KRUCHE CIASTKA Z PŁYNNĄ CZEKOLADĄ są doskonałym dodatkiem do popołudniowej kawy czy herbaty. Podwójnie czekoladowe zaspokoją nawet najbardziej wymagającego czekoholika. Artykuł KRUCHE CIASTKA Z PŁYNNĄ CZEKOLADĄ
COOKMAGAZINEGreckie obwarzanki - to pyszne, delikatne i kruche ciastka, uzyskane z połączenia ciasta francuskiego z ciastem kruchym. Dzięki kilku warstwom, z których przygotowujemy obwarzanki - tworzymy idealne pszenne
Świat CiastaDzięki dodatkowi masła są one niezwykle kruche i delikatne. Gorące wręcz kruszyły się w palcach. Trzeba się z nimi obchodzić bardzo delikatnie ;) Ciasto: 2,5 szkl
Smakołyki AsiBabeczki z ciasta kruchego z kremem budyniowym i galaretką. Pamiętam jak mama robiła właśnie takie babeczki na każde święta, obowiązkowo w Wielkanoc i Boże Narodzenie. Dekorowała
Przepisy mojej mamyKruche babeczki z kremem toffi i pistacjową posypką Dziś mam dla Was przepis na pyszny deser do kawy lub herbaty. Kruche babeczki z kremem toffi i
Słodkie okruszkiKruche babeczki z pastą migdałową i bitą śmietaną Dziś zapraszam Was na pyszne kruche babeczki z pastą migdałową i bitą śmietaną. Idealny deser do
Słodkie okruszkiDzień dobry :-) Na blogach już dużo ciast, ciasteczek na Święta, a u mnie pizza, bo oprócz planowania co będziemy robić jeść też trzeba ;-) Taka domowa, najlepsza
kruche babeczkiKRUCHE BABECZKI Z KREMEM BUDYNIOWYM I CZEKOLADĄ NA ŚWIĘTA! Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszne kruche babeczki z budyniem, które na pewno zasmakują domownikom. Znikają
SMYKWKUCHNIMacie ochotę na czekoladowy sernik na kruchym spodzie? Zapewniam, że jest przepyszny. Częstujcie się, dziś moje kolejne 18- te urodziny ;) Torcika dostałam od męża i
Z Majeczką w kuchniCiasteczka na czarną godzinę, ze składników, które zawsze są w domu. Ciekawy pomysł na wykorzystanie śniadaniowych płatków kukurydzianych, które jak się okazuje, nie muszą być
Nastoletnie WypiekanieTe domowe, baaaardzo cytrynowe batony na kruchym spodzie rozpływają się w ustach. Kwaśny smak cytryny przełamuje słodki lukier. To idealny deser dla miłośników cytrusowych przysmaków
WYSPA SZCZĘSLIWACo prawda ciasteczka robiłam w tamtym roku, ale nie wiem czemu nie dodałam przepisu :) Mam nadzieję, że teraz ustalając świąteczne menu skorzystacie z tego pomysłu
Kuchnia w czekoladzieDziś zapraszam Was na pyszne, kruche i delikatne ciasto z malinami i budyniową pianką. Przepis znalazłam na stronie „ Moje Wypieki.” I nie zawiodłam
Passion of CookingDzisiejsze tarteletki to połączenie kruchego spodu z masą serową i pyszną domową galaretką malinową. Do tego świeże maliny do dekoracji – takiej kombinacji nie sposób się
CiastkozercyMakowiec z bezą na kruchym cieście (a właściwie półkruchym, jeśli mam być dokładna) to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego makowca. Po zrobieniu kruchego ciasta na żółtkach zazwyczaj
Poezja smakujedno to Konfitura figa z makiem od firmy Eterno drugie nadzienie to Konfitura z płatków róży od firmy Ogródek Dziadunia . Ciastka są pyszne, kruche bez dodatku proszku i jajek a przede wszystkim bardzo proste w przygotowaniu. Ciasteczka podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji New Hollis Gold . Zapraszam :) Składniki na ciasto : 3,5 szklanki mąki ( z tego 1/2 szklanki
Sama słodycz i szczypta chiliMamo, robię ciasteczka- napisała mi córka. No i zrobiła. Lepszych od daaaawna nie jadłam! Kruche z zewnątrz, lekko ciągnące w środku. Poezja! Spróbujcie! Co nam trzeba? 1 jajko 100g masła 100g białego cukru 50g brązowego cukru Szczypta soli 250g mąki tortowej pszennej Ekstrakt z wanilii / cukier waniliowy trochę do smaku 100g czekolady mlecznej/gorzkiej zależy od preferencji Pół płaskiej łyżeczki sody(...)cukier (obydwa) i jajko. Mieszamy, aż masa stanie się jednolita i gładka. Do masy dodajemy sól, sodę i ekstrakt/cukier waniliowy i mieszamy. Dodajemy mąkę przesiewając ją przez sitko, aby ciasteczka były miękkie i mieszamy, aż masę będzie można uformować w kulkę. Do końcowej masy dodajemy drobno posiekaną czekoladę i delikatnie mieszamy. Masę formujemy w kulki i rozkładamy je na blaszce
Latosiowydomciasteczka są bardzo wyraźne w smaku i przyjemnie chrupiące. Swój smak zawdzięczają nie tylko pysznemu kremowi ale także bardzo delikatnemu i kruchemu ciastu z dodatkiem gotowanych żółtek z przepisu Siostry Anastazji. Są dość kaloryczne ale tak smaczne, że tym nikt się nie przejmuje i ciasteczka znikają w mgnieniu oka. Najlepiej smakują na 2-3 dzień ale trzeba je porządnie schować(...)rękawa cukierniczego, pisaka do czekolady lub po prostu woreczka. Wyciskać na ciastka cienkie paseczki czekolady i posypać orzechami. źródło przepisu na ciasto- lekko zmodyfikowane proporcje przepisu na "ciastka kruche" z Wielkiej Księgi Ciast Siostry Anastazji, strona 375 (robiłam z półtorej porcji, zmniejszyłam tylko ilość cukru). Reszta to moja inwencja twórcza
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia