Rogaliki z marmoladą (na smalcu)

Rogaliki z marmoladą (na smalcu)

Rogaliki z marmoladą (na smalcu)

Szybkie, tanie, smaczne i bardzo kruche - rogaliki idealne. Składniki: 1/2 kg mąki pszennej 25 dag smalcu 3 szczypty soli 1 szklanka śmietany 18% 350 g twardej marmolady (u mnie marmolada różana) cukier puder i waniliowy do posypania Sposób wykonania: 1. Tłuszcz posiekać z mąką i solą, dodać śmietanę i zagnieść ciasto. 2. Ciasto podzielić na 5-6 części, jedną rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy na kształt koła, podzielić na 8 trójkątów. Resztę ciasta włożyć do lodówki. Na szerszą część nałożyć ok 1/3 ły... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.