kruche ciasteczka z cukrem - 3596 przepisów (strona:121/240)

Kruche ciasteczka z orzechami i migdałami 130

Uwielbiam kruche ciasteczka. Zwykłe ciastka dzięki orzechom i migdałom nabierają wyjątkowego smaku i stają się jeszcze bardziej chrupiące. W pieczeniu pomagała mi moja sześcioletnia córeczka, która wkładała dużo serca w dekorowanie tych małych słodkości. Polecam i Wam takie wspólne pieczenie z dzieciakami. To wielka frajda i wspaniała zabawa dla całej rodziny! 300g mąki 200g margaryny 100g cukru pudru żółtko szczypta

Smakołyki Asi
Bananowa czekolada z chrupiącą niespodzianką 173

cukru. Świetny dla wszystkich bez wyjątku (no chyba, że jest ktoś uczulony na kakao – wtedy zamieńcie je na karob). Bananowa czekolada z chrupiącą niespodzianką to łatwy i prosty deser. Polecam! Składniki: (2 porcje) 2 dojrzałe banany 3 łyżeczki kakao (lub więcej, jeśli lubimy mocno czekoladowe) garść Crunchy Naturalne (ewentualnie 2 ciasteczka digestive, owsiane lub inne kruche) orzechy włoskie

Moja Delicja
Ciasteczka komercyjne, czyli kruche ciasteczka z marmoladą 172

Długo szukałam dobry przepis na te ciasteczka, a potem okazało się, że mam go w swoim zeszycie z przepisami już długi długi czas. Smak tych ciasteczek

Smakowy Raj
Kruche ciasteczka z lukrem 163

Kruche ciasteczka z lukrem, dobre nie tylko na Walentynki :) W końcu mogłam wykorzystać foremkę w kształcie serca i tak powstał dzisiejszy słodki post. Maślane serduszka dość długo zachowują świeżość pod warunkiem zamknięcia ich w szczelnym pojemniku.  Inspirowałam się przepisem z blogu   Moje Wypiek i . Składniki (na 20 ciasteczek) 180 g masła, w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki cukru pudru

pink envelope
Ciasteczka koperty z marmoladą 233

Pyszne krucho drożdżowe ciasteczka wypełnione marmoladą zasmakują na pewno nie jednemu. Przepis znalazłam w starym zeszycie mamy a ciasteczka robiłam trzy razy z rzędu bo znikały bardzo szybko :) Oprócz nadzienia z marmolady można napełnić je też serem, niestety u mnie tylko z pierwszym nadzieniem.Ciasto:2 szkl mąki3 dkg drożdży1/2 szkl śmietany 18%2 łyżki cukru 1 żółtko2 łyżki margaryny1 łyżeczka

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kruche wykrawane ciasteczka 138

W ubiegły weekend z moją córcią robiłyśmy takie ciasteczka! Polecam je serdecznie! Można je przechowywać w metalowej puszce i dzięki temu długo zachowają swoją kruchość i

Kuchnia domowa Ani
Mini Apple Pies (Mini jabłeczniki) 185

Maraton jabłkowy trwa u nas nadal. Jabłka lądują w słoikach albo jako słodkie wypieki. Tym razem proponuję Wam kolejną słodkość do kawy z jabłkami. Upiekłam mini

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Brak tytułu 137

zasypać cukrem - ile? nie mierzyłam - wsypałam tyle, by dobrze pokrył owoce. Odstawić na minimum 12 godzin, aż puszczą sok. Sok zlać do słoiczka. Jesli chcemy przedłużyć jego trwałość - za pasteryzować, jeśli zużyjemy szybciej, przechowywać w lodówce do 3 miesięcy. Warto dolewać go do herbaty. Pozostałe owoce rozsmażyć i włożyć do słoiczków. Wykorzystywać do np. kruchych rogalików, ciasteczek

kolorowotorcikowo
CIASTECZKA CZEKOLADOWO-PIERNIKOWE 128

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki ( 25-30szt): 115g masła w temperaturze pokojowej 1 łyżka startego imbiru ½ szklanki cukru

Słodkie zapomnienie
kruche ciasteczka 166

składniki: 2 szkl mąki (ja użyłam 1 szk mąki pszennej i 1 szkl mąki krupczatki) 125 ml kwaśnej śmietany 100 g masła 2 łyżki cukru pudru

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka owsiane z orzechami włoskimi 110

kogo: dla myszkujących w domowej spiżarni w poszukiwaniu pudełka z ciasteczkami dla lubiących ciacha  dla mających nadmiar płatków owsianych  Składniki: 1,5 szklanki mąki krupczatki 0,5 szklanki mąki pełnoziarnistej żytniej 1,5 szklanki płatków owsianych 50g orzechów włoskich (drobno pokrojonych lub zmielonych) pół szklanki cukru pudru 2 łyżeczki przyprawy do piernika 250g masła 2 jajka łyżeczka sody(...)minut w temp 180 stopni. po upieczeniu można udekorować polewą lu lukrem - ja z tego zrezygnowałam, bo były pyszne także bez polewy.  Przepis znalazłam w gazetce "Kruche ciasta i ciasteczka" Hanny Jachowskiej

Mania Wypiekania
Rogaliki waniliowe 156

opakowanie cukru waniliowego 20 dag masła 10 dag zmielonych migdałów 5 dag cukru Do posypania:15 dag cukru pudru 3 opakowania cukru waniliowegoPrzygotować na stolnicy mąkę, zmielone migdały, cukier, cukier waniliowy i pokrojone na małe kawałki zimne masło (fot.1). Szybko zagnieść ciasto. Z ciasta uformować wałeczki o grubości ołówka a następnie podzielić je na 5 cm odcinki. Formować małe rogaliki(...)wystarczy, że będą dobrze wypieczone. Do miski wsypać składniki do posypania rogalików. Wymieszać. Gorące rogaliki wkładać do miski i dokładnie obtoczyć je z każdej strony. Są to niezwykle kruche i delikatne ciasteczka, pachnące wanilią i migdałami - nadające się na każdą okazję. Najlepiej przechowywać je w szczelnym metalowym pudełku

Świat Ciasta
Lamingtony, czyli ciasteczka - kosteczki rumowe, skąpane w wiórze orzecha kokosowego 314

Lamingtony, czyli kosteczki rumowo- kokosowe są specjałem kuchni australijskiej. W każdym razie są pyszne i dość łatwe w przyrządzeniu. Przepis mam od mojej teściowej, u której

Smakowy Raj
Delikatne 4 składnikowe ciasteczka z budyniem 165

zielone o smaku matchy, a truskawkowe czy czekoladowe będą pewnie jeszcze lepsze. Składniki na 16-20 ciasteczek: 1 opakowanie (40 g) dowolnego budyniu 150 g mąki pszennej 100 g cukru pudru 100 g miękkiego oleju kokosowego/margaryny roślinnej Przygotowanie: Miękki (nie mylić z płynnym) olej kokosowy zblenduj/utrzyj na idealnie gładką, puszystą i pozbawioną grudek masę. Następnie dodać całą zawartość opakowania(...)orzecha włoskiego, rozpłaszczyć dłonią, najlepiej robić to od razu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę z uformowanymi ciasteczkami schłodzić w lodówce przez minimum pół godziny, lub w zamrażalniku 10-15 minut. Rozgrzać piekarnik do 180 C i piec schłodzone ciasteczka 18-20 minut. Niech Was nie kusi sprawdzać paluchami podczas pieczenia czy ciacha są gotowe, będzie się wydawało

greenscarf
ciasto kruche z jabłkami i śliwkami 268

składniki na ciasto kruche: 600 g mąki 220 g cukru 250 g margaryny 4 żółtka 3 łyżki śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Z podanych

Domowy Smak Jedzenia