Pierwszy raz robiłam rurki i raczej nie ostatni bo już mam smak na ich inne nadzienia bo smakują przepysznie ;) Składniki na 12-15 rurek: 250 g
Gotowanie...to proste !SKŁADNIKI: • 550 g maki pszennej • 3/4 szklanki cukru pudru • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 250 g masła • 3 jajka • 250 g serka mascarpone + 2 jajka + 2
KUCHNIA POLSKAPołowa maja to najwyższy czas na rozpoczęcie sezonu rabarbarowego Otwieramy go nie byle czym, bo rozpływającym się w ustach galette z kajmakiem i rabarbarem . Połączenie słodkiego
365 dni dookoła kuchniPech chciał, że otwierając nowy nóż i chcąc wyjąć go z niezniszczalnego opakowania zatrzymał się on prawie na kości mojego kciuka. Złość była wielka, bo wszystko
Malinowe Pocałunkiorkiszowej (lub 2 szklanki mąki pszennej) - 1-2 łyżek ksylitolu (lub cukru) Dodatkowo: - powidła czekoladowe - mielony ksylitol (lub puder) do oprószenia ciasteczek Wszystkie składniki umieścić w misie i zagnieść kruche ciasto (ja używam do tego hak miksera). Podzielić na 2-3 części, każdą zawinąć w folię spożywczą i kilka minut schłodzić w lodówce. Wyjmować partiami, układać na oprószonym mąką blacie
Smaczne Zdroweskładniki na cisto: 400 g mąki orkiszowej 150 g cukru 250 g margaryny 5 jajek 1 łyżka kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo
Domowy Smak JedzeniaTo chyba najstarszy przepis z mojego zeszytu, ale zawsze na czasie Składniki mąka pszenna, 500g margaryna, 250g cukier, 1/2 szklanki żółtka, 3 sztuki śmietana kwaśna
Gotowanie moimi oczamiOstatnio bardzo mało nas...praca zawodowa pochłania bardzo:) Zgodnie z obietnicą testowaliśmy dla Was tym razem coś z magazynu "Moje Gotowanie". Placek rewelacja...polecamy naprawdę
Anioły w kuchniłyżek domowego cukru waniliowego, 2 budynie śmietankowe Winiary (jeden z cukrem, drugi bez cukru) olejek waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 szkl. mąki, gwiazdki Dr. Oetkera Przygotowanie kruchego ciasta: Rozpuszczamy margarynę, dodajemy 3 żółtka, 1 szkl. mąki, 3 łyżki cukru waniliowego, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, miksujemy i wykładamy ciastem dno podłużnej formy wyłożone papierem do pieczenia. Masa serowa
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięskładniki ? - Biec do sklepu albo kombinować ;) Deszcz padał, więc postanowiłam kombinować. I tak klasyczna tarta cytrynowa zyskała nową odsłonę. Też smacznie :) Składniki ( na formę średnicy około 25 cm ) CIASTO KRUCHE: * 150 g zimnego masła * 240 g mąki pszennej * 80 g cukru pudru * 1 jajko Masło kroimy w kosteczkę. Cukier mieszamy z mąką
kolorowotorcikowojaglanym wypieku. To mój pierwszy eksperyment z wykorzystaniem kaszy jaglanej zamiast mąki i wprawdzie można by to i owo poprawić, jednak jestem całkiem z niego zadowolony. Ciasto wyszło kruche i smaczne, a czekoladowo-orzechowy krem z daktyli i awokado świetnie się z nim komponuje, do tego ulubione suszone owoce lub orzechy i voila, tarta gotowa :).Składniki:250 g mąki(...)awokado ("wegańska nutella" z tego przepisu)jagody goi, orzechy laskowe i suszony kokos do posypaniaZ mąki z kaszy jaglanej, melasy, oleju kokosowego, pomarańczy (skórka+sok) i soli zagnieść ciasto. Wstawić na 30 minut do lodówki. Formę na tartę wysmarować olejem kokosowym. Wyłożyć nań ciasto (jest dość sypkie i nie daje się rozwałkować, należy formować je ręcznie). Piec w 180oC przez
Food Squareramach rekompensaty zamieszczam dzisiaj najbardziej efektowne wizualnie tarteletki na świecie (nie no, na pewno są jakieś ładniejsze). Dodatkowo proste w wykonaniu i przepyszne, dla każdego kto lubi kruche czekoladowe ciasto i soczyste letnie owoce ;) no i jeszcze orzechy! CZEKOLADOWE TARTELETKI Z OWOCAMI Składniki: - 250 gram mąki - 3 łyżki kakao - 150 gram masła - 3 łyżki cukru (jak ktoś lubi słodsze ciasto
Życie zamknięte w smakuIdealny, kremowy sernik na czekoladowym spodzie ze słodkimi brzoskwiniami oraz kakaową kruszonką. Oryginalny przepis można znaleźć na stronie Kwestia Smaku, tutaj zostawiam link: Tarta sernikowa
Healthy food explorerSKŁADNIKI : • kostka margaryny • 2,5 szklanki mąki • 2 łyżeczki proszku do pieczenia • 1 szklanki cukru pudru • 100 ml oleju (2/5 szklanki) • 5 jajek • 2 budynie śmietankowe
KUCHNIA POLSKAMąkę przesypać do miski, dodać wiórka kokosowe, pokrojoną w kostkę margarynę, proszek do pieczenia, pół szklanki cukru i 4 żółtka. Wszystkie składniki połączyć rękoma i delikatne rozetrzeć na krucho, 3/4 ciasta rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i docisnąć. Na cieście układamy umyte i wydrążone z pestek śliwki. Z 4 białek i reszty cukru (0,5 szkl.) ubijamy pianę
Prosto i Smacznie z Anetą