krem - 19817 przepisów (strona:579/1322)

Włoska babka bożonarodzeniowa – Panettone 259

wysokie, cylindryczne ciasto, podaje się pokrojone w wąskie plastry ze słodkim likierem, herbatą, kremem zabaglione lub kremem z serka mascarpone. To tradycyjny włoski deser jedzony w okresie Bożego Narodzenia i Nowego Roku.   Piekarze i cukiernicy szykują prawdziwe włoskie Panettone na młodym ‘słodkim zakwasie’, ja nie miałam aż tyle czasu to raz, a dwa – w kamienicy jest już zbyt zimno

Karo in the Kitchen
Czekoladowe ciasteczko z kremem cytrynowym 145

pieczenia 1 łyżeczka ciemnego kakao Składniki zmiksować. Podzielić na pół i rozlać do dwóch foremek do sufletów wysmarowanych wodą. Piec w mikrofali 3-4 minuty. Wyjąć na talerz. Krem 3 łyżki twarożku 1 łyżka jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki skórka + sok z cytryny  Składniki zmiksować. Na talerzu ułożyć ciastko, posmarować kremem lub przełożyć do szprycy i udekorować. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Pierniczki na choinkę i nie tylko! 107

dekoracji naturalne posypki Decorada Delecta rodzynki cukier do polew + woda Najpierw upiecz ziemniaka w folii aluminiowej w 180 stopniach, około 40 minut.Gdy wystygnie obierz go i zblenduj na gładki krem. Wszystkie składniki włóż do misy, dodaj krem z batata i zagnieć kulę ciasta. Mnie wyręczył robot z hakiem do chleba, ale wykonanie ręczne też jest proste, bo ciasto jest idealne

Z Kuchni Do Kuchni
To mnie pieści, to mnie koi, czyli moje zastosowanie kolagenu 100% BINGOSPA 89

botoxu, tylko bezboleśnie i bez jakiegokolwiek ryzyka. Podobnie „głaszczę” swoje dłonie. Po kilkunastu minutach, kiedy skóra przyjmie kolagen, nakładam na twarz, dekolt , szyję i dłonie krem. Doskonale zmiękcza skórę krem do twarzy z zielonym złotem firmy BingoSpa. Jest pięknie. Efekt znakomity. Polecam.   Inne zastosowanie kolagenu 100% BINGOSPA   Przedramiona pokryte tzw. „gęsią

Czarnawisienka
Tort oreo 741

szklanka cukru 1 łyżeczka esencji waniliowej 3 duże jajka ( temperatura pokojowa ) 1 ¼ szklanki maślanki ( temperatura pokojowa ) 2/3 szklanki kakao 1 ½ łyżeczki sody oczyszczonej ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli Krem śmietankowy: 250 gram mascarpone 500 ml śmietanki kremowej 30 % 3 łyżki cukru pudru 8 ciastek oreo Dodatkowo : około 250 g ciastek oreo ( na całość ciasta kupiłam 2 opakowania ciastek(...)całkowitego wystudzenia. Masa 1 : Śmietankę miksujemy na niskich obrotach z cukrem pudrem, a gdy zgęstnieje stopniowo dodajemy serek mascarpone i chwilę miksujemy. Ciastka ( 8 sztuk ) kruszymy dodajemy do kremu, delikatnie mieszamy. Masa 2 : Śmietankę miksujemy na niskich obrotach z cukrem pudrem i śmietan fixem aż dobrze zgęstnieje, ¼ masy odkładamy do dekoracji. Jeden b lat ciasta przekładamy na paterę, smarujemy połową

Darcia w kuchni
To mnie pieści, to mnie koi, czyli moje zastosowanie kolagenu 100% BINGOSPA 168

botoxu, tylko bezboleśnie i bez jakiegokolwiek ryzyka. Podobnie „głaszczę” swoje dłonie. Po kilkunastu minutach, kiedy skóra przyjmie kolagen, nakładam na twarz, dekolt , szyję i dłonie krem. Doskonale zmiękcza skórę krem do twarzy z zielonym złotem firmy BingoSpa. Jest pięknie. Efekt znakomity. Polecam.   Inne zastosowanie kolagenu 100% BINGOSPA   Przedramiona pokryte tzw. „gęsią

Pause Gotowanie!
Na słodko. Domowa piekarnia - Piotr Kucharski / KONKURS 177

znajdzie tu odpowiedni przepis dla siebie. Czwarty dział otwiera przed nami przepisy na ciasta kruche i tarty. Jest tu wiele bardzo ciekawych i cudownie brzmiących przepisów - pełnoziarnista tarta z kremem i owocami, czekoladowa tarta na zimno z popcornem i słonym karmelem, kruche ciasto z bzem i owocami leśnymi czy kruche ciastka razowo-orzechowe przygotowane z połączenia mąki razowej i mąki(...)znajdziemy kilka wyjątkowych przepisów - sernik na spodzie bezowym z sosem malinowym, drożdżowy kranz z kruszonką i masą makową, wielkanocna baba drożdżowa, piękną drożdżową koronę z bakaliami, gryczany torcik z kremem orzechowym czy tzw. placek "skubaniec". ____________________________________________________________ KONKURS!!! Mamy dla Was egzemplarz tej książki i z chęcią podarujemy ją komuś, kto przekona nas do swojej miłości do słodkich wypieków - wyjątkowymi wspomnieniami, cudownym

Plate of Joy
Zupa krem z pietruszki - Biała Dama chłodnych dni 167

oblepieni śniegiem wracamy do domu. Sądzimy, że na szczęście w tym roku Nam to nie grozi  ( a może jednak? ) ale to nie powód by zrezygnować z przepysznej zupy krem z pietruszki. Składniki : 1 cebula 1 jabłko (kwaśne) 600g pietruszki 1 szklanka mleka 700 ml bulionu warzywnego 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki chilli (można dać mniej) 1/2 łyżeczki kurkumy(...)wolnym ogniu gotujemy tak długo,  aż pietruszka będzie miękka.  Następnie powstałą zupę musimy zblendować dodając w międzyczasie mleko.  i Gotowe! Jako, że jest to krem z pietruszki pozwoliliśmy sobie podać ją ze  świeżą  natką  oraz uwielbianymi przez Nas grzankami :) Smacznego Kochani

Wspólne smaki
Tarta cytrynowa z lemon curd i melisą 110

malakserze ze  składników podanych wyżej . Odłóż do lodówki na 30 minut. Wyjmij i rozwałkuj. Spód tarty ponakłuwaj widelcem i obciąż fasolą. Piecz ok 20 minut w 180 stopniach. Krem lemon curd: 2 ekologiczne cytryny skórka otarta z cytryn 2 jaja ekologiczne  z Frisco 2 żółtka 100 gram masła pociętego w kostkę Cytryny umyć i otrzeć skórkę na drobnych(...)dodaj sok z cytryn, skórkę i masło. Mieszaj aż zacznie "bulgotać" cały czas mieszając.  Odstaw do wystygnięcia.  Ja przykryłam wierzch folią spożywczą, aby nie zrobił się" kożuch". Krem wlałam na wystudzony spód i posypałam liśćmi melisy

AZgotuj!
Aksamitna zupa krem z kalafiora (z dodatkiem chrupiących orkiszowych grzanek) 192

Święta coraz bliżej. Za oknem już gdzieniegdzie spadł pierwszy śnieg. Zimne poranki i wieczoru zmuszają nas do ciepłych, treściwych posiłków. Idealna do tego będzie rozgrzewająca, aksamitnie kremowa zupa krem z kalafiora, z dodatkiem pysznych chrupiących grzanek orkiszowych. Czytaj więcej

Ana Mari's world
sernik ziemniaczany 136

piana z bialek.Wysmarowac masłem kokilki i wyłożyc do polowy plasterkami ziemniaka,następnie polożyc plasterek sera i dalej uzupelnić plasterkami ziemniaka,pozostawiając 0,5 milimetra od góry wolnej powierzchni na krem z sera. Gdy już ziemniaki poukładane wylewamy do każdej kokilki porcje kremu,tak aby zakryła ziemniaki. Piec 30 do 40 minut, do złotego koloru. U mnie z salatą .:) ps.można

w mojej kuchni
Biała kapusta duszona z marchwią, jabłkami i majerankiem 172

lekka, gdyż zawiera niewielką tylko ilość oleju. Wzdymające właściwości kapusty łagodzi majeranek, więc... jedzmy ją bez obaw :) Jeśli lubicie kapustę, to możecie ja również wykorzystać od przygotowania zupy krem, podobnej do  białego kremu z pietruszki i kalarepy . Niebawem pokażę Wam własnie taką kapuścianą delikatną zupę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Omlet tiramisu 136

musi być nudny i monotonny - wystarczy tylko odrobina kreatywności i śniadanie staje się prawdziwą ucztą :) Składniki: 2 jajka 1 łyżeczka mąki żytniej 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 1/2 łyżeczki miodu Krem: 3 łyżki twarożku 1 łyżka jogurtu naturalnego Rozgrzać patelnię. Białko ubić na sztywną pianę. Dodać żółtko i zmiksować. Wmieszać aromat i mąkę. Wylać na patelnię i smażyć pod przykryciem(...)małym ogniu ok. 5 minut z każdej strony. Pokroić na 4 ćwiartki. Przełożyć kremem i posypać po wierzchu ciemnym kakao. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Zupa krem z pieczonych buraków z kozim serem 264

wykorzystać. Z pieczonych buraków można też przygotować pyszną, aromatyczną, rozgrzewającą zupę. Jeśli lubicie buraczane zupy (barszcz, barszcz ukraiński, botwinka, chłodnik litewski) to do listy swoich ulubionych zup dodacie też krem z pieczonych buraków. Idealny gdy za oknem mróz i potrzebujemy czegoś sycącego i rozgrzewającego. Ma piękny, intensywny kolor, jest pyszny i aromatyczny. Doskonale komponuje się z kozim serem, ale można(...)kostkę i także podsmażamy. Dodajemy kminek i tymianek. Zalewamy bulionem i gotujemy wszystko pod przykryciem około 10 minut. Zupę lekko studzimy, miksujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem krem z buraków podgrzewamy, podajemy z kozim serem i koperkiem

Smakowity Blog Kulinarny
#17 Malinowe mascarponowe ;) 141

miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.  Do pucharków/miseczek czy tak jak w moim przypadku filiżanek nakładamy biszkopty, nasączamy kawą, na to kładziemy warstwę malinowego musu, warstwę kremu i znowu nasączony biszkopt, krem i na wierzch świeże maliny. Posypać pokruszonymi biszkoptami

Kuchnia w szuwarach

Proponowane wyszukiwania