przecież każdy to wie, mały i duży i chłopiec i dziewczynka a pani czy pan też to wie? No dobra pożartowaliśmy a teraz zabieramy się do pieczenia i kręcenia kremu. Tort jest pyszny, miękki, aromatyczny i wilgotny, zachęcam do wypróbowania przepisu. Tort ananasowo - jabłkowo - miętowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieadsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krem ten idealnie nadaje się do ciast i tortów. Krem budyniowy karpatkowy – Składniki: 500ml mleka 6 łyżek cukru 1 opakowanie budyniu 3 łyżki mąki tortowej 200 g masła Krem budyniowy karpatkowy – Wykonanie: Zagotować 350ml mleka. W pozostałych 150ml mleka roztrzepać budyń, mąkę i cukier, a następnie dodać całość do gotującego się mleka. Mieszać
Kulinarne Przebojezamówienie. Dwuletnia już jubilatka, dla której był robiony zażyczyła sobie, by był niebieski i miał pszczoły. Jego wizja kształtowała się w ponadgodzinnej rozmowie. Koniec końców powstał klasyczny tort na białym biszkopcie z kremem z bitej śmietany i mascarpone oraz jagodami, które podczas krojenia miały uwalniać swój niezwykły kolor. Wierzch tortu ozdobiłem zaś kwiatami z borówek i wspomnianymi pszczołami. Zderzenie białego(...)następnie wyłożyć nań połowę jagód. Na jagody znów położyć trochę kremu i rozsmarować. Przykryć drugim blatem i postąpić analogicznie. Trzeci blat tylko nasączyć. Następnie boki i wierzch tortu posmarować kremem i wygładzić szpatułką. Udekorować borówkami, jagodami i migdałami. Wstawić do lodówki, a w tym czasie przygotować pszczółki.Pszczółki z marcepanu (składniki na 20 sztuk):200 g masy marcepanowej
Food Squarepudru Śmietanę ubijamy na sztywno. Serek ucieramy z cukrem. Do utartego serka dodajemy stopniowo ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy do połączenia się. Krem dzielimy na 3 części. Krem pastelo do obłożenia tortu: 500 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 1/3 powyższego kremu śmietankowego kropla różowego barwnika spożywczego Serek i śmietanę, cukier i kropelkę barwnika umieszczamy(...)grubszą warstwę, na dżem wykładamy pierwszą część kremu śmietankowego. Przykrywamy drugim blatem, nasączamy 1/3 ponczu, wykładamy drugą część kremu śmietankowego. Przykrywamy trzecim blatem, ponczujemy. Na wierzch i boki tortu wykładamy krem pastelowy. Możecie go wygładzić lub za pomocą nożyka dekoracyjnego, łyżeczki itd zrobić ‚esy floresy’. Przechowujemy w lodówce. The post Pastelowy Torcik Urodzinowy appeared first on Made
Made By Mom And SonPyszny, wilgotny, pachnący tort piernikowy przełożony delikatnym kremem pomarańczowym oraz oblany słodkim kajmakiem.... To moja kolejna propozycja na tegoroczne Święta. Nuta piernika jest odpowiednio wyważona, zaś śmietankowy krem idealnie łączy się z otartą skórką z pomarańczy. Kajmak swą słodyczą dopełnia całości. Tort jest bardzo prosty w wykonaniu, należy połączyć najpierw suche, a następnie mokre składniki ze sobą(...)SKŁADANIE: Na paterze ułóż pierwszy placek, posmaruj go 1/3 kremu . Przykryj kolejnym plackiem i posmaruj kolejna 1/3 kremu . Na górę połóż trzeci placek i posmaruj wierzch oraz boki tortu pozostałym kremem. Na krem natomiast wylej kajmak, zaczynając od boków, tak aby utworzyć dekoracyjne stróżki, a następnie posmaruj górę tortu. Tort udekoruj według uznania. Schłodź go w lodówce przez kilka
Słodko-Słony Świat IlonyZnacie cukierki Schoko Bons?;) Pycha są.A może dołożyć je do tortu? No PEWNIE!:)Zapraszam Was na mój drugi w życiu, samodzielnie przygotowany tort.Przygotowanie nie jest skomplikowane, wymaga tylko trochę cierpliwości- jak chyba każdy tort.Ale zachęcam Was do spróbowania bo świetnie wygląda, a co ważniejsze smakuje jeszcze lepiej niż wygląda ;)Przepis pochodzi ze strony Pokochaj gotowanie, z moimi niewielkimi(...)kostkę ananasy i galaretkę. Trzeci blat, od strony, która będzie stykała się z galaretką i ananasem smarujemy 1/4 kremu karmelowego i kładziemy go, lekko dociskając.Wierzch tortu smarujemy resztą kremu kajmakowego i dekorujemy uprażonymi orzechami i cukierkami Schoko Bons.Boki tortu smarujemy białym kremem i posypujemy startą czekoladą.Tort chłodzimy kilka godziny przed podaniem- najlepiej całą noc.SMACZNEGO
Czerwona PorzeczkaKultowa torebka która marzy się nie jednej kobiecie ( och.. mi również ^^). Postanowiłam zrobić dla bratowej tort właśnie w kształcie tego małego cuda ;) . Torcik składa się z biszkoptu ( przepis ) w kwadratowej formie 18x18 nasączonego ponczem z mocnego espresso i likieru kawowego, z kremu kawowo- śmietankowego ( przepis z mojewypieki.com ), standardowego kremu maślanego oraz masy cukrowej. Mam nadzieję, że Wam się podoba(...)misy miksera i miksujemy do uzyskania konsystencji kremu. W razie potrzeby można krem dosłodzić. Dla mnie smak kawy był zbyt delikatny, dlatego dodałam łyżeczkę cappuccino orzechowego. Do momentu przekładania tortu kremem przechowujemy w lodówce. Składniki na podstawowy krem maślany: 200g masła niesolonego, 2 szklanki cukru pudru, 3 łyżki mleka, ekstrakt waniliowy. Masło ucieramy do puszystości dodajemy cukier puder. Na koniec
Pudełko rozmaitościascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Malinowe bezowe serduszka z kokosowym kremem Tort bezowy kokosowo - kawowy Tarta z rabarbarem i bezą Czekoladowe makaroniki z truflowym kremem
maniapieczeniastuknęło mi właśnie ćwierć wieku ;) Z tej okazji gościliśmy u nas moją najbliższą rodzinę, dla której postanowiłam przygotować coś wyjątkowego. Co jest najważniejsze w urodziny? Tort oczywiście :) Ostatnio piekłam kilka ciast z kremem i nie mogłam się zdecydować, które wybrać tym razem. Dlatego postawiłam na coś nowego, ale już trochę znanego. Bezy robiłam nie raz i nie dwa, Tort Pawłowej(...)wyszedł absolutnie przepyszny i niezwykle efektowny. Chociaż nie wyglądał do końca tak, jak to sobie wyobrażałam, to i tak podbił serca wszystkich biesiadników. Dziś chciałabym Wam zaprezentować... Tort bezowy z kremem pomarańczowym porcja dla 8 łasuchów Do przygotowania blatów bezowych będziemy potrzebować: 6 białek 24 łyżki cukru pudru (chociaż może być również zwykły) 3 łyżeczki soku z cytryny
Ratunku obiadTort ze Świnką Peppą powstał specjalnie na drugie urodziny mojej córki, szukałam przepisu na ciasto, które bez problemów utrzymałoby dużą ilość kremu, dżem i sporo truskawek :) Zrezygnowałam z biszkoptów, bo tort miał być wysoki, więc dolne warstwy pewnie za bardzo by się zgniotły. Postanowiłam nieco zmodyfikować przepis na proste ciasto czekoladowe . Czy był to strzał w 10? Raczej nie. Gdybym(...)nakładanie warstw z resztą blatów ciasta. Tort pokrywamy cienką warstwą kremu, która ma za zadanie chwycenie wszystkich okruchów ciasta. Chłodzimy całość przez 15 minut i nakładamy kolejną warstwę kremu. Boki tortu chciała udekorować różowymi cukrowymi koralikami, zamiast koralików można użyć startej na tarce białej czekolady, kokosu lub płatków migdałowych. Tort razem z paterą lub talerzem wkładamy do wysokiej blaszki
Ciastkozercyjego receptura jest np. w książce „ W staropolskiej kuchni i przy kuchennym stole ” (Maria Lemnis, Henryk Vitry). Ja wykorzystałam sam pomysł na biszkopt orzechowy i przełożyłam tort prostym kremem kawowym – bowiem kawa i orzechy to doskonałe połączenie. To też jedne z ulubionych składników małża. A to właśnie z okazji jego 30 urodzin powstał torcik. Można zrezygnować(...)likier orzechowy, amaretto lub spirytus albo zaparzona kawa / herbata – do nasączenia (u mnie amaretto) opcjonalnie: gorzka czekolada (100 g) jako polewa opcjonalnie: orzechy do przybrania Staropolski tort orzechowo-kawowy – krem: 1 szklanka mleka 1 żółtko 4 łyżki cukru pudru 1 lekko czubata łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka kawy instant / rozpuszczalnej 100 g masła w temp
Poezja smakulodówki do stężenia (śmietanę najlepiej ugotować dzień wcześniej).Stężałą śmietanę ubić mikserem na najwyższych obrotach, aż do uzyskania konsystencji lekkiego kremu i wstawić na chwilę do schłodzenia.Posmarować tort nieco kremem śmietanowym.Resztę kremu odpowiednio zabarwić i wyciskać rozetki szprycą z końcówką w kształcie gwiazdki.Do dekoracji przygotować masę cukrową, przepis TutajZ masy zrobić płatki i motylki. Najlepiej dekoracje przygotować(...)wcześniej.Tort dekorować masą niedługo przed podaniem, gdyż śmietana niestety powoli rozpuszcza masę plastyczną.Jeżeli tort ma być dekorowany wcześniej, najlepszy będzie krem maślany, czekoladowy, ewentualnie inny na bazie masła lub margaryny
Mix smakutruskawki, które solenizantka uwielbia.Nie zabrakło też przygód! Taszczyłam owy tort do miejscowości 45 km dalej, pociągiem, gdzietemperatura sięgała chyba ze czterdzieści stopni! Jechałam cała zestrachana, by dostarczyć dow całości. Szybka reanimacja w lodówce po dotarciu do celu i nikt już nie o tym pamiętał. RED VELVET CAKE Z KREMEM SEROWYM. /ciasto - przepis stąd; krem - inwencja własna;/ spody(...)spód wykładam jeden blat, nakładam krem i przyciskam drugim Zostawiam na jakiś czas, aby masa zaczęła delikatnie gęstnieć, a spody się połączyły. Następnie wyjmuję z tortownicy. Pokrywam kremem tort dookoła, a resztę, grubą warstwą, rozsmarowuję na szczycie. Boki, dodatkowo, okładam cienkimi plasterkami świeżych truskawek, dociskając je delikatnie, by się przykleiły. Na górze układam połówki truskawek oraz małe
W kuchni Karmel-itkiprzyznam się ile jeszcze zaległych przepisów do wpisania mi zostało, to będzie niespodzianka :)Wracając do tortu, przekroju nie ma, gdyż piekłam go dla pewnego sympatycznego 5 latka i tort pojechał na imprezkę. Jedyne co mogę pokazać to założone warstwy. Dlaczego w przepisie napisałam "dzielimy na trzy równe blaty"? Już wyjaśniam. Ja upiekłam dwa biszkopty z przepisu, który widzicie niżej, czyli(...)musem z czarne porzeczki. Biszkopt pokroiłam na 3 równe blaty. Każdy blat posmarowałam dżemem z czarnej porzeczki, na który wykładałam krem porzeczkowy. Na koniec boki i wierzch tortu obsmarowałam naszym kremem. Boki obłożyłam wafelkami w czekoladzie, obwiązałam je niebieską wstążką. Na wierzch wysypałam cukierki M&M. Widzicie jak prosto?SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujekońcówką miksera do rozdrabniania.Masło utrzeć z cukrem pudrem na puch, a następnie dalej ucierając dodawać po łyżce budyń i ucierać do uzyskania puszystej masy.Dowolnie ozdobićPosmarować wierzch i boki tortu kremem budyniowym i schłodzić ok. 3-4 godziny
Mix smaku