context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-09-13 07:09:07","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016\/09\/P9110022-e1473750473783.jpg","description":null,"recipeYield":"10 ","recipeIngredient":["300 g m\u0105ka","150 g mas\u0142o klarowane","1 szt jajko","50 g erytrol (lub inne s\u0142odziwo)","1,25 kg twar(...)brzoskwi\u0144. Mieszamy dok\u0142adnie i studzimy.","Po upieczeniu ciasta, gdy troch\u0119 ostygnie dekorujemy przygotowanym d\u017cemem brzoskwiniowym."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Sernik z brzoskwiniami na kruchym spodzie Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości Porcje 10 Porcje 10 Składniki Spód 300 g mąka 150 g masło klarowane 1 szt jajko 50 g erytrol lub inne słodziwo Nadzienie
Kucharzycawielu smacznych potraw i przekąsek, które możemy przygotować w wersji na słodko i na słono. Ma swoją specyficzną, warstwową strukturę, pieczone w wysokiej temperaturze staje się chrupiące i kruche. Wykonanie ciasta francuskiego w domu jest dosyć czasochłonne, dlatego dla osób, które nie mają cierpliwości, polecamy gotowe ciasto francuskie, które można zakupić w dowolnym markecie. W dzisiejszym wpisie zaprezentujemy Wam najciekawsze
Damusia.plkapustą i grzybami i… naszą ukochaną domową pizze. Tak, tak dobrze czytacie. Papier do pieczenia Stella jest do tego idealny. Dzięki temu spód pizzy jest jeszcze bardziej kruchy. Szybkie ciasto na maślance z pomarańczową skórką – ciasto mieszane łyżką Składniki: 2 szklanki maślanki 1 jajko 0,5 szklanki oleju 2 szklanki mąki pszennej 2 płaskie łyżeczki sody 2 łyżki
Słodkie okruszkipewno też tak smakuje. Dziękuję za tak pyszne zgłoszenie. 3 miejsce: Szklanki Ibiza 310 ml, niskie 6 szt. Wygrywa Pani Aneta T. za przepis na sernik na kruchym ciemnym cieście. Przepis znajdziecie tutaj (klik) Uwielbiam serniki, zresztą jak cała moja rodzina. Trafiła Pani w mój gust Dziękuję również za inne pyszne zgłoszenia. Gratuluję raz jeszcze i dziękuję za wspaniałe zgłoszenia
Słodkie okruszkiJeżeli lubisz jabłka z dodatkiem cynamonu, a do tego cudownie kruche ciasto, jest to propozycja dla Ciebie :) Do pieczenia wykorzystałam formę do muffinów, wysmarowałam ją tłuszczem i posypałam bułką tartą, dzięki temu babeczki po upieczeniu pięknie wyskakiwały z formy do moich dłoni. Kruche babeczki z nadzieniem jabłkowym Składniki: 1,5 szklanki mąki 100g margaryny 2 żółtka 5 łyżek cukru szczypta
Smakołyki Berenikiśniadanie. Bardzo Was zachęcam do wypróbowania, bo warto. Robi się ja bardzo szybko, musimy tylko pamiętać, żeby grubo rozwałkować ciasto, dzięki temu uzyskamy grube puszyste bułeczki. Po upieczeniu ciasto jest kruche. Możemy je jeść na ciepło i na zimno :-). Miłego dnia :-) Składniki na 8 sztuk (trójkątów): 2,5 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 100 g miękkiego(...)posiekanej białej czekolady 1. Wszystkie składniki oprócz żurawiny i czekolady dałam do miski miksera i zmiksowałam, dodałam żurawinę i czekoladę. Zagniatanie dokończyłam na stolnicy. 2. Jak powstanie zwarte ciasto musimy rozwałkować je trochę na kształt koła, pamiętajmy, że placek ma być gruby. 3. Ciasto kroimy na 8 części (najpierw na ćwiartki i ćwiartki na pół) 4. Blaszkę wykładamy papierem
kruche babeczkiNo bo czemu nie w czerwcu zjeść takie pyszne rożki, nic nie stoi na przeszkodzie.. Szybkie ciasto, aromatyczny farsz i rożki, pyszne do barszczu czerwonego
Moje Małe CzarowanieWielkanoc to czas wyjątkowy, jak również potrawy jakie podamy na świątecznym stole. Pojawią się jajka, pyszne wędliny, pieczone mięsa i słodkie ciasta. Jednym z nich jest
Kulinarne pyszności MolkiSzybka stefanka i bardzo smaczna z kremem marcepanowym od święta jak i na co dzień. Kto lubi marcepan będzie zachwycony. Ciasto miodowe lubi sodę oczyszczoną , ale
Różne smaki w kuchniRurki zrobione jakis czas temu przy pomocy własnoręcznie zrobionych foremek ..Takie rurki można nadziewać czym się chce...u mnie masa karpatkowa.. Ciasto: 50 dkg mąki
Moje domowe kucharzenieKolejny weekend i wspólne pieczenie ..Mam nadzieję, że tym razem będzie nas więcej...W ten weekend pieczemy marlenkę..pomysł na takie ciasto podsunęła Jola i z
Moje domowe kucharzenieWreszcie doczekałam się takiej ilości malin w moim ogródku, żeby wystarczyło na duże ciasto. Zrobiłam kruche kakaowe z malinową masą i bezą oprószoną migdałami. Maliny troszkę przełamały słodycz bezy więc całość była idealnie wyważona, nie za słodka. Polecam na rodzinne przyjęcia, nada się doskonale. *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 300 g mąki 200 g masła
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaznowu długo, bo po jeżynowej tarcie nie ma już śladu!). Myślałam długo, ale w głowie pustka. Usiadłam więc przed laptopkiem; on zna odpowiedzi na najdziwniejsze pytania, ciasto z jeżynami to dla niego chleb powszedni. Po kilku kliknięciach, rozważaniach, czy to aby na pewno jest to , moim oczom ukazała się tarta... Ale nie taka zwykła, a galette(...)wcześniejszego podpiekania spodu, bez skomplikowanych kremów, bez dziwactw i utrudnień. Z piekarnika najpierw unosi się zapach, który wabi do kuchni wszystkich domowników. Następnie wyciągamy tartę; idealnie słodką, doskonale kruchą, pełną miękkich owoców. Spód nie nasiąka i pozostaje chrupiący, a środek... Środek to marzenie, którego nie da się opisać. I choć nie ma tu zaskakujących połączeń i całość może wydawać się
Pożeraczka, czyli raz adobrzeowocowe desery. Dziś jedno z moich ulubionych ciast, które mogłabym jeść bez końca - owocowa tarta z kremem na bazie ricotty. Świetnie smakuje z mocno schłodzonym, różowym winem - esencja wiosny! Kruche ciasto: 150 g mąki 50 g cukru pudru 70 g masła jajko szczypta soli Krem: 250 g ricotty 120 g śmietanki 24% tabliczka białej czekolady łyżka żelatyny 200 g truskawek(...)solą. Masło kroimy na drobniejsze kawałeczki i razem jajkiem dodajemy do suchych składników. Zagniatamy w miarę sprawnie, formujemy kulę i chłodzimy w lodówce przez 40 minut. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i wyklejamy nim foremkę - jako że ja miałam dosyć małą, postanowiłam wykleić również boki - w standardowej wersji ilość składników jest wystarczająca tylko na podstawę. Pieczemy do zarumienienia
sama złodyczponiedziałkową przekąskę ;) Bezglutenowe kruche kulki malinowe ok.26 sztuk Potrzebujesz: 250g mąki ryżowej 120g zimnego masła w kawałkach 3 łyżki cukru 1 jajo 250g odciśniętej z soku malinowej pulpy cukier puder dodatkowa mąka ryżowa do podsypania Sposób przyrządzenia: 1. Z mąki, cukru, masła i jaja szybkimi ruchami zagnieć ciasto. 2. Do ciasta partiami dodawaj malinową pulpę i zagniataj na podsypanym mąką
Kuchnia w Słońcu Skąpana