przepisy na kruche ciasto - 16491 przepisów (strona:377/1100)

Sernik z morelami i cytrynową pianką 141

dodać cukier oraz kisiel i jeszcze przez chwilę ubijać aż będzie lśniąca i gładka. Gotową pianę wyłożyć na morele a na nią zetrzeć na tarce o grubych oczkach resztę kruchego ciasta. Piec  60 minut w 180st C. Gdyby góra za bardzo się rumieniła należy przykryć ją papierem do pieczenia lub folia aluminiową.   Sernik ostudzić i schłodzić w lodówce

Smakołyki Asi
Ciasto strażackie, czyli kruche ciasto z nadzieniem wiśniowym i bitą śmietaną 154

Jest to wielokrotnie sprawdzony przepis, który kiedyś znalazłam w starych zapiskach. Zapewniam, że sprawdził się niejednokrotnie i za każdym razem robi furorę wśród znajomych i rodziny. Pyyycha! Kruche ciasto doskonale łączy się z wiśniowym nadzieniem budyniowym oraz cienką warstwą bitej śmietany. Wszystkie smaki są świetnie zrównoważone i sprawiają, że ciężko poprzestać na jednym kawałku. Poza tym ciasto jest niezwykle proste

Di gotuje
Idealne ciasto na pierogi Jakuba Kuronia 2152

wodę i wyrabiaj ciasto na idealnie gładką masę. Gotowe ciasto na pierogi powinno idealnie odklejać się od dłoni, być gładkie i miękkie. Tak przygotowane ciasto owiń folią i odstaw na 15 minut.     Rozwałkuj placek o grubości kilku milimetrów.     Swoje pierogi zrobiłem z kapustą i grzybami. Przepis(...)jeszcze kilka przepisów na pierogi oto one: Pierogi ruskie Kuroniów Pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z soją Pierogi drożdżowe ukraińskie Pierogi w kruchym cieście Pierogi z podrobami Pierogi z kaszą gryczaną i boczkiem Pierogi z kaszanką Pierogi lwowskie z kaszą i wątróbką Artykuł Idealne ciasto na pierogi Jakuba

kuron.com.pl
Babeczki kruche z kremem figowym 178

Składniki na 7 babeczek o średnicy 11 cm: 200 g mąki pszennej 100 g masła 1 żółtko 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka zimnej wody nadzienie

czarrna od kuchni
Migdałowiec czyli strucla z masą migdałową 151

Bardzo smaczna rolada z masą migdałową i wykorzystaniem mojego ulubionego ciasta krucho - drożdżowego. Masę można zrobić migdałową lub podobnie- orzechową . Tym razem opierałam się na przepisie na masę ze strony Moje Wypieki składnikimasa (na 1 struclę )300 g zmielonych migdałów,150 g ciemnego brązowego cukru120 g śmietany kremówki 36% lub 30%3 łyżki  rumu1 łyżeczka cynamonu1 białko1/4

Stare Gary
Pumpkin pie, czyli klasyczne ciasto dyniowe 320

gram serka homogenizowanego naturalnego- 3 jajka- 2/3 szklanki cukru pudru- szczypta soli- 2 łyżki tłuszczu (oleju, oliwy lub roztopionego masła)- płaska łyżeczka cynamonu- szczypta imbiru mielonegoZ podanych składników wyrobić kruche ciasto i włożyć do lodówki.Dynię pokroić w kostkę, wrzucić do garnka, zalać szklanką wody i dusić aż dynia zmięknie. Miękką dynię rozgnieść za pomocą tłuczka do ziemniaków lub zmiksować

Zgrabne Gotowanie
Sernik kokosowy 825

Sernik kokosowy to pozycja obowiązkowa dla wielbicieli kokosowego smaku. Wiórki kokosowe są mocno wyczuwalne w strukturze i smaku sernika oraz w spodzie z ciasta kruchego, który również je zawiera. Sernik jest zwarty, ciężki i wilgotny, ma formę placka (podobnie jak sernik królewski ), po upieczeniu najlepiej kroić go w kwadraty. Przepis można wykorzystać w formie o wymiarach 25x14x7 lub podobnej wielkości(...)Sernik kokosowy Składniki: ciasto kruche 80g mąki pszennej 30g wiórków kokosowych 30g cukru pudru 50g masła szczypta soli masa serowa 350g twarogu trzykrotnie zmielonego lub gęstego z wiaderka 2 jajka 50g cukru 100g wiórków kokosowych 80g śmietanki 30% 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 0,5 łyżki mąki pszennej Wykonanie: - składniki na masę serową powinny być

Smakołyki Bereniki
Kruche z rabarbarem 123

szklanka cukru 5 białek 1 opakowanie kisielu cytrynowego Masa rabarbarowa : 80 dag łodyg rabarbarowych 1 i 1/2 szklanki cukru ewent. 1 op. cukru waniliowego Przygotowanie : Z podanych składników zagnieść kruche ciasto i schłodzić w lodówce W tym czasie pokroić w kostkę umyty rabarbar, włożyć do garnka, wsypać cukier i cukier waniliowy- rozgotować go do konsystencji powideł śliwkowych. Próbować w trakcie

Proste Potrawy
Placek z wydmami 137

pyszne ciasto, które zapewne Wam zasmakuje. Wystarczy trochę czasu, bo placek jest pracochłonny, ale jest pyszny. Polecam zrobić zwłaszcza w święta. Zasmakuje całej rodzinie. Miłego świętowania. Placek z wydmami CIASTO KRUCHE 20 dag margaryny 3,5 szklanki mąki 5 żółtek 1/2 kostki smalcu łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 łyżki kakao 3 łyżki śmietany 1/2 szklanki cukru pudru MASA KOKOSOWA

Gotuję Testuję
Tarta śliwkowa z budyniową pianką 106

Bardzo smaczna tarta z lekko kwaśnym posmakiem śliwek, który doskonale łączy się z pianką budyniową. Tartę piekłam w formie o średnicy 29 cm. SKŁADNIKI Na ciasto kruche: 270 g mąki tortowej 130 g masła 65 g cukru (u mnie trzcinowy) 3 żółtka 1 łyżka zimnej wody Na nadzienie: 1 kg śliwek 3 białka + szczypta soli 1 łyżka cukru (u mnie(...)można wykorzystać inny kwaśny sok, np. żurawinowy. WYKONANIE Masło pokroić nożem na mniejsze kawałki. Do miski lub na stolnicę wsypać mąkę, dodać masło, żółtka, cukier i wodę, zagnieść szybko ciasto (do uzyskania jednolitej konsystencji, w razie czego można dodać jeszcze trochę wody). Gotowe ciasto zawinąć w przejrzystą folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Piekarnik nagrzać do temperatury

Passions hobbies life
Tomato Pie 110

WYKONANIE Ciasto kruche: Mąkę przesiać na stolnicę ,zrobić w nim wgłębienie, dodać pokrojone w kosteczkę masło, sól oraz wbić jajko. Zagarniać  tylko palcami mąkę do środka, rozcierając ją z masłem. Szybko połączyć składniki w kulę, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na godzinę. Formę na tartę o średnicy 26 cm dokładnie posmarować masłem. Ciasto rozwałkować na papierze

w mojej kuchni
Rolada orzechowa a'la snickers 249

musi pojawić się ciasto. U mnie w domu to ciasto zawsze z orzechami pod różną postacią. W tym roku jest to rolada orzechowa z pyszną polewą miodowo orzechową.  CIASTO KRUCHE  🌲 mąka 2 szkl. + do podsypania 🌲 masło zimne 150 g. 🌲 cukier wanilinowy 1 op.  🌲 żółtka z 3 jaj ( białko zostawiamy na potem ) 🌲 jajko 1 szt.  🌲 śmietana kwaśna

Kuchnia Paulettes
Sernik dyniowy na ciasteczkowym spodzie 113

leżą. A tak mamy warstwę ciasta, warstwę sera i tym samym cały komplet. Lubię te spody z ciastek, bo nie ma z nimi tyle babrania jak z wyrabianiem ciasta kruchego. Możemy dodać orzechów zmielonych, żeby podkręcić smak takiego spodu. Przepis pochodzi z Dobrych Rad 11/18, ale mocno go zmodyfikowałam. W oryginale polewa zalewa cały sernik, jednak jak dla mnie byłoby

Mieszam w Garnku
ciasto "styropian" z malinami 259

szklanki cukru 200 g wiórek kokosowych 6 białek 2 opakowania budyniu śmietankowego  1/3 szklanki oleju szklanka malin (mogą być mrożone) słoiczek konfitury malinowej (lub innej) Składniki kruchego ciasta zagnieść, owinąć je folią i wstawić na godzinę do lodówki.  Blaszkę wyścielić papierem. Białka ubić na pianę. Jogurty zmiksować z cukrem, olejem, kokosem i budyniami. Delikatnie wmieszać pianę z białek

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
tartaletki z kremem jeżynowym 112

łyżki mąki ziemniaczanej cukier jajko kostka masła garść świeżych jeżyn Wykonanie: Margarynę posiekać na drobne kawałki nożem. Dodać przesianą mąkę proszek do pieczenia cukier  oraz jajka - zagnieść kruche ciasto. Rozwałkować a następnie ciasto upiec w foremkach. Z mąki ziemniaczanej i pszennej oraz jajka ugotować tradycyjny budyń na mleku. Następnie bardzo dokładnie ostudzić. Jeżyny przetrzeć przez sitko i taki przecier

Pychotkaaa

Proponowane wyszukiwania