lepił do rąk) oraz bambusową matę, to dzięki niej sprawnie zawiniemy rolki. Jest kilka szkół, niektórzy zalecają, by przed użyciem owinąć ją folią spożywczą, ja pomijam ten krok. Na macie kładziemy glon (nori), na nim na około połowie do 2/3 powierzchni nori rozgniatamy ryż na płaski "placek" o grubości max 1 cm. W ten sposób przygotowujemy bazę pod wszystkie maki(...)następnie komponujemy ich skład poprzez dodawanie i łączenie ze sobą różnych dodatków. Ryż możemy cieniutko posmarować wasabi, serkiem philadelphia bądź majonezem lub wszystkimi jednocześnie. W następnym kroku komponujemy rolkę, wzbogacając ją o dodatki. Poniżej zdjęcia z kilkoma moimi pomysłami, potraktujcie to jako propozycje i komponujcie własne smaki :) Jeśli mamy już wszystko, przystępujemy do zawijania. Kluczowa jest tutaj rola maty. Chwytamy
Taste Of My Daygórę) spacer do ruin zamku Alcoutim, z tarasem widokowym, z urzekającym krajobrazem Poniżej zdjęcia miasta z naszej wędrówki, którą rozpoczęliśmy w małym parku w centrum stolicy. Kolejne kroki skierowaliśmy do bardziej autentyczną części miasta, miejscami obskrobanej, opuszczonej, lecz nadal niezwykle pięknej. Fot. Brama do English Church Fot. Budynek kościoła oraz terenu wokół świątyni Fot. Drzewo granatu Fot. Ruiny zamku
Taste Of My Daykrystalizował. Gdy cukier się skarmelizuje, dodajemy łyżkę masła. Temperatura karmelu jest bardzo wysoka, dlatego trzymajcie się w razach i pamiętajcie, by nie oblizywać szpatułki, którą mieszacie składniki. W następnym kroku na patelnię wsypujemy śliwki. Chwilę później dodajemy również figi. Owoce mieszamy, by pokryły się karmelem i poddały działaniu temperatury puszczając swój sok. Ostatnim krokiem w przygotowaniu owocowo-karmelowego cuda jest
Taste Of My Daydwóch zabaw blogowych. Dlatego trzeba sprostać zadaniu i odpowiedzieć na pytania :) The Versatile Blogger Award czyli 7 faktów o sobie : 1 mieszkam w lesie - dosłownie mam do lasu kilkanaście kroków 2 uwielbiam dobrą kawę - przeważnie z większą ilością mleka - a kiedyś nie piłam jej wcale 3 kocham gotować :) 4 kocham też koty - szczególnie rudzielce 5 uwielbiam malować paznokcie
Magiczne Życie Martynaturalne cukry z rodzynek. I naprawdę niczego więcej nie trzeba do pełni szczęścia i smaku! Na dodatek ta wersja nie wymaga pieczenia, a przyrządzenie jej to zaledwie kilka prostych kroków. Do wykonania spodu ciasta użyłam niezwykle aromatycznej mieszanki od firmy Ziarenkowo. Skład pasuje idealnie do całości, jeśli jednak nie jesteście jej posiadaczami, możecie zrobić podobny miks samodzielnie. Wszystkie potrzebne
peanutbuttermonsterDużymi krokami zbliża się sesja.My studenci lubimy coś chrupać kiedy trzeba wkuwać,zajadamy stres!Zajadajmy go zdrowo, NIE CHIPSAMI, NIE CHRUPKAMI!a to przepis na moje szybkie pizzerinki! Mini pizzerinki Składniki gotowe ciasto francuskie (może być nawet to z biedronki: http://www.smaczne-blogowanie.pl/wp-content/uploads/2012/09/ciasto-francuskie-z-biedronki.jpg) papryka zielona, papryka czerwona, boczek wędzony ewentualnie, wersja light szynka wędzona (daje super zapach) cebule
Kuchnia moimi oczamikojarzą mi się z jesienią. W wakacje królowały kanapki, owoce i świeże warzywa. Nie było czasu na delektowanie się kawą i pancakes w długi, niedzielny poranek.Przychodzi teraz ogromnymi krokami jesień. Zimno, ale kolorowo. Ciemno, ale z klimatem.A u mnie..szykują się nowe przepisy.. rozgrzewające i poprawiające humor podczas jesiennej chandry.Składniki na 8 małych placuszków:1 szklanka ugotowanej
CzarnawisienkaNajtrudniejszy pierwszy krok....Idąc za ciosem, tj. poczynionym pierwszym krokiem w Pozytywnej Zabawie robię kolejny. Niech pozytywny power zatacza coraz szersze kręgi!:)) fot. źródło/net/Dzień Drugi# 1 - Baśniowy poranek. Nie dość, że z Prywatnym Księciem u boku, który pojawił się z filiżanką gorącej, pachnącej, świeżo zmielonej kawy to spędzony na oglądaniu filmowej ekranizacji baśni Braci Grimm (Śnieżka
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaDopracowałam przepis, aż wyszło idealnie i już mogę go Wam przekazać. Pszenno razowy chleb z pysznymi oliwkami od Hiszpańskich Delikatesów. Idąc krok po kroku wg. mojego przepisu, upieczecie fantastyczny aromatyczny domowy chleb. Składniki na dwa bochenki: 40 dag mąki razowej 40 dag mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki soli 1/2 litra mleka 4 dag świeżych drożdży
Apetyczna babeczkaWitamy Was wieczorową porą. Dzisiejszy dzień był zdecydowanie tym chłodniejszym. Nie ukrywamy, że bardzo chciałybyśmy, aby ciepłe dni powróciły, ale niestety trzeba się liczyć z tym, że wielkimi krokami idzie listopad, który raczej nie jest kojarzony ze słoneczną aurą.. Pomału tęsknimy również za dłuższym dniem, ale cóż.. Nic już z tym nie da się zrobić
Symfonia Smakówrobieniu sushi już od dawna stawiam pierwsze kroki i choć wiem, że do perfekcji mi jeszcze daleko to już teraz potrafię samodzielnie wytworzyć coś innego, odmiennego. Sushi, którego nie miałam okazji jeszcze jeść.Do tej pory uważałam, że moje sushi nie nadaje się na bloga- daleko mu do ideału. Jednak jeśli mamy się czegoś uczyć to po co pokazywać
Mango PapajaWielkanoc zbliża się wielkimi krokami. Dzisiaj propozycja na prostą pastę do faszerowania jajek, na bazie paluszków krabowych. Wielkanocne jajka możemy tez urozmaicić innymi farszami, na przykład pastą z tuńczykiem lub pastą łososiową,. Na blogu znajdziecie też przepis na jajka faszerowane pastą łososiową. Wielkanocne menu nie może być przecież nudne ! Jajka faszerowane pastą krabową Składniki: 6 jajek
Kulinarne przygody Gatitytylko wyjmiecie je z piekarnika będziecie szukać kąta, w którym będziecie mogli zostać z nim sam na sam. Zdziwicie się jak proste jest w wykonaniu. Wystarczą trzy kroki. Więcej
Okolice Palnikaktórym będziemy piec mięso ) wino i tyle samo wody, piec wpierw w temp 200 stopni C, potem 170 C. przez około godzinę. Zainspirowałam się przepisem znalezionym w "Cztery kroki do zdrowia " S. Korżawskiej
Proste Potrawy