Mam w ogrodzie tyle śliwek, że aż drzewo się ugina. Ciągle staram się coś z nich zrobić. Mam zaraz gości więc postanowiłam zrobić coś szybkiego i
Kuchnia Pokoleńpotrzeba tylko kilku podstawowych składników do jego przygotowania. Lubię prostotę i szybkość, a te ciasteczka kokosowe są gotowe w ciągu dosłownie 12 minut! A może nawet szybciej… Same ciastka są kruche, słodkie, pyszne i mocno sycące. (i nie zawierają jajek więc są też opcją dla alergików). Dla każdego fana kokosa i ew. czekolady jest to punkt obowiązkowy
PaleoLifeKruche ciasteczka kokosowe bez jajek to jedne z moich ulubionych ciastek, które piekę już od ponad 4 lat. Są naprawdę przepyszne, nie przesłodzone oraz przyjemnie chrupiące. Jednym słowem najlepsze i idealne do kawy lub herbaty oraz tak do podjadania! Ich aromat i delikatność niezwykle kusi, a każdy kęs wprost rozpływa się w ustach. Koniecznie spróbujcie! Kruche ciasteczka kokosowe(...)oraz ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Dodatkowo na ciastkach odcisnęłam foremką wzorek. Można widelcem lub go pominąć.) Ciastka wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 12-15 w 180 stopniach. ( Ciasteczka powinny być delikatne oraz tylko odrobinę zarumienione. Podczas stygnięcia odpowiednio stwardnieją.) Kruche ciasteczka kokosowe bez jajek - dodatkowe informacje: (*) Smalec nadaje
Di gotujeShortbread to tradycyjne szkockie ciastka,bardzo kruche, z niemałą zawartością masła.Zwykle słodkie,dla odmiany proponuję ich wersję wytrawną.Z moją ulubioną zieloną czubricą, którą poznałam dzięki Ani, mamie Antosi :)Czubrica to przyprawa z rodowodem bułgarskim.Jej głównym składnikiem jest cząber,ale znajdziemy w niej również m.in. czosnek,tymianek i pietruszkę. Do wypieku tych szkockich ciastek w wersji
bistro mamapowiecie na ciastka z kleiku ryżowego? To taki smak z dzieciństwa <3 Ciastka mają kruchą skorupkę z wierzchu i są miękkie w środku. Nadziane ulubionym dżemem :) Przypomniał mi się przepis, więc od razu postanowiłam je zrobić i wiecie co? Żałuję, że nie zrobiłam ich z podwójnej porcji, bo po godzinie od upieczenia została tylko pusta miska ;) Zapraszam
Zrób to smacznieHej Kochani! Sezon śliwkowy zaczął się z przytupem, owoców jest mnóstwo- i w tym roku w naprawdę korzystnych cenach! Warto skorzystać, tym bardziej , że śliwki dobrze
Domowe ciastakruche i wręcz rozpływające się w ustach ciasteczka. W smaku dominuje smak pomarańczy, która w połączeniu z gorzką czekoladą tworzy doskonałe połączenie. Nieskomplikowane składniki dostępne dla każdego. Ciasteczka dobrze się przechowują w szczelnych pojemnikach nawet powyżej 1 tygodnia, chodź ostatnim razem gdy je robiłam znikły tak szybko, że nie zdążyłam zrobić fajnych fotek by wam je zaprezentować. Ciastka chrupią
vaniliowoczekoladowaDziś pyszne, puchate i aromatyczne od dżemu mirabelkowego grzebyki, idealne na deser. Znakomite do kawy czy herbaty a może czystka, z kubkiem kakao też będzie super
Moje Małe CzarowaniePyszne ciasto które ekspresowo można zrobić w kilka chwil Składniki • 400 g ciastka czekoladowe kruche prostokątne • 1 słoik dżemu wiśniowego • 1 opakowanie kremu do karpatki bez gotowania • 400 ml mleka • nalewka wiśniowa polewa • 2 łyżki masła • 100 g czekolady deserowej • 2-3 łyżki wody Sposób przygotowania 1. Rozrobić krem do mleka wsypać zawartość torebki i miksować(...)najwyższych obrotach ok 3 minut kremem 2. Wyłożyć dno blachy 10 /30 cm papierem do pieczenia i pierwszą warstwę ciastek, na ciastka połowę kremu, później warstwa ciastek moczona w likierze wiśniowym, dżem wiśniowy, kolejna warstwa ciastek moczona w likierze, reszta kremu i ciastka moczone w likierze a na górę polewa
W królestwie smaków BeatyŚwiąteczne markizy Imbirowe gwiazdki z kremem czekoladowym Pierniczki katarzynki Świąteczne gwiazdki pierniczki Lukrowane pierniczki Owsiane ciasteczka Zielone pierniczki choinki Ciasteczka-choinki cytrusowo maślane Kruche piernikowe ciasteczka Piernikowe kolorowe gwiazdki Popękane czekoladowe ciasteczka Choinki z piernika Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Kokosowe ciasteczka z czekoladą Czas przygotowania: Składniki: 60 g brązowego cukru 60 g miękkiego masła 1 jajko w temperaturze pokojowej(...)mieć grubość ok. 3 mm. Przy pomocy foremki wykrawamy parzystą ilość kółek. Następnie w połowie kółek przy pomocy mniejszego foremki wycinamy kółka, które nam stworzą wierzchnią część ciastka. Wszystkie kółka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut. Ciasteczka powinny się delikatnie zezłocić. Po upieczeniu studzimy
Kulinarne przygody GatityStary przepis, usłyszany przypadkiem podczas jakiejś audycji radiowej. 250 g margaryny 500 g mąki płaska łyżeczka proszku do piczena 3/4 szklanki cukru 1 jajko + 2 żółtka
Praktyczna pl