miękkie w środku. Ledwo udało mi się schować na następny dzień i przyznam, że były jeszcze smaczniejsze niż w dniu pieczenia - takie bardziej kruche. Ich słodycz możecie regulować za pomocą cukru i białej czekolady. Moje ciastka były dość słodkie i użyłam cukru kokosowego, który charakteryzuje się m.in. niskim IG. Spróbujecie? (19-20 sztuk) 150g masła/margaryny (preferuję masło) 150g
Di gotujemielonymi pestkami dyni i czekoladą sprawdzą się nie tylko jako zdrowe zaspokojenie ochoty na słodycze, ale również jako pełnowartościowa przekąska. Są kruche, chrupiące i dodatkowo bardzo proste w przygotowaniu. Uwielbiam pestki dyni, które dominują smak ciastek i doskonale komponują się z kawałkami rozpuszczającej się w ustach czekolady. Polecam! (około 27 sztuk) 1 szklanka pestek dyni (1 szklanka
Di gotujeporannej kawy lub jako deser w ciągu dnia smakują wyśmienicie. Są kruche, pachną masłem i pysznie komponują się z różaną marmoladą. Ja akurat użyłam takiej, ale jeśli macie ochotę możecie spokojnie zastąpić ją inną. Ciasteczka są bardzo chrupiące. Jeśli nie dodacie do nich marmolady możecie je upiec same a gdy lekko przestygną polać, np. w kratkę polewą czekoladową(...)pieczenia okrągłe z kształtnymi i fantazyjnymi brzegami ciasteczka, na środek układajcie łyżeczkę marmolady, lekko ją wgniećcie, spłaszczcie. Piekarnik nagrzewamy do 180 C, pieczemy ciastka na środkowej półce bez termoobiegu przez 13-15 minut. Smacznego kruchego
Zasmakuj KuchniDziś mam dla Was kolejny przepis na pyszne, świąteczne ciasteczka. Kruche, maślane z dodatkiem przyprawy korzennej, pełne nadzienia karmelowego. Doskonale prezentują się na świątecznym stole. To również doskonały pomysł na wspólne pieczenie ciastek z dziećmi dla Mikołaja na zbliżające się Mikołajki. My na pewno poczęstujemy Mikołaja ciastkami i mam nadzieję, że będą mu smakowały :) Podobał Ci się film
Zrób to smacznieDzięki Baking Concept masz szansę zrobić ciastka, których czas przygotowania łącznie z pieczeniem nie przekroczy 30 minut. Bez odmierzania składników, czas pracy to jedynie 15 minut, bez bałaganu. Przygotowywanie ciastek to idealna okazja do wspólnej zabawy z dzieckiem w kuchni. Bo my bawiłyśmy się świetnie :) Nie należę do osób, które zazwyczaj idą na łatwiznę. Lubię spędzać(...)się nie narobić. Takim sposobem na pyszne ciastka są gotowe mieszanki od Baking Concept . Są to odmierzone składniki, do których trzeba dodać tylko masło i jajko. Potrzebna jest też tylko miska, blacha do upieczenia ciastek i odrobina chęci. 15 minut pracy, 15 minut pieczenia i gotowe przepyszne kruche ciasteczka. Mieszanki Baking Concept pakowane są zarówno
Zrób to smacznieAntałki mego pomysłu, trochę przypominają mi smakiem kremówki papieskie, jednak to zupełnie inne ciasto. Dekoracja ciastek sprawiła, że wszyscy się zachwycali i nie chcąc zniszczyć mego misternego dzieła, nie chcieli ich jeść ;-) Kruche ciasto 200 g. margaryny 300 g. mąki 2 łyżki gęstej śmietany 100. cukru pudru 2 żółtka Krem 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 1 łyżeczka mączki ziemniaczanej(...)łyżka cukru pudru cukier puder do posypania Z podanych składników na ciasto kruche wyrobić szybko ciasto i włożyć je do lodówki na 30 minut. Następnie rozwałkować na trochę więcej niż 0,5 cm i wykrawać równe kwadraty lub kółka. Ciastka piec na złoty kolor (ok. 15-20 minut) w 170 stopniach. Ugotować budyń zgodnie z przepisem
Jadło i czytadłoczekoladowym skarbcu: czekoladowe kruche ciasto i czekoladowa polewa. Mniam!!! – oto mój komentarz ; ) Blacha 25 x 36 cm. Składniki na ciasto: 1 3/4 szklanki mąki pszennej 3 żółtka ½ szklanki cukru 1/3 kostki masła 3 łyżki extraciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia ewentualnie 2 łyżki śmietany jeśli ciasto będzie za suche Wszystkie składniki łączymy zarabiając kruche ciasto. Ciasto wkładamy(...)białka 2 jaja 250 g jogurtu greckiego 2 budynie śmietankowe Wszystkie składniki przekładamy do dużej misy i dokładnie miksujemy. + 2 opakowania ciastek oreo ( 2 x 180 g )- kroimy na połówki dodatkowo: polewa deserowa WYKONANIE: ciasto kruche nakłuwamy widelcem wylewamy masę serową w masę wciskamy połówki ciasteczek oreo wierzch wygładzamy pieczemy ok. 55 minut w temp. 175-180 stopni studzimy
Domowe ciastawww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Już podawałam przepis na ciasteczka z kaszy gryczanej . Poniżej przedstawiam wersję ciastek w kształcie pierożków - nadzianych dżemem. Są przepyszne i smakują jak małe, kruche bułeczki. Nie są twarde i idealnie nadają się na zdrową przekąskę. (około 20 sztuk) 100g ugotowanej kaszy gryczanej 200g mąki pszennej 40g masła/margaryny 100g cukru 1 łyżeczka cukru(...)wyrobić do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto cienko rozwałkować (podsypując mąką) i wykrawać z niego okręgi (np. szklanką). Na każdy krążek położyć łyżeczkę dżemu/konfitury. Pierożki delikatnie skleić - dociskając widelcem. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. (Aby były lśniące - ciastka przed pieczeniem można posmarować rozmąconym jajkiem lub odrobiną wody.) Piec około
Di gotujerogaliki francuskie, bo ciasto delikatnie "listkuje" a jest zdecydowanie mniej przy nich roboty (nie licząc nocnego wyrastania ciasta w lodówce). To nad czym muszę jeszcze popracować to zdecydowanie zawijanie... :) Ciastka są wspaniałe, nie wiem jak smakują dzień po upieczeniu bo wszystkie z mężem bezwstydnie wciągneliśmy pierwszego dnia.... Ciasto na rogaliki wyrasta metodą powolnego, nocnego wyrastania w lodówce. Przyjemna(...)ciasta, cząstki uprażonych jabłek z cynamonem i cukrem muscovado i zima nie jest taka straszna.... Nie wiem jak mam jeszcze bardziej zachęcić do wypróbowania tego przepisu. :) Baaaardzo polecam! Rogaliki krucho-drożdżowe jak francuskiePRZEPIS{zmodyfikowany przepis ze strony MW, ok. 30 małych rogalików}Składniki 1 3/4 szkl. mąki pszennej tortowej ("Basia") 7 g suszonych drożdży 125 g masła extra 82% (masło
coolinarnastrefa.blogspot.comKto powiedział, że kruche rogaliki powinny być jedynie na słodko ? W końcu nie wszyscy lubią słodkości, prawda? Kruche rogaliki z nadzieniem wytrawnym to idealna propozycja na
Di gotujePomysł na coś słodkiego, to szybkie kruche ciasteczka. 5 składników, wałek, stolnica i gotowe. tyle wystarczy żeby osłodzić sobie smutny szary dzień. Przepis wyciągnięty z lamusa
Bernika - moj kulinarny pamietnikTakie foremki z kruchego ciasta można zapełnić czym macie ochotę. U mnie są z bitą śmietaną i owocami. Przygotowanie ciasta kruchego – do dużej miski wrzucić
Kuchnia PokoleńMałe kruche tarty na orkiszowym spodzie wypełnione budyniem i rabarbarem. Słodkie i pyszne maleństwa, które cieszą oko i podniebienie. Do tart wybrałam budyń malinowy, jego różowy
Monia miesza i gotujeTradycyjne Nussecken są to trójkąty z kruchego ciasta z orzechową skorupką, dwa ostre brzegi zanurzone zostały w czekoladzie...Pyszności. Nussecken smakują rownież dobrze z migdałami, pistacjami
dolcevitainmykitchenBezglutenowe świąteczne pierniczki. Delikatne, kruche i mocno korzenne.Nie do odróżnienia w smaku od tradycyjnych, glutenowych. Obowiązkowy wypiek na święta. Normal 0 21 false false false
Kuchnia bezglutenowa