć z FantazjąIdealne ciasto na niedzielę i każdy inny dzień. Kruche, lekkie, słodkie...czego chcieć więcej? Ciasto w zdrowej wersji każdemu poprawi humor i umili dzień. Moje dziecko prosiło o kilka dokładek, na początku słowami: "Mogę jeszcze mały kawałek?", a później - "Mogę jeszcze WIELKI kawałek?". Smakowało nie tylko jej, ale i każdemu w rodzinie. Obiecuję, że niewiele się przy
Jeść, by żyć w zdrowiutylko tak kupuję: Lawenda na Uboczu . Składniki na sernik z lawendą, tortownica ok 20-21 cm: Kruchy spód: 130 g mąki 40 g cukru pudru 85 g zimnego masła 1 małe żółtko Wszystkie składniki dokładnie łączymy, zagniatamy aż powstanie jednolite ciasto. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia (wystarczy sam spód). Ciasto rozwałkujemy lub „rozpłaszczamy” palcami i przekładamy
Relaxtimepracy. Przy dobrze zorganizowanej pracy przygotowanie ciasta nie powinno zająć zbyt wiele czasu. Adwokatowiec zrekompensuje nam to niewątpliwie smakiem oraz wyglądem i będzie ozdobą niejednego stołu. Ciasto z adwokatem , to jeden z wielu doskonałych deserów do kawy i herbaty. Z pewnością spodoba Ci się również nasz przepis na ciasto malinowa chmurka na kruchym spodzie . Pięknie się prezentuje oraz pysznie smakuje
Kuchnia Na Wypasienazwą kryje się pyszne, nietypowe i ciekawie wyglądające ciasto. Owszem, jest dosyć pracochłonne, ale efekt końcowy jest rewelacyjny. Ciasto składa się z kruchych ruloników wypełnionych wiśniami i ułożonych w kształcie piramidki. Całość połączona jest masą z gęstej śmietany. Tym ciastem na pewno zaskoczycie swoich gości. Polecam ! Składniki: Ciasto: 400g mąki (plus mąka do podsypywania) 180g masła 180g śmietany 1 jajko
Podróż w kulinariarozpuszczonego zimnego masła - 2,5 szkl mąki (pół na pół mąka zwykła i krupczatka) - 3/4 szkl cukru pudru - 3 żółtka - szczypta soli Ze składników zagniatamy ciasto. Moje wyszło bardzo kruche, już chciałam się poddać ale doczytałam, że można dodać zimnej wody. Tak też zrobiłam i uratowałam ciasto. Wkładamy je na pół godziny do lodówki. Po wyjęciu wałkujemy cienki placek
Moje Słodkie PiekiełkoWyszły zaskakująco pyszne! Robi się je na prawdę szybko, z ciastem bardzo łatwo się pracuje, rureczki ładnie i równo się pieką, nie przypiekają. A smak - bajka:) Pyszne, kruche, mimo iż do ciasta nie daje się cukru to dzięki dodatkowi marmolady są słodkie nawet bez posypywania cukrem pudrem. SKŁADNIKI: (na ok 40 szt) 1 niepełna szkl śmietany
Kto ugości moich gości?słynnego ciasta Pani Walewska (pychotka), v posiekane orzechy z miodem to ostatnia warstwa wielu polskich ciast, w szczególności ciasta miodowego, v posiekane orzechy wymieszane z cukrem stanowią posypkę do kruchych ciasteczek, v posiekane orzechy są niezastąpionym dodatkiem do mas makowych w makowcach, v posiekane(...)orzechowe z Kołaczyc Kruche babeczki orzechowe z kremem maślano-czekoladowym Kruche babeczki orzechowe Sałatka z kaszy bulgur z kurczakiem curry i ananasem Kwiat jabłoni – ciasto orzechowe z jabłkami i kremem z białej czekolady Makowiec na kruchym spodzie Mini tartaletki makowe Piernikowy murzynek z gruszkami Kruszonka lasowiacka Placek z gotowanym serem i jabłkami - kuchnia podkarpacka Kruche kwiatki waniliowe jogurtowe i czekoladowe
Trzeci talerzJeśli szukacie inspiracji na weekendowe wypieki – zapraszam do akcji Ciasto na niedzielę 🙂 W ten weekend wypiekamy rogaliki 🙂 Składniki: 35 dkg mąki 15 dkg masła 2
czarrna od kuchniCrumble z truskawkami na szybkiego…Moim domownikom zachciało się ciasta. Myślałam, że przed urlopem nie będę musiała piec coś słodkiego…W wypadku, kiedy mam
codojedzeniaKtoz nie lubi szarlotki?Przeciez to ulubione ciast wiekszosci z nas.Ta jest wyjatkowa,bo mocno"uzdrowiona",a mianowicie upieczona z pelnoziarnistej maki orkiszowej.Ciasto jest tak kruche,ze rozplywa sie w ustach.Mysle ,ze to zasluga dodatku maki ziemniaczanej.Zmodyfikowany przepis pochodzi ze starego kajecika z przepisami.Podana porcja jest na tortownice o srednicy 20 cm.Szarlotka jest bardzo aromatyczna,a rodzynki i orzechy jeszcze(...)jablek2 lyzki stewi lub cukru2 lyzki maki ziemniaczanej lub 1 budyn waniliowy+3/4 szklanki wody1/2 szklanki rodzynekgarsc orzechow wloskichZ podanych skladnikow zagniesc kruche ciasto.Uformowac kule i ciasto wstawic na 1/2-1 godz do lodowki.Namoczyc i umyc rodzynki.Posiekac orzechy.Jablka umyc,obrac,pokroic na cwiartki,usunac gniazda nasienne,miazsz pokroic w plasterki.Wlozyc do rondla,zasypac cukrem i podgrzewac,zeby puscily sok.Pogotowac kilka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Bardzo smaczne, kruche rogaliki. Najlepsze są tego samego dnia co są robione. Moja synowa je robiła a ja tylko podjadałam. Pycha. Orzeszki lekko rozbić. Do miski wrzucić mąkę, twaróg i pokrojone masło. Szybko wszystko zagnieść na jednolitą gładką masę. Włożyć ciasto do lodówki na co najmniej 4 godziny. Najlepiej jednak na całą noc. Następnego dnia podzielić ciasto na mniejsze kawałki
Kuchnia PokoleńCiasto żabia ikra to efektowne i pyszne połączenie kruchego czekoladowego spodu z lekką masą budyniowo-owocową i galaretką. Ciasto powstało spontanicznie i wzbudziło sensacje na rodzinnej imprezie. Zajadali się dzieci i dorośli :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kruchy spód: 2 żółtka 1/2 szklanki cukru ( składniki zawsze odmierzam szklanką o pojemności 250 ml) 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 130 gram(...)pudru 2 opakowania draży kokosowych, mogą być inne wg uznania 1 szklanka śmietany 30%, można dać więcej, ja miałam akurat tyle 3 łyżeczki żelatyny (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: przygotowanie ciasta: do miski przesypujemy mąkę, dodajemy cukier,kakao, proszek do pieczenia, mieszamy suche składniki. Następnie dodajemy żółtka, rozdrobnioną margarynę/masło i zagniatamy ciasto. Zagniecione ciasto formujemy w kulę i owijamy
Blog kulinarny S9.PLbiałej czekolady Kruche ciasteczka z maszynki Ekspresowe ciasteczka cynamonowe Mini serniczki z mascarpone Orzechowe ciasteczka nadziane jabłkami (na maśle orzechowym) Szybkie ciasteczka z budyniem (na bazie ciasta francuskiego) Babeczki nadziane krówką Cytrynowe babeczki Kruche ciasteczka do wycinania foremkami Najlepsze kokosanki na białkach Więcej propozycji na małe wypieki znajdziecie tutaj (klik) Większe wypieki: Ciasto orzechowe (szybkie i proste) Delikatnie cytrynowa babka
Słodkie okruszkiwypiek to mój pierwszy w życiu mazurek. Inspirowany sernikiem i wiosennym, zielonym czasem w przyrodzie, stąd zielony dodatek w postaci orzeźwiającej limonki. Kruchy, pyszny spód i rześkie, serowe nadzienie. Pokruszona beza zdobi bardzo naturalnie wyglądający wierzch ciasta. Jestem po swojemu dumna z tego wypieku, gdyż było on, oczywiście, eksperymentem. Nie do końca byłam pewna, czy limonka i jej obecny(...)mascarpone 2 łyżki śmietanki 30% 1 limonka (sok i miąższ bez osłonki) 3 łyżki miodu lawendowego 1/3 szklanki cukru pudru pokruszona beza Wykonanie 1 Zagniatamy składniki na kruchy spód. Formujemy kulę z ciasta, owijamy folią spożywczą i umieszczamy w lodówce na ok. 30 minut. 2. Prostokątną formę na tartę wylepiamy razem z brzegami schłodzonym ciastem. Nakluwamy je w wielu miejscach
Raj dla Podniebienia