Dzień dobry :-) Moje dzieci uwielbiają oponki. W tamtym roku robiłam takie na serku homogenizowanym , w tym tradycyjne z białym serem. Obie wersje super, choć te z białym serem chyba bardziej nam smakowały. Oponek wyszło dwie pełne miski, zniknęły szybciutko. Przepis znalazłam tutaj ( klik ). Oponki wychodzą lekkie i puszyste, świeżość zachowują tak spokojnie ze 3 dni. Zamiast cukru waniliowego dodałam taki ze skórką pomarańczy. Ser może spokojnie być z wiaderka, ja kupiłam taki już zmielony. Polecam, warto ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...