krem - 19817 przepisów (strona:574/1322)

Zupa selerowa. 234

Zima, na dworze pochmurno, szaro i zimno rzecz jasna. W takie dni mam ochotę na rozgrzewające i sycące posiłki oraz ciepłe napoje. Świetnie wtedy sprawdzają się zupy - krem, a tym razem padło na selerową.  Wyszła idealnie :) Składniki: 150 g selera korzeniowego 2 średnie białe cebule 1 mały por 400 g ziemniaków 1 marchewka 4 bulionu 2 łyżki sosu sojowego(...)dorzucamy do garna, a całość zalewamy bulionem. Przykrywamy i doprowadzamy do wrzenia, po czym zmniejszamy temperaturę i gotujemy 30-40 minut, aż warzywa będą miękkie.  Zupę miksujemy na krem i dodajemy sos sojowy, gałkę, śmietanę, sól oraz pieprz.  Podawać posypaną szczypiorkiem. Smacznego

Symfonia smakowa
Dietetyczna beza czekoladowa z kremem i malinami 159

odpowiednia jeśli zależy nam na smaku, ale również niewielkiej wartości kalorycznej deseru, śniadania lub kolacji. Składniki: 2 białka 1 łyżeczka ciemnego kakao 1/2 łyżeczki miodu 1/2 łyżki mąki owsianej Krem: 3 łyżki twarożku 2 łyżeczki jogurtu naturalnego   Dodatkowo: maliny, mogą być mrożone Rozgrzać patelnię. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać kakao, mąkę, miód i wymieszać delikatnie, wyłożyć na patelnię(...)formując chmurkę. Smażyć po 5 minut z każdej strony.  W miseczce wymieszać składniki na krem. Wyłożyć na bezę i posypać malinami. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Muffinki podwójnie czekoladowe 125

kakao w proszku 1/3 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka tłustego 150 g czekolady gorzkiej lub mlecznej wg gustu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem: 200ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 250g serka mascarpone Sposób przygotowania: Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Białka ubijamy na sztywno, nie przerywając ubijania dodajemy po kolei żółtka. Przesiewamy mąki(...)pieczemy 18-20 minut w temperaturze 180ºC. Studzimy. Dobrze schłodzona kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru. Gdy zaczną powstawać delikatne fale dodajemy stopniowo mascarpone ciągle ubijając. Krem nałożyć do szpryce cukierniczej i ozdobić nim wierzch babeczek

Pyry na Gaz
Kora brzoskwiniowa 193

Przyznam szczerze to ciasto jest bardzo, bardzo pracochłonne, ale myślę, że jest godne nawet największego wysiłku. Biszkopt orzechowo - brzoskwiniowy, krem budyniowy z advokatem, mus brzoskwiniowy i galaretka, czego chcieć więcej? Jest to idealna propozycja dla zwolenników brzoskwini i orzechów, i zaspokoi nawet najbardziej wymagający gust:) Składniki: *Ciasto: 4 jajka 100 g drobno posiekanych orzechów 100 g mielonych orzechów(...)cukru 1 łyżka mąki tortowej 1 łyżka bułki tartej 2 połówki brzoskwiń (z puszki) *Krem budyniowy: 200 g miękkiego masła 700 ml mleka 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 5 łyżek mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 75 ml Advokatu *Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń ( bez tych dwóch wyjętych do ciasta) 1 galaretka brzoskwiniowa lub pomarańczowa  250 ml wrzątku *Dodatkowo

Piekę, bo lubię
Tort orzechowo-kokosowy 127

masa będzie jednolita i gładka, po czym wyłączyć palnik. Polewę zostawić do ostudzenia i jej lekkiego zgęstnienia. Dolny placek posmarować marmoladą wieloowocową i nałożyć na nią grubą warstwę kremu kokosowego. Górny placek posmarować również z dołu marmoladą i nałożyć na dolny. Cały tort z góry i boków posmarować bardzo cienką warstwą pozostałego kremu kokosowego i polać ostudzoną, gęstą polewą czekoladową

Passions hobbies life
Tarta sernikowa z kaszą jaglaną - bez pieczenia! 151

ostatnim czasie na blogu same smakołyki "na słono", więc najwyższy czas na coś, co każdy z nas lubi najbardziej - słodkości! :) Mega słodka tarta na herbatnikowo - orzechowym spodzie z serowym kremem jaglanym! Nic tylko się zakochać... i spałaszować :) Ciasto bez pieczenia, robi się w jednej chwili! Na końcu dajemy mu czas, aby schłodziło się lodówce i gotowe! Sami spróbujcie!   Tarta(...)przepadam - 1 łyżeczkę żelatyny w proszku rozpuszczamy w 1/4 szklanki zimnej wody, odstawić do napęcznienia, a następnie podgrzać do jej rozpuszczenia. Po przestudzenia dodać do masy i zmiksować. Krem przekładamy na schłodzony spód i chłodzimy w lodówce dalej :) Tarta jest wspaniałym deserem na każdą okazję i rewelacyjnie poprawia nastrój! :) Uwielbiamy! Smacznego! aakuku

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Czekoladowa owsianka z nasionami chia i bakaliami 166

zdjęcie i listę składników to od razu wiedziałam, że ten przepis wykorzystam natychmiast. I tak się stało. Odrobinę zmodyfikowałam go, ale mam nadzieję, ze Angie wybaczy ;)  Ten owsiankowy krem chyba w niczym nie przypomina klasycznej owsianki. Jest bardzo czekoladowy, gęsty i po prostu smaczny. Według mnie to idealny posiłek dla łasuchów i czekoladoholików, którzy (podobnie jak ja) szukają nieco(...)ciepło lub po całkowitym przestudzeniu. Ten deser robi się naprawdę szybko. Wystarczy tylko pamiętać o odpowiednio wcześniejszym namoczeniu płatków i nasion chia w mleku. Jeśli lubicie bardziej rzadkie kremy (ten jest dość gęsty), wystarczy dodać więcej mleka. O zdrowotnych właściwościach nasion chia pisałam już przy okazji przepisu na mleczny deser kawowo-waniliowy . Nasionek chia można również użyć do przygotowania ciasteczkowych

Codzienna kuchnia niecodzienna
Ciasto z soczewicy z kremem jaglanym i brzoskwinią 130

cieciorki, niestety gdy zabierałam się do pracy, było zbyt późno na długie gotowanie. Idealna okazała się soczewica, która potrzebuje 15 min, być gotową do spożycia.  Jako dodatek sporządziłam krem jaglany i dla osłody wkroiłam na wierzch kawałki brzoskwini. Pyszna całość była śniadaniowym strzałem w dziesiątkę ! SKŁADNIKI: 4 łyżki czerwonej soczewicy 3 łyżki kaszy jaglanej 1/2 brzoskwini 1/2 banana(...)zblendowanych składników- dokładnie mieszamy składniki na spód ciasta przekładamy do naczynia wyłożonego papierem do pieczenia kaszę jaglaną gotujemy w mleku migdałowym- do wchłonięcia całego płynu- po ugotowaniu blendujemy gotowym kremem smarujemy ciasto, ozdabiamy kawałkami brzoskwini

healthy dreams
wega drożdżowy marchewkowiec z tofu-kokosowym kremem 137

Dzisiejsze śniadanie zjadłam z wielkim uśmiechem na twarzy. Czekałam na nie z wielką niecierpliwością od  wczorajszego wieczoru. Przygotowałam ciasto marchewkowe- drożdżowe, na płatkach orkiszowych, z kremem z tofu i mleka kokosowego. Standardowo połączyłam jak najwięcej różnorodnych składników, przez co określenie smaku marchewkowca jest wręcz nierealne... Zapomniałam wspomnieć, że do kremu dodałam odrobinę soku z cytryny, co zdecydowanie mogę nazwać

healthy dreams
marchewkowo-imbirowy krem 115

Lekki krem z marchewki i imbiru idealny na mroźne, jesienne dni. Daję słowo, rozgrzewa organizm natychmiastowo. Wszystko za sprawą świeżo startego imbiru, który przełamuje słodki smak marchewki. Dla wzbogacenia kremu o białko, dodałam czerwonej soczewicy. Zostawiam was z przepisem i uciekam uczyć się na jutrzejsze sprawdziany. Dwa w jednym dniu to przesada, jednak co ma biedny uczeń do powiedzenia

healthy dreams
Malinowy torcik urodzinowy 101

dekoracji   Przygotowanie : Wystudzony biszkopt przekroić na 3 części. Kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać rozdrobnione maliny. Każdy blat polać odrobiną wody z cytryną, posmarować dżemem i kremem. Złożyć całość, posmarować kremem i wyrównać boki. Dokleić biszkopty, udekorować. Można tort przewiązać wstążką

Magiczne Życie Marty
tort malinowy z motylkami 108

Tort ten zrobiłam wczoraj na przyjęcie urodzinowe w rodzinie. Nie był to klasyczny tort przekładany kremem ale zwijany tort z warstwami malin w galaretce i kremu malinowego. Całość była lekko kwaskowata i niezbyt słodka. Po rozkrojeniu tort prezentuje się ciekawie, bo warstwy nie są ułożone poziomo ale pionowo i tworzą pasy w różnych odcieniach różowego koloru.  Niestety

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kremowy torcik bezowy z ganache czekoladowym - idealny do kawy. 163

Kiedyś ktoś mnie zapytał: "Jakie ciasto podałabyś do pysznego Espresso?". Nie musiałam się długo zastanawiać nad odpowiedzią. Torcik bezowy z kremem czekoladowym o lekkim smaku alkoholu! Ale nie byle jaki tort. To musi być tort z domowej bezy, z takiej która tylko na zewnątrz jest chrupiąca a w środku białko pozostaje w formie lekko ciągnącej. Do tego pyszne ganache czekoladowe(...)połączenia. Na końcu wmiksować rum. Polewa: 50 g czekolady mlecznej łyżka masła łyżka mleka Wszystkie składniki umieścić w małym rondelku, mieszać do rozpuszczenia i połączenia. Wykonanie: Blaty bezowe przełożyć kremem, polać polewą i podawać schłodzone - do pysznej kawy! Po więcej zdjęć zapraszam na FB oraz Instagram

Poezja Smaków - blog kulinarny
Tiramisu jagodowe 139

cukrem. Po uzyskaniu gładkiej masy dodajemy stopniowo serek mascarpone, cały czas miksując. Białka ubijamy wraz ze szczyptą soli, gdy będą ubite na sztywną pianę łączymy delikatnie z powstałym kremem. Połowę jagód, po umyciu miksujemy i łączymy z jedną trzecią kremu. Biszkopty moczymy w naparze herbaty i układamy na dnie pucharków. Masę jagodową wykładamy na biszkopty. Na górę dajemy masę jasną

Kulinarne życie
Ciasto pomarańczowo-imbirowe 130

ponad 20 lat, a ponad rok temu pojawiła się Kasia Ekstra Maślany Smak. Ma ona aż 79 % tłuszczu, dzięki czemu nadaje się nie tylko do pieczenia, ale również do kremów. Kremy są aksamitne i nie powstają grudki. Zawiera witaminy A, D, E. Nie zawiera izomerów trans, które wpływają na wzrost „ złego cholesterolu”. W każdym przepisie gdzie występuje olej można zamienić

Kulinarne życie

Proponowane wyszukiwania