krem - 19817 przepisów (strona:413/1322)

Czekoladowo-ananasowe ciasto ekspresowe. Ciasto idealne na świąteczny i sylwestrowy stół. 136

margaryny 1 1/2 szklanki cukru 4 plastry ananasa z puszki w zalewie 7 łyżek zalewy z ananasa 3 łyżki ciemnego kakao do wypieków (!nie słodkiego) 1 czubata łyżka kremu czekoladowego lub czekoladowo-orzechowego * 3 jajka mała szczypta soli 3 krople aromatu pomarańczowego Delecta 3 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta do dekoracji - Delecta Decorada kuleczki zbożowe w różowej posypce(...)domowy lub kupny krem do smarowania kanapek Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem przekładamy margarynę, dzieląc ją na mniejsze części, wsypujemy cukier, kakao i wlewamy 7 łyżek zalewy z ananasa. Całość stawiamy na małym ogniu, rozpuszczamy ciągle mieszając. Mniej więcej w połowie procesu rozpuszczania składników dodajemy czubatą łyżkę kremu czekoladowego, gotujemy ciągle mieszając aż do połączenia składników. Z tak powstałej

Słodkie okruszki
Brownies z kremem orzechowym 119

nutą słodyczy takie przyzwyczajenie ale nie pociagają mnie cukierki czy batoniki tylko ciasto swojego wypieku.W związku z tym, że dzięki moim córką;) mam trochę zapasów czekolady i ulubionego kremu czekoladowego nie pozostało mi nic innego jak połączyć te dwa smaki. Placek jest bardzo smaczy i oczywiście mega czekoladowy dla mnie bomba. Zapraszam... Skala smaku 10/10 krem orzechowy trudno się rozprowadzał(...)mąki pszennej szczypta proszku do pieczenia 35 g kakao 50 g gorzkiej czekolady, posiekanej-ja dałam mleczną 95 g masła orzechowego (typu 'crunchy' - z kawałkami orzeszków)- użyłam kremu orzechowego od siebie dodałam pokrojone orzechy włoskie Czekoladę rozpuścić razem z masłem na małym ogniu, mieszając (nie dopuścić do wrzenia). Lekko przestudzić. Dodać cukier, jajka, ekstrakt, przesianą mąkę z proszkiem, kakao

Kubki smaku
Tort bezowy śmietanowy z owocami lata 120

mogło być inaczej, taty urodziny więc przygotowanie pysznego torta  to kolejna okazja do wykazania się;). W tak ciepłe dni najlepszym rozwiązaniem było zrobienie torta bezowego z kremem ze śmietany, twarożku i owoców. Pycha. Zapraszam... Skala smaku 10/10 śmietany można dać mniej, mi osobiście trochę zostało wg mnie starczyło by ok. 800 ml. Składniki: Normal 0 21 false false false(...)Krem: 1 litr śmietany 36% 2 śmietan fixy twaróg delikatny naturalny 350 g. -użyłam President ok. 2 szkl. cukru pudru- można dodać mniej   250 gram borówek 350 gram malin

Kubki smaku
Krem Dyniowy z grzankami 92

coś dla miłośników pyszność i szybkiego gotowania :) Jest to moja lekko ulepszona - zmieniona wersja przepisu na krem mojej dobrej koleżanki Patrycji ( pozdrawiam:* ) Krem Dyniowy z grzankami Składniki: 1 litr bulionu warzywnego (może być  1 kostka drobiowa + 1 kostka warzywna + 1 litr wody) 1 kg dyni 3 marchewki - średniej wielkości 3 małe cebule 3 średniej wielkości ziemniaki 100 ml śmietany(...)całą zawartość patelnie do garnka. Gotujemy wszystko aż wszystkie warzywa będą miękkie. Dodajemy śmietankę i wszystko razem miksujemy ( Dokładne miksowanie nie jest koniecznie, można zostawić niezmiksowane kawałki warzyw ). Doprawiamy krem według smaku podanymi powyżej przyprawami. Szybkie grzanki: Są dwa sposoby na grzanki, można je wysuszyć w piekarniku ale też można wrzucić je do tostera na 4 minuty, wyciągnąć , pokroić

W Moim Magicznym Domu
Miodownik (stefanka) z masą grysikową 341

Pyszne świąteczne ciasto, mocno pachnące miodem, przełożone kremem z mleka i kaszy manny. Pyszności <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto (2x duża blacha): 300 g masła 250 g cukru 4 łyżki miodu (do wypieków najlepiej sprawdzi się sztuczny) 600 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 żółtka wymieszane z 2 łyżkami wody Składniki na krem(...)pieczenia), wkładamy do blaszki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 10-11 minut. Wyciągamy i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Czynność powtarzamy z resztą ciasta. KREM: W garnku umieszczamy mleko, kaszę manną i cukier wanilinowy. Zagotowujemy, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje i w konsystencji będzie przypominać budyń. Przykrywamy folią aluminiową tak, aby dotykała powierzchni masy (dzięki

My Culinary Art
Słodkie środy - Kakaowe muffiny z nutą piernika - choinki 153

łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukry 1 łyżka przyprawy do piernika 1 łyżka kakaa  mokre 125 ml jogurtu naturalnego 1 duże jajko  1/4 szklanki oleju krem : 200 ml schłodzonej śmietany 36% 125 g serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru zielony barwnik  dodatkowo : cukrowe gwiazdki, śnieżynki do  dekoracji PRZYGOTOWANIE : Do miski wsypujemy suche(...)suchych składników przelewamy mokre i dokładnie mieszamy.  Powstałym ciastem uzupełniamy papilotki na muffiny do około 3/4 wysokości  Muffiny pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut.  Przygotowujemy krem. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone oraz barwnik - mieszamy.  Na ostudzone muffiny wykładamy przy pomocy szprycy dekoracyjnej schłodzony krem.  Dekorujemy cukrowymi gwiazdkami

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
,,Ule orzechowo- miodowe” 126

godzin do lodówki, do zgęstnienia i osuszenia się ciasta. Otwieramy foremkę i wyjmujemy gotowe ule. Masa miodowa: W misie miksera ucieramy masło z cukrem pudrem do uzyskania jasnego, puszystego kremu. Na końcu dodajemy likier miodowy. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego schłodzone ule wypełniamy kremem, od spodu każdego przykładamy okrągły biszkopcik. Schładzamy w lodówce

Podróż w kulinaria
Miodowy orzeszek z jabłkami 248

masła 10 dag cukru 2 łyżki miodu Masa jabłkowa: 1 kg  kwaśnych jabłek 1 szklanka cukru 1 szklanka wody 1 opakowanie galaretki owocowej 30 g żelatyny Krem: 2 szklanki mleka 1/2  szklanki cukru 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 30 dag masła cukier waniliowy  Ciasto Sodę wymieszać ze śmietaną. Mąkę połączyć z margaryną(...)zetrzeć na tarce o dużych oczkach i przełożyć do garnka, dodać cukier oraz wodę i smażyć ok.10−15 minut, na koniec dodać sproszkowaną galaretkę oraz przygotowaną żelatynę. Dokładnie wymieszać. Krem Jedną szklankę zimnego mleka zagotować.w drugiej szklance zimnego mleka wymieszać mąki,żółtka i cukier. wlać na gotujące się mleko. Ugotować budyń i wystudzić.następnie masło utrzeć z cukrem waniliowym

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Babeczki piernikowe z orzechami włoskimi i marcepanem – czapki Mikołaja 130

przez około 15 minut. Czapeczki Mikołaja: Kremówkę ubić z cukrem pudrem, dodać mascarpone, sok z cytryny i wymieszać, aż składniki się połączą. Następnie odłożyć około 1/4 kremu. Do większej ilości kremu dodać czerwony barwnik spożywczy i dokładnie wymieszać. Przełożyć do rękawa cukierniczego z okrągłą tylką i wyciskać na babeczki. Pozostałym kremem dokończyć czapeczki. Schłodzić. Smacznego Amica

Oryginalny smak
Bożonarodzeniowe ciasto miodowe z orzechami 293

części i wykładamy na każdy z blatów. Każdy blat pieczemy przez ok. 10 – 15 min w 180 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 500 ml mleka 25 g cukru 100 g kaszy manny 180 g masła, miękkiego wykonanie: 400 ml mleka zagotowujemy, w pozostałym mleku namaczamy kasze mannę, dodajemy ją do gotującego się mleka(...)gotujemy na małym ogniu do całkowitego zgęstnienia, cały czas mieszając. Po ugotowaniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy, dodajemy cukier i miksujemy na puszysty krem. Dodajemy stopniowo zimną kasze mannę i miksujemy. Gotowym kremem przekładamy miodowe blaty. Całość schładzamy w lodówce. Ciasto najlepiej smakuje na trzeci dzień po przełożeniu. (inspiracja z przepisu znalezionego tutaj

Domowy Smak Jedzenia
Roladki z kurczaka z sosem żurawinowo- szparagowym 164

Dzisiaj przepyszny, kolorowy i świeży obiadek. Piękne roladki z piersi kurczaka nadziewane krem ze szparagów z obłędnymi dodatkami takimi jak parmezan, świeże listki bazylii i nuta białego wina. Ale o tym co dokładnie w nadzieniu przeczytacie poniżej. Roladki urzekły mnie kolorem! Podałam je z makaronem pełnoziarnistym, z sosem porowym, z dodatkiem szparagów zielonych i świeżej żurawiny! Przepysznie!  Przepis(...)WYKONANIE: Na oliwie i maśle zeszklij szparagi i czosnek przez około 3-4 minuty, podlej winem, duś aż odparuje. Następnie z pozostałymi składnikami zmiksuj blenderem. Po uzyskaniu gładkiej masy, krem jest gotowy. Filety z kurczaka rozetnij tak aby utworzyły jak największy blat do rolowania. Posmaruj kremem i zroluj w roladkę. Pospinaj wykałaczkami lub specjalnym sznurkiem z silikonowym do roladek

SMYKWKUCHNI
Krem z pieczonych papryk i pomidorów z uprażonym makaronem 132

Pyszna, baardzo aromatyczna i rozgrzewająca zupa-krem z pieczonych papryk, pomidorów, cebulki i czosnku. Mniam <3 A całość zwieńczona uprażonym makaronem chińskim :) Zapraszam do przygotowań! Składniki na 4 porcje: 3 papryki (u mnie 2 żółte i 1 czerwona), pokrojone na duże kawałki 4 pomidory (u mnie 2 malinowe i 2 zwykłe), przekrojone na pół 1 duża cebula, pokrojona(...)minut. 2. Czosnek obieramy z łupinek. Wszystkie upieczone warzywa wkładamy do garnka, zalewamy bulionem, dodajemy gałązki świeżego oregano. Gotujemy 20 minut, a następnie przy pomocy blendera miksujemy na gładki krem. Zabielamy śmietanką, doprawiamy cukrem, solą i świeżo mielonym pieprzem. 3. W między czasie w garnku z grubym dnem lub w wysokiej patelni rozgrzewamy olej (wlewamy olej do około

My Culinary Art
DOMOWY LEMON CURD CZYLI ANGIELSKI KREM CYTRYNOWY 206

Słodko-kwaśny ... pysznie cytrynowy, aromatyczny i niezastąpiony jako dodatek  do kremowych mas, ubitej śmietany, polewy czy kruchych ciasteczek.  W niektórych przepisach dodatkowym składnikiem kremu jest łyżka mąki ziemniaczanej. I tylko od nas zależy czy chcemy uzyskać formę gęstego budyniu (wtedy dodajemy mąkę) czy lżejszego, lekko płynnego kremu.  Mój lemon curd przygotowałam bez dodatku mąki. Planuję przełożyć(...)ogniu i cały czas mieszając gotować przez około 2-3 minuty. Ogień musi być malutki, aby masa nie przypaliła się, ale miała możliwość zgęstnieć. Gdy już to nastąpi przecieramy krem przez sito i gładką już masę wlewamy do słoika. Po wystudzeniu przechowujemy w lodówce (do 2 tygodni

Walijskie Pichcenie
Domowy krem kinder bueno 138

organizowanym przez http://www.szkolenia-semper.pl/szkolenia-unijne W przerwie, zgadałyśmy się z innymi dziewczynami, na temat ciast i ciasteczek ;) Opowiadałam o blogu, wtedy jedna z koleżanek przypomniała sobie, że niedawno robiła krem kinder bueno. Czym prędzej zapisałam przepis i mam :D Madzia, dzięki! I tym sposobem mam i dla Was krem, który będziecie wyjadać prosto ze słoiczka, gwarantuję ;) Smakuje dokładnie(...)rondelku, przestudzić. Wystudzonym masłem zalać przygotowane wcześniej orzechy i zmiksować na niskich obrotach. Dodać kremówkę i miód, ponownie delikatnie zmiksować. Dodać mleko w proszku. Całość ucierać na puszysty krem. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Rolada piernikowa z marcepanowym kremem. 175

Wspaniała, mięciutka, delikatna biszkoptowa rolada, świątecznie uperfumowana przyprawą do piernika, przełożona pysznym marcepanowym kremem to idealna propozycja na Bożonarodzeniowy stół. Jest tak dobra, że zniknęła w ciągu jednego popołudnia. Polecam! Składniki na roladę piernikową z marcepanowym kremem: BISZKOPT: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3 łyżki oleju 2/3 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao(...)NASĄCZENIE: 10-12 łyżek gorącej wody 1 łyżeczka miodu 1 łyżka soku z cytryny      Miód rozpuszczamy w gorącej wodzie, dodajemy sok z cytryny i mieszamy. KREM MARCEPANOWY: 400 g dobrze schłodzonej śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru (do smaku) 200 g marcepanu kilka łyżek wrzątku 1-2 łyżki soku z cytryny (opcjonalnie)      Śmietanę ubijamy

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania