Pyszne ciasto łączące słodycz z delikatną kwasowością będzie idealne dla lasuchów, którzy nie lubią się zbyt zasłodzić. Więc jeżeli należysz do tego grona, koniecznie musisz wypróbować
Bardzo Gruby SmokKruche ciasto z rabarbarem z pianką jest przepyszne. Koniecznie musicie je wypróbować teraz, kiedy jest sezon na rabarbar. Do rabarbaru można dodać też inne owoce, np
Bardzo Gruby SmokMając przepis podstawowy na kruche ciasto ogranicza Was już tylko fantazja i dostęp do składników. Wyczarujecie z niego wiele różnych ciast na kruchym spodzie. Podzielcie się
Bardzo Gruby SmokPieczony sernik na kruchym spodzie z herbatników z galaretką, malinami i borówkami amerykańskimi. To połączenie, które musi smakować. Oczywiście do galaretki można dodać inne ulubione owoce
Oryginalny smakDzień dobry :-) Tłusty czwartek już w przyszłym tygodniu. Ja mam dla Was jeszcze jeden przepis na tą okazję. Tym razem oponki drożdżowe z nutą pomarańczy. Przepis
kruche babeczkiDzień dobry :-) Moje dzieci uwielbiają oponki. W tamtym roku robiłam takie na serku homogenizowanym , w tym tradycyjne z białym serem. Obie wersje super, choć te z
kruche babeczkiPrzepis na malinową chmurkę widziałam w różnych wariantach, wszystkie je jednak łączy to, że połączenie takich składników musi smakować bosko! Malinowa chmurka to kruchy spód, galaretka
CiastkozercyPrzepyszne! Kruche ciasto ze świeżym ananasem i wiórkami kokosowymi z dodatkiem suszonych daktyli i posypane kokosowo – maślaną kruszonką. Rewelacyjne, jedne z najlepszych połączeń! Musicie spróbować
Oryginalny smakDzisiaj kolejne słodkości. Tym razem są to tartaletki z budyniem śmietankowym z dodatkiem naparu z hibiskusa. Dzięki temu mają przyjemnie kwaskowy smak i piękny różowy kolor
Oryginalny smakMazurek czekoladowo marcepanowy to jeden z moich ulubionych mazurków. Kruche ciasto z dodatkiem marcepanu i rozpływająca się w ustach czekolada z odrobiną likieru amaretto… Pycha
Oryginalny smakPyszne ciasto jabłkowe z budyniem malinowym ugotowanym na kompocie jabłkowym i zwieńczone warstwą kokosu. Polecam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 3 szkl mąki 1/2 szkl cukru 3/4
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaPrzepis na kruche babeczki waniliowe to lekko zmodyfikowana wersja mojego ulubionego przepisu na babeczki, który baaardzo często gości na blogu (znajdziecie go tutaj ). Wszystko przez to
CiastkozercySkładniki na około 30 sztuk ciasteczek: 200 g mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g miękkiego masła 80 g cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego
Świat CiastaSłowo styropian nie kojarzy się najlepiej a przynajmniej w kuchni... jednak to ciasto jest rewelacyjne, nie tylko ładnie wygląda ale i super smakuje. Kruche ciasto, kwaskowaty
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaCiasto z nutką jabłek i masy budyniowej na deszczowe popołudnie :) Czas pieczenia: 4 x 20 min
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaSezon na rabarbar w pełni , więc po cieście ucieranym z rabarbarem przyszła pora na kruche. Ciasto: 3 szkl mąki 4 jajka 1 budyń śmietankowy ( proszek
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaKruche ciasto ze śliwkami zatopionymi w polewie śmietankowo - cynamonowej daje razem fajne połączenie smakowe. Ciasto: 4 szklanki mąki 5 żółtek 3 łyżki oleju 2 łyżeczki
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaJesień kojarzy mi się z ciepłą herbatą, ciekawą książką, kocem i rogalikami drożdżowymi. Zapraszam na jeden z moich ulubionych przepisów :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z
Przepisy AleksandryDelikatnie kruche , maślane z delikatnym smakiem pomarańczy . Smakują wybornie polane gorzką czekoladą , która podkreśla cytrusowy smak. 250 g miękkiego masła pół szklanki cukru pudru
Malinowa KawiarenkaDietetyczne ciasteczka z płatków owsianych, płatków migdałowych, żurawiny i wiórek kokosowych. Bez dodatku mąki pszennej i cukru. Dosłodzone jedynie miodem. Są kruche i delikatne, rozpadają się w ustach. Myślę, że wszyscy dbający o linię, a nie mogący odmówić sobie czegoś słodkiego będą zadowoleni ;) Składniki na około 20 ciasteczek: przepis pochodzi z Kwestii Smaku 1/2 szklanki mielonych płatków migdałowych
Moja Galeria SmakuShare Pinterest Print Sernik pomarańczowy z batatami to ciasto obok, którego nie można przejść obojętnie Kremowy, wilgotny, po prostu przepyszny! Kruchy spód z herbatników, masa serowa z dodatkiem puree z pieczonych batatów i skórki pomarańczowej, a wierzch to polewa z białej czekolady z pomarańczą. Wszystko współgra doskonale ! Składniki: Spód: 180 g herbatników 70 g masła Masa serowa: 800 g mielonego(...)Ciastka zmiksować lub włożyć do woreczka foliowego i dokładnie rozbić tłuczkiem. Wymieszać z roztopionym masłem. Dno tortownicy o średnicy 24-25 cm. wyłożyć papierem do pieczenia, wsypać masę z ciasteczek, dokładnie ugnieść i wyrównać. Wstawić do lodówki. Masa serowa: *Bataty obrać, pokroić na grube plastry i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym
Oryginalny smakkorzenne ciasteczka to totalny klasyk, jednak aby trochę urozmaicić tradycję pomyślałam o stworzeniu wariacji czekoladowej. I uwierzcie mi. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania! Ciasteczka są baaaardzo czekoladowe (za sprawą dobrej jakości gorzkiej czekolady) korzenne i kruche. Najlepiej je zrobić co najmniej tydzień przed świętami aby lekko namiękły (choć maczane w herbacie nadają się do jedzenia od razu). Gotowe nadają się(...)całą noc, masa bardzo stężeje i będzie trzeba ją lekko podgrzać np w misce z kąpielą wodną). Po tym czasie ciasto cienko rozwałkowujemy i wycinamy ulubione świąteczne kształty. Ciasteczka przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku (180`C) przez około 13-14 minut. Ostudzone pierniczki dekorujemy według uznania. Smacznego! Zapraszam po inne świąteczne przepisy
Słodkie Przyjemnościdziś polecam pyszne ciasteczka z dodatkiem budyniu waniliowego w kolorowym cukrze. Zamierzam je zrobić na Boże Narodzenie jako pyszny dodatek do kawy :) Składniki: 220 g mąki pszennej typ 500 Kłos-Pol 110 g margaryny 100 g cukru 40 g budyniu waniliowego bez cukru 2 żółtka 2 łyżki mleka Dodatkowo(...)proszkiem do pieczenia (przesiałam ją najpierw), wsypałam cukier, dodałam budyń waniliowy. Wlałam rozpuszczoną margarynę z mlekiem, wbiłam zółtka. Całość zmiksowałam. Przełożyłam ciasto kruche na stolnice silikonowa. Wyrobiłam jeszcze raz ciasto. Wałkowałam i foremką " ludzik" wycinałam ciasteczka. Blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia kładłam ludziki. Piekłam 15 minut w 170 stopniach. Jeszcze ciepłe obtaczałam w przygotowanej galaretce z cukrem
Różowa kuchniaSernik królewski Jest to tradycyjny polski sernik, pieczony często na święta i różnego rodzaju uroczystości. Składa się z dwóch warstw kruchego ciasta kakaowego oraz masy serowej
Blog z Apetytemskładniki na ok. 36 szt.: 500 g mąki 40 g drożdży 120 ml letniego mleka 2 jajka 1 łyżeczka cukru 200 g masła 1 szczypta soli
Domowy Smak JedzeniaNajlepsze Świąteczne Ciastka – Rożki Orzechowe – Pyszne, orzechowe, kruche ciastka. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Pięknie pachną i wspaniale smakują, na pewno będą u mnie na Święta. W przepisie można również wykorzystać orzechy laskowe i migdały. Polecam! Inspiracja z gazetki „pyszne ciasta na Boże Narodzenie” nr 3/2010. Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj(...)ciasta odrywać małe kawałeczki (jeśli ciasto będzie bardzo schłodzone trzeba je krótko zagnieść, aby było bardziej plastyczne) i w rękach formować wałeczki, brzegi zwijać do środka, robiąc rożki/rogaliki. Ciasteczka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Między rożkami zachować odstępy, ponieważ rosną podczas pieczenia. 5. Gotowe rożki wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 160C na funkcji termoobieg przez
Mała Cukierenkawyszperałam bardzo ciekawy przepis na ciasteczka w których łączymy ciekawy wygląd, słodycz marcepanu i lekką kwaskowość konfitury z borówek. Idealne zestawienie na świąteczne ciasteczka. Z mąki, cukru pudru, jajka, rumu i posiekanej margaryny szybko zagnieść kruche cisto i podzielić je na dwie części, do jednej dodać kakao i ponownie wyrobić. Z obu ciast uformować kule i włożyć na minimum(...)środki ciastek wypełnić konfiturą z borówek (fot.3) . Wszystkie ciastka z konfiturami przykryć pozostałymi szachownicami, lekko dociskając. Polewę czekoladową przygotować wg przepisu na opakowaniu. Brzegi ciastek maczać w czekoladzie (fot.4) . Ciasteczka odstawić, aby polewa dobrze zastygła. Po tym czasie można je przełożyć do blaszanego pudełka. Przepis bierze udział w akcjach
Świat CiastaTartaletki z kremem budyniowym i borówkami Witajcie moi drodzy Święta już tuż tuż, a ja mam dla Was przepis na deser, który sprawdzi się nie
Słodkie okruszkiSą przepisy, do których wraca się, czasami po latach, z ogromną przyjemnością. Tak właśnie jest z tym na bardzo smakowite rożki. Piekłam je dawno temu wiele
Smaczna PyzaDziś mam dla Was przepis na sernik , który ostatnio wyszedł spod moich łapek. Delikatna … niesamowicie kremowa masa … na kruchym ciasteczkowym spodzie smakuje obłędnie! Gwarantuję , że każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę! Polecam! SKŁADNIKI: ( tortownica 18 cm ) SPÓD; * ciasteczka Oreo – 15 szt * masło – 50 g MASA : * ser biały mielony ( śmiało może być wiaderkowy ) – 600 g * jajko
Ostra na Słodkotakie w karmelu (i nie, nie krzywcie się; ziemniaki w karmelu to naprawdę genialny wynalazek), czerwona kapusta i sos. A na deser - ciasteczka. Marcepanowe, w wyraźną nutą cytryny, obtoczone w chrupiącym między zębami cukrze. Są boskie - idealnie kruche i niesamowicie wciągające. I choć wyszła mi ich ponad setka - już prawie zniknęły. Nie sposób oderwać się od puszki! Ale może
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDziś serwuję Wam przepis na koperty z jabłkami, wykonane z ciasta krucho-drożdżowego. Jest to wyśmienity pomysł na deser, który skradnie Wasze serca. Jeśli zastanawiacie się, jak wykorzystać jabłka, na które właściwie jest teraz sezon, polecam przygotowanie właśnie tych ciasteczek. Ciasto jest mięciutkie, a sam farsz naprawdę pyszny! Z proporcji, które podaję poniżej, wyszło mi około... Tryb czytania Artykuł Koperty
PysiaGotuje.plstylu skandynawskim są kruche i niesamowicie aromatyczne. Podczas pieczenia w całym domu unosi się cudowny aromat korzennych przypraw. Pierniczki wypiekać należy z bardzo cienkiego ciasta, wtedy są najlepsze! Ja zaszalałam i ozdobiłam je lukrem, pięknie ozdobią choinkę na Boże Narodzenie. Oczywiście dekoracje lukrem można zostawić na okres tuż przed świętami, a wcześniej upiec ciasteczek. Choć zachęcam do tego, aby spróbować
SprawdzonaKuchnia.pl