krokiety z mięsem - 686 przepisów (strona:30/46)

Frytkownica vs. wok – 4 podstawowe różnice 166

wyrobów należą (oprócz frytki oczywiście), sajgonki (ruloniki z mięsa lub warzyw zawijane w papier ryżowy), panierowane krewetki, krążki serowe, cebulowe lub z kalmara otoczone panierką z ciasta. Można w ten sposób smażyć także mięsne czy rybne kotlety, skrzydełka i filety, panierowane lub nie, a także potrawy jarskie w postaci pierogów albo krokietów. Nawet słodkie potrawy, jak owoce w cieście, pączki

WojnaNaSmaki.pl
Sajgonki 238

jeszcze 2-3 minuty wszystkie składniki.  Mięso z warzywami, makaron i dymkę przekładamy do miski, dodajemy jajko i dokładnie mieszamy. Pojedyncze placki papieru ryżowego zanurzamy w letniej wodzie i kładziemy na desce aż zmiękną. Na placek nakładamy nadzienie i zawijamy dość ciasno. Sajgonki zawijamy w ten sam sposób co krokiety. Dzięki temu nie będą się rozwijały podczas smażenia

Mania Gotowania
Jak przygotować kutię? 175

Jak co roku, 24 grudnia na polskich stołach pojawi się dwanaście wigilijnych potraw. Świąteczne menu w głównej mierze zależy od regionu, ale przyjęło się, że nie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tortilla z meksykańskim farszem 127

drobno siekamy, podsmażamy na rozgrzanym oleju, dodajemy mięso mielone, wszystko razem podsmażamy. Dodajemy meksykańskie chili con carne, koncentrat pomidorowy oraz pastę paprykową, smażymy razem na małym ogniu przez kilka minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką papryką, pozostawiamy do ostudzenia. Na każdy placek tortilli nakłammy porcję farszu i zwijamy jak krokiety

Bajeczna Kuchnia
Sajgonki pieczone w piekarniku 332

minuty wszystkie składniki.  Mięso z warzywami, makaron i posiekaną dymkę przekładamy do miski, dodajemy jajko i dokładnie mieszamy. Pojedyncze placki papieru ryżowego nawilżamy  wodą i kładziemy na desce, czekamy chwilę aż zmiękną. Na placek nakładamy nadzienie i zawijamy dość ciasno. Sajgonki zawijamy w ten sam sposób co krokiety. Dzięki temu nie będą się rozwijały podczas smażenia. Piekarnik

Mania Gotowania
Szczypta Hiszpanii - Terremolinos, Ronda, Malaga (Andaluzja) 163

śledziowe, smażone rybki, duszone kuleczki wieprzowe, krokiety mięsne, ser smażony, chorizo duszone w warzywnym sosie. Ale chyba najlepsze były zimne przekąski - talerz z ostrą kiełbasą chorizo i półtwarde sery. Dech mi zaparło w piersi gdy kolejna Pani Halina zaczęła kroić plastry szynki z czarnej, iberyjskiej świni. Jej plastry kroi się tak cienko, że mięso to jest niemal przezroczyste.  Odrobina

Right Behind The Kitchen
Krokiety z wołowiną i pieczarkowym sosem 155

sosem. Krokiety z wołowiną w świątecznej odsłonie. Do farszu dodałam suszone grzyby i odrobinę sherry. Sherry zaprawiłam również pieczarkowy sos. Prawda, że świątecznie! Krokiety z wołowiną Składniki: na 10 krokietów ½ kg ugotowanej wołowiny 400 g włoskiej kapusty 10 g suszonych grzybów 2 łyżki wytrawnego sherry 1 cebula 2 łyżki masła sól i pieprz do smaku Zacznij od przygotowania farszu. Kapustą(...)cebulę w drobną kostkę i namoczone grzyby. Zeszklij cebulę na maśle, po czym dodaj grzyby. Smaż przez 5 minut. Dopraw pieprzem i sherry. Smaż jeszcze przez minutę. Dodaj do mięsa i kapusty. Dopraw farsz solą i wymieszaj. Naleśniki z jarmużem 180 g mąki 4 jajka 500 ml mleka 250 ml wody sól do smaku 3 czubate łyżki jarmużu drobno pokrojonego

codojedzenia
Sajgonki (z mięsem mielonym i warzywami) 211

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Sajgonki są tradycyjną potrawą kuchni wietnamskiej. Troszkę przypominają polskie naleśniki, lecz ich smak jest zupełnie inny.  Składają się

Di gotuje
Bezglutenowa tortilla z kurczakiem 163

wtedy, gdy zostaje mi jakieś mięso z dnia poprzedniego, albo gdy w lodówce zostają resztki jakiś warzyw. Tortilla to doskonały sposób na kreatywne wykorzystanie pozostałych resztek. Jednak, żeby nie było zbyt nudno, cały sekret tkwi w cieście – tak naprawdę to naleśniki, jednak troszkę grubsze niż te tradycyjne, przygotowane na słodko, czy do krokietów . Dodatkowo, proponuję Wam wersję bezglutenową

365 dni dookoła kuchni
Mini roladki z polędwiczki 326

skosie na plastry.  Mięso układamy w odstępach na foli spożywczej i nią przykrywamy.  Za pomocą tłuczka rozbijamy ją jak najcieniej. Oprószamy solą (nie za dużo bo ser i dodatki są słone) i pieprzem. Na każdym kawałku polędwiczki układamy niewielki kawałek sera, na którym układamy oliwkę, albo kapary. Polędwiczki zwijamy jak  krokiety, zaczynamy od zgięcia krótszego boku, następnie

Moniki Smakołyki
Sos paprykowo- pomidorowy cioci Rysi 218

który pasuje do kanapek, gołąbków, krokietów i właściwie wszystkiego :) Składniki: 3 kg papryki czerwonej 15 dag papryczki chili ( może być także suszona z torebki) 1/2 szklanki cukru 1 1/2 szklanki oleju 1 szklanka octu 3 łyżki soli 3 słoiczki koncentratu pomidorowego 3 główki czosnku Wykonanie: Paprykę myjemy i mielimy przez maszynkę do mięsa na najdrobniejszym sitku.  Wszystkie składniki ( poza

kgwjanczewo
Pomysł na pieczarki – a może w cieście serowym? 224

Pieczarki można dodawać praktycznie do każdej potrawy czy to pizzy, czy sosu a nawet zupy. To bardzo wdzięczny produkt i szybki w obróbce. Zaproponuję go w

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pierogi z gęsiną i śliwkami 163

zrobię z mięska rosołowego. Krokiety albo pierogi chodzą mi po głowie, tym bardziej że ostatnio jedliśmy niesamowicie pyszne pierogi z gęsiną i śliwkami. I te właśnie pierogi swoim smakiem zasłużyły na dzisiejszy wpis;) Składniki (na ok 40 sztuk): 2,5 szklanki mąki 200ml gorącej wody szczypta soli 1 łyżeczka oleju nadzienie: 400g mięsa z gęsi (skrawki pieczonej gęsi, udek albo

Obiad gotowy
Wołowe klopsiki z serem mozzarella w pomidorowym sosie 225

Wołowe klopsiki z serem mozzarella to dobry pomysł gdy domowe mielone już się trochę przejadły Twoim domownikom. Klopsiki możesz podawać z ryżem lub makaronem spaghetti. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Nem rán – WIETNAMSKIE SAJGONKI Z MIĘSEM, I WARZYWAMI 302

grubszych oczkach, cebulę drobno siekamy. Mięso mielone mieszamy z ugotowanym i posiekanym makaronem, grzybami, marchewką, posiekanym szczypiorkiem i jajkiem. Doprawiamy do smaku sosem sojowym , odrobiną soli, pieprzu, chili i cukrem. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Papier ryżowy moczymy po ok. 6 sekund w ciepłej wodzie, układamy na wilgotnej ściereczce, dodajemy porcję farszu i zwijamy jak krokiety. Tak do wykończenia składników

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania